vynuogės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vynuogės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vynuogės“.
Šios uogos – aukso gysla: mažina net aukštą cholesterolį
Tai, ką valgome, turi didžiulę įtaką mūsų sveikatai ir savijautai. Yra žinoma, kad tam tikri maisto produktai mažina riziką susirgti pavojingomis ligomis, o kiti turi priešingą poveikį. O, ekspertės teigimu, vienas produktas yra itin naudingas, nes padeda sumažinti cholesterolį.
Daug kalbama, kad reikia valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių, tai – saugus ir sveikas pasirinkimas, nes juose gausu vitaminų ir skaidulų. Tačiau kai kurie produktai pasižymi išskirtinai naudingomis savybėmis.
Aukso gysla kepenims vadinami produktai: juos valgykite dažniau
Daug maisto produktų ir gėrimų, pavyzdžiui, avižiniai dribsniai, alyvuogių aliejus, riešutai ar vynuogės gali padėti apsaugoti kepenis. Priešingai, kepenys sunkiau virškina riebų, sūrų ir saldų maistą.
Kepenų sveikata yra labai svarbi bendrai sveikatai. Nesveikos kepenys gali sukelti kepenų ligas ir medžiagų apykaitos sutrikimus.
Nors visų rizikos veiksnių suvaldyti neįmanoma, tam tikrų maisto produktų ir gėrimų vartojimas gali padėti stiprinti kepenų sveikatą, rašo medicalnewstoday.com.
Per Naujus ant stalo ragina padėti šiuos produktus: gali atnešti laimę
Daugelyje pasaulio kultūrų tikima, kad raktas į laimingus, sveikus ir turtingus metus prasideda nuo ypatingo ritualais apipinto Naujųjų metų sutikimo. Kelis iš ritualų galima atlikti su vaisiais.
Šiame laimingųjų produktų sąraše ypatingą vietą užima vaisiai ir su jais susijusios tradicijos. Ir nors egzotiškomis tradicijomis nebūtina sekti, bet pasmalsauti ir savo stalą praturtinti sveikais vaisiais visada pravartu.
Kepenims šie produktai – aukso gysla: valgykite dažniau
Kepenys yra atsakingos už organizmo procesus – nuo baltymų, cholesterolio ir tulžies gamybos iki vitaminų, mineralų ir net angliavandenių kaupimo. Jos taip pat skaido toksinus, pavyzdžiui, alkoholį, vaistus ir natūralius šalutinius medžiagų apykaitos produktus. Norint išsaugoti sveikatą, svarbu palaikyti gerą kepenų būklę.
Mityba atlieka svarbų vaidmenį palaikant kepenų sveikatą.
Domantas Sabonis su šeima išbandė neeilinę pramogą: parodė ir ūgtelėjusius vaikus
Amerikoje gyvenimą kuriantis krepšininkas Domantas Sabonis (27 m.) su žmona Shashana Rosen (30 m.) ir savo mažaisiais vaikais visai neseniai apsilankė vyno darykloje, kur vynuoges spaudė kojomis.
Apie pramogaujančią Sabonių šeimą byloja nuotraukos socialiniuose tinkluose – čia pora su trejų mėnesių dukrele Eleven Rose ir sūnumi Oliveriu Tigeriu matomi kojomis vyno darykloje spaudžiantys vynuoges.
„Derlius“, – rašė Shashana prie nuotraukų.
Lietuvoje – rekordinis vynuogių derlius: aišku, kas atbaido norinčius parduoti naminį vyną
Lietuviai planuoja tapti vynuogių augintojų ir vyno kraštu. Vynui skirtos vynuogės mūsų krašte uždera puikiai ir vynuogynai plečiasi. Šis šiltas ruduo sunokino rekordinį derlių ir gausis puikus vynas, sako augintojai.
Kalvarijos savivaldybėje įkurto vynuogyno šeimininkas, marijampolietis Karolis Dvylys, dabar uogas augina keliuose aruose, tačiau plės iki vieno hektaro.
„Puikiai sunoksta amerikiečių išveista veislė „Leon“, – džiaugiasi K. Dvylys.
Jokiu būdu nešildykite šių produktų mikrobangų krosnelėje: gali baigtis liūdnai
Be mikrobangų krosnelės dažnas neįsivaizduoja savo kasdienybės. Vis dėlto, specialistai įspėja – tam tikrų maisto produktų nerekomenduojama šildyti mikrobangų krosnelėje. Sužinokite ir nedarykite klaidos.
Žinoma, niekas nedrįs paprieštarauti, kad mikrobangų krosnelė yra tikras šiuolaikinių technologijų stebuklas, kuris palengvina buitį.
Tačiau ne viskas gali būti įdėta į mikrobangų krosnelę.
Ukrainietės Olgos vynuogės – įspūdingo dydžio: atskleidė, kaip pavyko sukurti sėkmingą vyndarystės ūkį
Jonavos rajone, Batėgalos kaime Olgos ir Vytauto Vilkelių šeima jau daugiau nei devyniolika metų vysto vynuogininkystės ūkį. Pora desertines ir vynines vynuoges augina lauke beveik 70 arų plote ir dar turi 2 arus lepesnių vynuogių veislių šiltnamyje. Kaip jiems sekasi auginti vynuoges Lietuvos klimato sąlygomis, šie noriai pasidalino ir su TV3 laidos „Svajonių ūkis“ žiūrovais.
Kaip panaudoti vynuoges: trys receptai kiekvieno skoniui
Vynuogės – dažnos užkandžių lentos viešnios, tačiau tai ne vienintelis būdas, kaip jas galima panaudoti virtuvėje. Ar žinojote, kad vynuogės – puikus priedas gaminant įvairiausius padažus, puikiai tiksiančius ne tik į salotas, bet ir prie mėsos. Dar vienas populiarus vynuogių panaudojimo būdas – salsų gaminimas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Šios uogos – tikra vitaminų bomba organizmui: ragina išbandyti
Vynuogės – vienos saldžiausių uogų, todėl dažnai klaidingai manoma, kad jos visai nevertingos. Tačiau prasidėjus rudens vynuogių sezonui, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė griauna šį mitą ir sako, kad vynuogės pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, yra puikus vitaminų šaltinis, o kai kurie šias uogas gali valgyti net su kauliukais, taip pagerindami žarnyno veiklą.
REKLAMA
REKLAMA
Šio užkandžio nauda neišmatuojama: ragina valgyti kuo dažniau
Sunkios sveikatos būklės, susijusios su dideliu cholesterolio kiekiu, yra širdies priepuoliai ir insultai. Kraujyje randama dviejų rūšių cholesterolio, dažnai vadinamo „geruoju” ir „bloguoju”. Vartojant „gerąjį” cholesterolį, vadinamą didelio tankio lipoproteinu, sumažėja šių komplikacijų tikimybė.
Tuo tarpu „blogasis” cholesterolis arba mažo tankio lipoproteinas kelia didesnę riziką.
Ragina rinktis šias uogas: jas vadina aukso gysla organizmui
Vienomis saldžiausių laikomos vynuogių sultys drąsiai galėtų pretenduoti į deserto kategoriją – jos dažnai naudojamos įvairiems kokteiliams bei saldumynams ruošti. Vis dėlto, vynuogės yra ne tik saldžios, bet ir pasižymi naudingais vitaminais bei mineralais. Kodėl verta vartoti vynuoges ir koks jų kiekis yra naudingas sveikatai, pataria gydytoja dietologė.
Receptas. Egzotinės salotos su graikiniais riešutais
INGREDIENTAI: 200 gramų graikinių riešutų 0.5 vieneto kopūstų (raudonieji) 3 vienetai obuolių (žali) 20 vienetų vyniuogių 50 gramų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti. Obuolius supjaustyti kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Vynuoges perpjauti per pusę, riešutus šiek tiek pasmulkinti. Viską sumaišyti ir užpilti alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis. Jei reikia - pasūdyti. Salotas papuošti žalių salotų lapais.
Receptas. Vaisių salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek arbūzų 1 vienetas bananų 2 vienetai mandarinų 0.5 vieneto mangų 2 vienetai obuolių 1 sauja vyniuogių šiek tiek jogurto (indelis) 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustome visus vaisius, tada užpilame jogurtu ir sumaišome.
Receptas. Pyragas su vynuogėmis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 150 gramų cukraus 100 gramų migdolų (malti) 500 gramų vyniuogių 3 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 250 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Receptas. Salotos "Draugams"
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (marinuoti) 50 gramų alyvuogių 1 vienetas bananų 3 česnakų 200 gramų vyniuogių 200 gramų dešrelių (vytintos Biovela) šiek tiek majonezo PARUOŠIMO BŪDAS: Dešreles supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje 5 minutes. Vynuoges perpjauti per pusę ir išimti sėklas. Bananus, agurkus supjaustyti kubeliais, o alyvuoges - griežinėliais. Sutrinti česnaką ir sumaišyti su majonezu. Česnakiniu majonezu paskaninti salotas.
Receptas. Vyriška mišrainė
INGREDIENTAI: 300 gramų kiaulienos (virta) 1 sauja alyvuogių 1 skardinė kukurūzų (konservuoti (arba žirneliai)) 1 skardinė ananasų (konservuoti) 1 saujelė vyniuogių šiek tiek graikinių riešutų 1 vienetas svogūnų (kepti) šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingridientus susmulkinti ir sumaišyti su majonezu. Skanaus.
Receptas. Vištiena su vynuogėmis ir migdolais
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 50 gramų migdolų 0.5 vieneto vyniuogių (žaliosios, kekėmis) 500 gramų vištos filė 200 mililitrų grietinėlės (35 pro.
Receptas. Vaisiniai vėrinukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas mandarinų 1 vienetas obuolių 1 stiklinė vyniuogių šiek tiek kiaulienos kumpio (karšto rūkymo) šiek tiek dešros 3/4 stiklinės guminukų šiek tiek sūris („pik-nik“) PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūsto puselę apvyniojame folija ir į ją susmeigiame įvairius vėrinukus. Gausis puikus ežiukas vaikų gimtadieniui ar kitai šventei. Aš vieniems vėrinukams naudojau vynuoges, obuolį, mandariną ir saldainius-guminukus.
Receptas. Vynuogių pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė) 140 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 2 stiklinės vyniuogių 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės baltojo vyno 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 85 gramai sviesto 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Apibarstymui: 28 g sviesto (2 šaukštai) 1 šaukštas rudojo cukraus Sausus ingredien...
Receptas. Sluoksniuotos salotos
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų kopūstų (baltagūžiai) 400 gramų vyniuogių (žaliosios) 300 gramų vištos filė (virta) 3 vienetai kiaušinių (virti) šiek tiek majonezo 100 gramų sūris šiek tiek druskos 12 vienetų svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmasis sluoksnis - susmulkinta vištiena, apibarstyta druska ir pipirais.
Receptas. Vyno gaminimas
INGREDIENTAI: 90 gramų cukraus 1 litras vyniuogių (išspaustos sultys) 3 vienetai razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Vyno gaminimas - tai menas, kurį išmokti pavyksta ne iš pirmo karto. Tai vienas iš receptų, kurį išbandžiau pats ir man pavyko. Išspauskite vynuoges ir perkoškite. Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite su virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį.
Receptas. Paprastos vištienos salotos
INGREDIENTAI: 1 sauja graikinių riešutų (smulkinti) 1 vienetas svogūnų (mėlyni) 50 gramų vyniuogių (raudonos) 100 gramų vyniuogių (žalios) 3 valgomieji šaukštai majonezo 300 gramų vištienos kulšelių (rūkytos) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia nuimame vištienos mėsą nuo kaulų ir smulkiai ją supjaustę sudedame į dubenį. Tuomet dedame perpus perpjautas vynuoges ir sumaišome kartu su supjaustytais svogūnais ir majonezu. Salotas pabarstome riešutais.
Receptas. Vištienos mišrainė su kedro riešutais ir vynuogėmis
INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai kedro riešutų 2 vienetai obuolių 4 vienetai paprikų 200 gramų vyniuogių (be kauliukų) 350 gramų vištos filė (virta) 4 valgomieji šaukštai acto (vynuogių) 300 gramų majonezo 200 gramų sūris (fermentinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė, obuolius, sūrį supjaustyti kubeliais, paprikas - šiaudeliais, vynuoges - į 4 dalis.
Receptas. Gaivusis pyragas
INGREDIENTAI: 250 gramų cukraus 2 vienetai obuolių šiek tiek vyniuogių 4 vienetai kiaušinių 320 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 4 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek razinų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viską gerai išplakame.
Receptas. Želės desertas „Švelnumas“
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas bananų 1 stiklinė cukraus 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 100 gramų vyniuogių 1 stiklinė grietinės 1 valgomasis šaukštas želatinos šiek tiek vanilino PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užmerkti 6 šaukštuose vandens ir palikti 1 val. Tada ištirpinti ant karštos vandens vonelės. Grietinę išplakti su cukrumi, sudėti vaniliną ir želatiną. Vaisius supjaustyti, sudėti į formeles, užpilti grietinės mase.
Receptas. Lietiniai su vaisiais
INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių (trintos) 2 vienetai bananų šiek tiek cukraus šiek tiek persikų (konservuoti) šiek tiek vyniuogių (žaliosios) 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų vandens 1 valgomasis šaukštas aliejaus šiek tiek grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, vandens, cukraus bei miltų užmaišyti vientisą, pusiau tirštą masę. Iškepti plonus lietinius per visą keptuvės plotą.
Receptas. Šviežios salotos su vynuogėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 0.5 vieneto paprikų (raudonoji) 0.5 vieneto porų šiek tiek salotų (Iceberg) 2 saujos vyniuogių (žaliosios) šiek tiek aliejaus šiek tiek padažo (balzamiko) PARUOŠIMO BŪDAS: Iceberg'o salotas suplėšome ir dedame į indą. Raudonąją papriką supjaustome nedidelėmis juostelėmis, o agurką ir porą - plonais griežinėliais. Vynuoges padaliname pusiau ir dedame į salotas. Apšlaktome viską balzamiku ir trupučiu aliejaus.
Receptas. Vaisių alkoholinis kokteilis
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 50 gramų medaus 200 gramų obuolių 200 gramų persikų 100 gramų vyniuogių 200 gramų baltojo vyno 100 gramų konjako šiek tiek mineralinio vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Vynuoges nuplovus išspausti. Visus paruoštus vaisius supjaustyti mažais gabalėliais, supilti citrinos sultis, konjaką ir vyną, kuriame ištirpintas medus, ir viską gerai sumaišyti. Atšaldyti ir paduoti taurėse pusiau su mineraliniu vandeniu.
Receptas. Aštrūs rauginti agurkai
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų 1 česnakų šiek tiek vyniuogių (lapai) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (konservavimui) 1 vienetas čili pipirų (pipiras) PARUOŠIMO BŪDAS: Į 1l stiklainio dugną klojame keletą vynuogių lapų, skiltį česnako, druskos, priekonių konservavimui mišinio ir čili pipiriuką.
Receptas. Vynuogių naminiai ledai
INGREDIENTAI: 5 vienetai vyniuogių 1 stiklinė vynuogių sulčių PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite sultis į stiklinę ir įmeskite uogas. Tuomet stiklinę įdėkite į kamerą ir palaikykite kol sustings į ledą. (Galima rinktis ir kitų sulčių.) Skanaus. Autorius: Karolina.
Receptas. Vištienos salotos su vynuogėmis
INGREDIENTAI: 100 gramų vištiena (kumpis arba krūtinėlė) 50 gramų saulėgrąžų 100 gramų kopūstų (Pekino) 2 saujos vyniuogių 0.5 vieneto svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek majonezo šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais
INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlė (virta) 1 vienetas obuolių 1 stiklinė vyniuogių (raudonosios) 1 stiklinė anakardžio riešutų (sūdyti) 3/5 stiklinės majonezo 1 vienetas salierų (stiebas) 1/4 stiklinės svogūnų (raudonieji, smulkinti) 1/4 stiklinės svogūnų laiškų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai sulčių (laimo) 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti) šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų (malti) Paruošimo laikas: Apie ...
Receptas. Užkandėlė su varške
INGREDIENTAI: 35 vienetai krekerių (arba tartaletės) 150 gramų sūris (feta) 150 gramų varškės 1 sauja petražolių (sukapotos) 35 vienetai vyniuogių 35 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę ir sūrį susmulkinti elektriniu smulkintuvu (galima pertrinti per sietelį), įdėti petražolių.
Receptas. Vaikų stalo papuošimų idėjos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas alyvuogių (juodosios) 1 vienetas alyvuogių (žaliosios) 5 vienetai gvazdikėlių 0.5 vieneto melionų 1 vienetas paprikų (raudonoji, riekelės) 0.5 vieneto pomidorų pastos šiek tiek porų šiek tiek vyniuogių (žaliosios ir raudonosios) 1 vienetas kiaušinių (kietai virti) šiek tiek majonezo 5 vienetai ridikėlių šiek tiek vaisių (supjaustyti kubeliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Boružei įpjauname pusę ...
Receptas. Vaisiai šokolade
INGREDIENTAI: šiek tiek bananų šiek tiek mandarinų šiek tiek slyvų šiek tiek vyniuogių šiek tiek juodojo šokolado šiek tiek braškių šiek tiek kokosų (drožlės) šiek tiek riešutų (susmulkinti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius pasmeigti ant pagaliukų. Pamirkyti ištirpintame šokolade. Galima ištirpinti kelių rūšių šokoladus, pvz: juodą ir baltą, tada vaisiai bus dviejų spalvų.
Receptas. Arbūzinis limonadas
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo arbūzų (be žievės) šiek tiek arbūzų (griežinėliai (papuošimui)) 3 vienetai citrinų 1 stiklinė cukraus šiek tiek vyniuogių (žaliosios) 4 stiklinės vandens (šaltas) 2 vienetai žaliųjų citrinų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzo minkštimą be sėklų gerai sutrinti iki tyrės. Tyrę sumaišyti su citrinų bei laimo sultimis, vandeniu bei cukrumi. Gautą gėrimą padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą.
Receptas. Kepsnys "Kardinolas"
INGREDIENTAI: šiek tiek kalendrų šiek tiek muskato 8 vienetai vyniuogių (žaliosios) 120 gramų lašišų (filė) 3 vienetai lydekų (filė) 50 gramų baltojo vyno 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 50 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek prieskonių (žuvies (rytietiški)) PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą supjaustome 2,5 cm kubeliais. Jūros lydekos filė supjaustome išilgai pusiau padarant vienodas juosteles.
Receptas. Angliškas tortas
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė) 125 gramai cukraus 160 gramų krakmolo 60 gramų migdolų 2 valgomieji šaukštai vyniuogių (smulkios) 75 gramai vyšnių (mirkytos cukruje) 3 vienetai kiaušinių 25 gramai kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 2 valgomieji šaukštai romo 2 valgomieji šaukštai cukatų (smulkintos) šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Svie...
Receptas. Gaivios vaisių salotos
INGREDIENTAI: 150 gramų ananasų (gali būti konservuoti) 1 vienetas apelsinų 1 vienetas kriaušių 200 gramų vyniuogių 100 gramų jogurto (be priedų) 2 valgomieji šaukštai likerio 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Pirma supjaustome skiltelėmis apelsiną, kivį, kriaušę ir ananasus. Vynuoges perpjauname perpus. Kivį ir kriaušes užpilame citrinų sultimis. Visus vaisius išmaišome su likeriu ir pastatome 1 valandai į šaldytuvą. Prieš valgant įsidedame jogurto.
Receptas. Šventiniai sūrio vėrinukai
INGREDIENTAI: 100 gūželių pelėsinio sūrio 100 gramų sūris 100 gramų vyniuogių šiek tiek salotų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Gražiais kubeliais supjaustyti sūrį ir suverti ant pagaliukų. Vėrinukus sudėlioti lėkštėje, išklotoje salotų lapais.
Receptas. Netradicinės vištienos salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (virtos) 1 vienetas svogūnų 200 gramų vyniuogių (be kauliukų) 300 gramų vištos filė (virta) šiek tiek majonezo šiek tiek grietinės šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną pasmulkinti. Vynuoges perpjauti per pusę, sumaišyti su mėsa. Bulves, svogūną supjaustyti kubeliais. Salotas pasūdyti, įberti pipirų, apšlakstyti citrinos sultimis ir sumaišyti su majonezu ir grietine.
Receptas. Gaivumėlis
INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių 1 vienetas bananų 15 vienetų vyniuogių 1 pakelis želės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Žele apelsininės(galit rinktis pagal savo skonį) paruošti taip kaip parašyta ant pakuotės.Į indelį dėti pjaustytus bananus,vynuoges ir užpilti trečdaliu želės Sustingus pirmam sluoksniui ,likusią dalį želės sumaišyti su tarkuotais obuoliais ir užpilti ant pirmo sluoksnio. Padėti šaltai. Skanaus.
Receptas. Desertas "Vojei"
INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 5 vienetai mandarinų 5 vienetai obuolių 10 vienetų vyniuogių šiek tiek grietinėlės (purškiama) 70 gramų juodojo šokolado 7 vienetai kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Paprastas desertas, lengvai, pigiai ir skaniai pagaminamas desertas "Vojei". Sudėtis (12 porcijų) Žėlę pasidarykite patys. (Pagal savo norus) Supjaustykite 5 mandarinus, 5 obuolius, 5 kivius, 2 bananus, 10 vynuogių.
Receptas. Vynuogės šokolade
INGREDIENTAI: šiek tiek vyniuogių šiek tiek šokoladas Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vynuoges nuplauti ir nusausinti. Dalį baltojo ir juodojo šokolado ištirpinti garų vonelėje. Arbatiniu šaukšteliu vynuoges pamirkyti skirtinguose šokoladuose ir padėti vynuoges ant lėkštės, išklotos kepimo popieriumi. Padėti į šaldytuvą sustingti. Tada taip pat ištirpinti likusius šokoladus ir konditeriniu švirkštu aplieti sustingusias vynuoges.
Receptas. Raudonųjų kopūstų salotos
INGREDIENTAI: 1 galva kopūstų (raudonasis) 1 galva svogūnų (raudonasis) 200 gramų vyniuogių 300 gramų kopūstų (Pekino) 100 mililitrų grietinės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą ir svogūną susmulkinti, vynuoges supjaustyti skrituliukais. Pekino kopūstą taip pat supjaustyti išilgai. Viską išmaišyti su grietine, pagardinti druska ir pipirais.
Receptas. Salotos su vynuogėmis
INGREDIENTAI: 400 gramų agurkų 1 sauja krapų 4 vienetai pomidorų pastos (nedideli) 200 gramų salotų 1 vienetas svogūnų 250 gramų vyniuogių (juodos) šiek tiek padažo (salotoms) PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus supjaustykite griežinėliais , pomidorus - 8 į skiloteles, svogūną skriebkite žiedeliais, vynuoges dalinkite pusiau, išrinkite kauliukus. Susmulkinkite salotų lapus. Viską berkite į dubenį. Užpilkite specialiai parduotuvėje pirktu padažu.
Receptas. Lašišos salotos su vynuogėmis
INGREDIENTAI: 100 gramų kriaušių 100 gramų obuolių 100 gramų paprikų 30 gramų porų 50 gramų vyniuogių 250 gramų lašišų (virta) 20 gramų alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo šiek tiek druskos 30 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą supjaustyti 1x1 cm kubeliais ir išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsinti.
Receptas. Saldžiųjų paprikų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai paprikų (saldžioji) 100 gramų vyniuogių (raudonosios) 100 gramų vyniuogių (žaliosios, besėklės) 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite viršūnėles ir išskobę sėklalizdžius supjaustykite plonais žiedeliais. Užpilkite keptuvėje įkaitintu aliejumi ir palikite valandą pastovėti.
Receptas. Pyragas su vynuogėmis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas citrinų (sultys) 270 gramų cukraus 600 gramų vyniuogių (tamšios ir šviesios) 4 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 110 mililitrų alyvuogių aliejaus 150 mililitrų pieno šiek tiek druskos 180 gramų sviesto 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakiau (mikseriu) su cukrumi, sviestu, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimi...