vyniotinis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vyniotinis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vyniotinis“.

Labai lengvas ir gardus vyniotinio receptas: puikiai tiks Valentino dienai

Artėjant meilės dienai galima mylimus žmones palepinti desertais ir pasilepinti pačiam. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti visai nesudėtingą, bet labai skanų vyniotinį. Receptą taip pat galima šiek tiek pakeisti – viskas priklausys nuo jūsų pasirinkto įdaro. K. Starkienė parodė du būdus: vienas – su varške, o antras variantas – su uogiene – itin patiks gaivių kepinių mėgėjams.
2024-02-11

Šis žuvies vyniotinis taps švenčių stalo pažiba: girs visi

„Dievinu visokius žuvų vyniotinius, musus ar įdarytą žuvį. Tačiau buvo laikas, kai įdaryti žuvies nemokėjau, o apie musus nebuvau nė girdėjusi. Tad, vienintelis būdas buvo paprasčiausiai pasidaryti keptos žuvies vyniotinį. Paprasta ir greičiau, nei įdaryti kokį karpį. Tam visada naudoju šaldytą jūros lydeką su kaulu ir oda. Ją kepant mėsa išlieka drėgna ir lipni, kas ir reikalinga norint, kad vyniotinis pjaustant nesubyrėtų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2023-12-12

Iš mokyklos kaunietės sūnus grįžo nusėtas raudonomis dėmėmis: žaibiškai suprato, kas įvyko

Kaunietė Vaiva Lukošienė itin iš arti susidūrė su alergija. Ji sako, kad iš pradžių atrodė, jog ją ištiko priešinsultinė būsena, vėliau svarstė, jog užklupo panikos atakos, kol galiausiai suprato, kad dėl visko kaltas – tam tikrų maisto produktų netoleravimas. Apie tai, ką reiškia iš esmės pakeisti gyvenimo būdą, dviejų vaikų mama ir maisto gaminimo įmonės „Alergiškas princas“ įkūrėja papasakojo tv3.lt tinklalaidėje „Sveikatos DNR“. Suvalgė vyniotinio  Vaivos sūnui – 12 metų.
2023-06-03

Šis naminis vyniotinis taps Velykų atradimu: „Labai gardus“

„Atrodo, dar neseniai buvome prie eglės, o štai ir pirmas pavasario mėnuo baigiasi. Gera savaitė ir sulauksime didžiųjų švenčių, šv. Velykų. Po truputį apmąstau ir šventinio stalo meniu. Pagaminau vyniotinį su šonine ir kiaulienos faršu. Gavosi toks gardus, toks sakyčiau šventinis, kad nusprendžiau receptu pasidalinti su jumis. Beje, vyniotinį galima patiekti kaip karštą patiekalą, nors ir šaltas labai gardus“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2023-03-28

Receptas. Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis

INGREDIENTAI: 60 gramų juodųjų alyvuogių 60 gramų pistacijų 25 gramai ančiuvių 300 gramų vištos faršo 1 vienetas kiaušinių 100 gramų plakamoji grietinėlė 1 pakelis dr. oetker želatinos lapeliais šiek tiek kiaulės šoninės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį dedame susmulkintas alyvuoges, pistacijas, ančiuvius, maltą vištieną, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
2022-03-02

Receptas. Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės kremu

Patinka man naudoti morkas kepiniuose - skanu, sveika ir labai gražu. Sugalvojau išsikepti vyniotinį - labai gerai pavyko iš pirmo karto, todėl dalinuosi receptu.
2022-02-14

Receptas. Vyniotinis su obuoliene

Greitai pagaminamas, skanus. Obuolienė turi būti tiršta. Galima naudoti kitokią uogienę. INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas citrinų 4 valgomieji šaukštai miltai 4 valgomieji šaukštai cukraus Įdarui: 500 mililitrų obuolienės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių.
2022-02-09

Receptas. Kuršėnas namuose

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės miltai 0.5 stiklinės cukraus 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 žiupsnelis druskos 2 vienetai sausainių Įdarui: 300 gramų varškės 100 gramų grietinės 50 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti biskvitą: Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, baltymus išplakti su žiupsneliu druskos. Į trynių masę supilti aliejų ir vėl išmaišyti.
2022-02-02

Greita ir gardu: vyniotinis pagal Laurą sužavės visą šeimą

Laidoje „Gardu gardu“ netrūksta išskirtinių ir be galo skanių receptų. Vienas tokių – šefų klubo narės Lauros atsiųstas špinatų ir sūrio vyniotinio receptas. Kaip teigė viena iš laidos vedėjų, šis receptas jai pasirodė labai įdomus, o pats patiekalas buvo dar nematytas. Pasak Lauros, šį špinatų ir sūrio vyniotinį pasigaminti labai paprasta.
2021-02-13

Atgal į vaikystę: Kuršėnų vyniotinis sužavės nuo pirmojo kąsnio

„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek riebesnę varškę. Mano naudota varškė buvo nei per šlapia, nei per sausa, tad įdarui tiko kuo puikiausiai. Na, o vyniotinio papuošimą palieku jūsų fantazijai. Aš likau prie tradicinio varianto – vyniotinį tiesiog apibarsčiau cukraus pudra. Gražu ir be galo skanu“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
2020-05-23
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingo skonio kotletai ir vyniotinis: apsilaižysite pirštelius

 Po sunkios darbo savaitės šeštadienio rytą linksmai nusiteikę laidos vedėjai pradės gamindami tradicinius patiekalus kitaip – patobulinę ir įnešę naujų skonių bei spalvų. Temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco iškeps tradiciškai skambančius, tačiau gerokai nuo „originalo“ nutolusius žuvies kotletukus. Patiekalo ingredientų gausa Gian Luca bandys pralenkti net Ali, o galutinį rezultatą jis pagardins gaiviu jogurtiniu padažu.
2019-01-25

„Margutis“ už 2 eurus: receptas keliaus iš lūpų į lūpas

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė šv. Velykoms siūlo pagaminti pikantišką „Margutį“, kuris jums kainuos vos 2 eurus. Jos teigimu, šis patiekalas tinka tiek kaip šaltas užkandis kiekvienai dienai, tiek švenčių stalui.  Jums reikės: 400 gramų maltos vištienos, 200 gramų šaldytų morkų ir žirnelių, 1 kiaušinio, svogūno, 2 riekelių batono, mirkyto piene, vištienos prieskonių, sezamo sėklų (nebūtina), pipirų ir druskos. Puikiai tinka džiovintos slyvos.
2018-03-20

Apie jį kalba visas pasaulis: šio vyniotinio privalote paragauti!

Tinklaraštininkė Ingrida, savo gerbėjus receptais lepinanti feisbuko grupėje  ,,Ingridux Virtuvėlė“, pagamino ypatingą vyniotinį. Kaip ji pati sako, jis dabar yra ant bangos ir jį žino visas pasaulis, todėl jo paragauti privalote ir jūs! Toks vyniotinis puikiai tinka ir kaip užkandis į darbą, ir kaip gardus patiekalas ant šventinio stalo.  Lašišos vyniotinį pagaminsite vakare, o kitą dieną jau galėsite mėgautis ypatingu skoniu.
2017-10-23

Velykinis vyniotinis su špinatais ir lašiša

Jums reikės: 400 g šaldytų špinatų, 5 vnt. kiaušinių (atskirti trynius nuo baltymų), 2 valg. šaukštų miltų, 250 g varškės, susmulkintų džiovintų pomidorų, druskos, 300 g silpnai sūdytos lašišos. Paruošimas: Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu kartu su kiaušinių tryniais, miltais ir druska. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į gautą masę.
2011-04-16

Mielinis serbentų vyniotinis

Gardus su bet kokiomis uogomis. Jums reikės: 100 gr cukraus 1 kiaušinis 50 gr mielių 500 gr miltų 1 st pieno 1 st serbentų uogienės 3 šaukštai sviesto Paruošimas: Mieles išsukti su šiltu pienu, cukrumi ir trupučiu miltų ir palikti šiltai apie 20 minučių. Svieste išsukti kiaušinį ir pakilusią masę, tada po truputį berti miltus. Gerai išminkyti. Tešlą iškočioti, tepti uogienę ir suvynioti. Kloti į skardą ir kepti apie 45 minutes 170 0C orkaitėje.
2011-01-21
Į viršų