vištienos sultinys
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vištienos sultinys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vištienos sultinys“.
            
 Populiariausios natūralios priemonės nuo peršalimo gali būti mitas: atskleidė, kurios iš tiesų veiksmingos
                                Nors pavasarį orai šyla, peršalimo ligų sezonas dar toli gražu nesibaigė. TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“, profesorius Alvydas Unikauskas patarė, kokios natūralios priemonės iš tikrųjų gali palengvinti slogą, gerklės skausmą ar kosulį, o kokios tėra pramanai. 
Laidos vedėjas A. Unikauskas pasakojo, kad vienos dažniausių priemonių, kurių pacientai griebiasi gydant peršalimą yra karštas pienas su medumi bei druskos įtrynimas į krūtinę.
                            
 Mėgstate vištienos sultinį? Štai, kuo jis ypatingas
                                Nuo seno vištienos sultinys vadinamas aukso gysla visam organizmui. TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“, profesorius Alvydas Unikauskas atskleidė, kodėl šis patiekalas toks ypatingas, ir kodėl jį turėtų rinktis peršalimu sergantys pacientai. 
Veiksmingas būdas kovoti su virusais 
A. Unikauskas sako, kad kol kas mokslinėje literatūroje vis dar nėra atsakymo, kodėl naudojamas ne jautienos, o būtent vištienos sultinys.
                            
 Receptas. Trinta moliūgų sriuba su duonos skrebučiais ir kumpiu
                                INGREDIENTAI:    1 litras   vištienos sultinys (ar jautienos )    500 gramų   moliūgų    3 vienetai   bulvių    1 vienetas   morkų    4 vienetai   duonos (balta, riekės)    1 vienetas   svogūnų    50 gramų   kumpio    3 skiltelės   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   prieskonių (Provanso)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Saldžiarūgštis vištienos troškinys
                                Tai yra labai lengvai ir greitai pagaminamas paprastas patiekalas, kuris ne tik paprastas, bet ir labai skanus. Jei patinka svogūnai galima dėti ir jų, o vietoje bulvių krakmolo galima naudoti kukurūzų krakmolą ir dar pridėti pupelių daigų - patiekalo nepagadins. Prie šio patiekalo tiks ne tik ryžiai, bet ir salotos.
                            
 Receptas. Rytietiška kiauliena
                                Labai nesudėtingas ir paprastas patiekalas puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Kam patinka svogūnai, galima dėti 3 svogūnus ir kepti kartu su mėsa. Prie šio patiekalo puikiai tiks "Jasmine" ryžiai ir salotos. Norint išraiškingesnio skonio, galima mėsą marinuoti per naktį šaldytuve ir pilti daugiau sojų padažo. O jei trūksta sūrumo, galima šiek tiek įberti druskos.
                            
 Receptas. Vištiena su ryžiais ispaniškai
                                Vištiena su ryžiais ispaniškai – tai patiekalas jaukiai, sočiai ir ilgai vakarienei, kai niekur neskubama, nežiūrima į laikrodį, o mėgaujamasi gardžiu ir karštu maistu su taure gero ispaniško vyno. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)
                                Lengvas receptas labai skaniems pietums! Vištienos šlaunelės iškepa minkštos, o ryžiai prisigeria vištienos, svogūno ir česnako aromatų. Viskas kartu sukuria superinį skonį! Jei ieškote naujo recepto savo pietų meniu, tuomet šis tiks kuo puikiausiai. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Vištienos, bulvių ir avinžirnių meksikietiškas "čili"
                                Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. O ir greita vakarienė garantuota. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar marinuotomis Lombardi. Būtent šitame patiekale ir naudojau marinuotas Lombardi paprikas.
                            
 Receptas. Trinta pievagrybių sriuba
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   pievagrybių    250 mililitrų   pieno    250 mililitrų   vištienos sultinys    120 mililitrų   grietinės    0.5 vieneto   porų    1 vienetas   svogūnų (nedidelis)    50 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   juodųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode ištirpdyti sviestą, sudėti pjaustytus griežinėliais grybus, pjaustytą svogūną ir porą. Kepti apie 5 min., kol suminkštės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    1 litras   vištienos sultinys    800 gramų   antienos (krūtinėlė)    200 mililitrų   baltojo sauso vyno    120 mililitrų   grietinėlės    160 gramų   bulvių (virtos su lupenomis)    160 gramų   salierų (arba kiti gumbiavaisiai)    60 gramų   pievagrybių    30 gramų   svogūnų (smulkinti)    20 gramų   sviesto    15 mililitrų   brendžio    1 sauja   petražolių (kapotos)    šiek tiek   rozmarino (švieži, šakelės)    šiek tiek   čiobrelių (švieži, šakelės)    šiek tiek   pipirai    ...
                            
 Receptas. Kreminė morkų ir grybų sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   vištienos sultinys    2 vienetai   morkų    100 gramų   pievagrybių    100 mililitrų   grietinėlės    1 vienetas   bulvių    0.5 vieneto   paprikų    2/5 vieneto   pastarnokų    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 valgomasis šaukštas   kukurūzų miltų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys
                                Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį, tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip pat prisideda imbieras ir kuminas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Meksikietiška vištiena
                                Labai spalvingas, sotus ir aštrus patiekalas. Greitai paruošiamas ir nesudėtingas - puikus variantas vakarienei, kai tingisi gaminti, o norisi kažko gardaus ir sotaus. Šiame patiekale galima keisti ingredientus ir jį pagaminti vis kitaip. Jeigu nepatinka aštrūs patiekalai, prieskonių galima išvis nedėti arba pakeisti juos kitais. Tad štai ir universali vakarienė, kuri gali įtikti net išrankiausiems skoniams.
                            
 Receptas. Kiniškas vištienos troškinys
                                Šitas patiekalas nėra sudėtingas pasigaminti ir taip pat neužims daug laiko. Jeigu patinka galima dėti svogūno. Garnyrui tinka ryžiai su kiniškomis salotomis. Jeigu nesinori visų ingredientų kepti po vieną, galima šitą taisyklę apeiti ir kepti pirmiau mėsą, po to tik sudėti daržoves bei porus. Vištienos sultiniui puikiai tiks paruošti kubeliai iš parduotuvės.
                            
 Receptas. Lengvai paruošiama sūrio sriuba
                                INGREDIENTAI:    500 mililitrų   pieno    250 mililitrų   vištienos sultinys    180 gramų   sūris    1 vienetas   svogūnų    4 valgomieji šaukštai   sviesto    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    šiek tiek   malti juodieji pipirai    šiek tiek   malto muskato    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode ištirpiname sviestą, pakepiname jame susmulkintą svogūną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sičuano kiauliena
                                Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- tai patiekalą padarysite unikalesnį, bet tam puikiai tinka ir paprastas baltasis vynas. Vietoje aitriosios paprikos miltelių galite naudoti Sičuano pipirus, tiks tiek marinuoti, tiek džiovinti, jie suteiktų patiekalui daugiau aštrumo, bet jų neturint gerai tiks ir aitriosios paprikos milteliai. Patiekalą galima patiekti su ryžiais ir apibarstyti laiškiniais svogūnais.
                            
 Receptas. Kiniška citrininė vištiena
                                Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei norisi, kad būtų rūgščiau, pilti daugiau citrinų sulčių, bet geriau jų nepadauginti, nes patiekalas gali nesigauti toks skanus.
                            
 Ką daryti, jei vaikas kosti?
                                O štai ir ligų sezonas su nuolatiniu palydovu – kosuliu. Vos atvėsus orams, nekosintis vaikas atrodo išties retenybė. Ne paslaptis, kad kosulys dažnai tampa rimtesnių ligų pranašu. Vis dėlto nesinori vos kostelėjusio mažylio paversti tikru ligoniu ir suskubti guldyti į lovą bei pulti girdyti stiprių vaistų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  