vakavimas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vakavimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vakavimas“.
Konservavimo karalienė Irina išdavė geriausius receptus žiemai: rašykitės iš karto
Vilnietę Irina Poležajevą, ko gero, būtų drąsiai galima tituluoti konservavimo karaliene – tikriausiai nerastumėte nieko, ko ji negalėtų užvakuoti. Vis tik, kone labiausiai lietuvių pamėgti yra rauginti arba marinuoti agurkai – Irina išdavė paslaptis, kaip išgauti patį geriausią rezultatą.
68-erių Irina šypsosi, kad jos socialinių tinklų puslapis vakavimas.
Irina atskleidė svogūnų laiškų receptą žiemai: užsirašykite iš karto
Darže užaugo daugybė svogūnų laiškų, kurių nespėjate valgyti, ir nežinote, ką su jais daryti? Irina dalinasi patarimais, kaip tinkamai juos paruošti žiemai.
„Svogūnai, kuriuos auginau laiškams šiltnamyje dėžėse, užaugo dideli ir vešlūs. Kadangi nespėjame valgyti, o be to ir lauke augantys jau stipriai ūgtelėjo, tai pradėjome ruošti laiškų atsargas žiemai“, – sako tinklaraščio „Vakavimas“ autorė Irina.
Vienas iš receptų, kuriuo galite pasinaudoti, trintų svogūnų laiškų užtepėlės.
Vilnietė Irina žino geriausius konservavimo receptus: užsirašykite iš karto
Vilnietės Irinos Poležajevos konservavimo subtilybes socialiniame tinkle „Facebook“ seka apie 64 tūkstančių vartotojų. Moteris pasakoja, kad dažnai sulaukia žmonių komentarų, prašymų pasidalinti patarimais. Ką reikia žinoti apie daržovių bei kitų daržo gėrybių vakavimą ir kokie yra gardžiojo braškių padažo bei aitriųjų pipirų džemo receptai, Irina sutiko pasidalinti ir su tv3.lt naujienų portalo skaitytojais.
Daržovių bei vaisių konservavimu Irina Poležajeva užsiima nuo pat vaikystės.
Irina atskleidė skaniausią daržovių marinatą žiemai: išbandykite šiemet
„Jei mėgstate aštriai ir neturite problemų su virškinimo sistema, tai šis receptas jums“, – rašo „Vakavimas.lt“ tinklaraščio autorė Irina.
Aštrios agurkų, paprikų, morkų salotos žiemai su korėjietiškais prieskoniais
Jums reikės: 1,8 kg agurkų; 500 g morkų; 400-500 g paprikų; 2 česnakų galvutės; 1 aštrūs pipiras; 2 v. š. nubraukti druskos; 3 v. š. cukraus; 100 ml aliejaus; 100 ml acto 9%; 2 v. š. korėjietiškų morkų prieskonių; 1/2 a. š. muskato riešutų miltelių; 1 a. š. maltos kalendr...
Irina atskleidė geriausią krapų receptą žiemai: išbandykite jau dabar
„Krapai mūsuose, ko gero, patys populiariausi ir mėgstamiausi prieskoniniai žalumynai. Juos ir džioviname, ir šaldome, ir sūdome. Ruošiame atsargas žiemai, o vasarą vos ne kasdieną valgome. Krapų užtepėles ant duonos riekelės tepame, gaminamą maistą gardiname, o konservuojant nebent tik į uogienes ar kompotus nededame“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.
Neskubėkite išmesti česnakų žiedkočių: Irina atskleidė receptus žiemai
„Kaip ir kasmet, česnakų žiedkočiai nekeliauja į kompostinę, ar dar kur nors kitur. Tik į šaldytuvą ar šaldiklį. Kartais į džiovyklę. Gaminu visokias užtepėles, marinuoju, džiovinu, troškinu...“, – sako tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.
Irina parodė, kaip paruošti braškes žiemai: išbandykite jau šiemet
Jeigu darže užaugo daugiau braškių nei galite suvalgyti ir nenorite jų išmesti veltui, o braškių uogienės ir šaldytų braškių atsargų sukaupėte pakankamai, yra dar vienas būdas, kurį galite išmėginti.
Tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina ragina išbandyti džiovintas braškes.
„Ko gero, šitas skanėstas žiemos nesulauks...“, – šypsosi ji.
Džiovintos braškės
Braškes supjaustykite maždaug 3-5 mm storio ir džiovinkite džiovyklėje (galima orkaitėje).
„Džiūvo apie 7 val.
Irina atskleidė geriausią raugintų agurkų receptą: ragausite jau rytoj
„Turbūt visi jau esam pasiilgę šviežiai raugintų, traškių, krapais bei česnakais kvepiančių agurkėlių. Mes jau pasiraugėm, bet deja, dar kol kas ne iš savo lysvių...“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina.
Šiam receptui pasigaminti Jums reikės: 2 kg agurkų; 1,5 litro vandens; 2 v.š druskos; 4 česnakų skiltelės; krapų, juodųjų serbentų bei vyšnių lapų ir krienų. Irina priduria, kad kartais įdeda gabaliuką aštraus pipiro, keletą baziliko ar gelsvės lapelių.
Irina atskleidė svogūnų laiškų receptą žiemai: išbandykite šiemet
Darže užaugo daugybė svogūnų laiškų, kurių nespėjate valgyti, ir nežinote, ką su jais daryti? Irina dalinasi patarimais, kaip tinkamai juos paruošti žiemai.
„Svogūnai, kuriuos auginau laiškams šiltnamyje dėžėse, užaugo dideli ir vešlūs. Kadangi nespėjame valgyti, o be to ir lauke augantys jau stipriai ūgtelėjo, tai pradėjome ruošti laiškų atsargas žiemai“, – sako tinklaraščio „Vakavimas“ autorė Irina.
Vienas iš receptų, kuriuo galite pasinaudoti, trintų svogūnų laiškų užtepėlės.
Marinuoti svogūnėliai pagal Iriną: receptą tikrai verta užsirašyti
Jeigu mėgstate marinuotus svogūnus, jų užsimarinuoti galite ir patys. Irina pasidalijo receptu, kuris leis pasigaminti skanius ir prie visko tinkančius svogūnėlius.
„Daugelis esame įpratę sodinti svogūnus pakankamai dideliais tarpais vienas nuo kito. Aš sodinu labai tankiai, o tarp eilių palieku apie 40 cm. Vėliau, paaugus svogūnų laiškams jų neskinu, bet retinu, išraudama su visa galvute. Jų pakanka ir sočiai prisivalgyti, ir dar atsargas žiemai pasiruošti.
REKLAMA
REKLAMA