vafliai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vafliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vafliai“.

Tokių vaflių dar neragavote: skonis maloniai nustebins

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ grįžta į televizijos ekranus su kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą ir skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca vyko į Šiaulių rajoną, kur susipažinęs su daržovių ūkyje besidarbuojančia Zakų šeima pasidalino dviem lengvai pagaminamų, bet itin skanių patiekalų receptais. Zakų ūkyje darbuojasi visa šeima – net trys kartos. Ūkio įkūrėjai juokiasi nenorėję, kad vaikai išsilakstytų kas sau, todėl visi darbuojasi ūkyje.
2023-09-18

Norite išsikepti itin skanius vaflius? Pasinaudokite šiais patarimais

Minkšti, purūs ir numylėti viso pasaulio smaližių. Taip trumpai būtų galima apibūdinti vaflius, kurių pirmojo recepto autoriais tituluojami švedai, šiuos skanėstus kepantys jau daugiau nei 400 metų. Tuo metu daugelio pamėgta vaflių versija su uogiene ir plakta grietinėle išpopuliarėjo tik XX amžiaus pradžioje, o dabar kepiniai yra mėgstami ne tik desertų mėgėjų.
2022-03-30

Receptas. Dianos vaflinis tortas

INGREDIENTAI: 70 gramų sviesto 1 sauja kokosų (drožlės) 0.5 vieneto kondensuoto pieno (skardinė) 1 vienetas vaflių (apvalūs, pakuotė) PARUOŠIMO BŪDAS: Puode išlydome sviestą. Tada supilame sutirštintą pieną, dedame kokosų drožles ir kaitiname apie 5 minutes. Pertepame mase vaflius, šiek tiek paslegiame ir dedame valandai į šaldytuvą. Papuošiame kokosų drožlėmis.
2022-03-01

Receptas. Pyragas "Žiemos stebuklas"

INGREDIENTAI: 3 vienetai citrinų 400 gramų cukraus šiek tiek spanguolių (papuošimui) 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų sausainių ("Gaidelis") šiek tiek pieniško šokolado (papuošimui) 700 gramų varškės 300 gramų sviesto 300 gramų razinų 200 gramų riešutų 1 vienetas vaflių (lakštais) PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniais, cukrumi iki purios masės.
2022-03-01

Receptas. Čirviniai blynai

INGREDIENTAI: 300 gramų miltai 3 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 100 gramų sviesto 1 žiupsnelis druskos 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 stiklinė pieno 1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2022-03-01

Receptas. Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu

Šį kartą negalėjau išsirinkti, kokio vaflių pyrago noriu, tad nusprendžiau naudoti 3 skirtingus kremus. Negalėčiau pasakyti, kuris skanesnis, nes man patiko visi 3. Jei ir Jums sunku išsirinkti, tuomet siūlau išbandyti visus 3 kremus, kadangi visi 3 – super skanūs.
2022-02-28

Receptas. Čirviniai blynai su avietėmis

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 2 valgomieji šaukštai cukraus 300 mililitrų pieno 8 valgomieji šaukštai miltai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus produktus sudėti ir gerai išplakti mikseriu (miltų dėti tiek,kad tešla būtų gana tiršta). Kepam ir valgom. Skanaus.
2022-02-27

Receptas. Annos skanus vaflinis tortukas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai kakavos 300 gramų margarino 150 gramų kondensuoto pieno šiek tiek vaflių (lakštai) PARUOŠIMO BŪDAS: Sutirštintą pieną ir sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies, įdėti kakavos. Viską gerai išmaišyti. Pertepti vaflius. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Viršų galima paberti tarkuotu šokoladu.
2022-02-27

Receptas. Sausainiai „Trapučiai“

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 6 vienetai kiaušinių (tryniai, tešlai) 300 gramų kvietinių miltų (tešlai) 6 valgomieji šaukštai grietinėlės 50 gramų sviesto 200 gramų sviesto (tešlai) 6 valgomieji šaukštai grietinės (tešlai) šiek tiek vaflių (apvoliojimui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėti sviestą, grietinę, kiaušinių trynius, gerai išmaišyti, įpilti miltų, kad tešlą būtų galima kočioti.
2022-02-25

Receptas. Rytmečio blynai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės miltai 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš visų produktų suplakame tešlą ir galiausiai sudedame tirpintą sviestą. Kepame įkaitintoje vaflinėje.
2022-02-24
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Mildos tinginys

INGREDIENTAI: 2 saujos lazdyno reišutų šiek tiek pieno 2 vienetai sausainių (pakeliai) 100 gramų pieniško šokolado 1 vienetas varškės (sūrelis) 200 gramų sviesto 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis) 2 vienetai vaflių (pakeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti kuo smulkiau, taip pat sutrupinti vaflius.
2022-02-24

Receptas. Vaflių tortas

INGREDIENTAI: 300 gramų šokoladas 1 pakelis vaflių (apvalūs) 150 gramų sviesto 0.5 stiklinės pieno 2 valgomieji šaukštai brendžio 200 gramų chalvos (vanilinė) 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek riešutų (smulkinti (viršui pabarstyti)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: ŠSmulkiais gabaliukais sulaužykite šokoladą,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais.
2022-02-24

Receptas. Čirviniai su avižomis

INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė pieno 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės avižinių dribsnių 50 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš visų produktų suplakame tešlą ir galiausiai sudedame tirpintą sviestą. Kepame įkaitintoje vaflinėje.
2022-02-24

Receptas. Vaflinis tortas su melionu

INGREDIENTAI: šiek tiek melionų šiek tiek grietinėlės (plakta) 200 gramų sviesto 200 gramų kondensuoto pieno (su cukrumi) šiek tiek cukatų 1 vienetas vaflių (pakuotė) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą sumaišyti su sutirštintu kondensuotu pienu ir gerai išplakti. Į gautą masę suberti cukatas. Paimti vieną paplotį vaflio ir tepti cukatų kremu, vėl dėti vaflį ir tepti kremu ir t. t. Paskutinį vaflį papuošti plakta grietinėle, meliono gabaliukais, cukatomis.
2022-02-23

Receptas. Obuolių tortas su varške

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 vienetas citrinų (žievelė) 100 gramų cukraus 100 gramų lazdyno reišutų (smulkinti) 500 gramų obuolių 4 vienetai kiaušinių (tryniai) 400 gramų sausainių 300 gramų varškės 100 gramų sviesto 1 vienetas vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: Obuoliai nulupami, supjaustomi plonomis skiltelėmis ir apvirinami parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skiltelės išgriebiamos ir nuvarvinamas skystis.
2022-02-23

Receptas. Vaflinis pyragas

INGREDIENTAI: 1 pakelis vaflių 1 skardinė kondensuoto pieno 100 gramų šokoladas Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaflius pertepti "Rududu". Viršų, konditeriniu švirkštu, aplieti tirpintu šokoladu ir padėti valandai į šaldytuvą.
2022-02-23

Receptas. Rududu tortas

INGREDIENTAI: 8 vienetai vaflių 150 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Užtepi „Rududu“ ant vaflių, taip dedi kelis sluoksnius, įdedi į kamerą ir laikai 2-3 valandas.
2022-02-21

Receptas. Vafliai prie alaus

INGREDIENTAI: 5 česnakų 250 mililitrų majonezo 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (malti) šiek tiek vaflių (lakštai) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasidarykite padažą, kuriuo tepsite vaflių lakštus. Vaflių lakštus ištepkite pasigamintu padažu,tada supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ir dekite į kepimo skardą, padengtą aliuminio folija. Kepkite kol gražiai paruduos. P.S. galite pabarstyti kmynais prieš kepant.
2022-02-21

Receptas. Greitai paruošaimi vaflių lakštai su kondensuotu pienu

INGREDIENTAI: 100 gramų kondensuoto pieno 2 vienetai vaflių (apvalūs) PARUOŠIMO BŪDAS: 1 porcija. Ant 1 lakšto reikia užtepti sutirštintą kondensuotą pieną, po to reikia uždeti 2-ą lakštą ant viršaus. Štai ir baigta.
2022-02-20

Receptas. Traškūs greitai pagaminami vafliai

INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto 5 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 lašas citrinų sultys 180 gramų miltai 0.5 arbatinio šaukštelio druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinkite ir palikite trumpam atvėsti. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius trinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps balkšva.
2022-02-19

Receptas. Pertepti naminiai vafliai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė uogienės 1 vienetas vaflių (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiekvieną vaflį pertepame uogiene. Prispaudžiame su kokiu nors sunkiu daiktu ir dedame į šaldytuvą 2-3 val.
2022-02-18

Receptas. Chalva su vafliais

INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 25 gramai kakavos 125 gramai lazdyno reišutų 3 vienetai kiaušinių (tryniai) šiek tiek aliejaus 100 gramų sviesto šiek tiek vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: 1 stiklinė cukraus pakaitinama iki rusvumo ir supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir plakama, kol sutirštėja.
2022-02-18

Receptas. Greitasis vaflių tortas

INGREDIENTAI: 1 pakelis vaflių ((apvalūs)) 1 skardinė kondensuoto pieno ("Rududu") 1 stiklinė kokosų ((drožlės)) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Ant vaflio lakšto tepti "Rududu", pabarstyti kokoso drožlėmis, dėti kitą vaflio lakštą ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai. Palikti tortą kurį laiką pastovėti, kad susislėgtų ir susigertų kondensuotas pienas. Skanu ir greita.
2022-02-17

Receptas. Sausainiukai su abrikosų džemu

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 250 gramų kvietinių miltų 150 gramų sviesto 2 vienetai vaflių (riešutų skonio) 0.5 stiklinės džemo (abrikosų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supilkite miltus ant medinės lentelės, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol gausite šlapią smėlį primenančią masę. Sutarkuokite riešutinius vaflius ir kartu su cukrumi bei kiaušinio tryniu įminkykite į miltų bei sviesto masę.
2022-02-17

Receptas. Belgiški vafliai

INGREDIENTAI: 30 gramų šlapių mielių 3 stiklinės pieno 3 vienetai kiaušinių 3 sviesto (lydytas) 0.5 stiklinės cukraus 1 lašas vanilės esencijos 4 stiklinės miltai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: 1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti mieles. Dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinių trynius su puse puodelio pieno ir lydytu sviestu. Supilti pieną mielėmis, suberti cukrų.
2022-02-16

Receptas. Užgavėnių blynai su mėsa

INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas svogūnų 300 gramų kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 100 mililitrų pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (kiaulienai) šiek tiek vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, miltų, pieno bei šiek tiek druskos išplakame grietinės tirštumo tešlą. Faršą išmaišome su prieskoniais, smulkiai pjaustytu svogunu ir česnaku.
2022-02-15

Receptas. Vafliai su kokosu

INGREDIENTAI: 1 stiklinė pieno 2 vienetai kiaušinių 100 miltai 100 gramų kokosų drožlių 50 gramų sviesto 50 gramų juodojo šokolado 4 valgomieji šaukštai grietinėlės 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplaku su vanilinu ir cukrumi, beplakant pilu pieną, dedu minkštą sviestą, miltų dedu tiek, kad tešla būtų tiršta.
2022-02-14

Receptas. Skanieji vafliai

INGREDIENTAI: šiek tiek mėlinių šiek tiek grietinėlės (plakama) 2 vienetai braškių 2 vienetai vaflių 2 valgomieji šaukštai padažo (nutella) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausiai pašildome vafliukus skrudintuvėje apie 30 sekundžių. Tada tepame nutellos kremo ant vafliuko. Užpurškiame grietinėlės, susmulkiname vaisius ir už dedami ant grietinėlės viršaus. Dar galima apšlakstyti šokoladu. Vaisiai tinka tiek švieži, tiek šaldyti.
2022-02-14

Receptas. Pertepti vaflai

INGREDIENTAI: 1 pakelis vaflių 150 gramų sviesto 82% 50 gramų juodojo šokolado 50 mililitrų pieno 2 valgomieji šaukštai kakavos 1 valgomasis šaukštas cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus produktus, išskyrus vaflius, sudedu į indą ir, šildant, maišau iki vientisos masės. Vaflių lakštus pertepu vos šilta mase ir šaltai paslegiu kelioms valandoms.
2022-02-14

Receptas. Oranžinis desertas

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 stiklinė jogurto (vaisinis) 1.5 stiklinės apelsinų sulčių 2 arbatiniai šaukšteliai juodojo šokolado (tarkuotas) 1 valgomasis šaukštas želatinos 30 gramų vaflių 2 valgomieji šaukštai putojančio vyno 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užmerkti 6 šaukštuose vandens. Apelsiną supjaustyti. Sultis sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir želatina.
2022-02-13

Receptas. Riešutinė nuga

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 150 gramų cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai cukraus 250 gramų medaus šiek tiek vanilės 2 vienetai kiaušinių (baltymai) šiek tiek druskos 250 gramų riešutų (graikiški arba migdolai) 200 gramų vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaušinio baltymus įberti druskos, supilti citinos sultis ir išplakti iki standžių putų. Sudėti cukrų, vanilę, atsargiai permaišyti, patatyti vėsioje vieytoje.
2022-02-13

Receptas. Greitasis vaflių tortas

INGREDIENTAI: 1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno 1 pakelis vaflių (apvalūs) 100 gramų šokoladas 1 sauja kokosų drožlių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sutirštintu karamelizuotu kondensuotu pienu pertepti vaflius ir lengvai paslėgti. Ištirpinti šokoladą ir leisti šiek tiek atvėsti ir sukietėti. Tada gražiai užtepti masę ant viršaus, o viršų pabarstyti kokoso drožlėmis.
2022-02-12

Receptas. Patys skaniausi Čirviniai blynai (širdelės)

INGREDIENTAI: 125 gramai sviesto 1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus 3 vienetai kiaušinių 250 gramų miltai 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 250 mililitrų pieno 2 lašai romo esencijos 125 gramai cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakti kiaušinius mikseriu. Sudėti cukrų ir kambario temperatūros sviestą, išplakti iki vientisos masės.
2022-02-12

Receptas. Paprasti širdėlės formos vafliai

INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių 1 stiklinė cukraus šiek tiek sviesto 1 stiklinė miltai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpdome sviestą, laukiame kol atšals. Maišome kiaušinius iki vientisos mases, įpilame sviesto. Gerai išmaišom. Dedame cukrų, vėliau miltus. Iškeptus galima papuošti cukraus pudra arba ištirpintu šokoladu.
2022-02-11

Receptas. Saldainiai "Apelsinukas"

INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 100 gramų juodojo šokolado 100 gramų vaflių (lakštai, sumalti) PARUOŠIMO BŪDAS: Apelsiną padalinam skiltelėmis. Šokoladą sulaužom, sudedam į indą, išlydome mikrobangų krosnelėje, įdedam šaukštą sviesto ir gerai išmaišom. Imam po vieną apelsino skiltelę ir mirkome šokolade bei dedame ant folijos, pabarstome vaflių trupiniais (galima naudoti ir kokoso drožles). Atšaldome.
2022-02-11

Receptas. Vafliniai krepšeliai

INGREDIENTAI: Tešlai: 5 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės miltai 1 stiklinė cukraus 200 gramų sviesto Įdarui: 200 gramų varškės 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 valgomasis šaukštas grietinės Papuošimui: 5 valgomieji šaukštai uogienės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus ir supilti ištirpintą sviestą.
2022-02-11

Receptas. Vafliai su rožiniu kremu

INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus šiek tiek vandens 20 gramų želatinos šiek tiek želės (pakelis, 0,5 Litro porcijai) 6 vienetai vaflių (lakštai) PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu. Paliekame 10 min., kol išbrinks. Į aukštą dubenį supilame cukrų ir želė miltelius, sumaišome viską ir užpilame 300 ml karšto vandens. Masę maišome tol, kol ištirps cukrus ir želė milteliai.
2022-02-11

Receptas. Saldus ir nekeptas pyragas

INGREDIENTAI: 180 gramų sausainių (Gaidelis) 180 gramų kondensuoto pieno šiek tiek vaflių (keli lakštai) 385 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius ir vaflius sulaužyti nedideliais gabaliukais giliami inde. Rududu ir kondensuotą pieną pilti į puodą ir maišant pašildyti, kol neliks gumulėlių. Šiek tiek atvėsintą masę užpilti ant sausainių ir vaflių. Gerai išmaišyti ir dėti į maišelį, spaudžiant formuoti pailgą rutulį.
2022-02-11

Receptas. Kvapnūs ir traškūs vafliai

Vaflius galite įvairiai patobulinti – suvilgyti šokolade, tuomet apibarstyti mėgstamais pabarstukais, kokoso drožlėmis ar pan. Fantazijai ribų nėra! Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
2022-02-10

Receptas. Kiaulienos faršu įdaryti vafliai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 400 gramų kiaulės faršo 3 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 4 vienetai vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: Vaflių lakštus supjaustyti vienodo dydžio kvadratėliais. Smulkiai supjaustyti svogūną, sumaišyti su faršu, įdėti druskos, pipirų (pagal skonį) ir išminkyti. Vaflius vienu sluoksniu pertepti faršu.
2022-02-10

Receptas. Vaflinis pyragas

INGREDIENTAI: 8 vienetai vaflių ((lakštai)) 2 skardinės kondensuoto pieno ( su cukrumi) 200 gramų sviesto 200 gramų slyvų (džiovintos) 200 gramų riešutų (įvairūs) 80 gramų brendžio Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kondensuotą pieną įdėti į puodą su vandeniu ir virti 1,5 val.(galima naudoti kremą ,,Rududu'',nereikės virti). Slyvas susmulkinti ir užpilti brendžiu,palaikyti 2 val. kad įsigertų.
2022-02-09

Receptas. Vafliniai blyneliai

INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kiaulės faršo 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta ) 2 skiltelės česnakų 2 vienetai vaflių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą suberti prieskonius, įspausti česnako. Paruoštą faršą užtepti ant vieno vaflių lakšto, kitu lakštu uždengti. Supjaustyti norimo dydžio kvadratais. Kvadratus pamirkyti kiaušinio plakinyje, kepti keptuvėje.
2022-02-09

Receptas. Vaflinis pyragas

INGREDIENTAI: 200 gramų slyvų (džiovintos) 80 gramų brendžio 200 gramų sviesto 200 gramų riešutų 2 vienetai kondensuoto pieno ("Rududu") 1 vienetas vaflių (pakuotė) PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas susmulkinti ir užpilti brendžiu. Laikyti 2 val. kad įsigertų. Kremui. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu, sudėti paruoštas slyvas, smulkintus riešutus ir viską gerai išmaišyti.
2022-02-08

Receptas. Vafliai su kokosiniu ir pienišku pertepimais

INGREDIENTAI: 70 gramų cukraus 100 mililitrų pieno 1.5 stiklinės pieno (milteliai) 3 valgomieji šaukštai grietinėlės 100 gramų sviesto 0.5 stiklinės kokosų (drožlės) 2 vienetai vaflių (pakai) 250 gramų sūris (serbiškas „Kajmak“) PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną su cukrumi supilkite į puodą ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
2022-02-08

Receptas. Triufeliai

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 stiklinės cukraus 4 valgomieji šaukštai kakavos 200 gramų margarino 4 vienetai kiaušinių (virti) 300 gramų kvietinių miltų 8 valgomieji šaukštai pieno 1 arbatinis šaukštelis sodos 100 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės šiek tiek vaflių (trupintas (apvoliojimui)) PARUOŠIMO BŪDAS: Į miltus sutarkuojame margariną, kiaušinių trynius, sudedame cukraus pudrą ir gerai ištriname.
2022-02-07

Receptas. Naminiai vafliai

Labai gardūs, traškūs ir lengvai pagaminami vafliukai. INGREDIENTAI: 2 stiklinės miltai 2 stiklinės cukraus 5 vienetai kiaušinių 200 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Išlydome sviestą, jį sumaišome su cukrumi bei kiaušiniais. Į masę beriame miltus ir gerai išmaišome. Tešlą pilame į vaflinę ir kepame vaflius, kol gražiai paruduoja.
2022-02-05

Receptas. Triufeliai prie kavos

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai kakavos 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 200 gramų sausainių 100 gramų sviesto 150 gramų kondensuoto pieno 2 vienetai vaflių (lakštai) PARUOŠIMO BŪDAS: Į ištirpintą sviestą supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir viską kaitiname ant silpnos ugnies. Užvirus masei, po vieną sudedame kiaušinių trynius ir maišome, kol sutirštės. Tada kremą atvėsiname, suberiame smulkintus sausainius ir suformuojame rutuliukus.
2022-02-05

Receptas. Sezaminis gardėsis

INGREDIENTAI: 1 pakelis vaflių ( sausi ploni) 1 skardinė kondensuoto pieno 100 gramų sezamo sėklų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Tirštą pieną sumaišyti su 100 g sezamų sėklų ir gauta tyrele tepti lapus, šiek tiek masės pasilikti. Bent valandai paslėgti. Viršų irgi aptepti mišinio likučiais.
2022-02-05

Receptas. Greitasis tortas "Ledo karalienė"

INGREDIENTAI: 1 pakelis vaflių 2 kilogramai ledų Papuošimui: šiek tiek grietinėlės šiek tiek šokoladas šiek tiek mandarinų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaflių lakštus pertepti suminkštėjusiais ledais (apie 2 cm storio), apdengti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą sustingti. Prieš patiekiant apipurkšti plakta grietinėle, aplieti tirpintu šokoladu ir papuošti mandarinu skiltelėmis.
2022-02-04

Receptas. Blynai su obuoliene

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų šiek tiek pieno šiek tiek vaflių šiek tiek džemo (obuolienė) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, pieno bei miltų išplakame blynų tešlą. Pieno tešlai reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Vaflius sutepame obuoliene, supjaustome, mirkome blynų tešloje ir kepame. Iškeptus pabarstome cukraus pudra.
2022-02-04
Į viršų