vafliai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „vafliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „vafliai“.
            
 Atrado skaniausių vaflių tešlą: „Purūs, minkštučiai ir labai skanūs“
                                „Purūs, minkštučiai ir tikrai labai skanūs vafliai. Vieni skaniausių vaflių, kuriuos esu kepusi“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Iš normos iškepiau 8 vaflius. Reikės: 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 2 v. š. rikotos; 50 g sviesto tirpinto; 200 ml miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; uogų, patiekti; cukraus pudros, pabarstyti, jei norisi. 
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame tirpintą sviestą, įmaišome rikotą.
                            
 Tokių vaflių dar neragavote: skonis maloniai nustebins
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ grįžta į televizijos ekranus su kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą ir skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca vyko į Šiaulių rajoną, kur susipažinęs su daržovių ūkyje besidarbuojančia Zakų šeima pasidalino dviem lengvai pagaminamų, bet itin skanių patiekalų receptais. 
Zakų ūkyje darbuojasi visa šeima – net trys kartos. Ūkio įkūrėjai juokiasi nenorėję, kad vaikai išsilakstytų kas sau, todėl visi darbuojasi ūkyje.
                            
 Norite išsikepti itin skanius vaflius? Pasinaudokite šiais patarimais
                                Minkšti, purūs ir numylėti viso pasaulio smaližių. Taip trumpai būtų galima apibūdinti vaflius, kurių pirmojo recepto autoriais tituluojami švedai, šiuos skanėstus kepantys jau daugiau nei 400 metų. Tuo metu daugelio pamėgta vaflių versija su uogiene ir plakta grietinėle išpopuliarėjo tik XX amžiaus pradžioje, o dabar kepiniai yra mėgstami ne tik desertų mėgėjų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Dianos vaflinis tortas
                                INGREDIENTAI:    70 gramų   sviesto    1 sauja   kokosų (drožlės)    0.5 vieneto   kondensuoto pieno (skardinė)    1 vienetas   vaflių (apvalūs, pakuotė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode išlydome sviestą. Tada supilame sutirštintą pieną, dedame kokosų drožles ir kaitiname apie 5 minutes. Pertepame mase vaflius, šiek tiek paslegiame ir dedame valandai į šaldytuvą. Papuošiame kokosų drožlėmis.
                            
 Receptas. Pyragas "Žiemos stebuklas"
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   citrinų    400 gramų   cukraus    šiek tiek   spanguolių (papuošimui)    2 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    500 gramų   sausainių ("Gaidelis")    šiek tiek   pieniško šokolado (papuošimui)    700 gramų   varškės    300 gramų   sviesto    300 gramų   razinų    200 gramų   riešutų    1 vienetas   vaflių (lakštais)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniais, cukrumi iki purios masės.
                            
 Receptas. Čirviniai blynai
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   miltai    3 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   grietinės    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    100 gramų   sviesto    1 žiupsnelis   druskos    2 valgomieji šaukštai   cukraus    1 stiklinė   pieno    1.5 arbatinio šaukštelio   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį.  Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu
                                Šį kartą negalėjau išsirinkti, kokio vaflių pyrago noriu, tad nusprendžiau naudoti 3 skirtingus kremus. Negalėčiau pasakyti, kuris skanesnis, nes man patiko visi 3. Jei ir Jums sunku išsirinkti, tuomet siūlau išbandyti visus 3 kremus, kadangi visi 3 – super skanūs.
                            
 Receptas. Čirviniai blynai su avietėmis
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    2 valgomieji šaukštai   grietinės    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    2 valgomieji šaukštai   cukraus    300 mililitrų   pieno    8 valgomieji šaukštai   miltai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus produktus sudėti ir gerai išplakti mikseriu (miltų dėti tiek,kad tešla būtų gana tiršta). Kepam ir valgom. Skanaus.
                            
 Receptas. Annos skanus vaflinis tortukas
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   kakavos    300 gramų   margarino    150 gramų   kondensuoto pieno    šiek tiek   vaflių (lakštai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sutirštintą pieną ir sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies, įdėti kakavos. Viską gerai išmaišyti. Pertepti vaflius. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Viršų galima paberti tarkuotu šokoladu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Sausainiai „Trapučiai“
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    2 valgomieji šaukštai   kakavos    6 vienetai   kiaušinių (tryniai, tešlai)    300 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    6 valgomieji šaukštai   grietinėlės    50 gramų   sviesto    200 gramų   sviesto (tešlai)    6 valgomieji šaukštai   grietinės (tešlai)    šiek tiek   vaflių (apvoliojimui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudėti sviestą, grietinę, kiaušinių trynius, gerai išmaišyti, įpilti miltų, kad tešlą būtų galima kočioti.
                            
 Receptas. Rytmečio blynai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   miltai    1 stiklinė   pieno    50 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 15   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš visų produktų suplakame tešlą ir galiausiai sudedame tirpintą sviestą.   Kepame įkaitintoje vaflinėje.
                            
 Receptas. Mildos tinginys
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   lazdyno reišutų    šiek tiek   pieno    2 vienetai   sausainių (pakeliai)    100 gramų   pieniško šokolado    1 vienetas   varškės (sūrelis)    200 gramų   sviesto    1 vienetas   kondensuoto pieno (indelis)    2 vienetai   vaflių (pakeliai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius sutrupinti kuo smulkiau, taip pat sutrupinti vaflius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vaflių tortas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   šokoladas    1 pakelis   vaflių (apvalūs)    150 gramų   sviesto    0.5 stiklinės   pieno    2 valgomieji šaukštai   brendžio    200 gramų   chalvos (vanilinė)    3 valgomieji šaukštai   cukraus    šiek tiek   riešutų (smulkinti (viršui pabarstyti))    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   ŠSmulkiais gabaliukais sulaužykite šokoladą,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais.
                            
 Receptas. Čirviniai su avižomis
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   cukraus    1 stiklinė   pieno    2 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   avižinių dribsnių    50 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš visų produktų suplakame tešlą ir galiausiai sudedame tirpintą sviestą.   Kepame įkaitintoje vaflinėje.
                            
 Receptas. Vaflinis tortas su melionu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   melionų    šiek tiek   grietinėlės (plakta)    200 gramų   sviesto    200 gramų   kondensuoto pieno (su cukrumi)    šiek tiek   cukatų    1 vienetas   vaflių (pakuotė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą sumaišyti su sutirštintu kondensuotu pienu ir gerai išplakti. Į gautą masę suberti cukatas. Paimti vieną paplotį vaflio ir tepti cukatų kremu, vėl dėti vaflį ir tepti kremu ir t. t. Paskutinį vaflį papuošti plakta grietinėle, meliono gabaliukais, cukatomis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Obuolių tortas su varške
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    1 vienetas   citrinų (žievelė)    100 gramų   cukraus    100 gramų   lazdyno reišutų (smulkinti)    500 gramų   obuolių    4 vienetai   kiaušinių (tryniai)    400 gramų   sausainių    300 gramų   varškės    100 gramų   sviesto    1 vienetas   vaflių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuoliai nulupami, supjaustomi plonomis skiltelėmis ir apvirinami parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skiltelės išgriebiamos ir nuvarvinamas skystis.
                            
 Receptas. Vaflinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   vaflių    1 skardinė   kondensuoto pieno    100 gramų   šokoladas    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vaflius pertepti "Rududu". Viršų, konditeriniu švirkštu, aplieti tirpintu šokoladu ir padėti valandai į šaldytuvą.
                            
 Receptas. Rududu tortas
                                INGREDIENTAI:    8 vienetai   vaflių    150 gramų   karamelizuoto kondensuoto pieno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Užtepi „Rududu“ ant vaflių, taip dedi kelis sluoksnius, įdedi į kamerą ir laikai 2-3 valandas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vafliai prie alaus
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    250 mililitrų   majonezo    0.5 arbatinio šaukštelio   čili pipirų (malti)    šiek tiek   vaflių (lakštai)    šiek tiek   kario     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia pasidarykite padažą, kuriuo tepsite vaflių lakštus. Vaflių lakštus ištepkite pasigamintu padažu,tada supjaustykite norimo dydžio juostelėmis ir dekite į kepimo skardą, padengtą aliuminio folija. Kepkite kol gražiai paruduos. P.S. galite pabarstyti kmynais prieš kepant.
                            
 Receptas. Greitai paruošaimi vaflių lakštai su kondensuotu pienu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   kondensuoto pieno    2 vienetai   vaflių (apvalūs)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1 porcija.  Ant 1 lakšto reikia užtepti sutirštintą kondensuotą pieną, po to reikia uždeti 2-ą lakštą ant viršaus. Štai ir baigta.
                            
 Receptas. Traškūs greitai pagaminami vafliai
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   sviesto    5 vienetai   kiaušinių    200 gramų   cukraus    3 valgomieji šaukštai   grietinės    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 lašas   citrinų sultys    180 gramų   miltai    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 20   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą ištirpinkite ir palikite trumpam atvėsti.   Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius trinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps balkšva.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pertepti naminiai vafliai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   uogienės    1 vienetas   vaflių (pakelis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiekvieną vaflį pertepame uogiene. Prispaudžiame su kokiu nors sunkiu daiktu ir dedame į šaldytuvą 2-3 val.
                            
 Receptas. Chalva su vafliais
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   cukraus    25 gramai   kakavos    125 gramai   lazdyno reišutų    3 vienetai   kiaušinių (tryniai)    šiek tiek   aliejaus    100 gramų   sviesto    šiek tiek   vaflių     PARUOŠIMO BŪDAS:   1 stiklinė cukraus pakaitinama iki rusvumo ir supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir plakama, kol sutirštėja.
                            
 Receptas. Greitasis vaflių tortas
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   vaflių ((apvalūs))    1 skardinė   kondensuoto pieno ("Rududu")    1 stiklinė   kokosų ((drožlės))    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant vaflio lakšto tepti "Rududu", pabarstyti kokoso drožlėmis, dėti kitą vaflio lakštą ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai. Palikti tortą kurį laiką pastovėti, kad susislėgtų ir susigertų kondensuotas pienas.   Skanu ir greita.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiukai su abrikosų džemu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    250 gramų   kvietinių miltų    150 gramų   sviesto    2 vienetai   vaflių (riešutų skonio)    0.5 stiklinės   džemo (abrikosų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supilkite miltus ant medinės lentelės, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol gausite šlapią smėlį primenančią masę. Sutarkuokite riešutinius vaflius ir kartu su cukrumi bei kiaušinio tryniu įminkykite į miltų bei sviesto masę.
                            
 Receptas. Belgiški vafliai
                                INGREDIENTAI:    30 gramų   šlapių mielių    3 stiklinės   pieno    3 vienetai   kiaušinių    3   sviesto (lydytas)    0.5 stiklinės   cukraus    1 lašas   vanilės esencijos    4 stiklinės   miltai    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   1 stiklinėje šilto pieno ištirpinti mieles.  Dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinių trynius su puse puodelio pieno ir lydytu sviestu. Supilti pieną mielėmis, suberti cukrų.
                            
 Receptas. Užgavėnių blynai su mėsa
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    1 vienetas   svogūnų    300 gramų   kiaulės faršo    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    100 mililitrų   pieno    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   prieskonių (kiaulienai)    šiek tiek   vaflių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš kiaušinių, miltų, pieno bei šiek tiek druskos išplakame grietinės tirštumo tešlą.  Faršą išmaišome su prieskoniais, smulkiai pjaustytu svogunu ir česnaku.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vafliai su kokosu
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   pieno    2 vienetai   kiaušinių    100   miltai    100 gramų   kokosų drožlių    50 gramų   sviesto    50 gramų   juodojo šokolado    4 valgomieji šaukštai   grietinėlės    2 valgomieji šaukštai   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išplaku su vanilinu ir cukrumi, beplakant pilu pieną, dedu minkštą sviestą, miltų dedu tiek, kad tešla būtų tiršta.
                            
 Receptas. Skanieji vafliai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   mėlinių    šiek tiek   grietinėlės (plakama)    2 vienetai   braškių    2 vienetai   vaflių    2 valgomieji šaukštai   padažo (nutella)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausiai pašildome vafliukus skrudintuvėje apie 30 sekundžių. Tada tepame nutellos kremo ant vafliuko. Užpurškiame grietinėlės, susmulkiname vaisius ir už dedami ant grietinėlės viršaus. Dar galima apšlakstyti šokoladu. Vaisiai tinka tiek švieži, tiek šaldyti.
                            
 Receptas. Pertepti vaflai
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   vaflių    150 gramų   sviesto 82%    50 gramų   juodojo šokolado    50 mililitrų   pieno    2 valgomieji šaukštai   kakavos    1 valgomasis šaukštas   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus produktus, išskyrus vaflius, sudedu į indą ir, šildant, maišau iki vientisos masės.   Vaflių lakštus pertepu vos šilta mase ir šaltai paslegiu kelioms valandoms.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Oranžinis desertas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    4 valgomieji šaukštai   cukraus    1 stiklinė   jogurto (vaisinis)    1.5 stiklinės   apelsinų sulčių    2 arbatiniai šaukšteliai   juodojo šokolado (tarkuotas)    1 valgomasis šaukštas   želatinos    30 gramų   vaflių    2 valgomieji šaukštai   putojančio vyno    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Želatiną užmerkti 6 šaukštuose vandens. Apelsiną supjaustyti. Sultis sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir želatina.
                            
 Receptas. Riešutinė nuga
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    150 gramų   cukraus pudros    2 valgomieji šaukštai   cukraus    250 gramų   medaus    šiek tiek   vanilės    2 vienetai   kiaušinių (baltymai)    šiek tiek   druskos    250 gramų   riešutų (graikiški arba migdolai)    200 gramų   vaflių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į kiaušinio baltymus įberti druskos, supilti citinos sultis ir išplakti iki standžių putų. Sudėti cukrų, vanilę, atsargiai permaišyti, patatyti vėsioje vieytoje.
                            
 Receptas. Greitasis vaflių tortas
                                INGREDIENTAI:    1 skardinė   karamelizuoto kondensuoto pieno    1 pakelis   vaflių (apvalūs)    100 gramų   šokoladas    1 sauja   kokosų drožlių    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sutirštintu karamelizuotu kondensuotu pienu pertepti vaflius ir lengvai paslėgti.   Ištirpinti šokoladą ir leisti šiek tiek atvėsti ir sukietėti. Tada gražiai užtepti masę ant viršaus, o viršų pabarstyti kokoso drožlėmis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Patys skaniausi Čirviniai blynai (širdelės)
                                INGREDIENTAI:    125 gramai   sviesto    1.5 arbatinio šaukštelio   vanilinio cukraus    3 vienetai   kiaušinių    250 gramų   miltai    3 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    250 mililitrų   pieno    2 lašai   romo esencijos    125 gramai   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplakti kiaušinius mikseriu.   Sudėti cukrų ir kambario temperatūros sviestą, išplakti iki vientisos masės.
                            
 Receptas. Paprasti širdėlės formos vafliai
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   cukraus    šiek tiek   sviesto    1 stiklinė   miltai    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpdome sviestą, laukiame kol atšals.   Maišome kiaušinius iki vientisos mases, įpilame sviesto. Gerai išmaišom.   Dedame cukrų, vėliau miltus.   Iškeptus galima papuošti cukraus pudra arba ištirpintu šokoladu.
                            
 Receptas. Saldainiai "Apelsinukas"
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   apelsinų    100 gramų   juodojo šokolado    100 gramų   vaflių (lakštai, sumalti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Apelsiną padalinam skiltelėmis. Šokoladą sulaužom, sudedam į indą, išlydome mikrobangų krosnelėje, įdedam šaukštą sviesto ir gerai išmaišom.  Imam po vieną apelsino skiltelę ir mirkome šokolade bei dedame ant folijos, pabarstome vaflių trupiniais (galima naudoti ir kokoso drožles). Atšaldome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vafliniai krepšeliai
                                INGREDIENTAI:    Tešlai:     5 vienetai   kiaušinių    1.5 stiklinės   miltai    1 stiklinė   cukraus    200 gramų   sviesto    Įdarui:     200 gramų   varškės    2 valgomieji šaukštai   cukraus    1 valgomasis šaukštas   grietinės    Papuošimui:     5 valgomieji šaukštai   uogienės    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 15   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą ištirpinti.   Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus ir supilti ištirpintą sviestą.
                            
 Receptas. Vafliai su rožiniu kremu
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    šiek tiek   vandens    20 gramų   želatinos    šiek tiek   želės (pakelis, 0,5 Litro porcijai)    6 vienetai   vaflių (lakštai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu. Paliekame 10 min., kol išbrinks. Į aukštą dubenį supilame cukrų ir želė miltelius, sumaišome viską ir užpilame 300 ml karšto vandens. Masę maišome tol, kol ištirps cukrus ir želė milteliai.
                            
 Receptas. Saldus ir nekeptas pyragas
                                INGREDIENTAI:    180 gramų   sausainių (Gaidelis)    180 gramų   kondensuoto pieno    šiek tiek   vaflių (keli lakštai)    385 gramai   karamelizuoto kondensuoto pieno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius ir vaflius sulaužyti nedideliais gabaliukais giliami inde. Rududu ir kondensuotą pieną pilti į puodą ir maišant pašildyti, kol neliks gumulėlių. Šiek tiek atvėsintą masę užpilti ant sausainių ir vaflių. Gerai išmaišyti ir dėti į maišelį, spaudžiant formuoti pailgą rutulį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kvapnūs ir traškūs vafliai
                                Vaflius galite įvairiai patobulinti – suvilgyti šokolade, tuomet apibarstyti mėgstamais pabarstukais, kokoso drožlėmis ar pan. Fantazijai ribų nėra! Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
                            
 Receptas. Kiaulienos faršu įdaryti vafliai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    400 gramų   kiaulės faršo    3 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   majonezo    šiek tiek   druskos    4 vienetai   vaflių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vaflių lakštus supjaustyti vienodo dydžio kvadratėliais. Smulkiai supjaustyti svogūną, sumaišyti su faršu, įdėti druskos, pipirų (pagal skonį) ir išminkyti. Vaflius vienu sluoksniu pertepti faršu.
                            
 Receptas. Vaflinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    8 vienetai   vaflių ((lakštai))    2 skardinės   kondensuoto pieno ( su cukrumi)    200 gramų   sviesto    200 gramų   slyvų (džiovintos)    200 gramų   riešutų (įvairūs)    80 gramų   brendžio    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kondensuotą pieną įdėti į puodą su vandeniu ir virti 1,5 val.(galima naudoti kremą ,,Rududu'',nereikės virti).   Slyvas susmulkinti ir užpilti brendžiu,palaikyti 2 val. kad įsigertų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vafliniai blyneliai
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   kiaušinių    500 gramų   kiaulės faršo    3 žiupsneliai   prieskonių (Vegeta )    2 skiltelės   česnakų    2 vienetai   vaflių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į kiaulienos faršą suberti prieskonius, įspausti česnako.   Paruoštą faršą užtepti ant vieno vaflių lakšto, kitu lakštu uždengti.  Supjaustyti norimo dydžio kvadratais.   Kvadratus pamirkyti kiaušinio plakinyje, kepti keptuvėje.
                            
 Receptas. Vaflinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   slyvų (džiovintos)    80 gramų   brendžio    200 gramų   sviesto    200 gramų   riešutų    2 vienetai   kondensuoto pieno ("Rududu")    1 vienetas   vaflių (pakuotė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Slyvas susmulkinti ir užpilti brendžiu. Laikyti 2 val. kad įsigertų.   Kremui. Sviestą išsukti su kondensuotu pienu, sudėti paruoštas slyvas, smulkintus riešutus ir viską gerai išmaišyti.
                            
 Receptas. Vafliai su kokosiniu ir pienišku pertepimais
                                INGREDIENTAI:    70 gramų   cukraus    100 mililitrų   pieno    1.5 stiklinės   pieno (milteliai)    3 valgomieji šaukštai   grietinėlės    100 gramų   sviesto    0.5 stiklinės   kokosų (drožlės)    2 vienetai   vaflių (pakai)    250 gramų   sūris (serbiškas „Kajmak“)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pieną su cukrumi supilkite į puodą ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Triufeliai
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros    2 stiklinės   cukraus    4 valgomieji šaukštai   kakavos    200 gramų   margarino    4 vienetai   kiaušinių (virti)    300 gramų   kvietinių miltų    8 valgomieji šaukštai   pieno    1 arbatinis šaukštelis   sodos    100 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   grietinės    šiek tiek   vaflių (trupintas (apvoliojimui))     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į miltus sutarkuojame margariną, kiaušinių trynius, sudedame cukraus pudrą ir gerai ištriname.
                            
 Receptas. Naminiai vafliai
                                Labai gardūs, traškūs ir lengvai pagaminami vafliukai.  
 INGREDIENTAI:    2 stiklinės   miltai    2 stiklinės   cukraus    5 vienetai   kiaušinių    200 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išlydome sviestą, jį sumaišome su cukrumi bei kiaušiniais. Į masę beriame miltus ir gerai išmaišome.   Tešlą pilame į vaflinę ir kepame vaflius, kol gražiai paruduoja.
                            
 Receptas. Triufeliai prie kavos
                                INGREDIENTAI:    4 valgomieji šaukštai   kakavos    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    200 gramų   sausainių    100 gramų   sviesto    150 gramų   kondensuoto pieno    2 vienetai   vaflių (lakštai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į ištirpintą sviestą supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir viską kaitiname ant silpnos ugnies. Užvirus masei, po vieną sudedame kiaušinių trynius ir maišome, kol sutirštės. Tada kremą atvėsiname, suberiame smulkintus sausainius ir suformuojame rutuliukus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sezaminis gardėsis
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   vaflių ( sausi ploni)    1 skardinė   kondensuoto pieno    100 gramų   sezamo sėklų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tirštą pieną sumaišyti su 100 g sezamų sėklų ir gauta tyrele tepti lapus, šiek tiek masės pasilikti. Bent valandai paslėgti. Viršų irgi aptepti mišinio likučiais.
                            
 Receptas. Greitasis tortas "Ledo karalienė"
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   vaflių    2 kilogramai   ledų    Papuošimui:     šiek tiek   grietinėlės    šiek tiek   šokoladas    šiek tiek   mandarinų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vaflių lakštus pertepti suminkštėjusiais ledais (apie 2 cm storio), apdengti maistine plėvele ir padėti į šaldymo kamerą sustingti. Prieš patiekiant apipurkšti plakta grietinėle, aplieti tirpintu šokoladu ir papuošti mandarinu skiltelėmis.
                            
 