užauginta
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „užauginta“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „užauginta“.
Kokybiška žuvis: į ką būtina atkreipti dėmesį perkant žuvies produktus?
Šviežia, atšaldyta, užšaldyta, vytinta, rūkyta ir sūdyta – taip skirtingai galima apdoroti žuvį, kuri praturtins jūsų vakarienę, nebent... bus nekokybiška ir pasenusi! Norint išsirinkti kokybišką produktą, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į žuvies išvaizdą ar kvapą, tačiau ir į tai, kaip žuvis atkeliavo iki prekybos vietos ir kokiomis sąlygomis ten buvo laikoma.
Mitybos ekspertė: lietuviai mėgsta žuvį. Tik to dar nežino
„Valgykite daugiau žuvies!“ – visos kaip viena tvirtina įvairios sveikatos organizacijos. Visgi šioms rekomendacijoms kol kas paklūsta retas lietuvis, o likusieji dažniausiai atkerta: „Juk mėsa daug skaniau“. Tuo tarpu gero maisto ekspertai blankią lietuvių meilę žuviai aiškina klaidingu pirmuoju įspūdžiu.
Markas Postas: laboratorijoje jau dabar galime užauginti dešimtis tonų mėsos
2013 metų rugpjūtį Londone buvo iškeptas brangiausias pasaulyje mėsainis. Jo paplotėlis kainavo maždaug 300 tūkst eurų. Sunkiai suvokiama pinigų suma mažam patiekalui, bet bado problemų sprendimas niekada ir nepretendavo būti pigiu. Mastrichto universiteto mokslininkai, vadovaujami dr. Marko Posto, biopsijos būdu paėmė dalį veršelio raumeninio audinio ir iš jo laboratorijoje išaugino 20 tūkst. raumeninių skaidulų.
Pirmas laboratorijoje užaugintas mėsainis keliauja ant stalo
Mokslininkai pirmadienį ketina pristatyti pirmąjį pasaulyje mėsainį iš laboratorijoje užaugintos jautienos - jis bus iškeptas ir suvalgytas poros savanorių Londone, tikintis pradėti maisto revoliuciją. 140 gramų maltos mėsos gabalėlis, kurį pagaminti kainavo daugiau nei 250 tūkst. eurų (863,2 tūkst. litų), buvo užaugintas iš raumenų ląstelių, paimtų iš gyvos karvės.
Jei žuvį perkame...
Deja, ne visos žvejybos būna sėkmingos. Kartais tenka grįžti namo ir tuščiomis. Be to, žūklė turėtų būti malonumas, o ne tik būdas papildyti savo maisto racioną. Taigi, jei žuvį perkame, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad nenusipirktume maistui netinkamos?
Šviežios žuvys yra pačios vertingiausios. Šios žuvys yra išlaikiusios visas maistines savybes ir iš jų galima pasigaminti įvairiausių patiekalų.