ungurys
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ungurys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ungurys“.
Lietuvoje auginama vis daugiau ungurių – tai kasmet atsieina įspūdingą sumą
Ungurių populiacijai iškilusi grėsmė, tad jau daugybę metų Lietuva ir kitos valstybės rūpinasi jų išsaugojimu. Kasmet perka, augina ir į laisvę paleidžia tūkstančius ungurių jauniklių.
Neseniai unguriukai išleisti Kaišiadorių rajone Žaslių ežere. Toks įžuvinimas brangus rūpestis – kasmet kainuoja kelis šimtus tūkstančių eurų.
Daugiau apie tai – TV3 žinios.
Iš idealių šiltnamio sąlygų akvakultūros ūkyje į realybę. Kad unguriukams nebūtų šoko – reikia apsiprasti.
Paplūdimyje – neeilinis radinys: tokį laimikį savo akimis pamatyti pasiseka ne kiekvienam
Teksaso valstijos Mustango saloje tyrinėtojas Jace'as Tunnellas paplūdimyje aptiko neeilinį radinį – didžiulį amerikinį ungurį.
Sausio 17-ąją vyras „YouTube“ platformoje patalpino vaizdo įrašą, kuriame parodė paplūdimyje rastą radinį. Teksaso universiteto jūrų mokslo instituto rezervo direktorius džiaugėsi radęs didžiulį moteriškosios lyties ungurį. Anot jo, ungurio ilgis siekė kone 1,3 metro.
„Didesni jie neužauga.
Į Lietuvos ežerus išleista paslaptingiausia laikoma žuvis: tai kainavo 264 tūkstančius eurų
Į Lietuvos ežerus išleista paslaptingiausia laikoma žuvis – unguriai. Mokslininkai dar nežino, kiek ilgiausiai šios žuvys gyvena bei kodėl dauguma neršia tik išskirtinėje, krantų neturinčioje Sargaso jūroje. O neiškeliavę atsiduria ir ant lietuvių stalų. Tiesa, gan brangiais unguriais pasimėgauti gali ne kiekvienas.
Vandens telkinys netoli Klaipėdos yra vienas iš daugelio, kuriame laikinus namus netrukus ras net 5000 ungurių jauniklių.
Receptas. Orkaitėje keptas ungurys
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (griežinėliai) 4 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas ungurių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą su prieskoninėmis daržovėmis ir kepamas orkai...
Receptas. Hamburgiška ungurio sriuba
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė krapų (smulkinti) 80 gramų slyvų (džiovintos) 0.5 stiklinės žirnių (švieži) 500 gramų kiaulienos (kaulai) 125 gramai kiaulienos kumpio (rūkytas) 500 gramų ungurių (šviežias) šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Kaulai ir rūkytas kumpis užpilami 1,5L vandens ir verdama. Išviręs sultinys perkošiamas per sietelį.
Receptas. Šutintas ungurys
INGREDIENTAI: 6 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas ungurių 1 stiklinė majonezo 1 vienetas obuolių sulčių 5 vienetai baravykų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Ungurys nulupamas ir, išėmus kaulus, supjaustomas, pasūdomas.
Receptas. Rūkyta lašiša ir rūkytas ungurys
INGREDIENTAI: 3 vienetai citrinų 500 gramų lašišų (rūkyta) 500 gramų ungurių (rūkytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Gražiai supjaustyta ir sudėta lašiša papuošiama citrinos skiltelėmis (kad būtų patogiau išspausti sultis). Ungurys nulupamas ir, išėmus nugarkaulį, supjaustomas porcijomis. Išdėliojus lėkštėje, papuošiama citrinų skiltelėmis.
Receptas. Troškintas ungurys
INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų 3 vienetai gvazdikėlių 4 vienetai juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek mairūnų 1 vienetas salierų 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas ungurių šiek tiek džiūvesėlių 0.5 stiklinės obuolių sulčių šiek tiek druskos 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Ungurys nulupamas, supjaustomas, pašlakstomas citrinos sultimis, apibarstomas druska, sumaišyta su maltais prieskon...
Receptas. Salotos su unguriu
INGREDIENTAI: 300 gramų agurkų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų šiek tiek ungurių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti aliejų su druska ir pipirais. Ungurį supjaustyi gabaliukais, agurkus - griežinėliais, susmulkinti petražoles. Viską sumaišyti ir apiberti sezamu.
Receptas. Ant iešmo keptas ungurys
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) šiek tiek kvietinių miltų 600 gramų ungurių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Ungurys nuvalomas, nulupamas ir supjaustomas 2 cm ilgio gabalais.
REKLAMA
REKLAMA
10 neįtikėtinų „įnamių“: ką galima rasti žmoguje? (I)
Daugelis yra girdėję pasakojimų apie keisčiausius nutikimus, pavyzdžiui, kažkas maudėsi ežere ar upėje, o po kelių savaičių paaiškėjo, kad per šią pramogą prarijo kiaušinį, iš kurio išsirito gyvatė, paskui gyvenusi nelaimėlio organizme. Žinoma, šios istorijos juokingos, nes dauguma gyvūnų paprasčiausiai negali gyventi žmogaus organizme. Tačiau yra ir šios taisyklės išimčių, kurios šokiruoja kur kas labiau, nei manote. Listverse.com pateikia 10 tokių pavyzdžių.
„Virtuvės mitų griovėjai“ iš R. Bransonui sudaryto meniu siūlo pabandyti pasigaminti rūkytą ungurį
„Virtuvės mitų griovėjai“ iš R. Bransonui sudaryto meniu siūlo pabandyti pasigaminti šaltą užkandį. Vyšnių dūmuose rūkytas ungurys / įvairių spalvų burokėliai / anties trinys / krienų putos / žolelių aliejus / juodos duonos traškučiai 2 porcijoms Ungurys: 4-6 gabalėliai vyšnių dūmuose rūkyto ungurio, kurį reikia nulupti ir išfiletuoti.
Šiemet migruojančius ungurius verslininkai galės žvejoti dešimčia dienų ilgiau
Aplinkos ministerija šiemet dešimčia dienų – iki birželio 10 d. – pratęsė migruojančių ungurių verslinės žvejybos terminą, atsižvelgusi į vėlavusį pavasarį. Gaudyti migruojančius ungurius ungurinėmis gaudyklėmis kiekvienais metais leidžiama Aplinkos ministerijos nustatytuose upeliuose nuo balandžio 1-osios iki birželio 1-osios. Šiemet dėl užsitęsusios žiemos ir ežerus ilgai kausčiusio ledo migruojančių ungurių verslinė žvejyba prasidėjo beveik mėnesiu vėliau nei įprastai – baigiantis balandžiui.
Vyro penyje – unguriukas
Vienam Kinijos gyventojui jauninanti grožio vonia su unguriais baigėsi tuo, kad vienas ungurys įplaukė į penį, praneša web.orange.co.uk. Vainas Džangas Nanas (56 m.) buvo girdėjęs, kad unguriai nukramto negyvus odos audinius, todėl nusprendė tokiu būdu atjaunėti.
Vyriškis nusipirko 10 ungurių vietiniame prekybos centre, Hubei provincijoje ir nusprendė ir pasidaryti grožio procedūrą namų sąlygomis. Deja, vienas 15 centimetrų ilgio ungurys įplaukė į šlaplę, o iš ten – į šlapimo pūslę.
Orkaitėje keptas ungurys
Ungurys – delikatesinė žuvis, tad reikalauja ypatingo paruošimo. Jei pritrūkote fantazijos, siūlome itin gardaus orkaitėje kepto ungurio receptą!
Ingridientai:
1 kilogramas ungurio, 4 juodieji pipirai, 2 lauro lapeliai, 2 svogūnai, 1 salieras, 1 morka, Druskos truputį, Petražolių truputį, Truputį citrinos griežinėlių
Gaminimas:
Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, ...