traški vištiena
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „traški vištiena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „traški vištiena“.
            
 Tobulai traškios vištienos juostelės pagal „Kitchen Julie“: nepasigailėsite išbandę
                                Laidoje "IKI šefų kovos" tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė pasidalijo, kaip namuose pasigaminti traškias vištienos juosteles. Neabejojame, kad aštresnio maisto mėgėjai tikrai nepasigailės. 
Traškioms vištienos juostelėms orkaitėje reikės: 
	400 g vištienos filė
	4 š. žemės riešutų sviesto
	3 š. sojos
	2 š. klevų sirupo arba medaus
	2 š. alyvuogių aliejaus
Sezamų plutelei reikės: 
	½ st.
                            
 Atrado superinį traškios vištienos receptą: norėsis dar ir dar
                                „Traškios vištienos juostelės, kurioms be galo sunku atsispirti… Tai nuostabus užkandis ne tik vakarėliui ar pasisėdėjimui su draugais. Šias juosteles taip pat galima puikiai panaudoti gaminant salotas, sumuštinius ar makaronų patiekalus. Geriausia dalis, kad traškių juostelių pagaminimui Jums prireiks labai nedaug ingredientų.
                            
 Atskleidė skaniausios traškios vištienos receptą: paprasta ir labai skanu
                                Kai norisi greitai, bet tikrai skaniai pavalgyti, virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis skuba į pagalbą. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ žymus šefas pasidalino lengvu, bet išbandyti vertu traškios vištienos receptu su padažu. Šis derinys abejingų nepaiks, o vištienos juostelės bus tokio traškumo, kad bekandant girdės ir kaimynas. 
Traškios vištienos juostelės
4 vnt.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Taip gaminta vištiena sužavės visą šeimą: išeina traški ir skani
                                „Traški vištiena apelsinų sultyse. Galite įmaišyti svogūno laiško, riešutų, žirnelių. Aš taikiausi prie vaikų, todėl vištiena be priedų“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. 
Kinietiškai vištienai reikės: 400 gr vištienos filė; 4 apelsinų; sojos padažo; alyvuogių aliejaus; šaukšto medaus; krakmolo, druskos.
                            
 Receptas. Traški vištiena
                                INGREDIENTAI:    700 gramų   vištos filė    100 gramų   kukurūzų dribsnių    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištieną supjaustyti juostelėmis, įtrinti aliejumi ir pieskoniais.   Dribsnius sutrupinti. Vištienos gabalėlius volioti drbisniuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.   Kepti 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
                            
 Receptas. Vištienos užkandėlė
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   vištiena (krūtinėlė)    2 vienetai   kiaušinių    1 saujelė   džiūvesėlių    1 žiupsnelis   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos krūtinėle supjausčiau, dėjau mėgstamų prieskonių, apvoliojau kiaušinio plakime ir džiūvesėliuose, kepiau keptuvėje su vos vos aliejaus. Gavosi labai traškūs gabaliukai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
                                Keletas patarimų gaminant: vištienos nereikėtų perkepti, kad ji nebūtų per kieta. Krakmolo tešla neturėtų būti labai skysta, bet neturi būti ir super tiršta, kuomet gaminsite atrasite savo vidurį tikrai. Galite pirma išsikepti vieną keptuvę vištienos gabalėlių tešloje ir paragauti, kiek maždaug laiko reikėtų kepti. Padažo saldumą-rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį.
                            
 Receptas. Traški vištiena
                                Skanus patiekalas tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. O ypač su šviežių daržovių salotomis.  
 INGREDIENTAI:    1 vienetas   vištos filė    1 vienetas   kiaušinių    6 valgomieji šaukštai   džiūvesėlių    2 valgomieji šaukštai   miltai    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    Kepimui:     4 valgomieji šaukštai   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais, berti prieskonius.
                            
 Receptas. Tailandietiškai paruošta vištiena
                                Nuostabaus skonio patiekalas. Prie jo tiks ir salotos, ir mišrainės pagal skonį. Puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jei nemėgstate svogūnų laiškų, jų galima nenaudoti, taip pat paprikas galima pakeisti kitomis daržovėmis arba prie paprikų dėti papildomai įvairesnių daržovių, pvz: morkų, agurkų, bambukų ūglių, baklažanų, net persikų, jei patinka saldumas ir t.t.  
 INGREDIENTAI:    600 gramų   vištos filė    500 mililitrų   konservuotų ananasų    200 mililitrų   saldžiojo čili pad...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Kiniška citrininė vištiena
                                Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- patiekalas pats unikalesnis. Tačiau jį galima pakeisti ryžių mirin arba įprastu vynu. Šis patiekalas labai skanus ir puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Laiko jam pagaminti irgi daug neužtruksite. Jei norisi, kad būtų rūgščiau, pilti daugiau citrinų sulčių, bet geriau jų nepadauginti, nes patiekalas gali nesigauti toks skanus.
                            
 Tobulas receptas vasariškam savaitgaliui: traškios vištienos blauzdelės
                                 Kulinaras Alfas Ivanauskas dažnai iš žmonių išgirsta klausimą, kaip pasigaminti traškias vištienos blauzdeles. „Virtuvės mitų griovėjų“ įkūrėjas TV3 laidai „Kulinariniai triukai“ ne tik parodė, kad tokį patiekalą paruošti neužtruks daug laiko, bet jis bus ir labai sveikas. Kepant blauzdeles visai neprireiks aliejaus.
                            
 Savaitgalio pietūs: traški vištiena
                                Mitybos specialistai sako, kad pagal baltymų ir riebalų santykį vištiena yra viena vertingiausių mėsos rūšių, bet visuomet perspėja – jei neskaičiuosime odelių. Ne sparneliuose ir net ne šlaunelėse yra pats vištienos gėris, o liesoje ir sausoje krūtinėlėje.  Pluoštelius primenančios raumenų skaidulos gausios žmogaus organizmui itin reikalingų baltymų, tačiau bet kaip tokią mėsą paruošus visas tas gėris teiks nedaug džiaugsmo ir sprangiai strigs gerklėje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  