tortai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „tortai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „tortai“.
„TikTok“ išgarsėjusios vilnietės tortai raibsta akyse: išdavė sėkmės paslaptį
Vilnietė Sonata Šalkauskaitė, talentinga konditerė ir aktyvi socialinių tinklų kūrėja, savo kelionę konditerijos srityje pradėjo 2019 metais, o ši veikla greitai tapo pagrindine jos profesija. Savo kūrybą ji pristato „Instagram“ ir „TikTok“ platformose, kur sulaukia didelio susidomėjimo ir palaikymo.
Su naujienų portalo tv3.lt skaitytojais Sonata pasidalino apie tai, kaip pradėjo konditerės kelią, kaip išpopuliarėjo bei kaip reaguoja į neigiamus komentarus.
Pamačius, kaip klaipėdietė įamžino mirusios mamos atminimą, spaudžia širdį: parodė visiems
Lina Murauskė – išskirtinė konditerė, kuri savąją meilę desertams paveldėjo iš mamos ir nuolat tobulėja, ieškodama naujų skonių, formų ir technikų. Lina užaugo Šilutėje, kur baigė 10 klasių bei muzikos mokyklą. Muzika ir menai lydėjo ją nuo pat mažens, tačiau galiausiai šie pomėgiai įgavo kitą formą – desertų kūrimą.
„Mano gyvenimas visada buvo persmelktas menų. Šeima turėjo tam didelę įtaką – mama tapydavo nuostabius paveikslus, o laisvu laiku kepdavo saldėsius.
Mažeikiškės kuriami tortai raibsta akyse: tokius gaila net valgyti
Viekšnių miestelis, esantis šalia Mažeikių, neabejotinai gali didžiuotis vienu iš savo ryškiausių talentų – Viktorija Kazlauskiene. Šiemet švęsdama savo 29-ąjį gimtadienį, Viktorija dalijasi savo pasakojimu apie kelią, kuris nuvedė ją iki šio taško – konditerijos.
Viktorija, turėdama aistrą maisto gamybai nuo pat vaikystės, niekada neabejojo, kad jos ateitis bus susijusi su konditerijos menais.
Ievos desertai raibsta akyse: atskleidė, kuo jie ypatingi
Alytaus rajone įsikūrusi „Skonių giraitė“, kurioje gimsta neeiliniai skoniai vertinantiems sveikuolišką ir veganišką mitybą. Tokią verslo idėją Ievai Marcinonienei pamėtėjo pirmagimės dukros poreikiai. Paaiškėjo, kad jai negalima valgyti kai kurių produktų, todėl teko kardinaliai keisti mitybą. Tuomet įvairūs desertai, saldėsiai mergaitei tapo uždraustu vaisiumi.
Skuodiškės tortai raibsta akyse: sunku patikėti, kad jie valgomi
53-ejų metų Daiva Gaubienė iš Skuodo jau 33 metus džiugina žmones savo tortais, o pastaruosius 10 metų jos kūriniais mėgaujasi ir Islandijos gyventojai. Nors jos kelias į konditeriją buvo nelengvas, moteris savo pomėgį pavertė ne tik atsipalaidavimo būdu, bet ir saviraiškos forma. Daiva nuolat tobulėja, eksperimentuoja ir dalyvauja maisto gamybos mugėse, todėl jos tortai tapo populiarūs tiek lietuvių bendruomenėje, tiek tarp islandų.
Kėdainietės tortai raibsta akyse: klientus palieka be žado
25-erių kėdainietė Karolina Čižauskaitė yra „ČiKa Bakery“ kepyklėlės įkūrėja, savo pagrindinę veiklą sutelkusi į konditerijos meną. Nuo vaikystės pamėgusi desertų gamybą, šiandien ji savo pomėgį pavertė mylimu verslu.
Nors kelias nebuvo lengvas, nuo pirmųjų eksperimentų su keksiukais iki sudėtingų prancūziškų desertų kūrimo, Karolina sugebėjo įveikti iššūkius ir augti kaip konditerė.
Plungiškė savo rankomis gamina tikrus meno kūrinius: gaila net valgyti
Šią vasarą 50-tą jubiliejų švęsianti plungiškė Rasutė Petreikienė savo namų virtuvėje kuria tikrus stebuklus su įrankiais, be kurių neįsivaizduotų savo darbo: orkaite, virtuviniu kombainu bei svarstyklėmis. Jos virtuvėje dažnai savo grožiu pasidžiaugti leidžia moters pagaminti tortai, pyragai, keksiukai ar spurgytės, kurias net gaila valgyti – norisi tiesiog grožėtis.
Klaipėdietės kurtos dekoracijos pribloškia ir visko mačiusius: sunku patikėti, kad tikros
28-erių metų Klaipėdos rajone gyvenanti dviejų vaikų mama Simona Bladikienė lietuvius sužavėjo įspūdingos išvaizdos rankų darbo dekoracijomis. Vos pažvelgus į jas galima ir susimaišyti – ar tai tikrai rankomis kurti papuošimai?
Šiuo metu du vaikus auginanti Simona neslepia, kad įvairių rankdarbių kūryba yra jos atsipalaidavimo būdas. Klaipėdietė pasakoja, kad dar vaikystėje buvo meniškos sielos, mėgo piešti, kurti įvairius dirbinius.
Gitanos gaminami tortai sprogdina internetą: klientus palieka be žado
49-erių metų Amerikoje gyvenanti Gitana Višinskaitė tortus pradėjo kepti prieš 5 metus, kai atsiradus mažiems vaikams, padaugėjo įvairių švenčių. Dabar ji žmones stebina savo įspūdingo skonio kepiniais su akį traukiančiomis dekoracijomis.
Moteris savo kepimo karjerą pradėjo nuo vaikystėje pamėgtų tortų. „Prieš penkis metus pradėjau domėtis tortų skoniais ir dekoravimu. Draugų, kaimynų atsiliepimai, skatino eiti toliau.
Kaišiadorietės tortai raibsta akyse: sunku patikėti, kad jie valgomi
37-erių Daiva Aleknavičienė, gyvenanti Kaišiadoryse, jau 8 metus sukasi konditerijos pasaulyje. Tai ne tik jos darbas, bet ir širdžiai itin artimas pomėgis.
Daiva pasakoja, kad jos gyvenimas sukasi aplink tortus bei jų dekorą. Moteris pamena, kad tortais susidomėjo, kai su šeima gyveno užsienyje. Tuomet išsikepė sau pirmąjį tortą, o gimus dukrai prasidėjo dažnesnis jų kepimas – vėliau tai pastebėjo pažįstami ir prasidėjo tolimesnė kelionė šioje srityje.
REKLAMA
REKLAMA
Vilniuje rinks įspūdingiausią tortą: pasakė kur ir kada
Gegužės mėnesį Vilniuje rengiamas antrasis įspūdingiausio torto konkursas, kuriame savo talentą gali pademonstruoti visi Lietuvos konditeriai – ir profesionalai, ir mėgėjai. Konkursui pagamintus tortus vertins televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, vestuvių planuotoja Laura Vagonė ir kiti komisijos nariai.
Daivos gaminami tortai sprogdina internetą: sunku patikėti, kad jie valgomi
37-erių vilnietės Daivos Pečiulienės, socialiniuose tinkluose žinomos, kaip „Cukraus Varnos užrašai“ virtuvėje gimsta tikri stebuklai – moteris maisto produktus paverčia į įspūdingus ir tikroviškus tortus ar kitus gardėsius, kurie nei vieno nepalieka abejingo.
Daivos pagrindinė gyvenimo veikla yra – kūryba, o tortų ir kitų saldumynų kepimas yra viena iš šakų. Be konditerijos moteris dar kuria įvairius žaisliukus, vykdo edukacijas, bei moko žmones dekoruoti saldumynus.
Tauragiškės želės tortai raibsta akyse: atskleidė, kaip pavyksta tokie šedevrai
Vieni tauragiškę Sandrą Krasauskaitę-Dabulskienę pažįsta kaip floristę, kiti vadina užkietėjusia grybautoja, o dar kiti tituluoja želės tortų, kuriuos ji pati vadina želiukai, karaliene. Jau dešimtį metų želės tortus margaspalvėmis gėlėmis puošiančios moters darbus išvydę žmonės neretai pasako, kad tokius meno kūrinius gaila net valgyti.
Pati Sandra, kalbėdama apie šį savo hobį, juokiasi, kad dešimt metų juos ne kuria, o žaidžia.
Kaunietės iškeptas tortas dukrai sprogdina internetą: sunku atitraukti akis
14 metų Olandijoje gyvenančios 33 metų kaunietės Ivetos Burenkovaitės-Šedbarienės gyvenime konditerija užima svarbią dalį. Neseniai Iveta savo dukros gimtadieniui iškepė ypatingą, išskirtinį tortą, atsižvelgdama į dukros norus – animacinio filmuko „Peppa Pig“ motyvus.
Moteris džiaugiasi, kad Olandijoje yra sukūrusi šeimą – Iveta augina dvi 6 ir 3 metų dukreles. Visgi, ji neslepia, kad konditerija yra svarbus savirealizacijos būdas.
Saldi staigmena savaitgaliui: „Iki“ konditeriai paruošė skanumynų su slaptu ingredientu, jie kainuos pigiau
Dvi šventės ir ilgasis savaitgalis dar prieš akis, tačiau „Iki“ malonių siurprizų jau apstu. Parduotuves jau nuspalvino įvairiausių spalvų tulpės ypač geromis kainomis, o konditerijos skyriuje lojalius klientus pasitinka 20 proc. nuolaidos „Su meile IKI“ pyragams bei tortams. Šviežutėliai konditerijos gaminiai svaigina ne tik skoniu, bet ir išvaizda – jų paruošta ir širdies formos, taip pat trispalvės gamos. Ir tai – tik dalis geriausių savaitgalio nuolaidų „Iki“, kurios siekia net 50 proc.
Klaipėdietė kuria neįtikėtinus tortus: raibsta akyse
38-erių klaipėdietė Lina Vitkutė savo didžiausiu turtu vadina keturis vaikus. Jei ne jie, kažin, ar šiandien džiaugtųsi savo mylima veikla – konditerija, apie kurią kalba su didžiuliu užsidegimu. Žvelgiant į jos gamintus desertus, net gaila juos valgyti, tačiau moteris sako: jų išvaizda – dar ne viskas, svarbiausia, kad vos jų atsikandus burnoje žaistų gardūs skoniai.
Maisto gamyba L. Vitkutei niekad nebuvo svetima.
Pamatę Ingridos tortus žado netenka ir visko matę: atrodo lyg tikri
Anglijoje gyvenančios lietuvės Ingridos Samoškienės tortus galima sumaišyti su gyvais daiktais. Vieną dieną moteris iškepė bato formos tortą, kurį nesunku sumaišyti su tikru batu, kitą dieną – net 70 centimetrų dydžio mergaitės formos tortą. Iš ties, šie ne tik įspūdingi, tačiau ir skanūs tortai atima žadą.
Tortų gamyba Ingridai tiek hobis, tiek pajamų šaltinis. Moteris juos gamina viena, o paklausta ar šeima nepadeda gaminti, Ingrida juokauja, kad jie padeda tada, jei nesimaišo virtuvėje.
Pamačius, ką šiaulietė kuria savo rankomis, kiti pritrūksta žodžių: pamatykite patys
Vos pažvelgus į šiaulietės Eglės Mockuvienės gaminamus tortus ir kitus desertus tįsta seilė, tad nenuostabu, kad juos graibsto ne tik šiauliečiai. Kiekvieną skanėstą ji gamina su meile, o sėkmės paslaptis, kaip įsitikinusi ji pati, yra kokybė, dėl kurios žmonės sugrįžta ne kartą.
E. Mockuvienė daugeliui geriau žinoma kaip „Keksainės“ įkūrėja. Toks pavadinimas kilo ne atsitiktinai – pradžioje visi buvo labai susižavėję keksiukais.
Lietuvaičių gaminti tortai palieka klientus be žado: pamatykite, kaip atrodo
Konditeriniai gaminiai gali būti ne tik skanūs gardumynai, bet ir meno kūriniai. Neretai žmonės pradeda gaminti desertus, norėdami nudžiuginti artimuosius, o vėliau tai gali tapti mėgstama veikla ir saviraiškos forma.
Amerikoje gyvenanti Gitana Višinskaitė tortus pradėjo kepti prieš penkis metus, kai atsiradus mažiems vaikams, padaugėjo įvairių švenčių. Moteris savo kepimo karjerą pradėjo nuo vaikystėje pamėgtų tortų.
„Prieš penkis metus pradėjau domėtis tortų skoniais ir dekoravimu.
Prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse bus naujas skyrius
Rugsėjį prekybos tinklas vokiečių prekybos tinklas pasitinka su pokyčiais: kiekvienoje parduotuvėje atsiranda naujas, tik desertams skirtas skyrius, rašoma bendrovės pranešime.
„Desertine“ pakrikštytame skyriuje pirkėjų kasdien lauks 13 gardžių tortų ir pyragų, kuriuos kepa pirkėjams gerai pažįstami Lietuvos gamintojai.
Antigravitaciniai Ivetos tortai atima žadą: tokių dar nematėte
Į Nyderlandus prieš daugiau nei 13 metų išsikrausčiusi lietuvė Iveta Šedbarienė pasakoja, kad dar vaikystėje ji turėjo vieną didelę svajonę – kad pomėgis kurti meną taptų darbu. Ir praėjus nemažai metų Ivetos svajonė išsipildė su kaupu – šiuo metu moteris kuria antigravitacinius tortus, kurie ne tik pažvelgus atima žadą, tačiau ir užburia savo skoniu.
Į Nyderlandus Iveta išvyko kartu su mama ir broliu. Per trylika metų gyvenimo svetur moteriai teko išbandyti pačius įvairiausius darbus.
Pirmą tortą su mama iškepusi alytiškė dabar kuria tikrus šedevrus: gaila net valgyti
Alytaus rajone gyvenanti konditerė Gitana Vinerskienė tortus kitų ypatingoms šventėms kepa jau dešimtmetį. Moteris pasakoja, kad tokia veikla – kepti saldumynus – iš pradžių buvo paprasčiausias pomėgis. Dabar ji neslepia džiaugsmo, kad mylimas pomėgis taip pat tapo ir pagrindine darbine veikla.
Alytiškė Gitana sako, kad kepti saldumynus jai visuomet patiko, o pirmąjį tortą – „Medutį“ – ji iškepė kartu su savo mama. „Šis tortas man buvo dieviško skonio“, – dalinasi ji.
Pamatę, ką savo rankomis daro lietuvė, žado netenka net amerikiečiai: sunku atitraukti akis
Jungtinėse Amerikos Valstijose jau daugiau nei dešimtmetį gyvenanti Gitana Višinskaitė ir amerikiečius, ir Amerikos lietuvius sužavėjo įspūdingos išvaizdos rankų darbo tortais. Vos pažvelgus į juos galima ir susimaišyti – tai skanėstas ar tikras daiktas.
Gimusi ir augusi Šakių rajone, Gelgaudiškio miestelyje, baigusi mokslus Gitana patraukė gyventi į sostinę – čia mokėsi, vėliau dirbo, tačiau gyvenimas pasisuko taip, kad prieš 13 metų su šeima išvyko gyventi į JAV.
Vilnietės gaminti tortai atima žadą: pažiūrėjus raibsta akyse
Vilnietė „Elytės torčiukai“ įkūrėja įrodė – gardus, saldus desertas be nuodėmės yra misija įmanoma ir, kaip pati sako, galima net tiems, kam negalima. Jos kuriami tortai ir kiti desertai patraukia ne tik akį, bet ir džiugina sudėtimi: juose nėra miltų, cukraus ir glitimo.
Nors vos išgirdę pavadinimą daugelis mano žinantys, kas slepiasi už šių žodžių, tačiau tenka nustebti – gardžius desertus kuria visai ne Elytė, o Viktorija Pancereva.
Lietuvės gaminti tortai atima žadą ir visko mačiusiems: vadina meno kūriniais
Įveikti nenuspėjamą konditerijos meną – tikras talentas. Ypatingai, jeigu šis yra susijęs su kepinių dekoravimu. Daugiau nei dešimtmetį Anglijoje gyvenančios lietuvės Godos Laivytės darbus dauguma saldumynų kepėjų socialiniuose tinkuose stebi vis negalėdami sulaukti, kada ši savo žiniomis pasidalins ir su kitais. Goda – cukraus meno arba kitaip konditerinės srities, kuri vis dar yra mažai populiari Lietuvoje, atstovė.
Moteris pasakoja, kad Lietuvą ji paliko dar 2001-aisiais.
Vilnietė kuria neįtikėtinus tortus: vien pažiūrėjus raibsta akyse
Saldumynų fėja save vadinanti Indrė Vitkūnaitė iš tiesų daro stebuklus – į jos kepamus tortus ne tik norisi įstelbti žvilgsnį, tačiau ir pažinti jų skonį. Daugiausiai tortus vaikučiams kepanti konditerė juokiasi, kad kartu su jos verslu auga ir klientų vaikai, kurie savo svarbiausioms gyvenimo šventėms pasitiki Indrės gaminamų tortų magija.
Vilnietės kelionė konditerijos pasaulyje prasidėjo prieš daugiau nei aštuonerius metus.
13-metė lietuvė užkariavo anglų širdis: jos tortus gaila net valgyti
Londone gyvenančiai lietuvaitei Karolinai Eimantaitei dar tik 13 metų, tačiau jos kuriami tortai atima žadą – po mokslų ji skuba į virtuvę ir panyra į konditerijos pasaulį, kuris atneša ne tik plačius kūrybos klodus, bet ir padeda rasti ramybę.
Mergaitės mama Rasa šypsosi kalbėdama apie dukros kūrybiškumą – kaip pati sako, savo sugebėjimais dukra ją jau aplenkė, o kiekvienas Karolinos tortas yra džiaugsmas ir akims, ir skrandžiui.
Lianos tortai užburia ir visko mačiusius: sunku atitraukti akis
„Lianos tortai“ įkūrėja Liana Ramanauskienė į saldėsių pasaulį panėrė dar būdama paauglė. Tuomet gamino žagarėlius, pyragus, medaus tortą. Tapus mama, desertų gamyba nukeliavo į antrą planą, tad retais atvejais jotainiškė dukroms iškepdavo keksiukų, eklerų su varškės įdaru. Visgi prieš keletą metų, paragavusi torto „Juodasis miškas“, Liana liko sužavėta jo skoniu, tad, internete susiradusi deserto receptą, ėmė jį ir iškepė.
„Artimieji mano šį pirmąjį bandymą įvertino puikiai.
Elektrėniškės tortai tapo sensacija: bežiūrint gaila net valgyti
Daugelį metų dirbusi modeliu, elektrėniškė Justina Patiejūnė galiausiai atrado save konditerijoje. Jos gaminami skanėstai paglosto ne tik gomurį, bet ir akis, tad nenuostabu, kad jos gamintų tortų žmonės atvyksta iš tolimiausių Lietuvos kampelių.
32-ejų Justina konditerija susidomėjo užklupus koronaviruso pandemijos sąlygotam karantinui. Ji – diplomuota kineziterapeutė, sukaupusi ilgametę modelio patirtį, o dabar antrus metus galinti save vadinti ir konditere.
Raseiniškės tortai užburia ir visko mačiusius: raibsta akyse
Vieni karantino metus prisimena su siaubu, kiti – su liūdesiu, o dar kiti – kaip galimybę, per kurią išmoko kažko naujo. Karantino metu dirbti negalėjusi šokių studijos „Svajonė“ įkūrėja ir vadovė, pilateso trenerė bei kultūros centro darbuotoja Laura Balserienė pasakoja, kad išmokti kurti želė ją prispaudė noras užglaistyti laisvas valandas dienoje.
Raseiniuose gyvenanti Laura Balserienė pasakoja niekada nemaniusi, kad virtuvėje ji galės praleisti marias laiko.
Vilnietės tortai stebina ir visko mačiusius: sunku atitraukti akis
Apibūdinti frazę „nėra padėties be išeities“ puikiai galėtų Vilniuje gyvenanti dviejų vaikučių Godos ir Ugniaus mama Monika Jurgelevičienė (35). Už paskutinius turėtus 15 eurų moteris dukrelei pasiuvo žaislą, kuris vėliau tapo pirmojo verslo pradžia. Siuvusi žaislus vaikams bei puošusi moteris odiniais dirbiniais, o tuo pačiu kovodama ir su sveikatos problemomis, dabar Monika kepa įvairiausius saldumynus, pavadinusi juos sūnelio garbei, „Ugnius kepa“ vardu.
Ukmergiškės tortai garsėja visoje Lietuvoje: nuo jų sunku atitraukti akis
Ukmergiškės Natalijos Petrauskienės kepamų tortų žmonės atvažiuoja ir iš tolimiausių Lietuvos kampelių – jos kepiniai nustebina ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Nei fantazijos, nei noro kurti Natalijai, akivaizdu, netrūksta, jos rankose gimsta tikri meno kūriniai.
46-erių ukmergiškė juokiasi anksčiau visada sau kartojusi, kad niekada gyvenime neužsiims konditerija, bet, kaip sakoma, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi.
Rudeniškos „Iki“ konditerijos naujienos: nuo klasikinių skonių iki sveikesnių alternatyvų
Prekybos tinklas „Iki“ atnaujino rudens konditerijos bei kepinių asortimentą ir siūlo paskanauti prancūzų konditerio Thierry Lauvray kruopščiai sukurtų desertų ir net kelių rūšių sveikuoliškos duonos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad ruošiant rudens konditerijos naujienų receptus daug dėmesio skirta tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui skirtiems kepiniams, šaltajam sezonui būdingiems skoniams, aukščiausios kokybės produktams.
Nuo vilnietės gaminamų tortų raibsta akyse: sunku patikėti, kad jie valgomi
Vilniuje gyvenančios Skaidrės Mikutavičienės (47) gaminami tortai iš pirmo žvilgsnio atrodo ne kaip desertai, o mažų mažiausiai tikri meno kūriniai. Nors, atrodo, kepyklėlių lentynose apstu pasirinkimo ir žmones nustebinti jau darosi sudėtinga – vilnietės kepiniai ne vieną palieka be žado.
Skaidrės tortų paragavę žmonės kaskart giria jų tobulą skonį. O ką jau kalbėti apie desertų išvaizdą – neretai juos gaila net pjaustyti.
Jūratės kepiniai stebina net visko mačiusius: atrodo lyg nevalgomi
Viduklėje gyvenanti Jūratė Banaitytė šeimą ir draugus stebina kepiniais. Vos pažvelgus į jos tortus, akivaizdu, moteriai tikrai netrūksta kantrybės ir energijos kurti išskirtinius šedevrus.
Apie tai, kada moteris atrado konditeriją ir kokį kepinį vadina visišku fiasko, Jūratė papasakojo naujienų portalui tv3.lt skaitytojams.
Prieš ketverius metus pasaulį išvydo Jūratės pirmagimė. Būtent tada, kaip pati pasakoja, jos gyvenime atsirado pirmieji tortai ir konditerija.
Lietuvė savo tortais garsėja visoje Floridoje: sunku atitraukti akis
Floridoje gyvenančios lietuvės Nomedos Baronas dešimt metų ruošti specialūs tortų receptai pavergė bei sužavėjo amerikiečių širdis. Kaip sekėsi įsitvirtinti Jungtinėse Amerikos Valstijose bei kodėl Nomeda galvoja tapti „sniego paukščiu“, moteris sutiko papasakoti tv3.lt naujienų portalui.
Iš Ukmergės kilusi Nomeda Baronas juokauja, kad būtent šiame mieste praleido savo vaikystės bei jaunystės metus, kur kadaise jos tėtis sutiko mamą.
Ukrainietės Alionos tortai užkariavo lietuvių širdis: klientai pasiryžę laukti, kiek reikės
Prasidėjus karui Ukrainoje, bėgti ir palikti namus bei sunkiai užgyventą savo turtą buvo priversti šimtai tūkstančių ukrainiečių. Tarp jų ir Aliona su mama Viera ir sūnumi Vadimu. Ši šeima prisiglaudė Prienuose, Viktorijos namuose, o neseniai ir sugalvojo būdą, kaip Alionai Lietuvoje užsidirbti ir šiek tiek pinigų.
27-erių Aliona su šeima gyveno Belaja Cerkovė mieste, kuriame gyvena apie 200 tūkst. ukrainiečių.
Šiauliuose gyvenanti Alena stebina savo kepiniais: gaila net valgyti
Šiauliuose gyvenančios Alenos kepiniai – tarsi tikrų tikriausi meno kūriniai, kuriuos net valgyti gaila. Pati moteris, nors ir mėgo gaminti, niekada netikėjo, kad jos pagrindiniu darbu taps būtent meduolių ir tortų gamyba.
Būdama maža, Alena vasaras leisdavo pas močiutę ir mėgdavo žiūrėti, kaip ji marinuoja įvairias vasaros gėrybes – agurkus, grybus. Močiutė turėjo ir storą knygą, kurioje buvo receptų visokiems skoniams: nuo salotų iki pyragėlių.
Lietuvoje gyvenanti baltarusė stebina savo tortais: pažiūrėjus raibsta akyse
Karantinas daugeliui sujaukė visus gyvenimo planus, o štai Vilniuje įsikūrusiai baltarusei Lenai tai atvėrė duris pradėti naują veiklą – logistikoje ilgus metus dirbusi moteris šiandien sukasi ceche, kur gimsta prancūziški desertai. Juk tortas – daugelio švenčių pagrindinis akcentas, o Lenos darbai pakeri ne tik skoniu, bet ir išvaizda.
Receptas. Tortas - margutis
INGREDIENTAI: Tešlai: 300 gramų miltai 1.5 stiklinės cukraus 2 vienetai kiaušinių 1 ir 2/5 stiklinės vandens (verdantis) 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 60 gramų kakavos 100 gramų sviesto Kremui: 250 gramų grietinės 1 pakelis grietinėlės standiklis 3 valgomieji šaukštai cukraus Pertepimui: 5 valgomieji šaukštai vyšnių uogienės Papuošimui: 1 žiupsnelis pabarstukų Paruošimo laika...
Lietuvė sukūrė Arvydo Sabonio zefyrinį biustą: meta iššūkį ir kitiems
Kaip galėtų atrodyti vieno žymiausių Lietuvos krepšininkų Arvydo Sabonio zefyrinis biustas? Tokią idėją įgyvendino Anglijos lietuvė Julija Jokubauskienė. Ji ne tik pati sukūrė biustą, bet ir Vasario 16-osios proga lietuvius tortų gamintojus ir dekoratorius pakvietė į iššūkį – pagaminti geriausiai Lietuvą reprezentuojantį tortą.
Arvydo Sabonio biustą sumeistravo Anglijoje gyvenanti tortų gamintoja ir dekoratorė Julija.
Receptas. Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
INGREDIENTAI: 2 pakeliai sausainių 1 sauja migdolų 90 gramų kondensuoto pieno 90 gramų sviesto 1 stiklinė bananų sulčių 4 pakeliai želės 250 gramų maskarponės sūrio 250 gramų jogurtinės grietinės 250 gramų grietinėlės 100 gramų kondensuoto pieno 6 valgomieji šaukštai auksaspalvio sirupo 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus 1 vienetas žaliųjų citrinų 3 valgomieji šaukštai želatinos 100 gramų konservuotų persikų sirupo ...
Receptas. Kalėdinis tortas su vaisiais ir uogomis
INGREDIENTAI: 200 gramų avižinių sausainių 50 gramų graikinių riešutų 200 gramų kondensuoto pieno 100 gramų sviesto 250 gramų maskarponės sūrio 250 gramų varškės 500 gramų grietinėlės 250 gramų jogurtinės grietinės 500 gramų konservuotų persikų 200 gramų uogų (Šaldytos ar šviežios (avietės, braškės)) 3 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus 6 valgomieji šaukštai cukraus 300 gramų moliūgų (tarkuotas, virtas) 2 vienetai apelsinų ...
Šiaulietė kuria neįtikėtinus tortus: vien pažiūrėjus raibsta akyse
Šiaulietės Virgos kuriami tortai nepalieka abejingų, nes tokių parduotuvėje, vargu, ar įsigysite. Puošti vaisiais, gyvomis gėlėmis, cukrinėmis figūrėlėmis ar drakono formos – reikia tik išsirinkti labiausiai patinkantį stilių.
Iš Vilniaus kilusi, tačiau Šiauliuose gyvenanti Virga, pasivadinusi „Smaližiaus kepiniais“, savo kulinarinę kelionę pradėjo dar vaikystėje, kuomet stebėjo tortus kepančią močiutę.
Buvęs policininkas Andrius kuria neįtikėtinus tortus: jų sudėtis stebina ne vieną
Tikriausiai teko ne kartą girdėti, kad geriausi kulinarai – vyrai. Buvęs policininkas Andrius Bubulis visus pažįstamus iki šiol stebina savo išskirtiniu gebėjimu gaminti veganiškus tortus, kuriuose nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei cukraus.
Andriaus gyvenimas ir maisto gaminimas yra neatsiejami. Nuo pat vaikystės jis sukosi virtuvėje, stebėjo, kaip gamina mama ir močiutė, o vėliau eksperimentų prie puodų ėmėsi ir jis pats.
Vilnietės kepiniai stebina ir visko mačiusius: kiekvienas tortas – lyg meno kūrinys
Sakoma, kad net ir konditerinius kepinius galima paversti tikrais meno šedevrais. Viena iš tokių kūrybiškų tortų kūrėja vilnietė Daiva Pečiulienė sako, kad daugiau nei pusę gaminimo proceso užima kūryba.
Nors konditerija kaip hobiu užsiimti Daiva pradėjo prieš penkerius metus, dabar ji kepinius jau parduoda įvairių švenčių proga.
„Kadangi aš nekepu kepinių vestuvėms, todėl dažniau pastebiu individualesnius užsakymus. Žmonės stebi naujausias madas, naujausias tendencijas.
Kaunietės tortus lietuviai šluoja net ir po kelis kartus: atskleidė savo sėkmės paslaptį
Kulautuvoje su šeima įsikūrusi 35-erių Vaiva Petrauskienė džiaugiasi ne tik dviem dukromis, bet ir tuo, kad būtent jų gimimas padėjo atrasti veiklą, kurioje ne tik patinka, bet ir puikiai sekasi – Vaiva gamina tortus ir kitus skanėstus, kurie daugelį vos pamačius priverčia aikčioti, o pati kepėja išpildo kiekvieną kliento norą, kad ir koks jis bebūtų.
Kaunietės ir jos vyro kurtus desertus lietuviai šluoja neskaičiuodami: atskleidė sėkmės paslaptį
Pamačius Karolinos Janerikienės ir jos vyro Eriko Janeriko kurtus desertus žmonėms apsąla širdis, o paragavę jų kepinių sugrįžta vėl ir vėl. Konditerija pradėjusi domėtis dar vaikystėje, dabar Karolina su vyru gardėsius gamina jau ne namuose, o nuosavame konditerijos ceche.
Baigusi įvairius mokslus ir kursus, klientus kaunietė vilioja ir tradiciniais, ir egzotiškesniais skoniais, kurie nepalieka abejingų.
Loretos kuriami tortai žmonėms atima žadą: pamatę net apsiverkia
49-erių Loreta Čiunkaitė-Liutkuvienė juokauja, kad net negali pasakyti, iš kur ji – gimusi Klaipėdoje, didžiąją gyvenimo dalį praleidusi Kaune, mokyklą baigusi Skuode moteris dabar gyvena Islandijos sostinėje Reikjavike. Šalies gamta taip užbūrė, kad įspūdingus vaizdus atkartoja ant tortų, kurie priverčia žmones aikčioti.
Garsenybių kambarius tvarkiusi lietuvė iki šiol jaučia šleikštulį: „Jaučiau svetimą gėdą“
Kiekvieno lietuvio emigranto istorija – vis kitokia. Užsienyje pasaulinio lygio įžymybių kambarius tvarkiusi Sandra Steponavičienė paragavusi sunkios emigrantės dalios grįžo į Lietuvą. Čia ji rado sau jaukų kampelį – atidarė konditerijos studiją, kurioje žmones stebina skanėstais.
Prieš kelioliką metų Sandra susikrovė lagaminus ir į užsienį išvyko ieškoti laimės darbuose.