tiramisu
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „tiramisu“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „tiramisu“.
Šį citrininį tiramisu pagaminti gali visi: itin patiks smaližiams
Pavasarinis, labai gaivus ir skanus – toks yra citrininis tiramisu, kurio receptą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė vedėja Kotryna Starkienė. Kaip sako žymi moteris, šis desertas yra „tiesiog nuostabus“.
Citrininiam kremui reikės:
4 kiaušinių
4 kiaušinių trynių
250 gr cukraus
115 gr sviesto
3 citrinų
Kremui reikės:
300–400 gr.
Gian Luca pasidalijo tikro itališko tiramisu receptu: apsilaižysite pirštelius
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart aplankęs Kazlų Rūdoje veganiškais saldumynais garsėjančią Irmą Trečiokienę Gian Luca stojo į tiramisu kovą ir parodė, kaip pasigaminti tikrą itališką tiramisu.
Gian Luca įsivėlė į tiramisu kovas: pabaiga nustebins ir jį patį
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco šį sekmadienį aplankys Kazlų Rūdoje veganiškų desertų studiją įkūrusią Irmą Trečiokienę – jau ne vienerius metus sklando legendos, kad niekas negamina tokių skanių veganiškų saldumynų, kaip ji.
Paprasta, bet labai gardu: burnoje tirpstantis citrininis tiramisu
Paprastas, gaivus ir gardus deserto receptas praverčia kiekvienam. TV3 laidoje „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis atskleidė, kaip pasigaminti patį skaniausią, burnoje tirpstantį citrininį tiramisu, kuriuo nustebinsite savo artimuosius.
Citrininiam tiramisu reikės:
Citrinų žievelių cukatų ir sirupo;
3 vnt. citrinų žievelių;
2 vnt. citrinų sulčių;
170 g cukraus;
100 g vandens;
4 vnt.
Tradicinis Gian Lucos šeimos tiramisu: norėsite kartoti vėl ir vėl
Gian Lucą praėjusio sekmadienio laidoje pagmino ypatingą desertą. „Jei pagalvotumėte apie Italiją, tikriausiai į galvą pirmiausiai šautų trys dalykai: pasta, pica ir tiramisu. O pagrindinis tiramisu ingredientas ir yra kava“, – taip sekmadienio rytą savo gaminamą desertą pristatė virtuvės šefas.
Tradicinis šeimos tiramisu – pavyksta labai skanus, puikus pasirinkimas, kai norisi deserto, o ypač patiks mėgstantiems kavą.
Gian Luca pasidalijo firminiu mamos tiramisu receptu: čia nerasite vieno įprasto ingrediento
Daugelis galėtų pagalvoti, kad italai apie kavą žino viską, tačiau TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco skuba patikinti – anaiptol. Šios savaitės laidoje virtuvės šefas lankysis pas savo draugą Emanuelį, kuris jam atskleis visas paslaptis, gaubiančias daugelio itin pamėgtą gėrimą. Įkvėptas naujų žinių apie kavą, Gian Luca sekmadienį žiūrovus nustebins ypatingu tiramisu, paruoštu pagal jo mamos receptą.
Receptas. Tiramisu su plikytais sausainiais
INGREDIENTAI: 400 gramų plikytų sausainių 200 gramų maskarponės sūrio 50 mililitrų grietinėlės 50 gramų šokoladas šiek tiek cukraus (pagal skonį) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Grietinėlę išplakti su cukrumi, atsargiai išmaišyti su mascarpone sūriu. Į indą sluoksniuotį plikytus sausainius ir kremą, kol jie pasibaigs. Viršų aplieti tirpintu šokoladu ir palikti šaldytuve pernakt.
Receptas. Tiramisu
Tiramisu -, ko gero, įžymiausias Italijos virtuvės šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist receptų knygoje I „Dolci Del Veneto“ 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d., kuomet jis aplankė Sienos miestą.
Tokio tiramisu dar nebūsite ragavę: norėsis dar ir dar
TV3 laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis parodė kaip pasigaminti bene populiariausią desertą visame pasaulyje – tiramisu. Tik šis receptas bus kiek kitoks – tai bus pistacijų tiramisu, kuris derės tiek su kava, tiek su kakava.
Tiramisu desertui Jums reikės:
1. 350 g maskarponės sūrio;
2. 3 valg. šaukštų pistacijų pastos;
3. 4 vnt.
Tiramisu kitaip – skonis nepamirštamas
Visi puikiai žino vienus populiariausių itališkų patiekalų – tiramisu ir pastą su įvairiais padažais. O išradingieji „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco šį kartą interpretuos ir pagamins nuostabius klasikinius patiekalus šiek tiek kitaip.
Ali, norėdamas įnešti gaivumo ir pikantiškumo, tiramisu desertą gamins ne su įprastai naudojama kakava, o su Limoncello žele.
REKLAMA
REKLAMA
Parodė, kaip pagaminti pasakiško skonio tiramisu desertą: svečiai liks sužavėti
Artėjant Šv. Valentinui tikriausiai visi sukate galva, kuo gi nustebinti savo pačius mylimiausius. Šiandien TV3 laidos „La Maistas“ virtuvė kvepės meile, o šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatinga laidos Banga Mudėnatė pademonstruos kokių ypatingų patiekalų galima pagaminti savo mylimiausiems.
Bangos Mudėnaitės meilė desertams negali nežavėti, o kiekvienas iš jų nugula tinklaraštyje „Wavy kitchen“. Kiekvienas iš jų ruošiamas preciziškai.
Patiekalai su kava, apie kuriuos nesvajojote: šefų receptai sužavės
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų.
TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir ypatingas laidos svečias Emanuelis Ryklys pademonstruos, kad su kava galima pasigaminti įvairiausių patiekalų – ir ryžių pudingą, ir bulvių košę, ir net mėsos patiekalus.
Intriga „Eurovizijos“ atrankoje: paaiškėjo, kas keliauja toliau
Sausio 9-ąją Didžiojoje LRT studijoje buvo filmuojama antroji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida. Čia pasirodė dar 13 dalyvių, norinčių patekti į kitą etapą ir išvykti atstovauti savo šaliai į Izraelį. Garbingą vakaro komisiją sudarė trys muzikos pasaulyje gerai žinomi veidai – muzikos apžvalgininkas ir žurnalistas Ramūnas Zilnys, vokalistė, pedagogė Giedrė Kilčiauskienė ir muzikinio projekto „Dangus“ nugalėtoja, AGATA tarybos narė Rasa Bubulytė.
Kritika „Eurovizijos“ atrankos dalyvei: dainos pavadinimas užvirė diskusiją
Sausio 9-ąją Didžiojoje LRT studijoje buvo filmuojama antroji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida. Čia pasirodė dar 13 dalyvių, norinčių patekti į kitą etapą ir išvykti atstovauti savo šaliai į Izraelį. Garbingą vakaro komisiją sudarė trys muzikos pasaulyje gerai žinomi veidai – muzikos apžvalgininkas ir žurnalistas Ramūnas Zilnys, vokalistė, pedagogė Giedrė Kilčiauskienė ir muzikinio projekto „Dangus“ nugalėtoja, AGATA tarybos narė Rasa Bubulytė.
Arši kritika „Eurovizijos“ atrankoje: nevykusi „Sostų karų“ parodija
Sausio 9-ąją Didžiojoje LRT studijoje buvo filmuojama antra nacionalinės „Eurovizijos“ atranka. Čia pasirodė dar 13 dalyvių, troškusių patekti į kitą etapą ir išvykti atstovauti savo šaliai šiemet į Izraelį. Garbingą vakaro komisiją sudarė trys muzikos pasaulyje gerai žinomi veidai – muzikos apžvalgininkas ir žurnalistas Ramūnas Zilnys, vokalistė, pedagogė Giedrė Kilčiauskienė ir muzikinio projekto „Dangus“ nugalėtoja, AGATA tarybos narė Rasa Bubulytė.
Virtuvės profesionalai parodė kaip pasigaminti tradicinį itališką „Tiramisu“
Pirmąjį spalio šeštadienį laidos vedėjai pagaliau išpildys žiūrovų pageidavimą ir apsikeitę rolėmis, anot Ali, išeis iš komforto zonos bei pademonstruos savo sugebėjimus vienas kito „virtuvėje“. Ali šį kartą pagamins pagrindinį laidos patiekalą pagal savo sukurtą ir šeimos pamėgtą receptą. Receptas gimė tada, kai jis norėjo greitai ir sveikai pamaitinti savo sūnų, grįžusį iš darželio, ir liko nustebęs, kad sūnus su pasigardžiavimu viską suvalgė.
Į naujo šeimos restorano atidarymą suplūdo žinomi žmonės
Ketvirtadienio vakarą Lazdynų mikrorajonas tapo tikra Italija. Čia šurmuliavo žmonės, skambėjo muzika, o gatvėje pakvipo itališkais patiekalais – išskirtinei publikai oficialiai duris pravėrė šeimos restoranas „Casa della Luna“. Naujai įsikūrusi vieta kvies ragauti nuo paauglystės gaminančio virtuvės šefo Ignučio Klimavičiaus kurtų autentiškų, išskirtinių patiekalų iš Nicos, Romos ir Sienos. „Manęs dažnai klausia, kodėl pasirinkau būtent italų virtuvę.
5 faktai, kurių nežinojote apie itališkus desertus
Itališki desertai sparčiai skinasi kelią į lietuvių skrandžius ir širdis. Dar ne taip seniai italų virtuvė mūsų šalies gyventojams siejosi tik su picomis ir makaronais, tačiau dabar jau ne vienas žino, kad tai – tik maža dalelė to, ką mums gali pasiūlyti Italijos kulinarinė patirtis. Itališki desertai dėl ypatingų savo skonio savybių populiarūs visame pasaulyje. „Pastebėjome, kad itališkus desertus mėgsta labai įvairūs žmonės.
Kulinarinės kelionės: Italija
Kiekviena tauta žemėje turi savo istoriją, papročius ir, žinoma, nacionalinę virtuvę. Pastaroji – ilgaamžių tradicijų tvirtovė, kurią brangina kiekvienas žmogus, nes tik joje išsaugomos visos maisto ruošos paslaptys ir subtilybės, be to, šias žinias žmonės perduoda iš kartos į kartą.
Pagamintas didžiausias pasaulyje tiramisų pyragas
Dvylika prancūzų virėjų pagamino didžiausią pasaulyje tiramisu pyragą, rašo „bbc.co.uk“.
Gigantas, kuriam sunaudoti 4000 kiaušinių, 300 kg mascarponės sūrio, 60 kg grietinės, 192 kg cukraus, 180 kg sausainių, 12 kg šokolado bei 5 kg kakavos miltelių, sveria daugiau nei toną.
Jis pagamintas maisto mugei Villeurbanne mieste, netoli Lyono.
Šis tiramisu nurungė savo „brolį“ iš Šveicarijos, „tesvėrusį „783 kg.