sviestas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sviestas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sviestas“.

Kyla sviesto kainos – artėjant žiemai dėl to gerokai pabrangs kepiniai

Kalėdiniai kepiniai ir desertai šiemet bus brangesni, taip prognozuoja kainų stebėtojai. O to priežastis – rekordinė didmeninė sviesto kaina. Parduotuvėse sviestas pastaruoju metu nebrangsta, tačiau kepyklų vadovai jau gavo tiekėjų įspėjimus, kad žaliava brangs. Ekspertai aiškina, kad didmenines sviesto kainas išpūtė Amerikos rinka, kuriai šio produkto trūksta. Daugiau apie tai – TV3 žiniose.

Gyventojai pikti: lietuviškas sviestas Estijoje trigubai pigesnis

Už to paties gamintojo lietuviško sviesto pakelį Estijoje sumokėsite eurą, o Lietuvoje – trigubai brangiau. Kainas stebintys gyventojai piktinasi, kodėl lietuviška produkcija užsienyje gerokai pigesnė. Tiesa, ekonomistai aiškina, kad stebėtis čia nėra kuo. Esą patys gyventojai nesirenka pigiausių produktų ir negaili pinigų išbrangusiems prekės ženklams. Štai užsienyje Lietuvos verslas stengiasi užkariauti naujas rinkas. Dėl to produkciją pardavinėja pigiau.

Į kavą įdėkite 1 ingredientą: rezultatas maloniai nustebins

Sviesto dėjimas į kavą nėra naujas dalykas, tačiau pastaraisiais metais jis išpopuliarėjo, nes daugybė sveikos gyvensenos ir fitneso entuziastų pradėjo rekomenduoti kavą pagardinti šiuo ingredientu. Galbūt nustebsite sužinoję, kad, kai kurių tyrimų duomenimis, sviesto dėjimas į kavą gali padėti numesti svorio. Tačiau neskubėkite dėti sviesto į savo kavą – yra tam tikros taisyklės, kurių reikia laikytis.
2024-02-24

Latvija sūrių gamybą šiemet padidino beveik penktadaliu

Latvija per tris šių metų ketvirčius pagamino 44,86 tūkst. tonų sūrių – 18,4 proc. daugiau nei prieš metus, skelbia nacionalinė statistikos tarnyba. Geriamo pieno gamyba augo 37,9 proc. iki 27,69 tūkst. tonų, grietinėlės – 12,1 proc. iki 20,26 tūkst., sviesto – 47,8 proc. iki 2,72 tūkst. tonų. Savo ruožtu Latvijos gamintojų organizacijos „Sūrio klubas“ duomenimis, sūrių ir varškės eksportas per pirmus aštuonis šių metų mėnesius kiekybine išraiška didėjo 15,7 proc. iki 23,4 tūkst.
2023-11-17

Šefas Oliveris ragina nedėti į kiaušinienę lietuvių pamilto produkto: jo ten nereikia

Kiaušinienė yra vienas pagrindinių pusryčių patiekalų, todėl verta žinoti, kaip ją pasigaminti tobulai. Jamie Oliveris pasidalijo geriausiais patarimais, kaip paruošti šį skanų patiekalą.  Galbūt kiaušinienę gaminate jau daugelį metų, tačiau Jamie Oliverio patarimai padės jūsų pusryčius paversti puikiais.
2023-11-05

Atskleidė, kur geriausia laikyti sviestą: išliks daug skanesnis

Lydytas „ghi“ sviestas yra kepimo riebalų rūšis, plačiai naudojama Indijos virtuvėje. Pastaraisiais metais šio sviesto populiarumas išaugo ir kitose pasaulio šalyse. „Ghi“ gaminamas kaitinant sviestą, atskiriant vandenį ir pieno medžiagas bei taip paliekant grynus, nuskaidrintus sviesto riebalus, pasižyminčius sodriu skoniu. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad nors šį sviestą reikia vartoti saikingai, vis dėlto jis gali tapti vienu iš vitaminų A, E ir K2 šaltinių.
2023-09-15

Duše patepkite sviesto ant plaukų: rezultatas nustebins

Mažai kam žinoma, jog anksčiau sviestas buvo naudojamas žvakidžių, virtuvės reikmenų ar papuošalų poliravimui ir apsaugai: nedideliu kiekiu sviesto, užteptu ant skudurėlio, galima nublizginti metalo paviršių. Senovėje sviestas buvo naudojamas ir kaip kosmetikos priemonė: jis buvo tepamas ne tik kaip kremas lygiai odai išlaikyti, bet ir kaip kaukė plaukų žvilgesiui užtikrinti.
2023-08-18

Išklojo tiesą apie sviestą: ar tikrai jį valgyti nesveika?

Visais laikais sviestas buvo mėgstamas ir universalus ingredientas, vertinamas dėl savo turtingo skonio bei plataus kulinarinio pritaikymo. Jo kelionė nuo senovės civilizacijų iki šių laikų liudija, kad sviestas – neabejotinai vienas pagrindinių žmonijos maisto produktų. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr.
2023-07-21

Šie produktai didina insulto riziką: venkite jų

Insultas yra rimta, potencialiai gyvybei pavojinga sveikatos būklė. Ji užklumpa, kai nutrūksta kraujo tekėjimas į smegenis – paprastai tai įvyksta dėl kraujo krešulių arba plyšus kraujagyslei. Yra daug veiksnių, kurie gali padidinti insulto riziką, mityba yra vienas jų. Specialistas įspėja, kad kai kurie produktai didina insulto riziką – venkite jų.
2023-06-28

Įvertino, kas kaltas dėl rekordiškai brangstančio maisto Lietuvoje: tokių nėra ar tik jų nemato?

Per pastaruosius metus maistas mūsų šalyje brango bene sparčiausiai visoje Europoje. Lietuvos bankas neseniai paskelbė, kad daugiausia įtakos tam turėjo energijos kainų šokas, išaugusios žemės ūkio produktų kainos ir kitos padidėjusios sąnaudos, bet jokių anomalijų nepastebėjo. Konkurencijos taryba irgi nemato reikšmingų pokyčių mažmeninės prekybos tinklų pelningumo ar koncentracijos rodikliuose, todėl daro išvadą, kad iš esmės viskas yra neblogai.
REKLAMA
REKLAMA

Sutaupykite pinigų pirkdami sviestą: išdavė auksinę gudrybę

Vyriausioji šefė Anna Williams atskleidė, kur geriausia laikyti sviestą, kad jis kuo ilgiau nesugestų, nes kai kuriomis jo rūšimis galėsite mėgautis net metais ilgiau, negu liepia pakuotė, jeigu tinkamai jį laikysite. Kadangi pagrindinių maisto produktų kainos ir toliau auga, daugelis ieško būdų, kaip sumažinti išlaidas. Nesvarbu, ar ieškote nuolaidų, ar perkate daug prekių, kai nukrenta kaina – sutaupyti nori visi.
2022-08-08

Už pakelį sviesto – beveik 4 eurai: gamintojai įspėja, kad tai dar ne pabaiga

Pirkėjai pastebi, kad maisto produktai brangsta kone kasdien. Štai vilnietė tikina, kad nė nepastebėjo, kai sviesto pakelis pabrango beveik iki 4 eurų. Pieno gamintojai ir perdirbėjai tikina, kad kainos gali dar augti. O prekybininkai tikina, kad siūlys pirkėjams nuolaidas. Vilnietė, portalo tv3.lt skaitytoja Ilona stebėjosi sparčiai augančiomis sviesto kainomis.  „Dažniausiai sviestą perku, kai jam yra taimoka nuolaida, jeigu jos nėra, tada pergu pigiausią sviestą.
2022-04-10

Receptas. Skruzdelytė

Desertas tikriems smaližiams. INGREDIENTAI: 1 stiklinė medaus 250 gramų miltai 50 gramų sviesto 3 vienetai kiaušinių trynių 2 valgomieji šaukštai vandens 2 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių trynius, miltus, sviestą sumaišome ir išminkome tešlą. Tešlą pamušame kočėlu, tuomet lakštuose bus iškilę burbuliukai. Tešlą iškočiojame labai labai plonai, nes kitaip bus kieti lakštai.
2022-03-03

Receptas. Vaniliniai keksiukai su spanguolėmis

INGREDIENTAI: 150 cukraus 150 sviesto 250 miltai 3 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis vanilės ((esencija)) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 saujos spanguolių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukti iki vientisos masės su cukrumi. Kiaušinius išplakti, supilti į sviesto masę, įdėti grietinę, viską išmaišyti.
2022-03-03

Receptas. Karaimų kibinai (sultingi)

INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės šoninės 450 gramų kvietinių miltų 200 gramų sviesto (arba margarinas) 3 vienetai kiaušinių 4 galvos svogūnų 150 gramų grietinės (18%) 100 mililitrų vandens (verdantis) 2 vienetai sultinio kubelių šiek tiek malti juodieji pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę, bei išplaktus kiaušinius.
2022-03-03

Receptas. Eklerai su šokoladiniu įdaru

INGREDIENTAI: 120 gramų miltai 2 vienetai kiaušinių 80 gramų sviesto 150 mililitrų vandens 3 valgomieji šaukštai kremas (šokoladinis, ) 150 mililitrų grietinėlės Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Vandenį užvirti kartu su sviestu, kai virs, nukelti nuo ugnies, greitai įmaišyti miltus ir grąžinti ant ugnies bei pavirti, kol tešla sušoks į gabalą. Atvėsinti.
2022-03-03

Receptas. Pyragas su agrastais ir vyšniom

INGREDIENTAI: 250 gramų miltai 120 gramų sviesto 1 vienetas kiaušinių 100 gramų cukraus Įdarui: 300 gramų agrastų 200 gramų vyšnių (be kauliukų) 200 gramų grietinės 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai miltai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į persijotus miltus suberti cukrų,šaltą pjaustytą sviestą,druską ir viską sutrinti iki trupinių. Įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą.
2022-03-03

Receptas. Koldūnai su varške ir lašinukais

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aguonų 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 300 gramų varškės 150 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 20 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš 1 kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos suminkome tešlą ir įvyniojame ją į plėvelę. Tuomet smulkiai supjaustome šoninę ir sumaišome su varške, 1 kiaušiniu bei aguonomis.
2022-03-03

Receptas. Citrininis kukurūzų miltų pyragas

INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų 4 stiklinės cukraus pudros 1.5 stiklinės cukraus 3 vienetai kiaušinių 280 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 120 gramų kukurūzų miltų šiek tiek cukraus pudros (apybarstymui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukame sviestą su cukrumi. Į gautą sviesto ir cukraus kremą po vieną įmaišome kiaušinius.
2022-03-03

Receptas. „Bounty“ keksiukai

INGREDIENTAI: 130 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 gramų grietinėlės (10 proc. riebumo) 2 vienetai pieniško šokolado (šokoladukai „Bounty“) šiek tiek druskos 120 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 4 valgomieji šaukštai uogienės (aviečių) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išmaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
2022-03-03

Receptas. Šafraninis keksas

Kas gali būti prabangiau nei šafraninis keksas ant kalėdinio stalo? O jei mėgstate razinas, galima į šį keksą įdėti ir jų. Tik tuomet jas reikės pamirkyti stiprioje juodojoje arbatoje. Taip pat šį keksą galimą papuošti ne tik glajumi, bet ir cukraus pudra ar pabarstukais - patiekalo patiekimas ir dekoravimas kiekvieno fantazijos reikalas.
2022-03-03

Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena

INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (krūtinėlė) 55 gramai sviesto 235 gramai grietinėlės (riebi) 120 gramų sūris (tarkuotas, "Džiugas") 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
2022-03-03

Receptas. Avietinis šokoladainis

INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių (šaldytis ir atšilusios) 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto (tirpintas) 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės cukraus (rudas) 2 valgomieji šaukštai kakavos ((milteliai)) 1 žiupsnelis druskos 120 gramų šokoladas (tamsus) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros. Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
2022-03-03

Receptas. Argentinietiškas desertas „Churros“

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 400 gramų kvietinių miltų 500 mililitrų vandens 0.5 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek aliejaus 40 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai sumaišykite keptuvėje vandenį, sviestą ir druską. Kaitinkite mišinį ir jam užvirus maišant supilkite miltus ir maišykite, kol mišinys pradės tarsi virti.
2022-03-03

Receptas. Riešutų pyragas

INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 6 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 100 gramų razinų 150 gramų riešutų 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukite minkštą sviestą su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius. Razinas užpilkite šaltu vandeniu ir palaikykite 30 minučių. Į tešlą įmaišykite miltus, nusausintas razinas, citrinos žievelę ir smulkintus riešutus (pagal skonį). Sudėkite tešlą į kepimo indą.
2022-03-03

Receptas. Skanioji pievagrybių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 200 gramų pievagrybių 5 stiklinės vandens 0.5 stiklinės grietinėlės (12 % riebumo) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas) šiek tiek prieskonių (vegeta) 2 valgomieji šaukštai žalumynų (kapoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Amerikietiškas šokoladinis tortas

Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
2022-03-03

Receptas. Greiti sausainiukai

INGREDIENTAI: 200 gramų miltai (kvietiniai) 200 gramų miltai (migdolų) 5 vienetai kiaušinių ((tryniai )) 100 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas krakmolo 150 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą sukapoti su curkumi, supilti kiaušinių trynius. Įmaišyti migdolų ir paprastus miltus, krakmolą. Iš gautos tešlos suformuoti sausainiukus. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 15 min. Skanauti su šviežiom uogomis.
2022-03-03

Receptas. Avietiniai blyneliai Valentino dienai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė aviečių (trintos su cukrumi) 0.5 stiklinės cukraus (rudasis) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė miežinių miltų 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 1/3 stiklinės jogurto 300 gramų varškės 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto (+ truputį kepimui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Sumuštinis „Monte Cristo“

Sumuštiniui pagaminti naudokite mėgstamą kumpį (tiks tiek kiauliena, kalakutiena ar vištiena) ir mėgstamą šviesų sūrį (tačiau paprasčiausia ir turbūt skaniausia su sūriu skirtu sumuštiniams). Manau rasite sau labiausiai patinkantį sumuštinio variantą ir galėsite mėgautis puikiu skoniu.
2022-03-03

Receptas. Pievagrybių sriuba su migdolų riešutais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek migdolų šiek tiek petražolių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 250 gramų pievagrybių 1.5 litro vandens 120 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas sultinio (daržovių, sausas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus.
2022-03-03

Receptas. Karališkos krevetės paprastai

INGREDIENTAI: 24 vienetai krevečių ( be kevalo karališkos) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (čili) 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto. Kai aliejus įkaista, sumetame krevetes ir pakepame jas apie porą minučių. Dedame česnaką su druska, čili pipirą.
2022-03-03

Receptas. Sumuštiniai "Boružytės"

INGREDIENTAI: 10 riekių batono 170 gramų lašišų šiek tiek sviesto šiek tiek alyvuogių šiek tiek majonezo šiek tiek pomidorų pastos šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Batono riekes ištepti sviestu, ant jų dėti po puselę pomidoriuko, iš alyvuogių padaryti papuošimus boružei, iš majonezu nupiešti veidelį. Papuošti žalumynais ir patiekti. Skanaus.
2022-03-03

Receptas. Grybukai

INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltai 200 gramų cukraus 200 gramų sviesto 150 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių baltymų 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 valgomasis šaukštas kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio sodos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą.
2022-03-03

Receptas. Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (glazūra) 75 gramai cukraus pudros 75 gramai krakmolo 150 gramų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pieno 150 gramų sviesto šiek tiek uogienės 5 gramai vanilinio cukraus šiek tiek citrinos žievelės Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos. Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
2022-03-03

Receptas. Jautienos kotletukai grybų padaže

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 3 vienetai svogūnų 450 gramų jautienos faršo 10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 mililitrų sultinio (grybų) šiek tiek prieskonių (jautienai) 300 gramų grybų (švieži/šaldyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, drus...
2022-03-03

Receptas. Greitai paruošiami purūs keksiukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 6 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek migdolų (drožlės) 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų kefyro 60 gramų sviesto 1 sauja razinų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius sumaišyti su kefyru ir cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Ištirpintą ir atvėsintą sviestą supilti į kiaušinių masę. Miltus berti į skystą masę, sumaišyti.
2022-03-03

Receptas. Spageti su kukuliais ir lydyto sūrelio padažu

INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 pakelis spagečių 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek džiūvesėlių (apvaliojimui) šiek tiek juodųjų pipirų Padažui: 2 stiklinės pieno 150 gramų lydyto sūrio 100 gramų sviesto 5 alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-03

Receptas. Kukis

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų sviesto 400 gramų grietinės (15% riebumo) šiek tiek razinų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus šiek tiek vaisių (džiovinti ar riešutai) 300 gramų krekerių PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krėsti grietinę, berti smulkintus džiovintus vaisius, riešutus (galima tik vieną rušį ar viską ką tik turim), krekerius (su aguonom ar be jų), viską sumaiš...
2022-03-03

Receptas. Obuolių desertas su varške

INGREDIENTAI: 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus 4 vienetai obuolių 1.5 stiklinės sirupo (cukraus) 100 gramų pieniško šokolado 6 valgomieji šaukštai varškės 50 gramų sviesto 0.5 valgomojo šaukšto želatinos šiek tiek vanilinio cukraus 100 gramų uogų (serbentai, vyšnios ar kitos Jūsų mėgstamos) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į verdantį cukraus sirupą bei tuoj pat išgriebkite.
2022-03-02

Receptas. Kalėdiniai koldūnai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1.5 kilogramo moliūgų šiek tiek muskato (maltas) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su sėklomis arba 150 g mostardos) 10 vienetų šalavijų (lapeliai) 3 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek likerio („Amaretto“ arba 100 g sausainių „Amaretti“) šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: ...
2022-03-02

Receptas. Bandelės su bulvėmis ir žirniais

INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai) 1 vienetas svogūnų 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos) 450 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
2022-03-02

Receptas. Prancūziški pyragėliai "Canneles"

INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių (2 baltymai ir du tryniai) 2 litrai pieno (riebus) 100 gramų kvietinių miltų 200 gramų cukraus 1 vienetas vanilės (ankštis, smulkinta) 80 mililitrų romo 25 gramai sviesto Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną, sudėti sviestą ir kaitinti ant didelės liepsnos, kol užvirs.
2022-03-02

Receptas. Sausainiai „Kavos bučinukai“

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus pudros (kremui) 75 gramai cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 vienetas kiaušinių 174 gramai kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas) 75 gramai sviesto 50 gramų sviesto (kremui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos (kremui) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-02

Receptas. Keksas su konjaku ir citrinomis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 220 gramų cukraus 4 vienetai kiaušinių 450 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 220 gramų sviesto 100 gramų razinų 2 valgomieji šaukštai konjako 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius sutrinti su vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Iš citrinos išspausti sultis ir sutarkuoti žievelę. Sudėti į kiaušinio masę.
2022-03-02

Receptas. Įdarytas karpis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų šiek tiek ryžių (virti) šiek tiek žirnių (konservuoti) 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas karpių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek prieskonių (žuvims) 1 vienetas žuvies (šaldyta) šiek tiek žalumynų (papuošimui) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
2022-03-02

Receptas. Šokoladiniai sausainiai su apelsinine glazūra

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 100 gramų cukraus pudros (glazūrai) 125 gramai cukraus 1 vienetas kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (glazūrai) 100 gramų juodojo šokolado šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka.
2022-03-02

Receptas. Naminis kiaulienos guliašas

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos 1 vienetas svogūnų 1 vienetas morkų 50 mililitrų pieno 1 žiupsnelis prieskonių (mėsai ) 1 valgomasis šaukštas miltai (+ šiek tiek apvoliojimui) 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas sviesto Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą pjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais ir palikti keletai valandų.
2022-03-02

Receptas. Neringos sumuštinukai

INGREDIENTAI: šiek tiek krapų (arba petražolės) šiek tiek lašišų (sūdyta) šiek tiek batono (forminė) šiek tiek sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo duonos nupjaunam kraštus. Paimam kočėlą ir duonos gabaliuką iškočiojam. Patepam sviestu, dedam plonai supjaustytą lašišą ir barstom krapus. Tada susukam į vyniotinį. Kiekvieną sumuštinį susukam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą. Supjaustom gabaliukais.
2022-03-02

Receptas. Česnakinės varškės pyragas

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (smulkintas) 3 česnakų šiek tiek petražolių (smulkintos) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (arba grietinėlė) 100 gramų sūris (tarkuotas) 400 gramų varškės šiek tiek druskos 100 gramų sviesto (arba margarinas) 2 saujos svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: 300 g varškės sutrinama su minkštu sviestu, šiek tiek druskos bei miltais ir gauta tešla išklojama s...
2022-03-02
Į viršų