suši
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „suši“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „suši“.
Ragina niekada nepirkti šių produktų parduotuvėse: gali baigtis liūdnai
Kartais atvykus į prekybos centrą apsipirkti maisto prekių be jokio plano, tenka griebtis už galvos – kokius produktus rinktis, į ką svarbu atkreipti dėmesį. Taip staiga net nepajaučiame, kad ranka kliūva už produktų, kurie ne visada yra patys palankiausi mūsų sveikatai. Apie tai, kokių produktų verčiau nereikėtų rinktis užsukus į prekybos centrą ir kas galėtų būti puiki „skubių“ pietų alternatyva kalbėjomės su dietiste Živile Dumbraite-Varkaliene.
Receptas. Velykų suktinukai - sushi
Nors tai tikrai ne lietuviškas patiekalas, tačiau Velykų stalą tikrai papuoš!
INGREDIENTAI: 1 stiklinė ryžių 3 vienetai jūros dumblių lapų 100 gramų lašišų 1 vienetas agurkų 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 3 valgomieji šaukštai ryžių acto 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis vasabio 1 arbatinis šaukštelis marinuotas imbieras 0.5 arbatinio šaukštelio druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Panevėžyje girti vyrai suniokojo suši barą
Panevėžyje neblaivūs vyrai suniokojo suši barą. Nusikaltimas įvykdytas sekmadienio vakarą 21.20 val. Klaipėdos gatvėje esančioje užeigoje, pranešė policija. 22 metų panevėžietis pareigūnams pranešė, kad du neblaivūs nepažįstami vyriškiai, viešoje vietoje įžūliu savo elgesiu demonstruodami nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdydami visuomenės rimtį ir tvarką išvadino jį necenzūriniais žodžiais, keikėsi, šūkavo bei tyčia sudaužė ir taip sugadino baro inventorių.
Tai, ką motina padarė savo dukrai, pribloškė internautus
Internete pasirodė trumpas vaizdo įrašas, po kurio šio vaiko motinai gresia rimti nemalonumai. Motina buvo apkaltinta vaiko nepriežiūra po to, kai nufilmavo, kaip savo vaikui duoda paragauti wasabi (patiekiama kartu su suši ar kitais patiekalais kaip aštrus pagardas). Visi bent kartą ragavę šio pagardo žino, koks jis aštrus ir kad užtenka tikrai nedidelio jo kiekio, norint paskaninti suši.
Niekada daugiau taip nedarykite – 7 klaidos, kurias darote valgydami sušius
Sušis – daugelio žmonių mėgstamas patiekalas, tačiau ar tikrai mokame jį gaminti ir valgyti. Specialistai ir patyrę meistrai tikina – daugelis daro labai šiurkščias ir neatleistas klaidas.
Skubi medikų žinia sušių mėgėjams: darote klaidą – tai mirtinai pavojinga
Suši jau seniai pristatomas kaip sveikas, madingas patiekalas. Dažnas įsitikinęs, kad tai maistingas, skanus ir kiek brangesnis maistas. O juk ne vienas mano, kad brangiau, reiškia geriau. Deja, mokslininkai skelbia itin prastą žinią suši mėgėjams. Dėl žalio maisto valgymo, didėja grėsmė užsikrėsti parazitais. Kovos su ligomis ir prevencijos centro atstovų teigimu, valgant sušius, galima užsikrėsti žuvų liga, kurią sukelia parazitiniai kirminai.
R. Zakarevičius „Skonyje“: likau kvailio vietoje!
„Aš likau kvailio vietoje!“ – paragavęs savo komandos gamintų patiekalų, įsiuto Romas Zakarevičius, vienas didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ teisėjų. Romą ne atsitiktinai slegia didelė atsakomybė – jis yra išskirtiniu reiklumu garsėjantis prabangiausio šalies viešbučio ir restorano bendraturtis. „Maniau, kad turiu stiprią komandą, bet galiu pasakyti, kad nusivyliau visais“, - Romas net negalėjo lengvai pasirinkti, kurį iš komandos narių pirmąjį pašalinti iš šou.
Už sušį pamiršęs susimokėti suomis nubaustas 1,5 tūkst. eurų bauda
Pusantro tūkstančių eurų teko pakloti vienam turtingam suomiui už sušių porciją, kurią jis suvalgė praėjusių metų lapkritį "Stockmann" prekybos centre įsikūrusiame restorane. Suomijos sostinės policija pagaliau baigė nagrinėti dviejų mėnesių senumo incidentą, kai patrulis sulaikė restorano lankytoją, nesumokėjusį už savo užsakymą.
10 tiesa laikomų mitų
10. 5 pojūčiai Klaida: turime penkis pojūčius – regėjimą, klausą, lytėjimą, uoslę ir skonį Tai yra penki dažniausiai minimi pojūčiai, tačiau jų turime kur kas daugiau – apytiksliai 21. Sąrašą būtina papildyti ir gebėjimu balansuoti, skausmo jautimu, temperatūra. Be to turime ir vadinamuosius vidinius pojūčius – vaizduotę, atmintį, vertinimo gebėjimą ir racionalumą.
G. Žalienė elito vakarėlyje žibėjo gilia iškirpte
Antradienio vakarą Lietuvos šou verslo elitas rinkosi viename Vilniaus suši restorane atšvęsti dviejų metų sukaktį. Tarp svečių savo apranga išsiskyrė dizainerė, mados žurnalistė Genutė Žalienė.
Moteris šventiniam vakarui pasirinko trumpą rudą striukytę, papuoštą įspūdinga tikro kailio apykakle. Bene labiausiai vakaro svečių dėmesį patraukė ypač gili G. Žalienės palaidinės iškirptė, pabrėžianti jos iškilią krūtinę.
REKLAMA
REKLAMA
Kodėl japonų virtuvė yra išskirtinė?
Japonų virėjai garsėja gaminamų patiekalų puošnumu. Nors egzistuoja daug ir įvairių maisto gaminimo tradicijų, nei viena iš jų savo estetika neprilygsta japonų kulinarijos estetiniam vaizdui.
Keletas pastebėjimų apie japonų virtuvę
Pateikimas. Patiekalo ingredientai pjaustomi ir išdėstomi meniškai ne tik todėl, kad sužadintų pojūčius, bet taip pat, kad išsamiau paaiškintų kultūrinės simbolikos taisykles.
Įtaka.
10 svarbiausių dalykų, kuriuos privalote žinoti apie suši
Ankstesnė Jungtinių Amerikos valstijų gyventojų karta apie suši žinojo ne itin daug: buvo manoma, kad tai yra egzotiškas maistas, gaminamas ir valgomas tik japoniškai kalbančių žmonių. Šiandien šis Azijos virtuvės patiekalas ypač populiarus, o paragauti jo galima greitojo maisto restoranuose, sumuštinių parduotuvėse ar netgi vietiniuose prekybos centruose.
Ir visgi kartais kyla įvairių nesusipratimų, aptariant tai, kas galėtų būti vadinama suši, o kas ne.
Čiop Čiop: japoniškas išvirkščiasis „Philladelphia“ sušis
Gaminti sušius nėra taip sudėtinga, jei kruopščiai vadovausiesi instrukcijomis ir naudosi kokybiškus ingridientus. Philladelphia sušis – vienas populiariausių, vadinamas išvirkščiuoju (nes dumblis yra ne sušio išorėje) ir buvo išrasta devynioliktame amžiuje genialaus Filadelfijos kulinaro.
Šalies įžymybės siautė suši vakarėlyje
Trečiadienio vakarą daugelis Lietuvos šou pasaulio žvaigždučių susirinko į visai nelietuvišką vakarą. Naujo japoniško restorano atidarymo proga įžymybės ne tik siaubė japonišku maistu nukrautus stalus, tačiau ir patys suko suši ritinėlius.
Labiausiai suši gaminimo srityje pasižymėjo karina krysko, prisipažinus, esanti japoniško maisto gerbėja.