šparaginės pupelės
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šparaginės pupelės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šparaginės pupelės“.
Šis produktas – aukso gysla: padeda kovoti su svoriu, vidurių užkietėjimu
Šparaginės pupelės yra vienos skaniausių ankštinių daržovių. Pigios, sveikos, nekaloringos ir labai lengvai paruošiamos. Tačiau ar žinote, kuo skiriasi geltonos ir žalios šparaginės pupelės?
Prekybos tinklo „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė atskleidžia, kad skiriasi tiek jų nauda sveikatai, tiek paruošimas.
Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja per dieną suvalgyti apie 400 g daržovių ir vaisių, padalytų į penkias mažesnes porcijas.
Ką valgyti liepą: 5 šviežios gėrybės, kuriomis šį mėnesį verta mėgautis iki soties
Liepą akys jau raibsta nuo daržovių, vaisių ir uogų gausybės. Kurias žinovai pataria rinktis, kad džiaugtųsi ir organizmas, ir piniginė? Juk ne paslaptis, kad sezoninės daržovės būna ne tik sveikiausios, bet ir siūlomos už patraukliausią kainą. Pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, lietuviai yra dideli šviežio derliaus gerbėjai, tad parduotuvėse vos pasirodžius naujoms Lietuvoje užaugintoms gėrybėms, jos iškart sulaukia didelio pirkėjų dėmesio.
Patarė, kaip užsiauginti gerą šparaginių pupelių derlių
Šparaginės pupelės – vertinga ir neįnoringa priežiūrai daržovė, kurią galima užsiauginti tiek darže, tiek pakeltose lysvėse, tiek balkone ar terasoje. Plačiau apie šparaginių pupelių sodinimą ir priežiūrą TV3 laidoje „Svajonių sodai“ kalbėjo parduotuvių tinklo „Žalia stotelė“ specialistė Liucija Kunigiškytė.
Pasak L. Kunigiškytės, pupelių auginimas nesudarys didelių problemų net ir pradedančiam daržininkui, nes ši kultūra yra viena iš mažiausiai reiklių.
Receptas. Makaronų mišrainė
INGREDIENTAI: 300 gramų makaronų 200 gramų sparaginių pupelių (arba jauna cukinija (virta arba kepta)) 200 gramų paprikų (geltona ir raudona) 3 vienetai pomidorų pastos 5 valgomieji šaukštai konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Kiaulienos kumpio ir laukinių ryžių sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2/5 stiklinės kukurūzų 1 vienetas morkų 3/4 stiklinės ryžių (laukiniai) šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 2 stiklinės kiaulienos kumpio (pjaustytas kubeliais) 3 stiklinės vandens 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos 1 ir 3/4 stiklinės sultinio (vištienos) 3/5 stiklinės sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite į puodą kiaulienos kubelius, ryžius, susmu...
Receptas. Makaronų užkepėlė su šparaginėmis pupelėmis ir faršu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulės faršo 200 gramų jautienos faršo 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 350 mililitrų pieno 200 gramų makaronų šiek tiek druskos 500 gramų sparaginių pupelių 50 gramų sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti. Šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje (5 min.
Receptas. Salotos "Kvartetas"
INGREDIENTAI: 150 gramų agurkų 150 gramų pomidorų pastos 2 vienetai kiaušinių (virti) šiek tiek druskos 150 gramų grietinės (arba majonezas) šiek tiek žalumynų 150 gramų žiedinių kopūstų 100 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus supjaustyti skiltelėmis, agurkus - pusžiedžiais, kiaušinius sutarkuoti. Šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsinti. Žiedinius kopūstus taip pat išvirti ir atvėsinti.
Receptas. Balandėliai kitaip
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto baklažanų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas kopūstų 1 vienetas morkų 0.5 vieneto paprikų (geltona) šiek tiek pomidorų pastos 200 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos) 1 sauja voveraičių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 50 gramų cukinijos 5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys) PARUOŠIMO BŪDAS: Garnyrui: Bulvės Padažui: ...
Receptas. Šparaginių pupelių salotos su grybais
INGREDIENTAI: 2 česnakų 5 vienetai pomidorų pastos (džiovinti) 1 vienetas salierų (stiebas) 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis acto (obuolių) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 100 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir ...
Receptas. Žuvies apkepas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 300 gramų ryžių šiek tiek majonezo 200 gramų konservuotų žirnelių 200 gramų konservuotų kukurūzų 700 gramų jūros lydekų (filė) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuvies) 200 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti apvoliojus miltais keptuvėje.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Karštos kuskuso salotos su juoduoju kumpiu
INGREDIENTAI: 50 gramų paprikų 50 gramų porų 75 gramai sviesto 0.5 litro sultinio šiek tiek prieskonių 50 gramų sparaginių pupelių 200 gramų kuskuso 50 gramų kumpio (juodasis, šaltai rūkytas Biovela) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sultinį užvirinti, supilti kuskuso kruopas, puodą nukelti nuo ugnies ir palikti 3-4 minutėms išbrinkti. Įkaitinti keptuvę, išlydyti 50 g sviesto, paskrudinti daržoves, dėti prieskonius.
Receptas. Šviežių daržovių ir tuno salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 1 vienetas citrinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas salotų (gūželės) 1 valgomasis šaukštas garstyčių 2 vienetai kiaušinių (virti) 300 gramų tunų (konservuotas skardinėse) 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 400 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklainį ar indelį išspausti citrinos s...
Receptas. Argentinietiškas vištienos troškinys su lauro lapeliais
INGREDIENTAI: 8 vienetai bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai kukurūzų (burbuolės) 0.5 stiklinės miežių 350 gramų moliūgų 3 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 2 vienetai pastarnokų 3 vienetai svogūnų 3/4 stiklinės žirnių (šaldyti) 2 vienetai vištiena 1 vienetas kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų 0.5 stiklinės baltojo vyno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šie...
Receptas. Vištienos krūtinėlė įdaryta daržovėmis
INGREDIENTAI: 20 gramų morkų šiek tiek porų 200 gramų vištos filė 30 gramų konservuotų žirnelių šiek tiek prieskonių šiek tiek žiedinių kopūstų 20 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves susmulkinti. Po to vištienos krūtinėlės dalis įpjauti, kad į jas būtų galima dėti daržoves. Tada sudėti daržoves, apibarstytas prieskoniais, ir kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Receptas. Lašišos kepsnys su daržovėmis orkaitėje
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 valgomasis šaukštas medaus (skystas) 1 vienetas paprikų (žalia) šiek tiek petražolių šiek tiek ryžių 2 vienetai lašišų (gabalas) 50 gramų sviesto 0.5 vieneto cukinijos 1 sauja sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia į verdantį pasūdytą vandenį įmetame šparagines pupeles ir paverdame porą minučių, ištraukiame ir paliekame džiūti.
Receptas. Šparaginių pupelių salotos su pomidorais ir kiaušiniais
INGREDIENTAI: šiek tiek petražolių (smulkintos) 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas kiaušinių (kietai virti) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 200 gramų sparaginių pupelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite į 3-4 dalis. Pavirkite pupeles pasūdytame vandenyje apie 5-8 minutes, kol suminkštės, nukoškite ir nuliekite šaltu vandeniu.
Receptas. Čenachas su aviena
INGREDIENTAI: 45 gramai baklažanų 100 gramų bulvių 25 gramai pomidorų pastos 15 gramų svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (petražolės, salierai) 30 gramų sparaginių pupelių (ankštys) 75 gramai avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Į molinius karščiui atsparius puodelius (čenachines) sudėti gabaliukais supjaustytą avieną, šiaudeliais supjaustytas bulves, supjaustytus pomidorus, baklažaną, svogūnus, kubeliais supjaustytas šparaginių pupelių ankštis (galima...
Receptas. Soti sriuba
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 200 gramų raugintų kopūstų 2 vienetai sultinio (kubeliai) šiek tiek prieskonių 100 gramų sparaginių pupelių 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą sluoksniais dedame raugintus kopūstus, pjaustytas morkas, pjaustytas bulves, pjaustytą svogūną, šparagines pupeles, prieskonius.
Receptas. Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
INGREDIENTAI: 400 gramų zigmo klasikinės silkių filė 100 gramų pupelių (raudonos) 50 gramų sparaginių pupelių 100 gramų pupelių (baltos, mini) 100 gramų grietinės 30 gramų kviečių (daiginti) 20 gramų laiškinių česnakų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Marinuotos šparaginės pupelės
INGREDIENTAI: 2 kilogramai sparaginių pupelių 4 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 stiklinės acto (9%) 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties šiek tiek pipirai šiek tiek laurų lapų (lapai) Marinatui: 1 valgomasis šaukštas druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Troškinys "Tortellini"
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 80 gramų kiaulienos kumpio (virtas) 500 gramų makaronų ("Tortellini" su sūrio įdaru) 200 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai sviesto 120 mililitrų sultinio 300 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpį supjaustome siauromis juostelėmis. Česnakus nulupame ir smulkiai sukapojame.
Receptas. Kiaulienos tefteliai su ananasais
INGREDIENTAI: 100 gramų ananasų (konservuoti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų morkų 200 gramų paprikų 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 100 gramų svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek grietinės 200 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą sumaišyti su ananasų gabaliukais, pakepintais sezamais, džiūvėsėl...
Receptas. Elniena su žaliu padažu
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas obuolių (saldžiarūgštis vidutinio dydžio nuluptas) 1 vienetas paprikų (žalioji, smulkiai supjaustyta) šiek tiek petražolių 0.5 vieneto svogūnų 0.5 stiklinės žirnių šiek tiek acto 4 valgomieji šaukštai vandens šiek tiek druskos 6 vienetai kvapiųjų pipirų 9 vienetai kadagio uogų 50 gramų sparaginių pupelių šiek tiek pasukų (raugintos) 5 vienetai ...
Receptas. Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 150 gramų kiaulienos kumpio 3 vienetai kiaušinių 250 mililitrų pieno 2 valgomieji šaukštai pieno (tarkuotas) 750 gramų bulvyčių fry (arba pjaustytos) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 750 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pupelės ir kumpis smulkiai supjaustoma ir kartu su bulvėmis susluoksniuojama sviestu išteptoje formoje.
Receptas. Vištienos buchlama
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 600 gramų pomidorų pastos 3 vienetai svogūnų 1 vienetas vištiena (riebi) šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 sauja žalumynų (petražolės, bazilikas, kalendros lapeliai (kinza)) 300 gramų sparaginių pupelių (ankštys) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti porcijomis, užpilti vandens tiek, kad būtų apsemta, užvirinti, nugriebti putas. Pusiau išvirti.
Receptas. Vištiena grietinėlėje
INGREDIENTAI: 1 gabalas vištiena ((filė) ) 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 1 sauja sparaginių pupelių 1 vienetas morkų 1 sauja kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų ( (raudona) ) šiek tiek druskos šiek tiek žolelių šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištiena išverdama su morkomis, šparaginėmis pupekėmis, kukurūzais ir paprika.
Receptas. Burgundiškos pupelės
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 250 gramų morkų 2 vienetai svogūnų 125 gramai kiaulės lašinių (rūkyti) 100 mililitrų raudonojo vyno šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų 750 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos pupelių ankštys sulaužomos į dvi ar tris dalis, užpilamos trupučiu vandens ir ištroškinamos. Po to į jas supilamas raudonasis vynas, sudedamos atskirai išvirtos ir skridinėliais supjaustytos morkos.
Receptas. Sotusis sluoksniuotas daržovių apkepas
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek krapų (švieži) 2 vienetai morkų šiek tiek dešros (vytinta, riekutės) 200 gramų pieno šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (bulvių) 0.5 vieneto žiedinių kopūstų (pakelis) 0.5 gramo sparaginių pupelių (šaldytos, pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves su morkomis supjaustykite griežinėliais, o žiedinį kopūstą išskirstykite žiedeliais.
Receptas. Kiaulienos kumpio ir pupelių sriuba
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 vienetas morkų 2 stiklinės pupelių 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 2 stiklinės kiaulienos kumpio (smulkintas) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 4 stiklinės sultinio (vištienos) 250 gramų sparaginių pupelių 1 vienetas laurų lapų 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite aliejų dideliame puode.
Receptas. Veganiškos makaronų ir šparaginių pupelių salotos
INGREDIENTAI: 300 gramų sparaginių pupelių 300 gramų makaronų 1 vienetas porų 2 valgomieji šaukštai kokosų aliejaus 2 valgomieji šaukštai druskos 1 valgomasis šaukštas ciberžolės (malta) 20 gramų kaparėlių ( marinuoti) 10 gramų pipirai (marinuoti) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Kitame puode pasūdytame vandenyje išvirti šparagines pupeles.
Receptas. Avienos sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 2 gramai kmynų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas svogūnų 10 gramų taukų (riebalų) 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės 40 gramų sparaginių pupelių 180 gramų avienos 2 gramai raudonųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustytą svogūną apkepinti taukuose.
Receptas. Žuvies ir daržovių sriuba
INGREDIENTAI: 1 česnakų 0.5 stiklinės kukurūzų (šaldyti) 1 stiklinė morkų (smulkintos) 1/4 stiklinės svogūnų (kapoti) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3.5 stiklinės sultinio (daržovių) 500 gramų žuvies (filė (pvz.
Receptas. Mėlynųjų kopūstų salotos su vištiena
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų kopūstų (mėlynieji) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 100 gramų sparaginių pupelių 100 gramų vištienos kulšelių (virtos) šiek tiek svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Šparagines pupeles apie 5-10 min. pavirti pasūdytame vandenyje ir tuomet keltą min.
Receptas. Salotos karoli
INGREDIENTAI: 150 gramų bulvių (virtos) 60 gramų paprikų šiek tiek petražolių 150 gramų pomidorų pastos šiek tiek salotų 1 vienetas kiaušinių (virtas) 60 gramų marinuotų agurkų 60 gramų sparaginių pupelių (virtos) PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės, agurkai, pomidorai ir kiaušinis supjaustomi kubeliais, pipirai, pupelės ir salotos — plonomis juostelėmis. Viskas sumaišoma su padažu.
Receptas. Kepenėlių šašlykas su šparaginėmis pupelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek pomidorų pastos (marinuoti) 1 vienetas svogūnų 200 gramų vištienos kepenėlių šiek tiek makaronų šiek tiek pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių 200 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išmirkytas vandenyje vištų kepenėles apkepame su supjaustytais svogūnais, bei prieskoniais. Šparagines pupeles išverdame vandenyje su druska, cukrumi.
Receptas. Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja kukurūzų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas porų 5 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės cukinijos (pjaustyta kubeliais) 1 sauja sparaginių pupelių (smulkintos) šiek tiek raudonėlių 3 valgomieji šaukštai varškės sūrio (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite česnaką, porą, nuskustą bei sutarkuotą morką, cukiniją bei papriką (be sė...
Receptas. Šparaginių pupelių troškinys su dešra
Dešrą galima pakeisti vištiena ar kiauliena, dar moliūgo kartais dedu ar žiedinių kopūstų.
INGREDIENTAI: 1 litras sparaginių pupelių (virtos) 300 gramų servelato 1 vienetas cukinijos 1 vienetas svogūnų 100 gramų sūris 50 gramų sviesto 0.5 saujelės krapų 0.5 saujelės petražolių 0.5 saujelės bazilikų 0.5 saujelės salierų 1 valgomasis šaukštas druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų 1 žiupsnelis laurų lapų Paruošimo laikas: Apie 45 ...
Receptas. Daržovienė su grietinėle
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 vieneto kopūstų (baltagūžiai) 2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti) 4 vienetai morkų 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 2 vienetai salierų (šakelės) 100 mililitrų grietinėlės (30% riebumo) šiek tiek druskos 2 litrai sultinio (daržovių arba vištienos) 2 saujos sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Supilti į puodą sultinį, pasūdyti, sudėti susmulkintas salier...
Receptas. Šparaginės pupelės prie alaus
INGREDIENTAI: 5 česnakų 2 vienetai svogūnų 100 gramų kiaulės lašinių šiek tiek druskos 75 gramai aliejaus 700 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Aliejuje apkepame supjaustytus svogūnus, česnakus, lašinukus. Sudedame atvėsusias šaldytas šparagines pupeles. Kepame kol apkeps. Pabaigoje apibarstome druska, pipirais. Labai skanu prie bokalo alaus.
Receptas. Salotos su aštuonkuojais
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 8 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 1 vienetas svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 400 gramų aštunkojų (konservuoti) šiek tiek druskos 150 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Aštuonkojus supjaustyti stambokais gabaliukais. Šparagines pupeles išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirtas pupeles perplauti šaltu vandeniu ir palaukti, kol vanduo nuvarvės.
Receptas. Šparaginių pupelių užkandėlė su konservuotu aštuonkoju
INGREDIENTAI: 150 gramų sparaginių pupelių ((supjaustytos) apie) 1 skardinė aštunkojų ((konservuotas)) 2 skiltelės česnakų ( (vidutinės)) 0.5 vieneto paprikų (arba pomidoras) 100 gramų porų ((baltoji dalis, galima ir svogūno) apie) šiek tiek druskos šiek tiek alyvuogių aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai padažo (AJVAR ar kitas aštrus) šiek tiek pipirai (juodieji) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Marinuotos šparaginės pupelės
INGREDIENTAI: 5 kilogramai sparaginių pupelių 400 mililitrų acto 400 mililitrų vandens 400 gramų cukraus šiek tiek pipirai šiek tiek druskos šiek tiek laurų lapų (lapai) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Švariai nuplautas pupeles sudėti į puodą,supilti vandenį,sudėti prieskonius ir pavirti 15 min.Supilti actą,užvirinti.Išpilstyti į stiklainius ir uždaryti. Autorius: Jolanta.
Receptas. Mėsos maltinis pataluose
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai svogūnų 500 gramų kiaulienos 1 vienetas kiaušinių 3 valgomieji šaukštai vandens šiek tiek pieno šiek tiek druskos 300 gramų aliejaus ((kepimui)) šiek tiek prieskonių (kiaulienai) 2 saujos sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Į faršą dedame 1 smulkintą svogūną, 1 kiaušinį, prieskonius bei vandenį ir gerai išmaišome.
Receptas. Pupelės turkiškai
INGREDIENTAI: 200 gramų pupelių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 20 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio 400 gramų sparaginių pupelių (ankštys) PARUOŠIMO BŪDAS: Atskirai išvirti šparaginių pupelių ankštis ir paprastas pupeles, pakepti jas svieste, permaišyti. Kitoje keptuvėje šaukštelį sviesto pakepinti su miltais, po truputį supilti sultinį, gerai permaišyti, pakaitinti apie 10-15 minučių, kol truputėlį sutirštės.
Receptas. Troškintos šparaginės pupelės su pomidorais
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti, skardinė) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 500 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepinti susmulkintą svogūną aliejuje, kol šiek tiek paruduos. Pridėti smulkinto česnako ir kepinti apie 1 minutę. Tuomet paskaninti druska, sudėti šparagines pupeles ir susmulkintus pomidorus ir gerai išmaišyti.
Receptas. Keksiukiniai pusrytukai
INGREDIENTAI: 6 riekės duonos (balta) 50 gramų dešros (daktariška) 20 gramų sūris 5 vienetai žiedinių kopūstų (žiedeliai (šaldyti ar švieži)) šiek tiek sparaginių pupelių ( (žaliosios) – kelios ankštys (virtos, šaldytos) ) 1 žiupsnelis provanso žolelių 1 žiupsnelis krapų 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Mėsos ir daržovių troškinys
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas bazilikų (džiovinti) 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas medaus 3 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas) 2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų (lukštentos) 1 kilogramas kiaulienos kumpio šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui) 0.5 stiklinės raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos šiek tiek druskos (akmens ir jūros, mėsai) 200 gramų sparaginių pupelių 200 gramų ...
Receptas. Tuno salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai kiaušinių (virti) 200 gramų tunų (konservuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek žalumynų 200 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Šparagines pupeles pasmulkiname (1-ą perpjauname į 2-3 dalis). Sudedame į verdantį vandenį ir paverdame apie 10 minučių. Tuomet vandenį nupilame. Susmulkiname žalumynus. Kiaušinius nulupame ir perpjauname per pusę.
Receptas. Konservuotos šparaginės pupelės su česnaku
INGREDIENTAI: 1 kilogramas sparaginių pupelių 1 litras vandens 100 mililitrų acto 1 valgomasis šaukštas druskos 4 valgomieji šaukštai cukraus 2 skiltelės česnakų šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Naudokite tik tas šparagines pupeles, kurias lengva per pus perlaužti - taip žinosite, jog jos nėra peraugusios. Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir išvirkite.
Receptas. Vištienos salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų (virtos) 1 vienetas paprikų 1 sauja petražolių (arba krapai, smulkinti) 1 sauja sezamo sėklų 450 gramų vištos filė 2 valgomieji šaukštai majonezo 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas aguročių 1 sauja sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui: sumaišykite majonezą ir grietinę. Vištieną apvirkite pasūdytame vandenyje.