sourdough
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sourdough“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sourdough“.
Šią duoną vadina aukso gysla sveikatai: ragina rinktis visus
Duona – produktas, kasdien atsiduriantis ant mūsų stalo, tačiau retas susimąsto, kas įeina į jos sudėtį ir retai skaito etiketes, tačiau raugo duoną kepanti vilnietė Alesia Volodkienė pabrėžia – gerai duonai reikia tik keturių ingredientų.
Raugo duona ėmė žaibiškai populiarėti dėl savo palankumo sveikatai, mat joje, lyginant su daugeliu prekybos centrų parduodama duona, nėra nereikalingo pridėtinio cukraus, įvairių dirbtinių priedų.
Lietuviai nebeperka duonos – karantinui įsibėgėjus ją kepa patys
Įsibėgėjus karantinui, panašu, kad namuose būnantys gyventojai daug laiko leidžia virtuvėje. Parduotuvės pastebi, kad gyventojai ėmė pirkti daugiau miltų, mielių, kepimo miltelių ir kitų kepinių gaminimui skirtų produktų. Tačiau įdomu ir tai, kad krito duonos pardavimai – karantino metu daugiau lietuvių ėmė patys kepti duoną.
Lietuviai ėmė pirkti mažiau duonos, nes ją kepti ėmė namie – tokią išvadą pateikia kai kurie Lietuvos prekybos centrai.
Baumila viešumoje pasirodė su drauge: užminė mįslę
Nuostabus oras, pikniko nuotaika ir puiki vakarėlio atmosfera – tokiais žodžiais garsenybės apibūdino ketvirtadienį surengtą vakarėlį ant žolės. Jo metu buvo pristatytos atsinaujinusio vilniečių pamilto mėsainių restorano koncepcija bei naujienos.
Svečiai turėjo galimybę pirmieji įvertinti naują baro meniu – skirtingų skonių kokteilius su skardinėmis bei naujai suskambusį užkandžius, rašoma pranešime spaudai.
Pasaulį užkariauja natūralaus raugo duona: tradicijas nuo seno puoselėja ir lietuviai
Duonos istorija skaičiuoja galybę metų, jos receptai per šimtmečius buvo ištobulinti ir praplėsti iki tokios gausos, jog šiandien ji patiekiama net ir prie pačių gurmaniškiausių patiekalų.