skumbrė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „skumbrė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „skumbrė“.

Trūksta vitamino D? Rinkitės šiuos produktus

Atšalus orams ir padidėjus peršalimo ligų rizikai, svarbu atidžiau pasirūpinti savo sveikata. Negavus pakankamai saulės, vitamino D3 trūkumas gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų.  „Turbūt daugelis girdėję apie saulės vitaminą, dažnai prilyginamą hormonui (pagal savo biologines funkcijas) –vitaminą D3.  Taigi, kuo ši medžiaga išsiskiria ir kokia jos nauda sveikatai? Vitaminas D gali būti kelių formų D2, D3, kalcitriolis ir kalcidiolis.
2023-11-10

Receptas. Gardžiosios skumbrės

INGREDIENTAI: 10 vienetų skumbrių 200 gramų majonezo 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo skumbrių nupjauti galvas ir uodegas. Išilgai pjauti (per pilvą) ir išimti kaulus. Žuvį ištepti majonezo, sojos padažo ir prieskonių mišiniu ir šiek tiek pamarinuoti. Kepti ant grotelių, iš abiejų pusių.
2022-03-02

Receptas. Sumuštiniai su karštai rūkyta skumbre ir apelsinu

INGREDIENTAI: 10 riekių batono (ilgas) 150 gramų skumbrių (ZIGMO karštai rūkyta) 10 arbatinių šaukštelių majonezo 2 riekės apelsinų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek gelsvių ((lapeliai)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę išdarinėti - nuimti odą ir išimti kaulus, suplėšyti mažais gabalėliais. Ant batono riekelės užtepti po 1 arb. šaukštelį majonezo.
2022-03-01

Receptas. Karališkas užkandis prie degtinės

INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų 2 vienetai paprikų 2 vienetai svogūnų (nedideli) 100 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 0.5 vieneto skumbrių (šalto rūkymo) 8 vienetai juodos duonos (riekės) 10 vienetų juodųjų alyvuogių (be kaulų) 10 vienetų žaliųjų alyvuogių (be kaulų) 2 vienetai raugintų agurkų 80 gramų saliamio 50 gramų pieno 50 gramų parmezano sūrio 100 gramų basturmos PARUOŠIMO BŪDAS: Didelėje lėkštėje supjaustoma svogūna...
2022-02-28

Receptas. Skumbrė pievagrybių padaže

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių (smulkintos) 1 vienetas kiaušinių (trynys) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 2 vienetai skumbrių 50 mililitrų baltojo vyno 150 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 2 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis.
2022-02-27

Receptas. Greitas užkandis

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto agurkų šiek tiek arbūzų 4 vienetai bulvių 1 vienetas skumbrių (rūkyta filė) PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę supjaustyti gabaliukais, bulves išvirti, papjaustyti agurko ir arbūzo. Labai geras derinys, ir gaivu. Ir viskas. Šį patiekalą pavadinau greitu užkančiu todėl, kad kai pareini iš darbo ir nieko nesinori daug ir ilgai darytis, tada čiumpi kas šaldytuve, susidedi ir valgai.
2022-02-27

Receptas. Daržovių salotos su skumbre

INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 4 vienetai bulvių 2 saujos krapų 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 sauja svogūnų (laiškai) 1 vienetas skumbrių (šalto rūkymo) šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves supjaustyti pusžiedžiais, supjaustytus svogūnus apšlakstyti citrinos sultimis. Virtas, atvėsintas bulves nulupti ir supjaustyti riekelėmis, sudėti ant lėkštės ir apšlakstyti aliejumi. Ant bulvių sudėti daržoves.
2022-02-26

Receptas. Salotos su rūkyta skumbre

INGREDIENTAI: 1 vienetas obuolių 4 vienetai kiaušinių 400 gramų skumbrių (rūkyta) šiek tiek majonezo 300 gramų konservuotų žirnelių 1 sauja žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite žuvį (be kaulų). Išvirkite ir nulupkite kiaušinius. Po to supjaustykite kubeliais. Obuolį nulupkite ir sutarkuokite. Žalumynus sukapokite. Viską sumaišykite su majonezu. Jei trūksta prieskonių, pagardinkite druska ir pipirais.
2022-02-25

Receptas. Kepta skumbrė

INGREDIENTAI: šiek tiek petražolių 1 kilogramas skumbrių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyta žuvis pasūdoma ir, užpylus aliejumi, palaikoma 15—30 minučių. Įvyniota į aliejumi išteptą sviestinį popierių, žuvis dedama į keptuvą ir kepama orkaitėje 25—30 minučių. Iškepus nuimamas popierius, žuvis įdedama į lėkštę, dar šilta pabarstoma smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais ir pašlakstoma citrinos sultimis.
2022-02-24

Receptas. Skumbrė su citrina

INGREDIENTAI: 400 gramų skumbrių 2 vienetai citrinų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę supjaustome gabaliukais, pagardiname pipirais ir druska, sudedame į kepimui skyrtą skardą. Tarp skumbrės sudedame citrinos griežinėlius. Kepame orkaitėje apie 20-30min.
2022-02-23
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Salotos su žuvimi

INGREDIENTAI: 1/4 vieneto kopūstų (baltagūžiai) 1 vienetas morkų 4 valgomieji šaukštai žirnių (konservuoti) 200 gramų skumbrių (šaltai rūkyta) 1 valgomasis šaukštas acto PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais, užpilti actu, šaukštu aliejaus ir pakaitinti ant nedidelės ugnies 1-2 min. Tada ataušinti. Morką nuskusti ir nuplauti, supjaustyti plonais šiaudeliais. Rūkytą žuvį nulupti, išrinkti kaulus, filė supjaustyti gabalėliais.
2022-02-21

Receptas. Įdaryti kaiušiniai su rūkyta skumbre

INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) 5 valgomieji šaukštai grietinės 1 vienetas skumbrių (karšto rūkymo, nedidelė) 2 valgomieji šaukštai sviesto (minkštas) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių šiek tiek ikrų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptus kiaušinius perpjaukite išilgai per pusę, išimkite trynius. Nuo skumbrės nulupkite odą, išimkite kaulus ir supjaustykite.
2022-02-21

Receptas. Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"

INGREDIENTAI: 5 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas skumbrių (karštai rūkyta) šiek tiek majonezo 1 žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite, nupjaukite bukąjį galą. Išimkite trynius, sutrinkite juos su skumbre ir majonezu. Šia mase užpildykite baltymus su kaupu, sustatykite į lėkštę, pabarstytą smulkintais žalumynais. Musmirių kepurėles padarykite iš nedidelių pomidorų puselių.
2022-02-20

Receptas. Skumbrė kepta folijoje

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 1 vienetas skumbrių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę nuvalyti, nuplauti, nusausinti. Žuvyje padaryti kelias įpjovas. Pasūdyti, pabarstyti pipirų, aplaistyti citrinos sultimis. Svogūnus supjaustyti žiedais, sudėti ant folgos. Ant svogūnų padėti žuvį, į žuvies įpjovas įsprausti po svogūną ir citrinos griežinėlį. Folgą užlipdyti ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 20 min.
2022-02-18

Receptas. Kepta skumbrė su padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų 1 vienetas kiaušinių 150 gramų skumbrių (filė) 1 sauja džiūvesėlių 50 mililitrų pieno 10 mililitrų majonezo šiek tiek druskos 10 gramų sviesto 5 gramai kaparėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrės filė nusausinti servetėle, pamirkyti į suplaktą kiaušinį, pavolioti džiūvėsėliuose, pabarstyti druska ir apkepti ant vidutinės ugnies, kol pagels.
2022-02-18

Receptas. Baklažanų ikrų bei skumbrės kremas su moliūgų sėklų trupiniais

INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja moliūgų (sėklos) 1 vienetas skumbrių (karštai rūkyta) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais. Apipilti druska – kai išsiskirs karčios sultys, baklažanus nugręžti, o dar geriau ir nuskalauti po šaltu vandeniu. Iš skumbrės padaryti file – peiliu perskyrus žuvį per pusę, pašalinti kaulus.
2022-02-15

Receptas. Skumbrė, kepta orkaitėje

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 rozmarino (maltas, džiovintas) 1 vienetas skumbrių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (augalinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę išplauti, nusausinti. Gerai įtrinti druska bei pipirais. Iš visų pusių pabarstyti džiovintais rozmarinais. Leisti pastovėti apie pusvalandį. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros . Prieš kepant, žuvį apšlakstyti citrinų sultimis ir kepti apie 30 minučių.
2022-02-15

Receptas. Skumbrė su svogūnais grilyje

INGREDIENTAI: 4 vienetai skumbrių 3 galvos svogūnų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę pagardiname druska, pipirais, sudedam griežinėliais supjaustytą svogūną. Susukam į foliją. Kepame ant grotelių 20-30 min.
2022-02-14

Receptas. Skumbrės sūdymas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 600 gramų skumbrių 2 valgomieji šaukštai druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautą ir išvalytą skumbrę įdėti į plokščią indą. Žuvį pasūdyti, suberti po 4 žirnelius pipirų, indą uždengti lėkšte ir ant lėkštės uždėti svorį. Palikti kambario temperatūroje 2 paras. Tada žuvį apversti ir vėl palikti 2 parom. Po 4 dienų supjaustyti skumbrę gabalais, ant viršaus uždėti svogūnų žiedų, aplieti aliejumi. Laikyti šaldytuve.
2022-02-14

Receptas. Žalia žuvies mišrainė

INGREDIENTAI: 200 gramų ryžių 1 vienetas agurkų (ilgavaisiai) 100 gramų majonezo 200 gramų skumbrių (karštai rūkyta) 1 vienetas žirnių (konservuoti) 50 gramų graikinių riešutų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išverdame, atvėsiname, supilame žirnelius, agurką bei žuvį supjaustome smulkiais gabaliukais, riešutus susmulkiname ir viską sudedame į vieną indą. Sumaišome su majonezu.
2022-02-12

Receptas. Aštrus krevečių užkandis su trapučiais

INGREDIENTAI: 300 gramų krevečių 200 gramų trapučių 1 žiupsnelis druskos šiek tiek krapų 5 vienetai kiaušinių (virti (tryniai)) 200 gramų jogurto (natūralus) 1 žiupsnelis pipirai (čili, smulkintas) 1 arbatinis šaukštelis česnakų (maltas) 200 gramų skumbrių (Karštai rūkyta) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-10

Receptas. Kiaušinienė su spelta paplotėliu ir skumbre

INGREDIENTAI: 2 stiklinės miltai ( spelta) 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kokosų / alyvuogių) 3/4 arbatinio šaukštelio druskos 7/10 stiklinės vandens 1.5 arbatinio šaukštelio majonezo 2 valgomieji šaukštai sūris (lydytas) 100 gramų sūris 1 vienetas skumbrių (šaltai rūkyta) 1 vienetas kiaušinių 1 pundelis svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-09

Receptas. Makrelė su agrastų padažu ir garintomis morkomis

INGREDIENTAI: 95 gramai agrastų 7 gramai cukraus šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų (ar peletrūnai) 1 vienetas skumbrių šiek tiek saulėgrąžų aliejaus šiek tiek acto (obuolių) 1 valgomasis šaukštas vandens šiek tiek druskos 15 gramų sviesto (naminis) PARUOŠIMO BŪDAS: Makrelei (rusiškai bus skumbrė, anksčiau makrelių kuršiai prisigaudydavo Baltijos jūroje) nukirpkite pelekus ir pusę uodegos, švariai išdarykite, nupjaukite galvą, popieri...
2022-02-07

Receptas. Įdaryti avokadai

INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 1 gabalas skumbrių ((šalto rūkymo)) 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek kaparėlių 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinį kietai išvirkite, leiskite atvėsti. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą. Susmulkinkite skumbrę, įdėkite kaparėlius ir susmulkintą virtą kiaušinį. Viską sumaišykite.
2022-02-06

Receptas. Įdaryti kiaušiniai

INGREDIENTAI: 3 kiaušinių 1 skumbrių ( šaltai rūkyta) 2 svogūnų 1 pomidorų pastos ( slyviniai) 1 svogūnų laiškų 1 majonezo 2 sūris (lydytas) 100 sūris Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kietai išvirti kiaušinius, palaukti kol pravės, perpjauti pusiau. 1 įdaras: majonezas + lydytas + sūrelis + fermentinis sūris + 2 kiaušinių tryniai.
2022-02-03

Receptas. Skumbrės gaiviosios salotos

INGREDIENTAI: 1 vienetas skumbrių (karštai rūkyta) 1 skardinė ananasų ( konservuoti, kubeliai) 2 saujelės saulėgrąžų šiek tiek svogūnų laiškų (smulkinti) šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrę atskirti nuo kauliukų, sudėti ananasus, supjaustytus svagūnus, suberti saulėgrąžas ir viaką pagardinti majonezų.
2022-02-01

Paplūdimyje poilsiautojai negalėjo patikėti savo akimis – reginys užminė mįslę

Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pietų Karolinos valstijoje, poilsiautojai Mertl Bičo paplūdimyje tapo neeilinio reginio liudininkais. Daugiau nei 16 milijonų kartų įvairiuose socialiniuose tinkluose peržiūrėtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip virš vandenyno skraidantis didžiulis paukštis sučiupo gigantišką grobį. Niekas iškart negalėjo pasakyti, koks paukštis ir koks grobis buvo užfiksuotas vaizdo įraše.
2020-07-04

Patiekalas, tapsiantis Kūčių stalo pažiba: užtruksite neilgai, o skonis privers aikčioti

Šventinio laikotarpio šurmulys išties turi žavesio. Tiesa, belaukiant gražiausių metų švenčių iškyla ne viena dilema. Viena jų – šventiniai patiekalai. Ką gi šiais metais pagaminti, kaip nustebinti artimuosius? Tokie pamąstymai aplanko tikrai ne vieną. Todėl laidos „Būk sveikas“ komanda pasidalijo šviežios įdarytos skumbrės receptu, kuris tikrai nudžiugins ir šeimos narius, ir draugus.
2019-12-22

„Maximos“ prekybos centre – netikėtas pokštas

Balandžio 1-osios pokštas „Maximos“ prekybos centre nustebino vieną vilnietį, kuris su tv3.lt redakcija pasidalijo kiek netikėta nuotrauka. Ant kiaulės kojos, įvyniotos maišelyje, buvo parašyta kiek neatitinkanti tikrovės informacija. „Šaltai rūkyta skumbrė“. Nuotraukoje matomas vaizdas į tai, kas parašyta, toli gražu neprimena. Kaip jums toks pokštas? Balandžio 1-osios pokštas pirkėjui, (nuotr.

Sluoksniuotos skumbrės salotos

Mišrainė su žuvimi Kūčių stalui. Jums reikės: Druska Karšto rūkymo skumbrė Majonezas Svogūnas 3 vnt virtų bulvių Virta morka Paruošimas: Bulves, morkas nulupame ir supjaustome kubeliais. Svogūną supjaustome kubeliais. Išdarinėjame skumbrę, išrenkame ašakas, nulupame odą. Pradedame kokiame idlelyje sluoksniuoti: sluoksnis bulvių virtų, pabarstome druskyte ir tepame majonezo ant viršaus, morkas, druskytes ir vėl majonezo ir taip susluoksniuojam visus produktus.
2010-12-07

Rygos zoologijos sodo meškos bus vaišinamos žuvies ledais

Rygos zoologijos sode gyvenančios meškos per vasaros karščius poilsio dienomis bus vaišinamos specialiais žuvies ledais, praneša naujienų agentūra LETA. Pasak zoologijos sodo informacijos, poilsio dienomis pietums šiaurės lokys Romeo ir pora Kadjako lokių Ansis ir Grėta gaus po 15 kg šalto skanėsto, kurio receptūrą pernai sukūrė kompanija „Ledus dizains“. Pagrindinis jo ingredientas – lede užšaldyta riebi skumbrė. Tokius ledus meškoms pagaminti užtrunka keturias dienas.
2010-07-22
Į viršų