šimtalapis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šimtalapis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šimtalapis“.

Gian Lucos susitikimas su šimtalapius gaminančia Dalia tapo ypatingas: „Tai – didžiausia dovana mano mamai“

Artėjančios Motinos dienos proga TV3 laida „La maistas“ bus kitokia. Kaip sako vedėjas Gian Luca Demarco, pirmąkart laidos istorijoje jis pats taps mokiniu ir bandys perprasti lietuvių pamilto gardžiojo šimtalapio paslaptis. „Šiandien esi mano mokytoja“, – sveikindamasis su Dalia, kuri pati šio ypatingo deserto ruošimo paslapčių išmoko iš mamos, sakys Gian Luca. Anksčiau šimtalapiai visuomet būdavo Vievyje gyvenančios Dalios mamos „arkliukas“. Deja, moteriai susirgus, to teko atsisakyti.
2022-04-29

Snieguolės šimtalapiai nepalieka abejingų: klientai sako, kad skanesnių nėra ragavę

Ne vienas sutiktų su mintimi, kad nieko nėra geriau už tai, kai mylimas hobis virsta pragyvenimo šaltiniu. Taip nutiko ir Marijampolėje gyvenančiai Snieguolei Balsaitienei (30), kurios keptus šimtalapius jau valgo visa Lietuva. Nors šio kepinio gaminimo pradžia nebuvo klota rožėmis, moteris nenuleido rankų, ištobulino receptą ir dabar vos spėja suktis su gaunamais užsakymais. Šimtalapiai Snieguolės gyvenime atsirado ne taip jau seniai.
2020-09-20

Absoliutus vasaros topas: super greita šimtalapio versija

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuriam nepatinka gardusis šimtalapis. Nors tradicinis jo receptas yra tikrai ne pats lengviausias, šiandien dalinamės su jumis greitesniu jo variantu.  Šimtalapiui reikės: šaldytos sluoksniuotos tešlos: 1 pakelio; sviesto: 250 gramų; cukraus: 3 šaukštų; vanilinio cukraus: 1 šaukštelio; aguonų: 8 šaukštų; migdolų: 6 šaukštų (susmulkintų); džiovintų spanguolių: 6 šaukštų; kiaušinių: 1; cukraus pudros: 1 šaukšto.
2019-07-25

Į Dzūkiją – paragauti totorių šimtalapių

Valstybinis turizmo departamentas (toliau - VTD) vykdo pažintinių turų į penkis Lietuvos regionus projektą „Vietinio turizmo verslo misijų ir pažintinių turų organizavimas". Pirmoji iš penkių vietinio turizmo verslo misijų sėkmingai įvyko š.m. spalio 11-12 d. - jos dalyviai artimiau susipažino su Mažosios Lietuvos turizmo galimybėmis. Š.m. gruodžio 6-7 d. antrosios pažintinės kelionės ir verslo misijos dalyviai keliaus po Dzūkiją.
2012-11-27

Kalėdinis šimtalapis

Šimtalapis puikiai tinka šventiniam stalui. Jums reikės: 250 gr pieno 1 st razinų 1 st aguonų 300 gr cukrus lakštams pabarstyti 5 vnt kiaušiniai 50 gr mielių 1 kg miltų 400 gr sviesto lakštams aptepti Paruošimas: Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama б dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties.
2010-12-07
Į viršų