sandrija čapkauskienė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sandrija čapkauskienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sandrija čapkauskienė“.

Pamirškite rūgščių refliuksą visam laikui: štai, kas jums padės

Rūgščių refliuksas – liga, kuri pasireiškia nevalingu skrandžio turinio grįžimu atgal į stemplę. Jis yra labai nemalonus vien dėl to, kad jį lydi tokie simptomai, kaip rėmens graužimas, rūgštaus turinio atpylimas, pilvo skausmai. Tačiau yra būdas sau padėti – tinkamos mitybos pasirinkimas.
2024-07-30

Šie produktai gali paskatinti vėžį: venkite jų visada

Akrilamidas yra medžiaga, kuri susiformuoja apdorojant krakmolingus maisto produktus, tokius kaip bulvių traškučiai, itin aukštoje temperatūroje: aukštesnėje nei 120 laipsnių. Yra manoma, kad ši medžiaga gali aktyvinti vėžinių navikų susidarymą. Naujienų portalui tv3.lt biomedicinos mokslų daktarė doc.dr. Sandrija Čapkauskienė papasakojo apie akrilamidą, jo žalą ir kaip jo išvengti.
2024-05-22

Išklojo tiesą apie šaltibarščių sudėtį: 1 produkto galėtų nelikti

Šaltibarščiai – daugelio lietuvių pamėgtas šiltojo metų laiko patiekalas, vasarą ant stalo atsirandantis vis dažniau. Biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto docentė, dietistė Sandrija Čapkauskienė išnagrinėjo šio patiekalo sudėtį ir patarė, kokio ingrediento į šaltibarščius geriau nedėti.  Šaltibarščių pagrindas – kefyras, burokėliai, agurkai ir žalumynai, turintys daug organizmui naudingų savybių.
2023-06-10

Ši būklė itin pavojinga: ignoruojant simptomus gali išsivystyti ir vėžys ar insultas

Nuovargis, energijos trūkumas, miego ar virškinimo sutrikimai, bėrimai, nusilpęs imunitetas – simptomai, dažnai atpažįstami ne vienam šiuolaikiniam žmogui. Būtent jie neretai įspėja, kad organizme yra prasidėjęs lėtinis uždegimas.
2022-11-30

Ekspertė pasakė, kas gerina virškinimą: tarp jų – 1 populiarus garnyras

Natūralūs virškinimo fermentai – gyvybiškai svarbi virškinimo sistemos dalis. Atsiradus šių fermentų trūkumui žmogus susiduria su virškinamojo trakto sutrikimais ir kitomis sveikatos bėdomis. Tam, kad būtų galima išvengti šių sutrikimų, biomedicinos mokslų daktarė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė atskleidė, kurie maisto produktai turi daugiausiai virškinimo fermentų.
2022-10-18

Įspėja dėl šių ledų: tokių nepirkite – pakenksite sau

Ledai vasarą tampa bene populiariausias desertas, nuo kurio gausaus pasirinkimo parduotuvėje tiesiog raibsta akys. Viena šio deserto porcija didelės žalos jūsų kūno linijoms ir organizmui nepadarys, tačiau specialistai jais piktnaudžiauti nepataria. Kaip dažnai galima mėgautis ledais ir kokius rinktis sveikiausia, naujienų portalui tv3.lt papasakojo biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė.
2022-07-18

Norite gyventi 5 metais ilgiau? Pravers vienas kasdienis įprotis

Įrodyta, kad didesnis omega-3 rūgščių kiekis kraujyje pailgina gyvenimo trukmę beveik penkeriais metais, tačiau tai pasiekti trukdo vienas gajus įsitikinimas – esą vasarą gerti žuvų taukų nereikia. Priešingai, sako biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė – omega-3 rūgščių poreikis vienodas ir šaltuoju, ir karštuoju sezonu. Be to, svarbu ne tik nuoseklumas. „Šiuolaikiniam žmogui vis labiau trūksta šios polinesočiosios riebalų rūgšties.
2022-06-16

Nauja madinga „bado“ dieta: kai kuriems žmonėms ji draudžiama

Ieškantieji būdų numesti kelis nereikalingus kilogramus vis dažniau atsigręžia į protarpinį badavimą. Teiraujamės specialistų, ar tai tėra naujas mados klyksmas, ar moksliškai pagrįstas būdas svoriui numesti? Paklausta, kaip reikėtų tiksliai įvardyti, kas yra protarpinis badavimas, biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto docentė biomed. m. dr. Sandrija Čapkauskienė aiškino, kad tai yra toks badavimas, kurio tam tikrą periodą žmogus gali pats pasirinkti.
Aktualijos 2020-01-03
Į viršų