samčio užrašai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „samčio užrašai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „samčio užrašai“.
Taip gaminta saldžiarūgštė vištiena pavyksta skaniausiai: kartosite ne kartą
„Dalinuosi lengvu receptu, kuris tikrai pravers, kai nesinori stovėti prie puodų. Skonis tikrai nuostabus, nors produktai paprasti ir randami kiekvieno namuose“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai:
500 g vištos krūtinėlės;
2 šaukštai krakmolo;
1 kiaušinis;
Pagal skonį druskos ir pipirų;
Aliejaus kepimui;
4 šaukštai kokybiško pomidorų padažo;
2 šaukštai medaus;
4 skiltelės česnako;
1 aitrioji paprika;
2 šaukštai ryžių acto.
Atrado superinę vasaros mišrainę: iš šaldytuvo dings žaibiškai
„Na jūs ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
„Žodžiu „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais.
Šiandien gaminau mišrainę.
Ką atradau gamindama šią mišrainę? Ogi greitą būdą paruošti morkas.
Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 min. viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
Į šaltibarščius įdėjo 1 slaptą ingredientą: išėjo daug skanesni
„Šį kartą dalinuosi šaltibarščių receptu, kuriam nereikia kefyro“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
„Kai atvažiavau į Angliją, tada nebūdavo lietuviškų parduotuvių pas mus ir labai ilgėdavomės tokių produktų kaip varškės sūreliai, juoda duona ir kefyras... Dabar jau nusipirkti galime šių produktų ne tik lietuviškoje parduotuvėje, bet ir lenkų ar net anglų prekybos centre.
Odetos maltos mėsos zrazus girs visa šeima: receptą verta turėti
„Šiuos zrazus pamenu iš vaikystės, kai ko gero nė viena šventė ar gedulingi pietūs neapseidavo be jų. Močiutė netgi kviesdavo šeimininkes, kad didesniam giminių susibėgimui paruoštu maistą ir visada būdavo šis patiekalas. Būtina į juos įdėti kmynų, nes jie priduoda puikų skonį. Nors tikrieji zrazai yra gaminami iš jautienos kaip suktinukai, bet šie buvo greitesnis jų variantas, toks ale tinginių“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ši Odetos sriuba taps mėgstamiausia: vienos lėkštės nepakaks
„Dažnai mano namuose būna gaminama iš likučių, o jie puikiai tinka troškiniams arba sriubom. Pas mus ir vieno, ir kito būna dažnai namuose, nes tiek sriubas, tiek troškinius mėgstame visi“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: 400 g vištienos faršo; 1 didelė morka; 1 svogūnas; 4 skiltelės česnako; 5 pievagrybiai; 3 šaukštai lydyto sūrelio; 1.5 l vištienos sultinio.
Sriubos receptas
Vištienos faršą pakepiname keptuvėje, kol apskrus iš visų pusių.
Tinklaraštininkė pasidalino aukso vertės patarimu: išvengsite ašarų virtuvėje
TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvėje sukosi ir tinklaraštininkė Odeta Jackytė-Kudopčenkienė. Ji – tinklaraščio „Samčio užrašai“ šeimininkė.
Odeta kulinarine patirtimi ir receptais dalinasi savo tinklaraštyje, įvairiuose kulinariniuose portaluose ir žurnaluose. Odeta – už skanų ir paprastą maistą, kurį nesunkiai kiekvienas gali paruošti savo namuose.
Šįkart laidoje pagrindiniu patiekalų akcentu tapo silkė.