šaldyti produktai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „šaldyti produktai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „šaldyti produktai“.

Mėgstate šaldytus koldūnus? Turi jums liūdną žinią

Per pandemiją leidžiant daugiau laiko namuose, išryškėjo vartotojų poreikis šaldiklyje turėti vartojimui paruošto maisto. Pasak mitybos konsultantės, gydytojos dietologės Editos Gavelienės, šaldymas – vienas iš geriausiai maistines produktų savybes išsaugančių konservavimo būdų. Vis dėlto, „Rimi“ prekybos tinklo šaldytų produktų kategorijos vadovė Lilija Eidukaitienė priduria, kad svarbu vieną kartą jau atšildytų produktų nešaldyti pakartotinai, o atšildymui skirti pakankamai dėmesio.
2022-01-19

Specialistai įspėja dėl produktų šaldymo: galima kaupti viską, bet svarbu – ne per ilgam

Įpusėjant vasarai prasidėjo ir sodo bei miško gėrybių šaldymo metas. Specialistai įspėja, kad šaldyti galime viską – ir vyšnias, ir svogūnų laiškus – svarbu, kad atsargas suvartotume per metus, iki kito sezono. Ilgiau laikomi produktai praras maistines medžiagas. O ir šaldyti galime ne bet kaip, o tik specialiai šaldymui skirtose pakuotėse, mat įprasti maišeliai ar buteliai, skirti vandeniui, ilgainiui gali prišaukti bėdas.
REKLAMA
Karantino metu išskirtinė paslauga: šaldyti produktai ir ledai į bet kurį Lietuvos kampelį  Karantino metu išskirtinė paslauga: šaldyti produktai ir ledai į bet kurį Lietuvos kampelį

Karantino metu išskirtinė paslauga: šaldyti produktai ir ledai į bet kurį Lietuvos kampelį

Visoje šalyje įvedus karantiną ir paskelbus rekomendacijas likti namuose bei vengti žmonių susibūrimų, gyventojai suskubo maisto produktus užsisakinėti internetu. Šie pasikeitimai paskatino verslus reaguoti itin operatyviai ir prisitaikyti prie neeilinės situacijos.
2020-04-03

„Judex“ skandalo atomazga: veterinarijos tarnyba įmonės veiklą sustabdė teisėtai

Maisto ir veterinarijos tarnyba 2016 metais buvo teisėtai sustabdžiusi Kauno šaldytų pusfabrikačių gamybos įmonės  „Judex“ veiklą, jos produkcijoje radus žmonėms pavojingų bakterijų, nutarė teismas.

Tiesa atskleista: šaldyti, konservuoti ar valgyti šviežius?

Visame pasaulyje besikeičiant mitybos tendencijoms ir su jomis susijusioms maisto paruošimo technologijoms, vartotojų kasdienybėje atsiranda vis naujų įpročių arba klausimų, ką geriausia rinktis. Pasak plėtros vadovės Giedrės Petkevičiūtės, žaliavalgiai labiausiai vertina produktų džiovinimą, liofilizacijos terminas tampa įprastas jau ne tik prabangių restoranų valgiaraščiuose ar sveiko maisto parduotuvėse, o rinkoje be pasterizuotų pieno produktų atsiranda ir tokiu pat būdu apdorotų kiaušinių.
2016-05-05

Atšaldytuose produktuose gali tykoti reta liga – listeriozė

Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai susidūrė su labai retai pasitaikančiu listeriozės atveju. Vilniuje susirgo vienerių metų amžiaus vaikas, kuriam medikai nustatė sepsį ir meningitą. Vilniaus visuomenės sveikatos centre 2009 m., 2011 m. ir šiemet užregistruota po vieną žmogaus listeriozės atvejį. Listeriozė – ūmi bakterinė infekcija, pasireiškianti karščiavimu, raumenų, sąnarių, pilvo skausmais, viduriavimu ir sepsiu.
2012-01-25
Į viršų