ryžių
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ryžių“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ryžių“.
Kartą ir visiems laikams: ar verta valgyti populiariuosius trapučius?
Pradėkime nuo to, kaip yra gaminami ryžių, grikių ar kitų grūdų trapučiai.Ryžių trapučiai gaminami drėkinant ryžius ir veikiant juos 9–10 atmosferų slėgiu bei 255–265 °C laipsnių temperatūra.
Netrukus ryžių krakmolas išsiplečia ir sprogsta.Lygiai taip pat ryžius galima spraginti, staiga sumažinus slėgį. Spraginami gali būti ne tik ryžiai ar grikiai, bet ir kukurūzai, kviečiai, sezamo sėklos ir kt.
Atskleidė tiesą – ar sveika valgyti ryžių trapučius?
Pradėkime nuo to, kaip yra gaminami ryžių, grikių ar kitų grūdų trapučiai.
Ryžių trapučiai gaminami drėkinant ryžius ir veikiant juos 9–10 atmosferų slėgiu (!) bei 255–265 °C laipsnių temperatūra (!). Netrukus ryžių krakmolas išsiplečia ir sprogsta.
Lygiai taip pat ryžius galima spraginti, staiga sumažinus slėgį. Spraginami gali būti ne tik ryžiai ar grikiai, bet ir kukurūzai, kviečiai, sezamo sėklos ir kt.
Visa tiesa apie ryžių trapučius: apie tai net nebūtumėte pagalvoję
Pradėkime nuo to, kaip yra gaminami ryžių, grikių ar kitų grūdų trapučiai. Ryžių trapučiai gaminami drėkinant ryžius ir veikiant juos 9–10 atmosferų slėgiu (!) bei 255–265 °C laipsnių temperatūra (!). Netrukus ryžių krakmolas išsiplečia ir sprogsta. Lygiai taip pat ryžius galima spraginti, staiga sumažinus slėgį. Spraginami gali būti ne tik ryžiai ar grikiai, bet ir kukurūzai, kviečiai, sezamo sėklos ir kt.