rūgštynių sriuba
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rūgštynių sriuba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rūgštynių sriuba“.
            
 Receptas. Rūgštynių sriuba su jūros lydeka
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   rūgštynių    0.5 kilogramo   lydekų    5 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   bulvių    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   laurų lapų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žuvį nuvalom, dedam į puodą, užpilam vandens. Dedam pipirus, lauro lapus, druską ir verdam kol pradeda skirtis nuo kaulo. Žuvį išgriebiam.   Rūgštynes nuplikom. Kiaušinius išverdam.   Į žuvies sultinį dedam susmulkintas bulves ir verdam.
                            
 Receptas. Rūgštynių sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 litras   vandens    1 skardinė   konservuotos rūgštynės    2 vienetai   bulvių    200 gramų   rūkytos kiaulienos šoninės    2 valgomieji šaukštai   grietinės    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš pradžių užviriname vandenį.   Supjaustome bulves bei šoninę. Į verdantį vandenį dedame bulves, šoninę ir konservuotas rūgštynes. Įberiame druskos ir palaukiame kol išvirs.   Sriubą gardiname grietine.
                            
 Receptas. Sriuba "Žemaitiška lapienė"
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   burokėlių (raudoinieji (lapeliai))    šiek tiek   rūgštynių (šviežios)    šiek tiek   mesos (Kiauliena ar vištiena)    šiek tiek   grietinės    2 vienetai   kiaušinių    šiek tiek   prieskonių ( sriubai)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą (kokia mėgstama kiauliena,vištiena ar kt.) numirkyti, pavirti iki minkštumo.Dėti mėgiamus prieskonius,druskos,pipirų. Atskirai išvirti kiaušinius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Virtuvės šefas pasidalijo tobulos šaltos sriubos receptu: karštą vasaros dieną konkuruos su šaltibarščiais
                                Net jei pavasaris orais ir nelepino, jau netrukus sulauksime vasaros, kai vis daugiau laiko norėsis būti lauke. Profesionalus TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sekmadienio rytą siūlys leistis į eksperimentų kupiną kelionę ir susipažinti su dar neatrastais skoniais ir kvapais.  
Šį kartą istorinės virtuvės žinovas Tomas gamins originalų patiekalą – šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa.
                            
  
  
  
  
  
  
  
 