priešvėžinė mityba
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „priešvėžinė mityba“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „priešvėžinė mityba“.
Kuo greičiau atsikratykite šių produktų namuose: jie skatina vėžį
Apie mitybą dažnai atsiliepiama kaip apie ypatingai svarbų veiksnį, siekiant sumažinti rimtų susirgimų riziką. Vienas iš jų – kasmet tūkstančius lietuvių gyvybių nusinešantis vėžys.
Naujienų portalui tv3.lt apie tai, kokie maisto produktai lemia padidėjusią vėžio riziką, o kokie padeda jos išvengti, papasakojo Nacionalinio vėžio instituto mokslininkė, epidemiologė dr. Rūta Petrauskaitė-Everatt.
Pasak jos, mityba – tai vienas svarbiausių vėžio rizikos atsiradimo veiksnių.
Šis vaisius – tikra aukso gysla organizmui: pasižymi net priešvėžinėmis savybėmis
Peruvinė anona buvo pripažinta sveikiausiu vaisiumi pasaulyje ir užėmė antrąją vietą BBC sudarytame „maistingiausių pasaulio maisto produktų“ sąraše.
Vaisiai yra ne tik skanus pusryčių, užkandžių ar deserto pasirinkimas – juose taip pat gausu vitaminų, skaidulų ir kitų maistinių medžiagų, kurios daro stebuklus mūsų sveikatai, rašoma mirror.co.uk.
Šie maisto produktai sukelia vėžį: štai ko atsisakykite jau dabar
Vėžys – antra dažniausia mirties priežastis Lietuvoje po širdies ir kraujagyslių ligų. Nors sakoma, kad vėžys nesirenka nei lyties, nei amžiaus ir nuo šių ligų neapsaugotas nė vienas, dalies onkologinių ligų riziką galima sumažinti atidžiau prižiūrint mitybą.
Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto Visuomenės sveikatos katedros vedėjo profesoriaus Rimanto Stuko teigimu, verta atsisakyti ar bent riboti kelių maisto produktų vartojimą, norint sumažinti vėžio riziką.
REKLAMA
REKLAMA
Kuo greičiau atsisakykite šių produktų: jie skatina vėžį
Lietuvoje vėžys yra antroji dažniausia mirties priežastis. Nors yra faktorių, kurie neišvengiamai didina riziką susirgti onkologinėmis ligomis, kai kuriuos kitus dalykus galima keisti, pavyzdžiui, mitybą ir atsisakyti produktų, kurie didina vėžio riziką.
„Pirmas šaukštas“ įkūrėja, mitybos specialistė Rita Šilenskienė pažymi, kad mokslinių tyrimų duomenimis, kone trečdalis vėžio atvejų yra tiesiogiai susiję su mityba.
Šie maisto produktai gali sukelti vėžį: ragina atsisakyti kuo greičiau
Mityba neabejotinai yra itin svarbi kasdienybės dalis, kuri lemia ne tik sotumo jausmą, bet ir mūsų sveikatą. Pasirinkus netinkamus produktus ar jų vartojant be saiko, išauga rizika susirgti įvairiausiomis ligomis, tarp kurių – onkologiniai susirgimai.
Kokie maisto produktai skatina vėžio atsiradimą, ko mitybos racione turėtų nelikti, o kuo jį verta papildyti, naujienų portalui tv3.lt pasakojo subalansuotos mitybos ekspertė, sveikatai palankių receptų knygų autorė Rita Šilenskienė.
