pomidorų tyrė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pomidorų tyrė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pomidorų tyrė“.
Išdavė geriausius pomidorų žiemai receptus: rašykitės iš karto
Vidurvasaris – metas, kai pomidorai ypač vilioja savo sodria spalva, nuostabiu kvapu. Šį žavesį labai lengva išsaugoti – tereikia pasiruošti pomidorų žiemai. Tam pravers keli patikimi receptai, kurie patiks norintiems sutaupyti ir mėgautis turtingu pomidorų skoniu bei aromatu net ir šaltuoju metų laiku.
„Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi 5 pomidorų paruošimo idėjomis, rašoma pranešime spaudai.
Receptas. Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)
Tai graikiškas patiekalas primenantis kroatų pašticadą. Nakso saloje patiekiamas prieš gavėnią, o kitur Graikijoje tai tiesiog vienas iš sekmadienio pietų patiekalų. Tai tikrai sotus patiekalas ir padažo skonis bei kvapas taip panašus į mano tetos iš Kroatijos pašticadą, kad prisiminiau seniai ragautą patiekalą, tik šis graikiškas.
Receptas. Makaronai su lęšiais ir paprikomis
Tai tikrai įdomus patiekalas, nes lęšiai jam suteikia kitokį skonį ir padaro patiekalą labai sotų. Man lęšiai buvo naujas nepatirtas atradimas ir likau jais sužavėtas. Taip pat šis patiekalas tinka veganams ir vegetarams. Patiekalo paruošimas labai greitas, tad puikiai tinka greitai vakarienei, kai nėra noro ir laiko stovėti prie puodų.
Receptas. Netikras zuikis
INGREDIENTAI: 750 gramų jautienos faršo 170 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas šalavijų (smulkinti) 1 valgomasis šaukštas garstyčių 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrė 110 gramų džiūvesėlių 0.5 vieneto maltos saldžiosios paprikos 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų (šviežiai grūsti ) 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Kukuliai su padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų mesos (malta (kiauliena - jautiena)) 150 gramų ryžių (virti) 4 valgomieji šaukštai pomidorų tyrė 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas bazilikų (kapotas) 200 mililitrų vandens (karštas) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą sumaišyti su ryžiais, druska bei pipirais. Suformuoti kukulius.
Receptas. Vištienos, bulvių ir avinžirnių meksikietiškas "čili"
Šitas "čili" tikrai užkaitins ir burną ir visą kūną. Jam pagaminti daug laiko nereikia, tad aštri ir meksikietiška vakarienė tampa tiesiog tobula itin aštraus maisto mėgėjams. O ir greita vakarienė garantuota. Neturint Chalapos paprikų galima jas pakeisti įprastomis čili ar marinuotomis Lombardi. Būtent šitame patiekale ir naudojau marinuotas Lombardi paprikas.
Receptas. Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys
Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį, tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip pat prisideda imbieras ir kuminas.
Receptas. Itališkas troškinys su juodosiomis alyvuogėmis
Alyvuogės šiam troškiniui suteikia išskirtinio skonio, o paprikos nuostabų kvapą. Paprikas galima pakeisti pomidorais, o jei nepatinka juodosios alyvuogės, galima naudoti žaliąsias, tačiau juodosios suteikia patiekalui geresnį estetinį vaizdą. Tad štai ir greita, pigi ir nesudėtinga vakarienė.
Receptas. Meksikietiška vištiena
Labai spalvingas, sotus ir aštrus patiekalas. Greitai paruošiamas ir nesudėtingas - puikus variantas vakarienei, kai tingisi gaminti, o norisi kažko gardaus ir sotaus. Šiame patiekale galima keisti ingredientus ir jį pagaminti vis kitaip. Jeigu nepatinka aštrūs patiekalai, prieskonių galima išvis nedėti arba pakeisti juos kitais. Tad štai ir universali vakarienė, kuri gali įtikti net išrankiausiems skoniams.
Receptas. Trinta sriuba su lašiša
INGREDIENTAI: 300 mililitrų pomidorų tyrė 200 gramų lašišos filė 2 vienetai morkų 2 vienetai bulvių 1 vienetas salierų 4 valgomieji šaukštai grietinėlės 5 žiupsneliai maltos rūkytos paprikos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas, bulves, nuskusti ir sudėti į puodą kartu su salieru. Užpilti vandeniu ir virti 20 minučių. Sutrinti, supilti pomidorų tyrę, berti žiupsnelį paprikos ir dar karšta užvirinti.
REKLAMA
REKLAMA
Pomidorai apsaugos ne tik širdį
Daugelį patiekalų gardiname pomidorais, tačiau retai susimąstome apie jų vertę. Šios daržovės ne tik skanios ir naudingos organizmui, bet ir papuošia valgį, juolab kad jų formų bei spalvų įvairovė šiandien tokia didžiulė.
Pomidorai – vienos iš nedaugelio daržovių, augančių Lietuvoje ir turinčių daug reto augalinio pigmento likopeno. Jis tinkamas kaip profilaktinė onkologinių ligų priemonė ir efektyviai mažina cholesterolio kiekį kraujyje.