pomidorų sultys
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pomidorų sultys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pomidorų sultys“.
            
 Šias sultis vadina aukso gysla organizmui: paaiškino, kaip jos veikia
                                Vis garsiau kalbama apie tai, kaip svarbu maitintis sveikai ir taip, kad neįvyktų staigūs cukraus kiekio kraujyje šuoliai. Tai ypač aktualu sergantiems cukriniu diabetu, nes cukraus kiekis kraujyje gali pakilti iki pavojingo lygio. Vis tik mokslininkai sako, kad yra vienas gėrimas, kurį galima vadinti tikra aukso gysla sveikatai, nes jos padeda sušvelninti cukraus kiekio kraujyje kilimus suvartojus maisto.
                            
 Ragina gerti šį gėrimą: gali padėti išvengti kraujo krešulių
                                Tyrime nustatyta, kad vienas gėrimas – tikra dovana sveikatai, nes gali sumažinti kraujospūdį, apsaugoti nuo kraujo krešulių ir padėti išvengti širdies ir kraujagyslių ligų. 
Tam tikras kraujo krešėjimas yra būtinas, kad išvengtume didelio kraujavimo, kai įsipjauname, tačiau natūraliai neištirpę kraujo krešuliai gali tapti pavojingi. 
Taip yra todėl, kad jie gali atitrūkti ir nukeliauti į gyvybiškai svarbius organus – širdį, plaučius ir smegenis.
                            
 Pagirias įveikite greitai ir lengvai: padės 1 gėrimas
                                Naujųjų metų šventimas neretai baigiasi kitą rytą kankinančiomis pagiriomis. Paaiškėjo, kad yra vienas gėrimas, kuris padeda greičiau atsikratyti pagirių simptomų. 
Pomidorų sultyse gausu maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų C ir B6, kurie gali padėti pagerinti nuotaiką ir pakelti energijos lygį, rašo upthirst.com.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Pomidorų sriuba su ryžiais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   paprikų (aitrioji)    šiek tiek   petražolių    6 vienetai   pomidorų pastos    150 gramų   ryžių    250 gramų   kiaulės faršo    0.5 stiklinės   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, perliejame šaltu vandeniu ir nukošiame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir susmulkiname minkštimą.
                            
 Receptas. Meksikietiškas troškinys
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   česnakų (skiltelės)    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų    500 gramų   pupelių (konservuotos, raudonos)    2 vienetai   svogūnų    50 gramų   jautienos (riebalai)    500 gramų   jaučio kumpio (stambiai maltas)    1 stiklinė   pomidorų sulčių    2 valgomieji šaukštai   druskos    šiek tiek   čili pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupkite ir susmulkinkite česnakus bei svogūnus.
                            
 Receptas. Gamtos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   pomidorų pastos    2 vienetai   svogūnų    1 kilogramas   triušienos    1 litras   pomidorų sulčių    1 valgomasis šaukštas   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Triušieną supjausčiau kubeliais, svogūnus - griežinėliais, o pomidorą - skiltelėmis.  Mėsą išmaišiau su druskos ir pipirų mišiniu. Po to sudėjau svogūnus, pomidorus ir dar kartą išmaišiau. Užpyliau viską sultimis ir dėjau į šaldytuvą 1 parai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Šalta ispaniška sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    3   česnakų    3 vienetai   paprikų (žalioji)    1 kilogramas   pomidorų pastos (nulupti)    2 vienetai   salierų (stiebai)    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus („extra virgin“)    3 valgomieji šaukštai   acto (balzamiko)    500 mililitrų   pomidorų sulčių    1 vienetas   sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys)    1 valgomasis šaukštas   vorčesterio padažo    2 vienetai   svogūnų laiškų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Vištiena ant iešmo
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištos filė    300 mililitrų   pomidorų sulčių    2 vienetai   svogūnų    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Įtrinti smulkintais svogūnais. Užpilti pomidorų sultimis.   Marinuoti per naktį.   Kepti sumovus ant iešmo, virš įkaitusių anglių. Prieš kepant nurinkti svogūnus.
                            
 Receptas. Kiaulienos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų    2 vienetai   svogūnų    1.5 kilogramo   kiaulienos    0.5 litro   pomidorų sulčių    1 valgomasis šaukštas   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pasiruošiame mėsą:   pirmiausiai supjaustome nugarinę ar sprandinę gabaliukais (maždaug degtukų dėžutės dydžio).  Išmaišome mėsą su druska ir pipirais, sudedame svogūnų žiedus ir užpilame sultimis.  Marinuojame apie 2 paras. Jei nepamiršite, karts nuo karto mėsą pamaišykite.   Kepkite ant žarijų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Šparagų salotos su paprika
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    4 vienetai   paprikų    1 vienetas   svogūnų    2 saujos   špinatų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus (kepimui)    1 arbatinis šaukštelis   acto (obuolių)    3 valgomieji šaukštai   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    18 vienetų   šparagų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šparagus pavirti 2 min. verdančiame vandenyje. Įkaitintame aliejuje pakepinti paprikos gabaliukus ir šparagus apie 2 min. Atvėsinti.
                            
 Receptas. Makaronai įdaryti mėsos padažu (bolognesse)
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (Bolognesse padažui)    1 vienetas   morkų (Bolognesse padažui)    1 vienetas   svogūnų (Bolognesse padažui)    500 gramų   kiaulės faršo (Bolognesse padažui)    50 gramų   kvietinių miltų (Bešamelio padažui)    500 mililitrų   pieno (Bešamelio padažui)    150 mililitrų   pieno (Bolognesse padažui)    400 gramų   pomidorų sulčių (Bolognesse padažui)    400 gramų   makaronų (Canelloni)    1 sauja   pieno (Bešamelio padažui)    šiek tiek   druskos (Bešam...
                            
 Receptas. Sultingi šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   kiaulės prandinės    1 stiklinė   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sprandinę supjaustome kubeliais, o svogūną ir citriną - griežinėliais. Mėsą sumaišome su prieskoniais, svogūnais ir citrina.  Užpilame pomidorų sultimis ir laikome šaltai apie 12-18 valandų.  Po to kepame grilyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šašlykas pomidorų sultyse
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   kiaulienos kumpio    20 mililitrų   acto    100 mililitrų   pomidorų sulčių    1 arbatinis šaukštelis   druskos    šiek tiek   kvapiųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kumpį supjaustykite tokio dydžio kubeliais, kuris Jums labiausiai priimtinas. Supjaustykite svogūną griežinėliais. Mėsą, svogūną, prieskonius sumaišykite, įpilkite acto, pomidorų sultis. Mėsą jau galite kepti po 24 val.
                            
 Receptas. Grilyje kepti šonkauliukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    3 valgomieji šaukštai   medaus    2 vienetai   svogūnų    2.5 kilogramo   kiaulienos šonkaulių    1.5 stiklinės   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    5 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Medų sumaišome su citrinos sultimis, pomidorų sultimis, aliejumi, išspaustu česnaku, smulkiai sukapotais svogūnais ir prieskoniais.  Šonkauliukus apipilame marinatu.
                            
 Receptas. Šalta pomidorų sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   krapų    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    2 vienetai   kiaušinių (virti)    3 stiklinės   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    3 stiklinės   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinė išplakama su pomidorų sultimis, sudedami supjaustyti kiaušiniai, krapai, svogūnai, pagardinama prieskoniais. Panašią sriubą (tik ne tokią kaloringą) galima pagaminti iš 4 stiklinių kefyro ir 2 stiklinių pomidorų sulčių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Konservuotos paprikos
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    3 kilogramai   paprikų    200 gramų   acto    1 litras   pomidorų sulčių    200 gramų   aliejaus (augalinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome paprikas juostelėmis ar stambesniais kubeliais.  Į puodą įpilame pomidorų sulčių, suberiame cukrų, aliejų ir actą.  Viską išmaišome ir sudedame paprikas.  Kai užverda, verdame nuo 7 iki 10 minučių. Po to nukeliame nuo ugnies ir sudedame į stiklainius. Užsukame.  Gavosi apie 3,75 l marinuotų paprikų.
                            
 Receptas. Kiaulienos išpjova su daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaulienos (išpjova)    2 vienetai   morkų    2 vienetai   paprikų    4 skiltelės   česnakų    2 vienetai   bazilikų    600 gramų   pupelių (konservuotos)    300 mililitrų   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išpjovą supjaustyti 1 cm griežinėliais. Apkepti iš dviejų pusių ant stiprios ugnies. Morkas supjaustyti grėžinėliais. Paprika supjaustyti kubeliais.
                            
 Receptas. Paprikos pomidorų sultyse
                                INGREDIENTAI:    3 kilogramai   paprikų    1.5 litro   pomidorų sulčių    3 arbatiniai šaukšteliai   druskos    šiek tiek   laurų lapų (lapai)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepti baklažanai pomidorų želėje
                                INGREDIENTAI:    600 gramų   baklažanų    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    60 mililitrų   alyvuogių aliejaus    600 mililitrų   pomidorų sulčių    200 gramų   pievagrybių    1 arbatinis šaukštelis   druskos    12 gramų   želatinos    600 gramų   cukinijos    30 mililitrų   žaliųjų citrinų (sultys)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Baklažanus supjaustyti išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis. Sudėti jas į skardą, apšlakstyti aliejumi ir pasūdyti.
                            
 Receptas. Auksiniai Čeburėkai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   svogūnų    2 vienetai   kiaušinių    šiek tiek   kvietinių miltų    400 mililitrų   kefyro    šiek tiek   pomidorų sulčių    šiek tiek   pieno    0.5 kilogramo   varškės    šiek tiek   prieskonių    500 gramų   vištos faršo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlą labai gerai išminkyti ir su miltais nepersistengt (kuo mažiau, kad tik neliptų prie rankų), nes kitaip gali pasidaryti kieti ar guminiai. Į faršą supilame kefyrą, prieskonius susmulkiname svogūną ir sutarkuojame sūrį.
                            
 Receptas. Zitos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    3 vienetai   svogūnų    250 mililitrų   pomidorų sulčių    50 mililitrų   sojos padažo    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    3 arbatiniai šaukšteliai   druskos    50 mililitrų   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nedideliais gabaliukais supjaustykite kiaulieną.  Svogūnus supjaustykite griežinėliais.  Pomidorų sultis sumaišykite su sojos padažu ir aliejumi.  Mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Po to užpilkite marinatu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sriuba iš jūros gėrybių
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    100 gramų   pomidorų sulčių    50 gramų   grietinėlės    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   sviesto    šiek tiek   prieskonių    1 vienetas   jūros gėrybių (paketuose)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Užvirinti vandenį.
                            
 Receptas. Aštrioji jautienos sriuba
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   agurkų (marinuoti)    2   česnakų    1 vienetas   paprikų    šiek tiek   paprikų (aitrioji, malta)    240 gramų   pupelių (konservuotos)    150 gramų   svogūnų    500 gramų   jautienos    800 gramų   pomidorų sulčių    60 mililitrų   aliejaus    šiek tiek   grietinės    400 mililitrų   sultinio    šiek tiek   prieskonių    šiek tiek   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Jautieną supjaustyti gabalėliais, įdėti į puodą su įkaitusiu aliejumi ir pakepinti 5 min.
                            
 Receptas. Oranžinė sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų    3 vienetai   bulvių    2   česnakų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   morkų    1 vienetas   pupelių (raudonosios, konservuotos, indelis)    šiek tiek   rozmarino    1 vienetas   svogūnų (nedidelis)    3 vienetai   vištienos sparnelių (kepti)    3 stiklinės   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    2 vienetai   sultinio (kubeliai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į verdantį maždaug 2 l vandens puodą dedame sutarkuotas morkas, ku...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Rūgštynių sriuba su vištiena
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų    1 vienetas   morkų    2 saujos   rūgštynių    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   vištiena    šiek tiek   kiaušinių (virti)    100 mililitrų   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirti vištienos sultinį vidutinio dydžio puode. Vištieną supjaustyti gabaliukais.
                            
 Receptas. Makaronai su sūriu ir salieru
                                Virti makaronai su mėsa, salieru ir sūriu. Sotus maistas.  
 INGREDIENTAI:    300 gramų   makaronų    100 gramų   kumpio    100 gramų   sūris    100 mililitrų   pomidorų sulčių    50 gramų   sviesto    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   salierų    2 arbatiniai šaukšteliai   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Makaronus išvirti (nepervirti).   Kumpį labai smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste su pjaustytu svogūnu, tarkuotu salieru.
                            
 Receptas. Pietų kepsnys
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 kilogramai   kiaulės prandinės    1 litras   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   baltųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į indą suberiame mėsos kepsnius, druską ir pipirus, viską kruopščiai išmaišome. Užpylę pomidorų sultimis dedame į šaldytuvą 6-8 valandoms.  Kepame orkaitėje, keptuvėje ar ant laužo.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kefyro su pomidorų sultimis kokteilis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    0.5 litro   kefyro    0.5 litro   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmajam sluoksniui į taures pripilkite pasūdytų ir pipirais paskanintų pomidorų sulčių. Antrajam sluoksniui lygiomis dalimis sumaišykite 1/3 recepte nurodyto kefyro ir pomidorų sulčių kiekio. Pabarstykite druska ir pilkite į taures silpna srovele per nuožulnų peilį.
                            
 Receptas. Gazpačio (Gazpacho)
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    1 vienetas   paprikų (raudona)    1 vienetas   svogūnų (raudonas)    šiek tiek   acto (balzaminis)    1 litras   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   baltųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Agurką nuskusti, perpjovus per pusę išvalyti sėklas, supjaustyti į gabalus. Papriką išvalyti nuo sėklų, irgi supjaustyti. Svogūną nulupti ir supjaustyti. Viską užpilti pomidorų sultimis, acto, pipirų ir druskos dėti pagal skonį.
                            
 Receptas. Pica su pomidorais ir sūriu
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   bazilikų (lapai, įdarui)    šiek tiek   bazilikų (padažui)    2   česnakų (padažui)    šiek tiek   juodųjų pipirų (padažui)    1 vienetas   pomidorų pastos (įdarui)    100 gramų   pomidorų pastos (konservuoti, padažui)    125 gramai   kvietinių miltų (tešlai)    5 mililitrai   alyvuogių aliejaus (padažui)    10 mililitrų   alyvuogių aliejaus (tešlai)    50 gramų   pomidorų sulčių (padažui)    75 mililitrai   vandens (tešlai)    šiek tiek   druskos (padažui)    šiek tie...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šalta sriuba su pomidorų sultimis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   peletrūno (lapai)    1 valgomasis šaukštas   krakmolo    1 vienetas   svogūnų    840 mililitrų   pomidorų sulčių    100 mililitrų   pomidorų padažo    1 valgomasis šaukštas   grietinės    šiek tiek   raudonųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pomidorų sultis sumaišyti su krakmolu, maišant užvirinti, kad krakmolas sutirštėtų. Atvėsinti. Svogūną smulkiai sutarkuoti ir sudėti į pomidorų masę kartu su citrinos sultimis, padažu ir pipirais.
                            
 Receptas. Troškinta veršiena su svarainiais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 vienetai   svarainių    2 vienetai   svogūnų    500 gramų   veršienos    0.5 stiklinės   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    50 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Veršieną supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska, pipirais ir pakepkite su puse (25 g) sviesto. Apkepe įpilkite pomidorų sulčių, suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir troškinkite 15 min.
                            
 Receptas. Paprikos pomidorų sultyse
                                INGREDIENTAI:    3 kilogramai   paprikų    1.5 litro   pomidorų sulčių (šviežiai spaustos)    3 arbatiniai šaukšteliai   druskos    šiek tiek   laurų lapų (lapai)    šiek tiek   pipirai (juodi ir kvapnieji)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Gerai nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir palaikykite verdančiame vandenyje. Tada supjaustome , sudedame į švarius stiklainius, įberiame pieskonių ir užpilame šviežiomis paūdytomis karštomis sultimis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Salierų gėrimas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    1 kilogramas   obuolių    šiek tiek   petražolių    1 kilogramas   salierų    2 stiklinės   pomidorų sulčių    2 stiklinės   vandens    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Salierai ir obuoliai išsunkiami. Sultys atskiedžiamos virintu vandeniu ir supilamos pomidorų sultys. Pagardinama druska, cukrumi, susmulkintomis petražolėmis.
                            
 Receptas. Kokteilis Kruvinoji Meri
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    60 mililitrų   pomidorų sulčių    40 mililitrų   degtinės    šiek tiek   druskos    6 lašai   tabasko padažo    5 mililitrai   vorčesterio padažo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viską sumaišyti ir tiekti taurėje su šiaudeliu. Papuošti tinka citrinos skiltele bei marinuotu agurkėliu.
                            
 Receptas. Pomidorų ir raugintų kopūstų gėrimas
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   pomidorų sulčių    2 stiklinės   raugintų kopūstų (sultys)    1 stiklinė   vandens (virintas)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viskas sumaišoma ir supilstoma į taures.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kokteilis „Kanibalo pusryčiai“
                                INGREDIENTAI:    1   citrinų (žalios)    1 vienetas   vyšnių    125 mililitrai   pomidorų sulčių    50 mililitrų   degtinės    3 vienetai   ledukų    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    0.5 arbatinio šaukštelio   tabasko padažo    50 mililitrų   kampario     PARUOŠIMO BŪDAS:   Stiklinės kraštus ištrinkite citrinos sultimis ir pavoliokite druskoje. Tuomet į stiklinę įberkite ledukus. Ant ledukų supilkite kamparį, degtinę, tabasko padažą ir pomidorų sultis. Papuoškite stiklinę vyšnia.
                            
 Receptas. Baltosios pupelės aštriame padaže
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   bulvių (virtos)    šiek tiek   citrinų (žievelė)    šiek tiek   juodųjų pipirų    500 gramų   pupelių (baltosios)    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   svogūnų (laiškai, pjaustyti)    250 gramų   kiaulienos kumpio (rūkytas)    750 gramų   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   čili pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pupelės išverdamos ir supilamos į graibštą.
                            
 Šias sultis vadina aukso gysla organizmui: paaiškino, kaip jos veikia
                                Jei sergate 2 tipo cukriniu diabetu, cukraus kiekis kraujyje gali pakilti iki pavojingo lygio. Taip yra todėl, kad sutrinka pagrindinis cukraus kiekio kraujyje kontrolės mechanizmas. Paprastai insulino užduotis yra reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Laimei, galite rasti alternatyvių priemonių aukštam cukraus kiekiui kraujyje kontroliuoti. 
Svarbiausia yra tai, ką dedate į savo burną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šie 3 gėrimai sumažina infarkto riziką: apsaugokite savo širdį laiku
                                Širdies priepuolio arba infarkto simptomai yra skausmas krūtinėje, dusulys ir pykinimas. Šie simptomai dažnai gali atsirasti iš niekur ir, deja, gali būti pavojingi gyvybei. 
Kad širdis būtų sveika ir sumažėtų su ja susijusi rizika, įsitikinkite, kad į savo kasdienį gyvenimą įtraukiate bent vieną  šių gėrimų, rašo express.co.uk. 
Jungtinėje Karalystėje kasmet dėl širdies priepuolių hospitalizuojama daugiau nei 100 000 žmonių, todėl širdies ir kraujagyslių ligos tapo vienu didžiausių žudikų.
                            
 Gerkite šias sultis kasdien: nebevargins aukštas kraujospūdis
                                Šiuo metu daugiau nei vienas iš keturių žmonių gyvena turėdamas aukštą kraujospūdį. Ši būklė, dar vadinama hipertenzija, retai turi pastebimų simptomų. Tačiau sumažinti kraujospūdį gali tinkama dieta, rašoma dailystar.co.uk. 
Negydoma hipertenzija jis gali sukelti rimtų problemų, tokių kaip širdies priepuoliai ir insultai, riziką. 
Remiantis „Science Science & Nutrition“ paskelbtais tyrimais, geriant nesūdytas pomidorų sultis, galima sumažinti kraujospūdį.
                            
 