persikai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „persikai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „persikai“.

Sumažinkite aukštą cholesterolį: ragina išbandyti 1 produktą

Jei jūsų cholesterolio kiekis didelis, tai reiškia, kad kraujyje yra per daug riebiosios medžiagos, vadinamos cholesteroliu, kuris gali kelti pavojų sveikatai, nes kraujagyslėse besikaupiančios nuosėdos gali riboti kraujotaką, o tai savo ruožtu gali sukelti širdies smūgį ar insultą. Pagrindinis didelio cholesterolio kiekio rizikos veiksnys yra dieta, ypač maistas, kuriame yra daug sočiųjų riebalų. Gera žinia yra ta, kad dieta taip pat gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį, rašo express.co.
2023-06-12

Šie metai – tikras išbandymas egzotiniams vaisiams lietuviškuose daržuose: papasakojo, ką pavyko išsaugoti

Vėlyvas ir šaltas pavasaris bei lietinga vasara – tikras išbandymas egzotiniams vaisiams ir uogoms lietuviškuose soduose ir daržuose. Sausrą mėgstančias vynuoges užpuolė ligos. Tik kai kur pavyko pasidžiaugti persikais. O arbūzus, anot augintojų, kai kur liūtys tiesiog paskandino. Kam ir pavyko bent kiek išsaugoti, derlius vėluoja kone mėnesį. Arbūzų augintoja ragauja šių metų naujieną savo darže – baltavidurį arbūzą: „Labai skanus, labai saldus, labai skanus, tiesiog.
REKLAMA
Desertai ant grilio  Desertai ant grilio

Desertai ant grilio: neįprasti receptai, kurie nustebins net pačius išrankiausius

Artėja savaitgalis ir vis sukate galvą, kuo pavaišinti svečius? Šį kartą jums turime išskirtinį pasiūlymą – nustebinkite artimuosius grilyje ruoštais desertais. Kartu su prekybos tinklu „Maxima“ atrinkome keletą pačių gardžiausių receptų, kurie susuks galvą net ir visko ragavusiems. Grilinti persikai su ledais Šis receptas skirtas 4 žmonių kompanijai ir suteiks ypatingai daug džiaugsmo tiems, kas nori valgyti skaniai, bet nemėgsta daug laiko praleisti virtuvėje.
2022-08-11

Receptas. Persikinės gėlytės

INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė) 1 skardinė persikų (konservuoti arba švieži) 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą supjaustyti 10 × 10 cm kvadratėliais, o į vidurį įdėkite po persiko puselę. Tada iki persiko padarykite pjūvius (lyg darytumėte voką) ir kiekvieną kampą sulenkite. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite įkaitintoje iki 180° temp. orkaitėje apie 20 minučių.
2022-03-03

Receptas. Riešutinis tortas-bezė su grietinėle ir persikais

INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 50 gramų graikinių riešutų 150 gramų persikų (konservuoti) 3 vienetai kiaušinių (baltymai) 0.5 mililitro acto (rūgštis 24%) 300 mililitrų grietinėlės (riebi) šiek tiek juodojo šokolado 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių. Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu.
2022-03-03

Receptas. Desertas su persikais

INGREDIENTAI: 3 vienetai persikų 200 gramų persikų (konservuoti) 1 stiklinė jogurto (vanilinis) 0.5 stiklinės kondensuoto pieno šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Švarius, nusausintus persikus perpjaukite, išimkite kaulus, o minkštimą supjaustykite. Sumaišykite kitus nurodytus ingredientus, sudėkite smulkintus persikus ir viską gerai išplakite. Desertą puoškite konservuotais persikais.
2022-03-02

Receptas. Pyragas su persikų danga

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus (+ 3 šaukšteliai) 1 arbatinis šaukštelis kakavos šiek tiek persikų šiek tiek vanilės 7 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 600 mililitrų pieno 3 stiklinės vandens (karštas) 1/3 stiklinės vandens (šiltas) 1/3 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 vienetai želės (pakeliai) 1 vienetas pudingo (pakeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių...
2022-03-01

Receptas. Kokteilis „Clericot“

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas kriaušių 1 vienetas mandarinų 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 750 mililitrų baltojo vyno 100 mililitrų vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 mililitrų likerio (Triple sec arba Cointreau) 1 sauja braškių 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius gerai nuplaukite. Obuolį, persiką, kivi, mandariną ir kriaušę nulupkite.
2022-03-01

Receptas. Pyragas su pudingu ir persikais

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 200 gramų persikų (konservuoti) 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus šiek tiek pudingo (1 pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome), įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Gautą tešlą sudėkite į riebalais pateptą skardą.
2022-03-01

Receptas. Tortas su grietinėle ir persikais

INGREDIENTAI: 75 gramai cukraus 150 gramų cukraus (biskvitui) 10 gramų kakavos (biskvitui) 100 gramų krakmolo (kukurūzų, biskvitui) 10 vienetų persikų (konservuoti, įdarui) 1 vienetas vanilės 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija) 4 vienetai kiaušinių (biskvitui) 75 gramai kvietinių miltų (biskvitui) 150 mililitrų sirupo (persikų (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)) 200 mililitrų vandens 40 mililitrų vandens (šaltas) ...
2022-03-01
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Pikantiškai įdaryti persikai

INGREDIENTAI: šiek tiek paprikų (malta) 14 vienetų persikų (konservuoti, puselėmis) šiek tiek petražolių šiek tiek salotų (lapai, papuošimui) 200 gramų vištos filė 2 valgomieji šaukštai majonezo 2 valgomieji šaukštai sviesto (kepimui) 80 gramų lydyto sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Iš sirupo išimti persikų puseles ir jas apsausinti. Vištieną supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pakepinti svieste, keptuvę uždengus dangčiu. Pasūdyti ir atvėsinti.
2022-02-28

Receptas. Persikų pyragas su šokoladu

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus (kremui) 2 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai) 6 vienetai persikų (konservuoti, įdarui) 2 vienetai kiaušinių (kremui) 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai) 175 gramai kvietinių miltų (tešlai) 150 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui) 100 gramų juodojo šokolado (įdarui) šiek tiek druskos (tešlai) 100 gramų sviesto (tešlai) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-28

Receptas. Aviečių ir persikų uogienė

Avietės tikriausiai laimėtų populiariausios uogienės konkursą. Ši kiek kitokia – švelni ir netikėta, užsienietį persiką į svečius pasikvietusi. INGREDIENTAI: 5 stiklinės persikų (nuluptų ir pjaustytų) 400 gramų aviečių 500 gramų dansukker uogienių cukraus 4 valgomieji šaukštai citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Puode pakaitinkite vaisius ir citrinų sultis, kol pradės garuoti.
2022-02-28

Receptas. Vaisių salotos "Vasaros svajonė"

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas bananų 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 1 vienetas jogurto (vaisinis, mažas indelis) 1 vienetas ledų (porcija) PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius supjaustykite kubeliais, sumaišykite. Į lėkštę juos sudėkite vainikėliu. Apšlakstykite jogurtu, o į vainikėlio vidų išskobkite rutuliuką ledų ir įdėkite. SKANAUS! Šis receptas vienai porcijai.
2022-02-28

Receptas. Šalta uogų sriuba

INGREDIENTAI: 200 gramų aviečių 120 gramų cukraus 6 vienetai persikų 250 gramų vyšnių 350 mililitrų vandens 250 gramų braškių 3 valgomieji šaukštai arbatos (žalioji su žasminu) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus - užvirinti ir pavirti 5 min. Suberti arbatą ir palaikyti, uždengus, 10 min. Persikus nulupti ir supjaustyti, vyšnias ir braškes taip pat pasmulkinti.
2022-02-27

Receptas. Įdaryti persikai su vištiena

INGREDIENTAI: šiek tiek krapų 500 gramų persikų (konservuoti) šiek tiek petražolių šiek tiek salotų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas vištos filė 4 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų sūris (kietas) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos krūtinėlę išvirti pasūdytame vandenyje. Kietą sūrį sutarkuoti su smulkia tarka. Svogūną ir virtą vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti, įdėti sūrį, majonezą ir viską išmaišyti.
2022-02-27

Receptas. Lietiniai su džiovintais vaisiais

INGREDIENTAI: 20 gramų ananasų (džiovinti) 40 gramų persikų (džiovinti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla būtų skysta) 0.5 litro pieno šiek tiek pieniško šokolado (drožlės) 200 gramų varškės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 50 gramų razinų šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinio, pieno, miltų bei druskos sumaišome blynų tešlą. Keptuvėje su aliejumi iškepame blynus.
2022-02-26

Receptas. Maltinukai įdaryti persikais ir įvynioti vištienos odelėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas) 1 valgomasis šaukštas krakmolo 1 vienetas persikų (konservuoti, indeliais) 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek prieskonių (mėsai) 300 gramų vištos odelės PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą paprieskoniuojame, įmušame kiaušinį, dedame kelis šaukštus džiūvėsėlių, krakmolo ir gerai išminkome tešlą. Persikų puseles perpjauti pusiau.
2022-02-26

Receptas. Įdarytos persikų puselės

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai medaus 2 vienetai persikų 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek uogienės (aviečių) 5 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių (arba javainiai) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Pagilinkite puselių duobutes.
2022-02-25

Receptas. Pūkinis persikų pyragas

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus pudros 1 stiklinė cukraus šiek tiek persikų (konservuoti) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1/3 stiklinės pieno 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai kremui reikės: mandarino 4 šaukštų grietinės jogurto indelio 0,5 stiklinės cukraus pudros 50 g lydyto sviesto cinamono Supilame cukrų, cukraus pudrą, dedame sviestą, mu...
2022-02-24

Receptas. Kokteilis „Puff“

INGREDIENTAI: 1 persikų 25 mililitrai pieno 25 mililitrai vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 mililitrų džino PARUOŠIMO BŪDAS: Į bokalą sudėti 3 smulkintus ledukus, supilti visus ingredientus ir suplakti. Papuošti persiko skiltele.
2022-02-24

Receptas. Jogurtinis pyragas su tarkuotų persikų gabaliukais

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus 4 persikų (konservuoti) 4 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 3 stiklinės jogurto (natūralus) šiek tiek aliejaus (formai ištepti) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, kepimo miltelius ir vieną stiklinę jogurto kartu su cukrumi išplakti. Sudėti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti tiršta. Kitame inde sutarkuoti burokine tarka persikų skilteles ir sudėti į tešlą.
2022-02-23

Receptas. Želės desertas „Švelnumas“

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas bananų 1 stiklinė cukraus 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 100 gramų vyniuogių 1 stiklinė grietinės 1 valgomasis šaukštas želatinos šiek tiek vanilino PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užmerkti 6 šaukštuose vandens ir palikti 1 val. Tada ištirpinti ant karštos vandens vonelės. Grietinę išplakti su cukrumi, sudėti vaniliną ir želatiną. Vaisius supjaustyti, sudėti į formeles, užpilti grietinės mase.
2022-02-23

Receptas. Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis

INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės miltai 0.5 stiklinės kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis cukraus 1 stiklinė pieno 1 stiklinė mineralinio vandens 2 vienetai kiaušinių 400 gramų braškių 250 gramų varškės 1 stiklinė pieno 0.5 stiklinės sulčių (persikų ) 1 pakelis pudingo 2 vienetai persikų 1 valgomasis šaukštas medaus Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-23

Receptas. Lietiniai su vaisiais

INGREDIENTAI: šiek tiek aviečių (trintos) 2 vienetai bananų šiek tiek cukraus šiek tiek persikų (konservuoti) šiek tiek vyniuogių (žaliosios) 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų vandens 1 valgomasis šaukštas aliejaus šiek tiek grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, vandens, cukraus bei miltų užmaišyti vientisą, pusiau tirštą masę. Iškepti plonus lietinius per visą keptuvės plotą.
2022-02-23

Receptas. Mėsos suktinukai su persikais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų kiaulės nugarinės šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (kepsniams) 4 vienetai persikų (konservuoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nugarinę supjaustyti plonomis riekelėmis. Išmušti su mėsos plaktuku. Įtrinti prieskoniais. Imti persikų skilteles ir apsukti jas išmušta mėsyte, perdurti pagaliuku. Kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Patiekti su bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.
2022-02-22

Receptas. Kūčių gardėsis

INGREDIENTAI: 100 gramų abrikosų (džiovinti) 1 vienetas citrinų šiek tiek imbierų (gabalėliais) 200 gramų lazdyno reišutų 1 valgomasis šaukštas medaus 100 gramų persikų (džiovinti) 100 gramų slyvų (džiovintos) 150 gramų sausainių 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Gabaliuką citrinos žievelės, gabalėlį imbiero šaknies sumalti su nuplautais bei padžiovintais vaisiais ir juos išmaišyti su medumi.
2022-02-22

Receptas. Įdaryti persikai

INGREDIENTAI: 4 vienetai persikų 120 gramų sūris (rikota) 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai migdolų (skrudinti, kapoti) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje gerai išmaišyti rikotą, sukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėti į vaisių puseles. Jei persikai švieži galima juos apkepti orkaitėje kartu su įdaryta mase.
2022-02-22

Receptas. Persikų - nektarinų džemas

INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo persikų 1.5 kilogramo nektarinų 2 kilogramai cukraus 2 vienetai citrinos žievelės (nutarkuota) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius švariai nuplauti,išimti kauliukus ir sudėjus į puodą užpilti 0,5 kg cukraus. Palaikyti porą 2 val. Virti apie 30 min., tada viską sutrinti smulkintuvu ,supilti likusį cukrų ir dar pavirti apie 15-20 min.Karštą džemą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti,skanaus.
2022-02-22

Receptas. Morengai su persikais

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto apelsinų 200 gramų aviečių 250 gramų cukraus (smulkus) 4 vienetai persikų (konservuoti) 4 vienetai kiaušinių (baltymai) 200 mililitrų grietinėlės (riebi) PARUOŠIMO BŪDAS: Baltymus išplakti iki standžių putų. Po šaukštelį, pastoviai plakant, suberti cukrų. Turi gautis lygi, blizganti masė. Ant kepimo popieriaus išbraižyti 4 10-12 cm diametro skritulius. Į skritulius sukrėsti tešlą ir padaryti viduryje duobutę.
2022-02-22

Receptas. Vaisių alkoholinis kokteilis

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 50 gramų medaus 200 gramų obuolių 200 gramų persikų 100 gramų vyniuogių 200 gramų baltojo vyno 100 gramų konjako šiek tiek mineralinio vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Vynuoges nuplovus išspausti. Visus paruoštus vaisius supjaustyti mažais gabalėliais, supilti citrinos sultis, konjaką ir vyną, kuriame ištirpintas medus, ir viską gerai sumaišyti. Atšaldyti ir paduoti taurėse pusiau su mineraliniu vandeniu.
2022-02-21

Receptas. Gelsvoji žagarė

INGREDIENTAI: 100 mililitrų persikų (sultys) 10 mililitrų grietinėlės (kavai) šiek tiek ledukų 50 mililitrų likerio (Žagarė) PARUOŠIMO BŪDAS: Į aukštą stiklinę įpilame likerį ir įdedame leduką, atsargiai ant leduko pilame sultis, kad nesusimaišytų. Supylę sultis tą patį padarome ir su grietinėle. Geriamas per šiaudelį, prieš tai išmaišius. Galima papuošt konservuotom vyšniom.
2022-02-21

Receptas. Keptos vištos kulšelės

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis imbierų (tarkuotas) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta) 120 gramų persikų (uogienė) 700 gramų vištienos blauzdelių 50 mililitrų acto 1 arbatinis šaukštelis druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Į persikų uogienę įmaišykite actą, imbierą, paprikos miltelius ir druską. Vištų blauzdeles pavoliokite uogienės marinate. Marinuokite apie 6-8 valandas. Kepkite sudėję ant griliaus grotelių.
2022-02-21

Receptas. Sluoksniuotos tešlos pyragas su persikais

INGREDIENTAI: 4/5 stiklinės cukraus 1/3 stiklinės krakmolo 4 stiklinės persikų (švieži/konservuoti) 400 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Kubeliais supjaustytus persikus sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi ir krakmolu. Kepimo formos dugną ir kraštus iškloti dviem trečdaliais iškočiotos tešlos. Tuomet sudėti persikus ir viršų uždengti likusia tešla. Pyrago viršų vietomis šiek tiek įpjauti, kad geriau iškeptų vidus. Uždengtą folija pyragą kepti apie 30 min.
2022-02-21

Receptas. Žėlė

INGREDIENTAI: 3 pakeliai želės (skirtingu spalvų) 1 skardinė persikų (konservuoti) šiek tiek mėtų (lapeliai) šiek tiek spanguolių 3 arbatiniai šaukšteliai želatinos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 9 PARUOŠIMO BŪDAS: Žėlė pagaminam kaip nurodyta ant pakelio įdėdami dar į kiekvieną žėlė spalvą po a.š. želatinos. Paliekame atvėsti. Persikų puseles įpjauname ne iki galo ir sudedam į forma, įberiame uogų, įdedam mėtų lapelių.
2022-02-21

Receptas. Vištiena ir sūriu įdaryti persikai

INGREDIENTAI: 500 gramų persikų (konservuoti) šiek tiek petražolių šiek tiek salotų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) 4 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos 150 gramų sūris (kietasis (pvz., „Džiugas“)) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė verdame pasūdytame vandenyje, kol mėsa suminkštėja ir pilnai išverda. Sutarkuojame sūrį.
2022-02-21

Receptas. Baltojo vyno žėlė

INGREDIENTAI: 750 mililitrų vynas (baltas, sausas) 1 skardinė persikų (konservuoti) 1 vienetas obuolių 40 gramų želatinos 2 saujos vyšnių ( be kauliukų) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Želatina 30 min užmirkyti nedideliame vyno kekyje. Kol rinksta želatina supjaustome vaisius (pagal jūsų norą) Išbrinkusią želatiną kaitiname ant mažos ugnies ol visiškai ištirps. Supilame likusį vyna ir viską išmaišome.
2022-02-21

Receptas. Greipfruto puselės su vaisiais

INGREDIENTAI: 50 gramų ananasų (konservuoti) 1 vienetas apelsinų 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai greipfruktų 50 gramų persikų (konservuoti) 2 valgomieji šaukštai konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Greipfrutus nuplauti, perpjauti per pusę, išskobti. Minkštimą supjaustyti kubeliais. Apelsiną nulupti, išskirstyti skiltelėmis. Konservuotus ananasus ir persikus supjaustyti riekutėmis.
2022-02-20

Receptas. Vištiena su persikais

INGREDIENTAI: 250 gramų persikų (konservuoti) 250 gramų vištos filė 150 gramų pieno šiek tiek prieskonių (vištienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pakepti aliejuje, labai skanu apibarstyti vištienai skirtais prieskoniais.
2022-02-20

Receptas. Varškės pyragas "Gaivutis"

INGREDIENTAI: 1 kilogramas varškės 1 stiklinė cukraus pudros 3 mililitrai želės (persikinė) 2 valgomieji šaukštai želatinos 150 mililitrų grietinėlės (riebi) 3 vienetai kiaušinių ((baltymai)) 1 skardinė persikų (konservuoti) 1 pakelis sausainių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti virtuviniu kombainu ir jais iškloti tortinės dugną.
2022-02-20

Receptas. Jogurtiniai keksiukai su aguonomis ir persikais

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai aguonų 150 gramų cukraus pudros 3 vienetai persikų 2 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 160 gramų jogurto (persikų skonio) 40 mililitrų aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2022-02-20

Receptas. Varškės tinginys su persikais

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 1 vienetas persikų (konservuoti, indelis) 400 gramų sausainių ("Gaideliai") 400 gramų varškės 200 gramų sviesto 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę ištrinkite su sviestu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją įmaišykite kubeliais supjaustytas persikų puseles ir sumaišykite viską su smulkintais sausainiais.
2022-02-20

Receptas. Varškės pyragas su aguonomis, riešutais ir džiovintais vaisiais

INGREDIENTAI: 450 gramų aguonų 2 stiklinės cukraus 3 valgomieji šaukštai krakmolo 150 gramų migdolų (smulkinti) 3/4 stiklinės persikų (džiovinti, smulkinti) 8 vienetai kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių 500 gramų varškės 3 valgomieji šaukštai sviesto 100 gramų razinų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
2022-02-19

Receptas. Pyragas „Vasarėlė“

INGREDIENTAI: 2.5 valgomojo šaukšto cukraus 1 vienetas persikų 500 gramų grietinėlės 15 vienetų braškių 3 valgomieji šaukštai želatinos 2 vienetai kivių 200 gramų biskvitų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjausčiau biskvitą. Vaisius nuploviau, nulupau, supjausčiau kubeliais ir sumaišiau su biskvitu. Želatiną ištirpinau mažame puodelyje vandens (apie 100 ml), atvėsinau ir įmaišiau į grietinėlę. Subėriau cukrų ir gerai išplakiau.
2022-02-19

Receptas. Bandelės su persikais

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus šiek tiek persikų (konservuoti, 1 indelis) 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 50 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį supilkite miltus ir įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite. Į mišinį įdėkite minkštą sviestą. Gerai išmaišykite. Vanilinį ir paprastą cukrų bei kepimo miltelius sudėkite į mišinį. Gerai išmaišykite.
2022-02-19

Receptas. Sausainiai „Gėlytės“

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros 80 gramų margarino šiek tiek persikų šiek tiek slyvų 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų kvietinių miltų šiek tiek druskos 3/4 stiklinės grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kvietiniai miltai sumaišomi su cukraus pudra, druska ir kepimo milteliais. Kiaušiniai išplakami, sumaišomi su margarinu ir grietine. Sausi ingredientai sumaišomi su skysčių mišiniu.
2022-02-19

Receptas. Pyragas su persikais

INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 3 stiklinės cukraus 1 stiklinė kvietinių miltų 1 pakelis vanilinio cukraus 200 gramų persikų (džiovinti) 1 stiklinė džemo (persikų) šiek tiek kokosų (drožlės) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus.
2022-02-19

Receptas. Pyragiukas su persikais

INGREDIENTAI: 1 vienetas persikų (dideli) 1/3 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas) 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) 2 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis) 1/3 stiklinės sviesto (ištirpintas) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite kiaušinius, jogurtą, sviestą į vieną dubenį, pridėkite vanilės ekstrakto ir išmaišykite.
2022-02-18

Receptas. Persikų kompotas

INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus 5 vienetai persikų 2 ir 4/5 litro vandens 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties PARUOŠIMO BŪDAS: 3 l stiklainiui. Persikus perpjauti per pusę. Į sterilizuotą stiklainį suberti citrinos rūgštį, tada sudėti persikus. Į vandenį sudėti cukrų ir užvirinti. Verdančiu sirupu iškart užpilti persikus. Palaikyti 5-7 min. ir užsukti. Tada atsargiai stiklainį apversti, uždengti pledu.
2022-02-17

Receptas. Varškės ir kivio tortas

INGREDIENTAI: šiek tiek bananų šiek tiek citrinų 2 stiklinės cukraus 5 valgomieji šaukštai kakavos šiek tiek persikų 6 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 150 mililitrų pieno 250 gramų varškės 1 vienetas grietinės (indelis) šiek tiek kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Pertepimui reikės: 1 indelio grietinės citrinos 1 stiklinės cukraus vanilinio cukraus Papuošimui reikės: kokosų migdolų žemės r...
2022-02-17
Į viršų