patiekalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patiekalai“.

Ši Ingridos mišrainė taps stalo pažiba: užsirašykite Velykoms

„Soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Tai gali tapti puikiu pietų dėžutės pasirinkimu arba vakariene. Vištų skrandukus, kaip vadinu aš, o vadinti tikriausiai reikėtų skilveliais verdame drauge su druska, pipirais, svogūnu ir poru apie 40 min. (kol skrandukai taps minkšti). Atvėsiname. O tada jau gaminame mišrainę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3. Užtruksite iki 10 min. 400 g virtų vištų skrandukų; 2 kiaušiniai virti; 1 agurkas; 200 ml kons.
Prieš 19 val.

Rekomenduoja šį varškės tinginį: išeina drėgnas ir sodraus skonio

„Tinginį mes įpratę paruošus šaldyti šaldytuve. Virtuvės mitų griovėjai griauna mitus ir tinginį kepa. Su vaikais išbandėme receptą, puiku! Drėgnas, sodraus bananų skonio, puikus deserto gabalėlis prie puodelio arbatos“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: 390 gr sutirštinto saldaus pieno; 2 pakelių sausainių (pvz. gaidelis); 2 bananų; 500 gr kreminės varškės; citrina; kakava. Susmulkinkite sausainius maždaug 2 cm. skersmens gabalėliais.
2025-03-23

Paturbintas bulvinių blynų receptas. Nuo šiol gaminsite tik šiuos

„Tai patobulintų bulvinių blynų receptas, kuris pasitarnauja norint kiek sotesnės ir įdomesnės vakarienės ar pietų. Blynai, žinoma, skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais“, – sako Liucija. Blynams reikės: 5 vidutinio dydžio bulvių; 150 g varškės (9 proc. riebumo); 2 kiaušinių; 2 plonų, ilgų medžiotojų dešrelių (kiaulienos ar jautienos); 1 nedidelio svogūno; 2 valg. š. miltų; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb.
2025-03-22

Ši mišrainė taps pavasario atradimu: užsirašykite receptą iš karto

„Na jūs ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau. Žodžiu, „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais. Šiandien gaminau mišrainę, kurią dėsiu ant šventinio stalo, tad kaip sakant repetavau Velykas. O jos bus skanios ir su daug spalvų. Ką dar atradau gamindama šią mišrainę? Ogi greitą būdą paruošti morkas. Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 minutes viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
2025-03-21

Šis želės tortas idealiai tiks Velykoms: visi prašys recepto

Jeigu jau Velykoms ieškote receptų, siūlome jums išbandyti tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės rekomenduojamą želės tortą. Deserto pagaminau 4 l. Tikrai užteks nemažam būriui žmonių. Želė ir uogų sluoksnis: 2 pakelių želės (aš rinkausi agrastų skonio); mėgstamų uogų. Kefyro sluoksniui: 1 l kefyro; 1 skardinė saldaus kondensuoto pieno; 3 pakelių skirtingų skonių želė (aš rinkausi vyšnių, apelsinų, kivi); 3 v. š. su kaupu želatinos + 150 ml vandens; 0,5 citrinos sulčių.
2025-03-20

Taip gaminti šaltibarščius išmokė uošvis: išeina daug skanesni

„Turiu tetą Laimą, kuri šaltibarščius vasarą gali valgyti kasdien. O mano mažoji ją vadina Pink sriuba ir irgi pasimėgaudama valgo. Šį kartą sriuba gaminau pagal uošvio receptą. Labai skanu, ir tas agurkų traškėjimas čia buvo super. Visada agurkus tarkuodavau, o šį kartą pjausčiau smulkiais kubeliais. Čia naudojamas mineralinis vanduo, bet jei jums tai nepriimtina, pilkite pieno“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-19

Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų stalo pažiba: užsirašykite iš anksto

„Paprastas, bet skanus užkandis. Ir nuobodūs kiaušiniai gali atrodyti įdomiau. Įdaras gaivus, bet tuo pačiu ir sotus. Man mėgstančiai kiaušinius, tai skaniausias užkandis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2. Užtruksite apie 10 min: 4 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 50 g šalto rūkymo kumpio; Pundelis svogūnų laiškų; Pundelis krapų; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį. Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę. Trynius išimame ir susmulkiname.
2025-03-18

Šią mišrainę Odeta gamins Velykoms: receptą išbandyti pataria visiems

„Na jus ir užatakavote žinutėmis mane, kad pasidalinčiau receptu ir kuo greičiau. Žodžiu, „Samčio užrašai“ neišradinės jokių mandrybių ir toliau varys per gyvenimą su paprastais receptais. Šiandien gaminau mišrainę, kurią dėsiu ant šventinio stalo, tad kaip sakant repetavau Velykas. O jos bus skanios ir su daug spalvų. Ką dar atradau gamindama šią mišrainę? Ogi greitą būdą paruošti morkas. Morkas supjausčiau mažais kubeliais ir 5 minutes viriau. Gavosi traškios, bet minkštos.
2025-03-17

Šie virtinukai nukels atgal į vaikystę: receptą verta išbandyti kiekvienam

„Pirmiausiai apie tešlą. Na ji labai gera gaunasi. Plikyta. Tokia minkšta, elastinga, kočiojant nesitraukia. Nežinau ar dar kada nors man buvo pavykę pagaminti tokią tešlą. Niekada nebuvau jokių koldūnų ir virtinukų gaminimo mėgėja, nes nuotaika iš karto sugesdavo tik pradėjus gaminti tešlą. Šį kartą buvo atvirkščiai – nuotaika tik gerėjo. Virtinukai išties skanūs. Patiko ir vaikams, didžioji mano mergytė prašė, kad pagaminčiau virtinukų su mėlynėmis dažniau.
2025-03-14

Edita bulvinius blynus kepa tik šiuo būdu: būna itin traškūs ir be galo gardūs

„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas, tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo“, – sako recepto autorė Edita. Bulviniams blynams reikės: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos. Padažui: 3 v.š. majonezo; 2-3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
2025-03-13
REKLAMA
REKLAMA

Šie kotletukai taps tikru pavasario atradimu: greita, skanu ir pigu

„Šiandien aš atsipalaidavau ir pasijutau lyg pas Mamą. Tikrai seniai tokio maisto nevalgiau ir jo buvau pasiilgusi. Idėja rasta internete, skonis tikrai puikus, su burokėlių salotomis buvo tobulai, bet nuo padažo jaučiu kaip ant klubų užsidėjo šiek tiek svorio. Na, bet kartais galima ir tai. Padažas kreminis, švelnus ir tirštas, tad kviečiu išbandyti“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-12

Ši mišrainė taps tikra Velykų karaliene: receptą užsirašykite iš anksto

„Soti, bet tuo pačiu ir gaivi mišrainė. Tai gali tapti puikiu pietų dėžutės pasirinkimu arba vakariene. Vištų skrandukus, kaip vadinu aš, o vadinti tikriausiai reikėtų skilveliais verdame drauge su druska, pipirais, svogūnu ir poru apie 40 min. (kol skrandukai taps minkšti). Atvėsiname. O tada jau gaminame mišrainę“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2 – 3. Užtruksite iki 10 min. 400 g virtų vištų skrandukų; 2 kiaušiniai virti; 1 agurkas; 200 ml kons.
2025-03-11

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje

„Na jei vienu prisėdimu suvalgau tris (tikiuosi mano trenerė šio įrašo neskaitys), tai turbūt neverta pasakoti, kad jie puikūs. Paruošiami jie taip greitai, kaip ir suvalgomi, dar vieni tinginių cepelinai. Už receptą dėkoju Inai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: čiobrelis; kiaušinis; pipirų; druskos; varškės; svogūno; maltos mėsos; druskos; 250 gr krakmolo; 12 vidutinio dydžio bulvių. 6 bulves išvirkite su lupenomis ir  6 nuskuskite.
2025-03-10

Ši silkių mišrainė nustebino kaip reikiant: tikrai gamins per šventes

„Kaip jau vakar minėjau, iš šios silkės nesitikėjau nieko mandraus, bet... nustebino tai oho. Labai patiko ir gaminsiu tikrai per šventes. Šią mišrainę reikia maišyti su majonezu, bet aš jo nedėjau ir būtent todėl atsiskleidė visi skoniai. Silkę naudojau tradicinę sūdytą, tai ir nekeiskite jos. O visi kiti produktai tikrai šiuo metu yra jūsų namuose, tad galit šiandien pasirepetuoti prieš šventes“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2025-03-07

Atrado geriausią sūdytos lašišos receptą: parduotuvėse nebepirks

„Visada pirkdavau lašišą sūdyta, dabar gaminsiu tik namuose. Švelnaus skonio ir tikrai labai skani“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 0,5 kg lašišos filė, 4 šaukštai rupios druskos, krapų jeigu norit. Lašišos filė nuplaukite, nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite į du vienodo dydžio gabaliukus. Dedame į indelį su  dangčiu ir užberiame druska, kad nesimatytų žuvies.
2025-03-05

Šie blynai taps tikru atradimu: nuo stalo dings žaibo greičiu

„O kokius blynus jūs kepate dažniau saldžius ar sūrius? Nepamirškime, kad antradienį jau Užgavėnės. Galbūt šių blynų išsikepsite ir jūs?“, – klausia tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Ji pasidalijo gardžiu krabų lazdelių blynelių receptu. Ypatingai skanus blynelių receptas Porcijos 1-2. Užtruksite apie 30 min: 6 krabų lazdelės; 1 kiaušinis; Žiupsnis druskos; 0,5 a. š. kario pr.
2025-03-03

Šis vištienos troškinys sužavės visus: pigu, greita ir be galo skanu

„Šis troškinys idealus lėtų ir tingių savaitgalių palydovas, nes troškinius mėgstu ruošti savaitgaliais. Bet rezultatas nuostabus. Idealios skonių natos. Mėsa minkšta ir sultinga. O jei patieksite kartu su česnakine bulvių koše (tik česnakų mėgėjams), gera savaitgalio nuotaika bus tiesiog garantuota! Su vištiena gaminu išties daug, nes mano šeima noriai valgo vištieną, tad tenka išbandyti daug patiekalų. Šis vištienos troškinys su paprikomis yra ne kas kitas, kaip vengrų patiekalas Paprikašas.
2025-02-27

Šis mišrainės receptas sužavėjo šimtus: puikiai tiks ir šventėms

Tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė siūlo išbandyti šią greitą mišrainę, kuri galbūt taps jūsų šeimos mėgstamiausia. Kai pernai naujienų portale tv3.lt dalijomės šios mišrainės receptu, ji sulaukė šimtų skaitytojų reakcijų, todėl jeigu šio recepto neišbandėte anksčiau, raginame nepraleisti progos šiemet.  Reikės: 1 vnt. avokado; 1 vnt.
2025-02-26

Šis guliašas pagal Dalią sužavės visus: receptą verta išbandyti

„Beieškodama nuotraukose kokį receptą jums paskelbti, net pati nustebau, kad dar esu neparašiusi apie visiškai paprastą patiekalą Vengrišką guliašą. Vengrijoje, jam paruošti naudojama jautiena, raudonieji svogūnai, daržovės ir bulvės. Viskas viename. Mes kažkaip daugiau esame įpratę prie kiaulienos guliašo. Tad, šį kartą lietuvišką variantą ir aprašysiu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-02-25

Dalia atskleidė, kaip reikia raugti kopūstus: skonis – nepakartojamas

„Delčia, pats tas laikas pasiruošti raugintus kopūstus. Tikrai nerašysiu, kaip tai sveika ir kokie natūralūs fermentai susidaro kopūstams surūgus, ir kaip tai mūsų pilveliams gerai. To gero, pilna internete. Tik gal vienas sakinys, kurį ne visi visada parašo: rauginamų kopūstų sultys turi daug vitaminų ir virškinimo fermentų, tad jų duokite savo vaikams, kurie „pametė“ apetitą. O dabar pamirškite visas asociacijas su sunkiu darbu, bačka ir dideliu maišu kopūstų.
2025-02-24

Taip keptos bulvės orkaitėje sužavės visus: pigu, greita ir skanu

„Traškios išorėje, minkštos viduje ir labai skanios česnakinės keptos bulvių skiltelės savo aromatu privilios visus namiškius į virtuvę. Tiems, kas mėgsta česnakines bulvytes, šios bulvių skiltelės gali tikrai tapti vienomis mėgstamiausių“, – sako tinklaraštininkė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 3 valg. š. alyvuogių aliejaus; 3 valg. š. sviesto; 5 česnako skiltelių; 1 saujos susmulkintos šviežios petražolės; druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
2025-02-21

Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna pakartoti norėjo net 3 kartus

„Obuolių pyrago receptas paprastas, panašus į tą, kurį visi seniai žino, bet gerai subalansuotos produktų proporcijos garantuoja, kad gausis puikiai. Man net buvo leidę į pyragą dėti razinų, gaila, kad užmiršau“, – šypteli recepto autorė.
2025-02-20

Taip gaminti Kijevo kotletus išmokė mama: skonis vertas 10 balų

„Vieną gražią dieną mama Kijevo kotletų receptą perskaitė laikraštyje, išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina. Kijevo kotletams reikės: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos; pipirų; česnako skiltelių; 2 kiaušinių; miltų; džiūvėsėlių (paprikos skonio); aliejaus. Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų.
2025-02-19

Jurgita dalijasi tobulos mišrainės receptu: sužavės visą šeimyną

„Tikriausiai prieš Velykas daugelis turi nemažai virtų kiaušinių, tad siūlau šventėms pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena”, – rekomenduoja Jurgita. Reikės: 150 gr rūkytos vištienos (aš naudojau šlaunelę); 2 kietai virtų kiaušinių (galima daugiau); 7 cm poro; 5 v.š. konservuotų žirnelių; 5 v.š. konservuotų kukurūzų; 3 v.š. majonezo; 2 v.š. jogurto be priedų; druskos, pipirų. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
2025-02-18

Šie Ingridos kepsneliai sužavės visą šeimą: „Tikras komforto maistas“

„Toks tikras komforto maistas ir nebeturiu ką daugiau pasakyti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val (įskaitant kepimo laiką). 1 kg kiaulienos sprandinės. Mėsai marinuoti: 2 skiltelės česnako; 2 v. š. Vorčesterio padažo; 1 v. š. pomidorų padažo (puikiai tiks naminis pomidorų padažas); 1 v. š. alyvuogių aliejaus; 1 a. š. pipirų; 1 a. š. druskos; 1 a. š. džiov.
2025-02-17

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu: išeina tobuli

Vasario 16-oji – ypatinga šventė visiems lietuviams, o kas gali būti lietuviškesnio nei kugelis ir cepelinai? Laidos „La maistas. Iššūkis“ svečiai dalijasi gardžiausių tradicinių lietuviškų cepelinų ir pavasariško kugelio receptais. Cepelinai ir kugelis – du neatsiejami lietuviškos virtuvės perlai, kurių istorija ir skonis žavi tiek vietinius, tiek svečius.
2025-02-16

Tokių skanių cepelinų dar nevalgėte: receptą rašykitės iš karto

„Neįsivaizduoju savo savaitgalio be lietuviškos virtuvės, tad šiandien jo didenybė cepelinai pas mus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 4 virtos bulvės, 10 žalių bulvių, truputis druskos, 2 šaukštai bulvių krakmolo. Įdarui: 500 gr maltos mėsos (naudojau kalakutieną), 1 svogūnas, truputis druskos ir pipirų. Padažas: 1 svogūnas, 200 grrūkytos šoninės, grietinės. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
2025-02-13

Dalia dalijasi tobulos mišrainės receptu: sužavės visą šeimyną

„Šios lengvos krabų lazdelių salotos patiks tiems kam patinka japoniško stiliaus maistas. Būtent majonezas su sojos padažu ir aštria Sriracha sukuria savitą būdingą japoniškai virtuvei skonį. Norėčiau iš karto atkreipti dėmesį, kad sojos padažas yra pakankamai sūrus, tad ryžius virkite be druskos. Sriracha padažą galite keisti kitu aštriu padažu (kad ir adžika). Tik jo nepadauginkite“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-02-11

Ši kopūstų mišrainė tapo tikru atradimu: receptą užsirašykite iš karto

Kviečiame išbandyti šias tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos rekomenduojamą kopūstų mišrainę, kurią galėsite valgyti ne tik vieną, bet derinti ir prie kitų patiekalų. Ingredientai: Pekinas, Raudongūžis kopūstas, Baltagūžis kopūstas, Morka, Agurkas, Majonezas, Grietinė, Grūdėtos garstyčios, Citrinos sulčių, J. Pipirai, Druska, Krapai. Kopūstus supjaustome ruoželiais, morkas šiaudeliais, agurką nedideliais gabalėliais.
2025-02-10

Išdavė tobulą čirvinių blynų tešlą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Tik pora kartų paprašius recepto nesu jo gavusi. Keista, bet abu kartus klausiau, kaip kepti blynus. Tai buvo dvi blynų paslaptys...  Tačiau vėliau viena blynų paslaptis visai netyčia atsiskleidė. O kitą teko kaip lapei vaikščioti aplink, kalbėti apie virtuvės vingrybes ir po truputį vis pešti informaciją. Va, kaip kartais būna... Tai dabar jums vieną blynų paslaptį ir atskleisiu. Iš tikro tai nieko čia stebuklingo nėra, tik skanu.
2025-02-07

Atrado superinę mišrainę: tiks prie kitų patiekalų ir su duonos riekele

„Dvi labai panašios mišrainės su kepta duona ir obuoliais. Viena, tai garsioji mišrainė „Astra“, kurią visada galėdavai rasti to pačio pavadinimo kavinėje Kaune, Laisvės alėjoje. Kita matomai sukurta jau namų virtuvėje, truputį sotesnė, su pupelėmis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Mišrainė „Astra“ Jums reikės lygiomis dalimis: fermentinio sūrio, obuolių, virtų kiaušinių, juodos duonos, ½- 1 a.š. kmynų, druskos pipirų, majonezo, aliejaus.
2025-02-06

Ingridos kotletų receptas plinta žaibiškai: pigu, greita ir labai skanu

„Kai šaldytuve gulėjo pakelis krabų lazdelių ir prašėsi sunaudojamas, o spintelės kamputyje savo eilės laukė džiūvėsėliai su ciberžole, ėmiau ir iškepiau krabų lazdelių kotletų. Man mėgstančiai  krabų lazdeles ir šie kotletai tikrai skanūs. Pietų paįvairinimui puikus variantas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2025-02-05

Žemaičių blynus gamina tik pagal šį receptą: skonis vertas 10 balų

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Žemaičių blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v. š. miltų; 1 a. š. druskos. Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; Druskos, juodųjų pipirų. Padažui: 150 g grietinės; 150 g pieno; 1 v. š. sviestol 1 a. š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
2025-02-03

Atrado minkštučių varškėčių receptą: vienas, du ir yra

„Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie gavosi nuostabūs, minkšti puručiai, tikri varškėčiai“, – sako recepto autorė Jolanta. Reikės: 250 g varškės; 2 kiaušinių; 3 v. š. grietinės; 1,5 stiklinės miltų (stengtis nepridėti per daug, kartais užtenka 1 su trupučiu); 1 v. š. cukraus; žiupsnelio druskos.
2025-01-31

Ši kopūstų mišrainė tiks prie visko: ir prie kitų patiekalų, ir su duonos riekele

„Labai dažnai gaminu iš to, ko turiu šaldytuve, nes parduotuvėje prisiperku visko, ko manau gali prireikti. Niekada į parduotuvę neinu pasiėmusi pirkinių sąrašo, nes niekada neplanuoju savaitės meniu. Mano mintys pasikeičia labai greitai, tad apie savaitės patiekalų sąrašą net negalvoju. Gal ir gerai, nes taip leidžiu sau improvizuoti iki begalybės. Šias salotas gaminau jau ne kartą ir ne du, o daugybę kartų, kai jų receptą papasakojo gera draugė L. prie kavos puodelio.
2025-01-30

Atrado skaniausią kotletų receptą: „Pabandykite, nepasigailėsite“

„Deja, bet turiu prisipažinti, kad nemoku kepti kotletų keptuvėje. Jie visada man gaunasi sausi, ką bedaryčiau. Taigi man kotletų kepimas orkaitėje tapo tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite, manau nepasigailėsite“, – rašo tinklaraščio „Baltoje lekštėje“ autorė Ingrida. 1 kg mėgstamos mėsos faršo, 2 kiaušiniai, 1 svogūno galvos, 3 riekelės batono, 2 valg.
2025-01-29

Prisiminus šią mišrainę negalėjo atsidžiaugti: „Išbandykite“

„Labai seniai negaminau šios mišrainės, bet šiandien kai pagaminau, tai negaliu sustoti. Labai paprasta, bet skani. Išbandykite“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. 200 g smulkesnių makaronų, 1 svogūnas, 4 rūkytos vištienos blauzdeles, bet galima naudoti ir šlaunelės, tuomet užteks 1, 200 g konservuotų kukurūzų, 1 didelė arba 3 mažos paprikos, 3 šaukštai majonezo, druskos ir pipirų pagal skonį. Makaronus išverdame, perliejame šaltu vandeniu.
2025-01-28

Ingrida atrado superinę mišrainę: gaminsite dar ne kartą

„Šiandien mano vakarienės pasirinkimas buvo toks. Nežinau kaip jūs, bet aš kartais noriu salotų su krabų lazdelėmis, pasiilgstu tokio maisto, nors mano šeima nėra itin didelė jų mėgėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Užtruksite apie 10 min. 0,5 pekino kopūsto; 1 agurkas; 1 skard kons. kukurūzų; 6 krabų lazdelės; Česnakų daigai, patiekti (nebūtina); 2 v. š. smukintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai.
2025-01-27

Ši mišrainė tapo sezono atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Šias salotas „atsivežiau“ iš viešnagės Helsinkyje. Jos mums taip patiko, kad valgydamos iš karto išnarstėme sudėtines dalis ir iš karto vienbalsiai nusprendėme, kad ir Lietuvoje apie jas turi žinoti. Puikaus skonio, su nedaug sudėtinių dalių ir greitai paruošiamos salotos buvo pateiktos su didele rūkyta dešrele. Bet jos tiks ir prie mėsos ar žuvies kepsnio arba paprasčiausiai vienos“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-01-26

Odeta atskleidė tobulą troškinį su bulvėmis: „Suvalgysite iki paskutinio lašo“

„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, – sako recepto autorė Odeta. Reikės: 1.5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukštelio druskos; 1/2 šaukštelio maltų pipirų; 1/2 šaukštelio dž. raudonėlio; 1 šaukštelio dž.
2025-01-23

Super skanūs ir greiti Liucijos kepsniukai: kartosite ne kartą

„Greitiems, skaniems ir sotiems pietums ar vakarienei – kiaulienos kepsneliai užkepti sūriu ir svogūnais. Patiekalą pagaminsite labai greitai, tik daugiau laiko užtruks išlaukti, kol kepsniai iškeps. Bet juk gardžių valgių galima kartais šiek tiek ir palaukti…  Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ir pan.
2025-01-22

Ingrida atrado labai skanią mišrainę: pataria išbandyti

„Greita vakarienė. Gerai jau gerai nevaidinsiu, kaip šią mišrainę valgė ir vyras, ir vaikai. Žinoma, kad šią mišrainę valgiau tik aš. Šeimyna mano nelabai mėgsta tokias mišraines. O aš kartais užsinoriu ko nors lengvo ir gaivaus su šaukštu majonezo. O čia dar šaldytuvo kampelyje glūdėjo saliero lapkočiai ir laukė savo eilės. Tad nieko nelaukus dalinuosi mišrainės receptu ir su jumis. Gal kam nors patiks“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2025-01-21

Odeta atrado superinius kepsnelius: pigu, greita ir labai skanu

„Nubudau lyg meška po žiemos miego, nors iš tikro tai nemiegojau,o po atostogų grįžau į darbą. Tad šiuo metu tik tyliai stebiu aplink kaip kiti gamina, dalinasi...O aš supratau, kad jau nenoriu to daryti. Tik vyras vis palaiko ir prašo dar nemesti šio savo hobio, nes žino, kad po to bus sunku išvis grįžti. Patarė šiek tiek atsitraukti, bet neišeiti iš rašymo malonumo.
2025-01-20

Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto

„Man patinka eksperimentuoti su kai kuriais receptais ir išbandyti vis kitą variantą, todėl nedvejodama nusprendžiau išbandyti šį pasiūlymą. Dažniausiai lietinius blynus darau „iš akies" ir nesiskundžiu, kad blogai gaunasi. Iš karto perspėju, kad tešla gaunasi labai skysta, bet dėl to nevertėtų nerimauti. Aišku pirmas blynas gausis „prisvilęs", bet su antru – neabejoju, kad jums pavyks. Blynai gaunasi kuo puikiausi, plonučiai ir labai tinkami desertiniams blyneliams.
2025-01-17

Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui. Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
2025-01-16

Šiuos vištienos kepsnelius kartosite ne kartą: išbandykite Jurgitos receptą

„Labai minkšti, sultingi kepsniai! Nepagailėkite gero sūrio, jis tikrai suteikia kepsniui puikų skonį“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Mėsai: 500-600 gr vištienos filė, 150 gr fermentinio sūrio, česnako, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių mėsai. Tešlai: 3 nedideli kiaušiniai, 3 v.š. majonezo, 3-4 v.š. miltų, druskos, pipirų. Filė supjaustom kepsnio dydžio gabaliukais, šiek tiek pamušame mėsos plaktuku.
2025-01-15

Šie Dalios kotletukai taps tikru žiemos atradimu: nukels atgal į vaikystę

„Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą. Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesią duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
2025-01-14

Šio žaibiško troškinio receptas plinta masiškai: neišbandyti būtų nuodėmė

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako recepto autorė. Reikės: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morkos; 1 svogūno; 2 skiltelių česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio/vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; druskos pagal skonį; žiupsnio juodųjų pipirų; šlakelio aliejaus.
2025-01-13

Šis pyragas sužavės visą šeimą: vienas, du ir yra

Ieškote idėjų, kuo savaitgalį nustebinti ir palepinti save ir šeimos narius? Dalijamės su jumis tinklaraščio „Visko po trupinėlį“ autorės Jolantos bananų duonos receptu. Reikės:  480 g miltų; 2 a. š. kepimo miltelių; 1 a. š. druskos; 4 kiaušiniai; 300 g rudo cukraus; 250 g tirpinto sviesto ar margarino; 130 g grietinės; 1–2 a. š. sodos; 650 g trintų pernokusių bananų. Bananų duonos receptas Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
2025-01-12

Atrado geriausią bulvių kugelio receptą: „Tobulas“

„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.: 15 bulvių; 250 g varškės; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; žiupsnis juodųjų pipirų; druskos pagal skonį; šlakelis aliejaus; 200 ml pieno. Kugelio su varške receptas Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame. Svogūną taip pat sutarkuojame.
2025-01-11
Į viršų