paštetas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „paštetas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „paštetas“.
            
 Atskleidė naminio pašteto receptą: skonis vertas 10 balų
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. 
Grybų paštetas
Šią savaitę pristatome greito ir lengvo pagaminimo grybų paštetą.
                            
 Rekomenduoja paštetą pasigaminti namuose: pirktinio net nesinorės
                                Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
                            
 Receptas. Atvelykio sumuštinukai su sterilizuotu paštetu vaikams
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    1 vienetas   juodos duonos (grūdėta, riekės)    30 gramų   sviesto    šiek tiek   pašteto (Biovela)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant duonos didelės riekės užtepti sviesto, uždėti vandenyje virtą kiaušinio trynį ir jį ištepti ant viso sumuštinio. Užtepti paštetu ir supjaustyti. Vandenyje virti kiaušinio trynį, nepraleistą, reikia apie 5 min. Patogu tai daryti, kai baltymo reikia kitų patiekalų gamybai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Sumuštiniai su trumų ir artišokų paštetu
                                INGREDIENTAI:    9 riekės   batono (prancūziškas)    1 pakelis   varškės (kremas (be priedų))    1 valgomasis šaukštas   pašteto ((artišokų ir trumų))    1 skiltelė   česnakų    1 pundelis   krapų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Česnaką ir krapus smulkiai supjaustome. Česnakus, artišokų ir trumų paštetą, varškės kremą dedame į vieną indą ir gerai išmaišius tepame ant jau paskrudinto batono, pabarstome krapais.   Skanaus.
                            
 Receptas. Sumuštiniai su virta daktariška dešra ir sterilizuotu paštetu vaikams
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   dešros (Biovela)    šiek tiek   pašteto (Biovela)    šiek tiek   duonos (sumuštinių)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant duonos riekelės užtepti paštetą. Tada uždėti riekelę dešros. Agurkų griežinėlius persmeigti smeigtuku ir įsmeigti į sumuštinį. Skanaus.
                            
 Receptas. Įdarytos kiaušinių puselės su paštetu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   krapų    1 vienetas   morkų (virtos, nedidelė)    7 vienetai   kiaušinių (virti)    2 valgomieji šaukštai   majonezo    120 gramų   pašteto (Biovela)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius perpjauname per pusę ir trynius išimame. Trynius išplakame su paštetu, puse morkos, krapais ir smulkintais krapais. Šia užtepėle įdarome kiaušinių baltymų puseles. Puošiame majonezu, morkomis, žalumynais. Tinka kiaušiniu baltymai ar tryniai.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Sumuštinukai su paštetu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   pievagrybių (marinuoti)    šiek tiek   pašteto    šiek tiek   duonos (sumuštinių)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Duoną perpjauti, paskrudinti, kiekvieną trikampėlį aptepti paštetu ir sudėti griežinėliais pjaustytus marinuotus pievagrybius.
                            
 Receptas. Krepšeliai su paštetu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   krapų    šiek tiek   petražolių    20 vienetų   pomidorų pastos (vyšniniai)    20 vienetų   kiaušinių (putpelių)    400 gramų   pašteto (Biovela)    40 vienetų   tešlos (pyragėliai, kepti)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į pyragėlius pridėkite pašteto. Puoškite virtų putpelių kiaušinių bei pomidorų puselėmis. Puoškite žalumynais.
                            
 Receptas. Įdaryti kiaušiniai su paštetu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   petražolių    6 vienetai   kiaušinių    šiek tiek   majonezo    100 gramų   pašteto (Biovela)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išverdame kiaušinius, nulupame, pjauname pusiau. Išimame kiaušinio trynį ir sumaišome su majonezu bei Biovelos paštetu. Gautą masę dedame į kiaušinio baltymo puseles. Puošiame petražolėmis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Lietiniai su sterilizuotu paštetu
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   paprikų    2 vienetai   kiaušinių    150 gramų   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    šiek tiek   druskos    50 mililitrų   aliejaus    240 gramų   pašteto (Biovela)    1 sauja   svogūnų laiškų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš kiaušinių, pieno, druskos ir miltų sumaišome tešlą ir iškepame lietinius. Papriką ir svogūno laiškus apkepame ir sumaišome su paštetu. Į lietinių vidų dedame įdaro ir suvyniojame. Aliejuje apkepame iš abiejų pusių.
                            
 Receptas. Pyragėliai su pašteto įdaru
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   mairūnų    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų (maži)    šiek tiek   šalavijų    2 vienetai   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   džiūvesėlių    šiek tiek   druskos    140 gramų   pašteto (Biovela)    300 gramų   tešlos (sluoksniuota)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
                                Skanus ir išvaizdus patiekalas Velykoms. Galima daryti ir su vištos kiaušiniais, bet jie didoki. Tinka tiek vištų, tiek gyvulių kepenys. Aš gaminau iš kiaulės kepenų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Dieviškasis šaukštas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   ikrų    šiek tiek   žalumynų    šiek tiek   pašteto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant dugno šaukšto dėsime salotą ar kitą kokį žalumyną, ant jo paštetą, o jį papuošime ikrais.
                            
 Receptas. Sumuštinukai su paštetu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   pomidorų pastos (vyšniniai)    80 gramų   pašteto (Biovela)    4 vienetai   duonos (sumuštinių, riekelės)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Duoną paskrudinkite orkaitėje (3-4 min. 180-200 laipsnių) arba skrudintuvėje. Ant duonos tepkite paštetą ir dėkite pomidoriukų puseles bei petražoles.
                            
 Paštetą pasigaminkite namuose: atskleidė paprasčiausią būdą
                                Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas nustebino ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba. 
Istorinės virtuvės žinovas Tomas pasakojo, kad pavasarį vis daugiau bičiulių jo teiraujasi, kaip pagaminti tobulą paštetą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Pavasaris ne tik už lango, bet ir lėkštėje: žalsva duonelė iš natūralių ingredientų
                                Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvies pavasarį įsileisti ne tik į savo širdis, bet ir į lėkštes. Tomas ketina nustebinti ypatingo skonio svogūnų laiškų duonele bei kvapniu paštetu, o Vylius – spalvingomis salotomis, kurios puikiai tiks visiems, kurie prieš vasarą susirūpino savo mityba.
                            
 Siūlo išbandyti kitokį paštetą: greitai ir lengvai pasigaminsite patys
                                Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
                            
 Vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu
                                Naminis tepamas vištienos kepenėlių paštetas su subtiliu brendžio aromatu. Ingredientai: 550 g vištienos kepenėlių 100 g sviesto + 100 g apliejimui 4 česnako skiltelės 2 nedideli svogūnai 50 g Parmos kumpio (arba bekono) 100 ml brendžio 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių 2 valgomi šaukštai alyvų aliejaus Druskos Spalvotų pipirų – skoniui ir papuošimui Keli lauro lapai (papuošimui) Iš šio kiekio išeina du vidutinio dydžio indeliai Gaminimas: Keptuv...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Baklažanų paštetas
                                Itin gurmaniškas užkandis.
  Jums reikės:  Baklažanas    Česnakas    Raudonasis svogūnas    10 skiltelių saulėje džiovintų pomidorų  
  Paruošimas:
  Taip pat reikės: šviežių petražolių ir čiobrelių šakelių, poros šaukštelių balzaminio acto, šaukštelio grūdėtųjų garstyčių.
  Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti 0,5 cm dydžio kubeliais, pabarstyti druska ir palikti per naktį. Prieš gaminant patiekalą, gabaliukus reikėtų nuplauti ir palikti sietelyje nuvarvėti.
                            
 Keptas kepenų paštetas
                                Gardu ir sveika.
  Jums reikės:  1 kg kiaulienos kepenų    2 kiaušiniai    600 gr šoninės    1 st sultinio  
  Paruošimas:
  Išvirkite kepenis ir šoninę. Viskq sumalkite. Įpilkite sultinio stiklinę ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, paprieskoniuokite ir viską labai gerai išplakite, kol masė pašviesės. Pilkite į kepimo formą ir kepkite apie 40 min. Palikite gerai atvėsti. Pjaustykite gabalėliais ir tiekite kaip užkandį.
                            
 Vegetariškas sojų paštetas
                                Vegetarišką mitybą propaguojantys asmenys dažnai pritrūksta produktų pasiūlos Lietuvoje. Tad daugumą bemėsių gardėsių tenka gamintis patiems. Siūlome išbandyti sojų paštetą!
  Ingridientai:
  Soja, 200 gramų  Pievagrybiai, 500 gramų  Svogūnai, 4 vienetai  Kiaušiniai, 3 vienetai  Salierai, 2 vienetai  Petražolės, truputį  Aliejus, truputį  Prieskoniai, truputį  Druska, pagal skonį  Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
  Gaminimas:
  Nuplautus pievagrybius supjaustykite ir apkepinkite 4 šaukštuose...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Brokolių paštetas su kumpiu
                                Nekasdieniškas pašteto paruošimas.
    Ingredientai:  300 g brokolių (Brokoliai)    100 g sviesto    1 šaukštas citrinų sulčių    druskos    pipirų    muskatų    200 g virto arba rūkyto kumpio  
    Gaminimas:
  Brokolius supjaustome žiedeliais, pamerkiame į pasūdytą vandenį, palaikome 15min., o po to išverdame kitame pasūdytame vandenyje.  Atvėsusius brokolius sumalame mėsmale.  Į minkštą sviestą įberiame prieskonių supilame citrinų sultis ir dalimis, nuolat maišydami, dedame brokolius.
                            
 