paprika
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „paprika“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „paprika“.
            
 Šis akimirksniu paruošiamas troškinys užkariaus širdį: pirštus apsilaižysite
                                Norite, kad pietų ar vakarienės ruošimas neapsunkintų? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti itin lengvai paruošiamą paprikų troškinį, kuris tiks ir vegetarams.
                            
 Pasėkite šias daržoves jau dabar: galite auginti ir balkone
                                Esate paprikų gerbėjai? Laikas išbandyti jų auginimą namuose. Net jei neturite daržo, traškių saldžiųjų paprikų ar visus skonio receptorius pažadinančių aitriųjų galite užsiauginti ir bute. Kad vis daugiau žmonių atranda daržovių, gėlių auginimo namuose džiaugsmą, pastebi ir Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.  
„Lietuviai nuo seno yra stropūs daržininkai, besididžiuojantys savo užaugintu derliumi.
                            
 1 prieskonį laiko aukso vertės: vartokite dažniau
                                Paaiškėjo, kad pigus prieskonis, esantis daugelio virtuvės spintelėje, pasižymi savybėmis, kovojančiomis su vėžiu, ir gali sumažinti širdies ligų riziką. 
Paprikoje, visame pasaulyje populiariame prieskonyje, naudojamame įvairiems patiekalams gardinti, suteikti jiems skonį ir spalvą, gausu antioksidantų. 
Malta paprika gaminama iš džiovintų saldžiųjų paprikų. Šio prieskonio skonis gali būti įvairus, tačiau svarbus ne tik skonis, bet ir jo naudingos savybės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Jokiu būdu nešildykite 3 produktų mikrobangų krosnelėje: baigsis liūdnai
                                Nors atrodo, kad mikrobangų krosnelėje galima pasišildyti bet ką, vis tik saugos specialistai įspėja, kad tam tikrų produktų dėti į mikrobangų krosnelę nereikėtų. Pasirodo, jų yra net trys. 
Dažnas buityje norėdamas sutaupyti laiko šildant maistą naudojasi mikrobangų krosnele. Vis dėlto, teigiama, kad yra net keli produktai ir daiktai, kurių jokiu būdu negalima dėti į mikrobangų krosnelę.
                            
 1 produktas slopina apetitą ir degina riebalus: paaiškino, kaip tai vyksta
                                Aitrioji paprika slopina apetitą ir gali padėti numesti svorio. Gydytojas paaiškino, kaip tai vyksta. 
Nesvarbu, ar naudojate aitriąją papriką norėdami suteikti kariui išskirtinį skonį, ar pridėti padažui daugiau aštrumo, čili yra daugiau nei aštrus skonis. 
Pagrindinį aštrų skonį ingredientui suteikiantis kapsaicinas gali padėti numesti svorio, rašo express.co.uk.
                            
 Ar rasite kitaip atrodančią papriką? Turite 5 sekundes
                                Atidžiai pažvelkite į šį paveikslėlį – jame pavaizduotos net 128 paprikos. Visgi, jose slypi apgaulė. Ar pavyks vos per 5 sekundes suprasti, kas yra ne taip? 
Optinės apgaulės neretai tampa tikru iššūkiu, tad pasukti galvą tenka net ir kelias minutes.  
Šiame paveikslėlyje pavaizduotos net 8 eilutės, kuriose viena po kitos išrikiuotos paprikos. Tačiau viena jų yra šiek tiek kitokia nei visos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Paprikų deficitas parduotuvėse: vienur nėra, o kiti plėšia kosmines kainas
                                Kauniečiui pro akis nepraslydo kosminiai kainų skirtumai už raudonąsias paprikas parduotuvėse. Kaip skelbia naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“, skaitytojai skundžiasi, kad vienose parduotuvėse šių produktų nepavyksta rasti dėl galimų tiekimo sutrikimų, o kitose parduotuvėse paprikos kainuoja neįtikėtinai didelius pinigus.
                            
 Receptas. Rytietiškos baklažanų, avinžirnių ir alyvuogių salotos
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   alyvuogių    1 vienetas   baklažanų    1   česnakų (padažui)    1 vienetas   paprikų    1 vienetas   pomidorų pastos    1 stiklinė   žirnių (Avinžirniai)    šiek tiek   alyvuogių aliejaus (padažui)    šiek tiek   acto (balzaminis, padažui)    šiek tiek   sojos padažo (padažui)    šiek tiek   čili pipirų (padažui)    šiek tiek   žalumynų (padažui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Baklažaną supjaustome maždaug 1 cm griežinėliais, pabarstom druska, paliekam 10-15 min.
                            
 Receptas. Vištienos sparnelių "Tulpės" su medaus marinatu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   imbierų (maltas)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    3 valgomieji šaukštai   medaus    šiek tiek   paprikų (malta)    500 gramų   vištienos blauzdelių    šiek tiek   sojos padažo    šiek tiek   ciberžolės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus prieskonius, sojos padažą ir medų sumaišome ir supilam ant vištienos. Paliekam šaldytuve apie 30-40 min., kad įsigertų marinatas. Tada vištieną sudedam į kepimo indą ir supilam marinatą, kad neiškeptų per sausa.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Kalėdinės užkandėlės
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   alyvuogių (juodosios, perpjautos per pusę)    1/4 stiklinės   alyvuogių (juodosios, smulkintos)    1/4 stiklinės   bazilikų (smulkintas)    0.5 stiklinės   paprikų (raudonoji, skrudinta ir susmulkinta)    šiek tiek   majonezo    1/4 stiklinės   parmezano sūrio (trintas)    šiek tiek   druskos    4 vienetai   tortilijos    400 gramų   varškės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viename dubenyje sumaišiau tarkuotą varškės sūrį, smulkintą papriką, alyvuoges, baziliką, parmezano ...
                            
 Receptas. Lęšių troškinys
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bulvių    5   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    200 gramų   lešių    1 vienetas   morkų    1 vienetas   paprikų    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (milteliai)    1 valgomasis šaukštas   petražolių (smulkintos)    3 vienetai   svogūnų    250 gramų   jaučio kumpio    200 gramų   dešros (kiaulienos, šalto rūkymo)    300 gramų   kiaulės šoninės    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    0.5 stiklinės   sultinio (jautienos)    1 litras ...
                            
 Receptas. Skrudintos daržovės pitoje su mocarela sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   paprikų (geltonoji)    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    0.5 stiklinės   pievagrybių    1 vienetas   cukinijos    3/4 stiklinės   mocarelos sūrio (smulkintas)    2 valgomieji šaukštai   padažo (salotoms)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai dar reikės 2 pitų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Fitneso salotos
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   salotų (lapai)    200 gramų   vyšninių pomidorų    šiek tiek   paprikų (geltona)    0.5 vieneto   svogūnų (raudoni)    200 gramų   krevečių be kevalo (virtos)    2 valgomieji šaukštai   citrinų (sultys)    2 vienetai   aliejaus (alyvuogių)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirti krevetes, papriką ir svogūną supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus perpjauti pusiau.
                            
 Receptas. Omletas su bulvėmis
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    2 vienetai   bulvių    1 vienetas   paprikų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves nuskusti. Švariai nuplauti ir labai plonai supjaustyti. Svogūną ir paprikas susmulkinti kubeliais.
                            
 Receptas. Faršu įdaryta cukinija
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   paprikų    2 vienetai   pomidorų pastos (nebūtina)    200 gramų   pievagrybių    150 gramų   pieno (pabarstymui)    šiek tiek   druskos    6 vienetai   cukinijos    500 gramų   mesos (faršas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Graikiškos salotos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 arbatiniai šaukšteliai   kmynų    1 vienetas   paprikų    3 vienetai   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   acto    200 gramų   pieno    šiek tiek   druskos    5 valgomieji šaukštai   aliejaus    0.5 vieneto   aguročių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sūrį supjaustyti kubeliais, apvolioti miltuose ir suplakti su kiaušiniu bei kmynais. Viską pakepinkite keptuvėje ir leiskite atvėsti.
                            
 Receptas. Vyšniniai pomidoriukai grilyje
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   aliejaus (kokosų)    2/5 arbatinio šaukštelio   čili pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (milteliai)    1 žiupsnelis   druskos    15 vienetų   pomidorų pastos (vyšniniai)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pomidoriukus apšlakstyti kokosų aliejumi, apibarstyti druska ir prieskoniais, suverti ant iešmelių ir kepti 4 - 5 min., pavartant.
                            
 Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/3 stiklinės   kukurūzų (konservuoti)    1 vienetas   paprikų (raudona)    1/3 stiklinės   pupelių (raudonos, virtos)    4 valgomieji šaukštai   majonezo    4 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    500 gramų   brokolių    200 gramų   sūris (mėlynasis)    10 gramų   kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo)    šiek tiek   raudonėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sotusis guliašas
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   mesos (malta (kiauliena - jautiena))    500 gramų   bulvių    3 vienetai   paprikų (raudona)    3 vienetai   pomidorų pastos    1 vienetas   porų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Maltą mėsą pagardinti druska, pipirais. Iš faršo suformuoti nedidelius rutuliukus. Visas daržovės supjaustyti kubeliais.   Į karščiui atsparią keptuvę įpilti aliejaus ir apkepinti faršo kamuoliukus.
                            
 Receptas. Švežių kopūstų salotos
                                INGREDIENTAI:    0.5 galvos   kopūstų    1 skardinė   kukurūzų (konservuoti)    šiek tiek   svogūnų laiškų    2 vienetai   paprikų    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   citrinų (sultys)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kopūstą, papriką supjaustyti. Į dubenį sudėti kopūstą, papriką, kukurūzus, supjaustytus svogūnų laiškus. Išspausti šiek tiek citrinos sulčių, pagardinti druska, aliejumi.
                            
 Receptas. Gurmaniškas guliašas „San Tropez“
                                INGREDIENTAI:    6   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   paprikų (raudona)    1 vienetas   vištos filė    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    250 gramų   pomidorų padažo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių („IKI Gurmanų“)    50 gramų   padažo (bazilikų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome mažais gabaliukais vištienos filė ir sumaišome su pomidorų padažu, druska, pipirais, bazilikų padažu, smulkiai supjaustyta raudonąja paprika, susmulkintu česnaku ir prieskoni...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jautienos "Fajitas"
                                INGREDIENTAI:    2 kilogramai   jautienos    3 vienetai   svogūnų (raudoni)    3 vienetai   paprikų (raudonos)    3 vienetai   paprikų (geltomos)    3 vienetai   paprikų (žalios)    4 skiltelės   česnakų    2 vienetai   citrinų (šviežiai spaustos sultys)    100 gramų   alyvuogių aliejaus    3 gramai   pipirai (juodieji)    5 gramai   pipirai (chipotle)    16 vienetų   tortilijos (miltinės (15 cm skersmens))    500 gramų   grietinės    100 gramų   gražgarsčių    100 gramų   špinatų (lapai)    100...
                            
 Receptas. Gardusis tortilijų apkepas
                                Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui.  
 INGREDIENTAI:    8 vienetai   tortilijos    500 gramų   kiaulės faršo    200 gramų   fermentinio sūrio    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   paprikų    1 vienetas   pomidorų pastos    4 valgomieji šaukštai   pieno    3 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    2 valgomieji šaukštai   grietinės    3 skiltelės   česnakų    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    šiek tiek   česnakinio pa...
                            
 Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   krevečių (tigrinės, karališkos)    1 skardinė   avinžirniai (konservuoti)    1 vienetas   citrinų    2 skiltelės   česnakų    1 vienetas   paprikų (žalia)    1 vienetas   paprikų (raudona)    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   krapų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    4 valgomieji šaukštai   padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos))    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragėliai su paprikomis ir juoduoju kumpiu
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   paprikų (raudona)    1 vienetas   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    60 gramų   pieno    šiek tiek   druskos    šiek tiek   raudonėlių    300 gramų   kumpio (juodasis Biovela)    400 gramų   sluoksniuotos tešlos (bemielė)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Papriką iškepti orkaitėje, nulupti odelę, išimti vaiskotį ir sėklidžius, supjaustyti kubeliais.
                            
 Receptas. Omletas su daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    0.5 vieneto   paprikų (geltona)    0.5 vieneto   paprikų (raudona)    0.5 vieneto   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų (maži)    3 vienetai   kiaušinių    200 mililitrų   pieno    šiek tiek   druskos    30 gramų   brokolių    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   krapų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Paprikas supjaustome išilgai. Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejų ir apkepti smulkiai supjaustytus svogūnus.
                            
 Receptas. Makaronų mišrainė
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   makaronų    200 gramų   sparaginių pupelių (arba jauna cukinija (virta arba kepta))    200 gramų   paprikų (geltona ir raudona)    3 vienetai   pomidorų pastos    5 valgomieji šaukštai   konservuotų žirnelių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Skaniausias batonas su virta daktariška dešra
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   krienų    2 vienetai   paprikų    2 vienetai   pomidorų pastos    1 valgomasis šaukštas   garstyčių    3 vienetai   kiaušinių (virti)    1 vienetas   batono    100 gramų   dešros (Biovela)    100 gramų   sūris    250 gramų   sviesto    100 gramų   kumpio (rūkytas)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nupjaukite abu batono galius ir išskaptuokite minkštimą.  Susmulkinkite kiaušinius, pomidorus, dešrą, kumpį, sūrį, papriką.
                            
 Receptas. "Kiaušinienė" pietums
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   bulvių    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai (juodi)    200 gramų   paprikų (žalios)    3 vienetai   dešrelių (rūkytos)    100 gramų   kumpio (vytintas)    3 vienetai   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuskutame bulves, supjaustome ir apkepiname įkaitusiame aliejuje. Po 7 min. dedame pоaustytas paprikas, rūkytas dešreles, vytintą kumpį.
                            
 Receptas. Salotos su tunu
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    1 vienetas   paprikų    1 vienetas   svogūnų    200 gramų   tunų (konservuotas)    šiek tiek   druskos    1 vienetas   kininių kopūstų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūną supjaustyti smulkiai. Tuną sumaišyti su svogūnais. Kininį kopūstą susmulkinti. Agurką perpjauti išilgai, po to kiekvieną dalį perpjauti per pusę ir supjaustyti skiltelėmis. Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti grietine, majonezu arba aliejumi. Jei reikia pasūdyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tuno salotos su kiaušiniais bei kukurūzais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   kukurūzų (konservuoti, skardinė)    šiek tiek   paprikų (raudonoji, smulkinta (papuošimui))    šiek tiek   petražolių (smulkintos)    1 vienetas   porų    1 vienetas   svogūnų    3 vienetai   kiaušinių (kietai virti)    1 vienetas   tunų (konservuotas savo sultyse, skardinė)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūną susmulkinti, pabarstyti prieskon...
                            
 Receptas. Lašišos kepsnys su troškintomis daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   lašišų (file)    šiek tiek   prieskonių (žuviai)    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   porų    šiek tiek   cukinijos    šiek tiek   paprikų    šiek tiek   morkų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Lašišos filė barstyti žuvies prieskoniais ir palikti keletui valandų.
                            
 Receptas. Kalakutienos suktinukas su paprika
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų    šiek tiek   margarino    1/3 arbatinio šaukštelio   muskato    1 vienetas   paprikų (geltona)    2 vienetai   paprikų (žalia)    800 gramų   kalakutienos (filė)    300 gramų   kiaulės šoninės (rūkyta)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   raudonųjų pipirų (malti)    200 gramų   sūris (lydytas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kalakutieną padalinti į 4 gabalus, padaužyti, pasūdyti, apiberti muskatu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tėčio fantazija
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   paprikų    1 skardinė   pupelių (konservuotos)    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    1 skardinė   pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse su porais)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustyti kubeliais.  Papriką nuplauti, išskobti sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
                            
 Receptas. Kopūstų salotos žiemai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   kmynų    4 kilogramai   kopūstų    1 kilogramas   morkų    4 vienetai   paprikų (raudonoji saldžioji)    4 vienetai   svogūnų    šiek tiek   acto    1 kilogramas   raugintų agurkų    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome kopūstus, paprikas, morkas. Užpilame vandeniu, kad apsemtų daržoves. Verdame 10 min. Agurkus supjaustome griežinėliais, svogūnus pusžiedžiais. Viską sudedame prie kitų daržovių, druską, kmynus ir actą dedame pagal skonį.
                            
 Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   česnakų (trintas)    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (malti)    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   muskato    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (malta)    1 vienetas   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    200 mililitrų   pieno    500 gramų   pievagrybių    600 mililitrų   vandens    3 valgomieji šaukštai   grietinėlės (riebi)    100 gramų   kiaulės šoninės (rūkyta)    šiek tiek   druskos    200 ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Paukštienos plovas
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    1/3 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių (malti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    200 gramų   paprikų (geltonoji)    200 gramų   paprikų (raudonoji)    150 gramų   ryžių    1 vienetas   svogūnų    450 gramų   antienos (krūtinėlė)    šiek tiek   druskos    2 stiklinės   sultinio    4 valgomieji šaukštai   razinų    0.5 arbatinio šaukštelio   ciberžolės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustome 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustome svogūną.
                            
 Receptas. Paprastas rudens guliašas
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulienos    1 vienetas   paprikų (raudona)    1 vienetas   paprikų (geltona)    200 gramų   grybų (miško)    1 valgomasis šaukštas   miltai    2 valgomieji šaukštai   grietinės    šiek tiek   vandens    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustyti kubeliais. Papriką irgi supjaustyti kubeliais. Grybus supjaustyti stambiai.   Kiaulieną apkepti aliejuje apie 15 minučių.
                            
 Receptas. Pomidorų sriuba su ryžiais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   paprikų (aitrioji)    šiek tiek   petražolių    6 vienetai   pomidorų pastos    150 gramų   ryžių    250 gramų   kiaulės faršo    0.5 stiklinės   pomidorų sulčių    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje, perliejame šaltu vandeniu ir nukošiame. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir susmulkiname minkštimą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Spalvotasis troškinys
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   krapų    2 vienetai   paprikų (didelės)    šiek tiek   pomidorų pastos (konservuoti)    4   svogūnų (dideli)    400 gramų   kiaulienos    šiek tiek   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsa supjaustoma mažais gabaliukais ir sudedama į keptuvę apkepint. Tuo metu supjaustome papriką ir svogūną taip pat gabaliukais. Sudedame į keptuvę ir pakepiname kartu su mėsyte.
                            
 Receptas. Sveikos tuno salotos
                                INGREDIENTAI:    1 skardinė   tunų (konservuotas)    200 gramų   salotų (lapai)    1 vienetas   svogūnų (mėlynieji)    1 vienetas   paprikų (žalia)    3 vienetai   pomidorų pastos    50 gramų   kukurūzų (konservuoti)    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Salotų lapus suplėšome iki tinkamo dydžio salotoms, į jas dedame pjaustytą svogūną, papriką, pomidorus.
                            
 Receptas. Vieno kąsnio vėrinukai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   alyvuogių (be kauliukų)    1 vienetas   paprikų    50 gramų   feta sūrio    50 gramų   pelėsinio sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Turėjau 0,5 raudonos ir 0,5 geltonos paprikos.  Paprikas supjaustome kvadratėliais.  Susmulkiname kubeliais sūrius. Ant paprikos gabaliukų dedame sūrį ir alyvuoges. Perveriame mediniu pagaliuku.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Dovilės vištiena su ryžiais
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   ananasų (konservuoti)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    60 gramų   kukurūzų (konservuoti)    1 vienetas   paprikų    1 kilogramas   ryžių    600 gramų   vištos filė    250 gramų   pomidorų padažo    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   prieskonių (įvairūs)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išverdame ryžius. Vištienos filė supjaustome grežinėliais, sumaišome su prieskoniais bei pipirais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.
                            
 Receptas. Kiaušinienė
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   paprikų (raudona/geltona)    3 vienetai   kiaušinių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   krapų    šiek tiek   čiobrelių    šiek tiek   žolelių ir česnakų mišinio    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplauname pasirinktos spalvos papriką, atpjauname piršto storumo griežinėlius, išvalome nuo sėklų. Dedame paprikos griežinėlius į įkaitintą keptuvę, kuri ištepta alyvuogių aliejumi.
                            
 Receptas. Kepsniai orkaitėje
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   paprikų (raudonoji)    1 vienetas   paprikų (žalioji)    1 vienetas   svogūnų    700 gramų   kiaulienos    2 vienetai   kiaušinių    350 mililitrų   majonezo    šiek tiek   sūris (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (Vegeta)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aštrios auksinės bulvytės
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   bulvių    2   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (ugninė)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   žolelių ir česnakų mišinio    1 arbatinis šaukštelis   maltos saldžiosios paprikos    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves perpjauti per puse ir supjaustyti skiltelėmis. Užvirti puodą vandens ir apvirti jame bulvių skilteles apie 8 minutes, kad tik pradėtų minkštėti, bet nesuirtų.
                            
 Receptas. Omletas su mėsa ir pomidorais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   paprikų (malta)    4 vienetai   pomidorų pastos    150 gramų   svogūnų    4 vienetai   kiaušinių    1 arbatinis šaukštelis   kvietinių miltų    200 mililitrų   pieno    200 gramų   dešros (vytinta Biovela)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkiname kubeliais svogūną, pomidorus ir dešrą.  Įkaitiname keptuvėje kelis šlakelius aliejaus ir pakepiname svogūnus, kol gražiai pagels. Po to sudedame dešrą ir kepiname dar kelias minutes.
                            
 Receptas. Suktinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaušinių    šiek tiek   džiūvesėlių    30 gramų   sūris (fermentinis)    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   druskos    4 vienetai   jūros lydekų (filė, gabalai)    4 vienetai   krabų lazdelių    1 vienetas   paprikų (raudona, ankštis)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Filė perpjaukite skersai per pusę. Trupučiuką pasūdome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bulvių pica
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių    1 vienetas   paprikų    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    2 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    200 gramų   dešros    200 gramų   sūris    2 valgomieji šaukštai   grietinės    šiek tiek   prieskonių (vegeta)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves smulkiai sutarkuoti, įberti "Vegetos" ir supilti į formą. Kiaušinius išplakti su grietine bei miltais ir supilti ant bulvių.
                            
 Receptas. Spalvota žuvies užkepėlė
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   menkių ( filė)    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   pipirai    1 vienetas   paprikų (geltona)    16 vienetų   pomidorų pastos (maži)    4 vienetai   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Menkės filė druskiname, pabarstome pipirais, pjaustyta juostelėmis paprika.   Šalia dedame česnako galvą ir pomidoriukus.   Kepame folijoje orkaitėje 20 min.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 