omega 3

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „omega 3“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „omega 3“.

Šie produktai arterijas valo kaip šluota: sveikata padėkos

Širdies ir arterijų sveikata yra didžiulė problema visame pasaulyje. Manoma, kad maždaug ketvirtadalį visų mirčių lemia širdies ir kraujagyslių ligos. Tai apima visas širdies ir kraujotakos sistemos ligas, tokias kaip širdies nepakankamumas, insultas ir koronarinė širdies liga.  Daktaras Ericas Bergas dalijasi devyniais maisto produktais, kuriuos reikia valgyti, kad išvalytumėte arterijas.
2024-01-13

Atskleidė, ar sveika valgyti majonezą: kiti mano neteisingai

Nors kai kurie žmonės gali nevalgyti majonezo kasdien, yra daugybė žmonių, kurie jį mėgsta. Nors daugelis žmonių gali manyti, kad kečupas yra mėgstamiausias pasaulio pagardas, tačiau tai ne visai tiesa, nes įrodyta, kad majonezas yra dar labiau mėgstamas.   Nors galite neįsivaizduoti, kad bulvytės būtų mirkomos į ką nors kita, išskyrus kečupą, majonezas vis dar karaliauja.
2023-12-24
REKLAMA
Sutriko regėjimas, tirštėja kraujas, suprastėjo atmintis? Unikauskas įspėja organizmą papildyti viena medžiaga  Sutriko regėjimas, tirštėja kraujas, suprastėjo atmintis? Unikauskas įspėja organizmą papildyti viena medžiaga

Sutriko regėjimas, tirštėja kraujas, suprastėjo atmintis? Unikauskas įspėja organizmą papildyti viena medžiaga

Svarstote kuri riebalinė rūgštis svarbesnė – omega-3 ar omega-6? Žiūrovų pamėgtoje TV3 laidoje „Kviečiame daktarą“ prof. Alvydas Unikauskas drauge su „Eurovaistinės“ vaistininku Vygintu Milašiumi papasakojo apie omega riebalinių rūgščių svarbą ir atskleidė, kodėl svarbus jų balansas organizme.
2023-05-08
REKLAMA
Nemiga (nuotr. Unsplash.com) Nemiga (nuotr. Unsplash.com)

Jei kankina nemiga: šis maistas padės sureguliuoti miego kokybę

Prabundate itin anksti, tačiau nesijaučiate išsimiegoję. Arba priešingai – vartotės iki paryčių, o tuomet niekaip negalite išsibudinti – galva apsunkusi, kūnas neklauso. Su vienokiomis ar kitokiomis nemigos formomis tikriausiai esame susidūrę visi.  Priežasčių tam – aibė. Išbalansuoti miego režimą gali patiriamas stresas ir emociniai šuoliai, nepakankamas fizinis aktyvumas ir nejudrus gyvenimo būdas, nesureguliuotas dienos režimas ir nesubalansuota mityba.
2021-06-30
REKLAMA
Žuvies produktai  Žuvies produktai

TOP10 sveikatai naudingiausios žuvų rūšys

Žuvis ir jūros gėrybės – nepakeičiamas sveikatai palankios mitybos produktas. Kuri iš jų sveikatai palankiausia ir organizmui naudingiausia – vieningo atsakymo nėra ir greičiausiai negali būti, mat visose žuvų rūšyse yra organizmui būtinų naudingųjų medžiagų: vienose daugiau riebiųjų rūgščių Omega-3 ir Omega-6, kitose – lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ar mineralų.
2021-06-23
REKLAMA
Mėgstamiausios lietuvių žuvys, dažniausiai atsiduriančios ant mūsų stalo  Mėgstamiausios lietuvių žuvys, dažniausiai atsiduriančios ant mūsų stalo

Mėgstamiausios lietuvių žuvys, dažniausiai atsiduriančios ant mūsų stalo

Žuvis – nuo seno mėgstamas lietuvių patiekalas. Tokias lietuvių tradicines žuvis kaip karpis, skumbrė, silkė, šiandien papildo ir egzotiškesnės žuvys bei jūrų gėrybės. Vis dėlto daugelis lietuvių lieka ištikimi tradiciniam skoniui ir dažniausiai skanauja šias penkias labiausiai pamėgtas žuvis. Kokios žuvys dažniausiai atsiduria ant mūsų stalo, kokiomis maistinėmis vertybėmis pasižymi ir kaip gali būti ruošiamos, apžvelgsime šiame tekste.
2021-06-16
REKLAMA
Žuvis  Žuvis

Kokybiška žuvis: į ką būtina atkreipti dėmesį perkant žuvies produktus?

Šviežia, atšaldyta, užšaldyta, vytinta, rūkyta ir sūdyta – taip skirtingai galima apdoroti žuvį, kuri praturtins jūsų vakarienę, nebent... bus nekokybiška ir pasenusi! Norint išsirinkti kokybišką produktą, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į žuvies išvaizdą ar kvapą, tačiau ir į tai, kaip žuvis atkeliavo iki prekybos vietos ir kokiomis sąlygomis ten buvo laikoma.
2021-06-15
REKLAMA
Lašiša (nuotr. Shutterstock.com) Lašiša (nuotr. Shutterstock.com)

Į kovą su virusais: imuninę sistemą palaikyti padės riebi žuvis

Stiprus imunitetas ypatingai svarbus šiandien, pasaulinės koronaviruso pandemijos akivaizdoje. Imunitetą stiprinti galima įvairiai, tačiau bene geriausias būdas tai daryti – užtikrinti, kad organizme būtų pakankamai naudingųjų mineralų, vitaminų ir kitų medžiagų.  Pandemija pakeitė mūsų mitybos įpročius Norint apsisaugoti nuo infekcijų ar su jomis efektyviai kovoti, reikia atkreipti dėmesį į savo mitybą.
2021-06-14
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

6 mitybos taisyklės, kurių laikosi japonai

Antsvorio problema pasaulyje itin opi. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, 2016 metais 1.9 milijardo Žemės gyventojų turėjo antsvorio, daugiau nei 650 milijonų iš jų buvo nutukę, todėl jiems grėsmė susirgti sunkiomis ligomis buvo didesnė, nei likusiai daliai žmonių.  Pagal klasifikaciją, antsvoriu įvardijamas kūno masės indeksas (KMI), viršijantis 25 balų reikšmę, nutukimu – viršijantis 30 balų.
2021-06-10
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

Sūdyta, rūkyta ar šviežia lašiša – kokią valgyti sveikiausia?

Jeigu šią savaitę dar nevalgėte žuvies, pats laikas tai pakeisti. O jei neprisimenate, kada žuvį paskutinįkart valgėte – sukluskite. Pasirodo, kad žuvį, o ypač riebią, reikėtų valgyti bent 2 kartus per savaitę, nes joje yra daug jūsų širdžiai, imuninei ir kitoms organizmo sistemoms vertintų medžiagų. Tik štai – parduotuvių lentynos lūžta nuo pasirinkimų: šviežios, sūdytos, rūkytos lašišos. Tad kaip išsirinkti tinkamą? Nuvertintas žuvies ruošimo būdas Pradėkime nuo sūdytos lašišos.
2021-06-09
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Žuvis  Žuvis

Susipažinkite su Lietuvoje auginamomis žuvimis: kodėl vietinis produktas – geresnis?

Parduotuvių lentynose pilna įvairiausių žuvų – ir egzotiškų, ir mums jau gerai pažįstamų. Tarp jų yra ir tokių, kurias gerai pažįstame: karpis, lašiša, lydeka ar upėtakis. Vis tik 2018 m. „Eurobarametro“ apklausa apie Europos Sąjungos žuvų produktų vartotojų įpročius atskleidė, kad lietuvis pirkėjas beveik dvigubai dažniau nei statistinis ES vartotojas iš viso neteikia pirmenybės žuvų kilmei. Apklausos duomenys rodo, kad principas „rinkis žuvį lietuvišką“ nėra populiarus.
2021-06-01
REKLAMA
Omega-3 (nuotr. Shutterstock.com) Omega-3 (nuotr. Shutterstock.com)

Žuvies nauda grožiui: patarimai, norintiems tankių ir žvilgančių plaukų

Plaukai yra tarsi mūsų vizitinė kortelė – nesvarbu, kokio ilgio ar struktūros jie bebūtų, norisi, kad jie būtų vešlūs, sveiki ir spindintys. Deja, net didelės sumos, išleistos grožio salonuose, nepagelbės, jei plaukams stings vitaminų ir mikroelementų, kuriuos mums gali suteikti tinkama mityba.  Plaukų būklė labai taikliai atspindi mūsų organizmo būklę.
2021-05-31

Reguliariai vartokite šią priemonę – išvengsite Alzheimerio ligos

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos, apie trečdalis visų mirčių yra susijęs su širdies ir kraujagyslių ligomis. Žuvų taukai gali užkirsti kelią į didžiules sveikatos problemas. Žuvų taukuose yra nepakeičiamų riebalų rūgščių, tokių kaip omega-3 ir omega-6, kurios padeda išlaikyti mūsų širdį sveiką. Štai, kas atsitiks su jūsų kūnu, jei reguliariai vartosite žuvų taukus.
2019-01-26

Žuvį valgyti sveika, tačiau kokios vertėtų atsisakyti

Rūpintis savo sveikata svarbu neužmiršti kiekvieną dieną, tad jei šiandieną svarstysite, ką sveiko gaminti pietums ar vakarienei– atsakymas jau yra. Mitybos specialistė Olga Pocienė įvardina žuvies išskirtines savybes, kurios ypatingai svarbios mūsų sveikatai bei atskleidžia, kokios žuvies, visgi, reikėtų vengti. „Kaip žinia, žuvis yra viena naudingiausių ir lengviausiai virškinamų gyvūninės kilmės baltymų. Tai produktas, kuris turi mažai kalorijų ir puikiai tinka laikantis dietos.
2017-08-01

„Gerieji“ riebalai: koks maistas užkerta kelią širdies ligoms

Augalinės kilmės riebalų vartojimas vietoj gyvulinės kilmės riebalų (pavyzdžiui, sviestas) nesumažina širdies ligų rizikos. Tokios išvados paskelbtos remiantis nauju moksliniu tyrimu, metančiu iššūkį oficialioms šiuolaikinių dietų gairėms, kurios rekomenduoja savo mitybos racione atsisakyti sočiųjų riebalų.
2017-02-25

Mokslininkai netikėtai pripažino: moterys su dideliais užpakaliukais yra sveikesnės

Studijos patvirtino, kad moterys turi raktą į sveikesnį gyvenimą. Oksfordo universiteto mokslininkai Diabeto, Endokrinologijos ir Medžiagų apykaitos centre atliko tyrimus ir nustatė, kad moterys su dideliais užpakaliais yra protingesnės ir atsparesnės chroniškoms ligoms, rašo indy100.com. Tai panašu į stebuklingo vaisto išradimą.
2016-11-28

GMO eksperimentas: modifikuoti augalai – naujas omega-3 riebalų rūgščių šaltinis

Didžiojoje Britanijoje vykdomas bandymas, kurio tikslas yra surasti alternatyvų būdą išgauti omega-3 riebalų rūgščių, jau tuoj duos vaisių. Hertfordshire'o grafystėje atliekamo novatoriško eksperimento metu auginami genetiškai modifikuoti augalai, kuriuose yra apstu žuvyse randamų naudingų riebalų. Pirmasis derlius bus nuimtas jau šį mėnesį.
2014-08-08

Omega-3 riebalų rūgštys gali saugoti nuo vėžio, rodo laboratoriniai tyrimai

Omega-3 polinesočiosios riebiosios rūgštys – ypač eikozapenteno riebalų rūgštis (EPR), gali būti naudingos žmonėms, sergantiems tam tikrų rūšių vėžiu, rodo naujausi laboratoriniai tyrimai, suteikę duomenų, kad riebiosios rūgštys gali sunaikinti vėžines ląsteles. Laboratoriniais tyrimais buvo siekiama nustatyti omega-3 rūgščių poveikį vėžinėms ląstelėms.
2013-08-20

Sveikatos šaltinis iš jūros gelmių

Turbūt daugelis iš mūsų prisimena, kaip vaikystėje turėjo gerti žuvų taukus. Tėvai aiškino, kad žuvų taukai stiprina imunitetą, gerina regėjimą, smegenų veiklą ir atmintį. Dabar žinoma, kad tai nėra didžiausias žuvų taukų pranašumas. Omega- 3 riebalų rūgštys būtinos kiekvienai mūsų ląstelei, tačiau pats organizmas jų negamina. Šių rūgščių galima gauti tik su maistu, daugiausia jų yra būtent žuvų taukuose. „Omega-3 riebalų rūgštys svarbios dėl daugelio priežasčių.
2012-03-12

Kaip sustabdyti senėjimą?

Visais laikais žmonės ieškojo jaunatviškumo receptų. Šiandien daugybė maisto papildų žada jaunystės išsaugojimą. Straipsnyje pateiksime keletą patarimų, galinčių padėti sumažinti nemielą metų naštą. Kaip sustabdyti amžiaus paliekamus pėdsakus be chirurgijos? Kai kurie maisto elementai yra puikūs pagalbininkai kovojant su senėjimo procesu.
2010-12-15
Į viršų