morkų pyragas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „morkų pyragas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „morkų pyragas“.
Rudeniškas morkų pyragas: ne tik gardu, bet ir maistinga
Ruduo mus džiugina gausiu derliumi, tad kodėl gi neišbandžius ko nors naujo? Siūlome paruošti šviežių morkų pyragą, kuriuo pasimėgaus visa šeima.
Itališkas morkų pyragas
Ingredientai:
Morkos, 300 gr.
Migdolai, 250 gr.
Cukrus, 150 gr.
Kiaušiniai, 8 vnt.
Apelsinų sultys, 300 ml
Medus, 2 v.š.
Sviestas formai patepti
Cukraus pudra pabarstymui
Apelsino žievelė
Vanilinis cukrus, 1 pak.
Morkas sutakuokite arba sumalkite, sudėkite į marlę ir beveik sausai nuspauskite.
Kotryna Starkienė rekomenduoja: purus ir gardus morkų pyragas
Morkų pyragas – desertas, kurį lengva pagaminti, tačiau skonis visada būna neapsakomai gardus. Kotryna Starkienė TV3 televizijos laidoje „Kotrynos burtai“ kaip tik ir atskleidė, kaip pasigaminti tobulą ir labai gardų morkų pyragą.
Velykiniai patiekalai vos už 20 eurų: išbandę nepasigailėsite
Jei planuojate šeimos vasaros atostogas, naują pirkinį namams ar turite kitų svarbių finansinių tikslų, neabejojame, kad norite sutaupyti. Deja, kartais šventės suplanuotą biudžetą pakoreguoja ir vėliau tenka labiau susiveržti diržus.
Kad taip nenutiktų ir jūs įgyvendintumėte savo šeimos svajones, išbandykite piniginei draugiškus velykinius receptus. Jie skoniu pranoksta net kai kuriuos prabangius patiekalus.
Receptas. Morkinis tinginys
INGREDIENTAI: 500 gramų morkų (sultingos) 400 gramų sausainių ((trapios tešlos)) 120 gramų cukraus 15 gramų vanilinio cukraus 200 gramų sviesto 150 gramų graikinių riešutų 1 vienetas citrinos žievelės (tarkuota) 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Morkų keksas
Pagrindiniai produktai sviestas ir morkos, trapus ir labai skanus gaminys.
INGREDIENTAI: 400 gramų morkų 300 gramų miltai 200 gramų sviesto 82% 200 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukti su cukraus pudra, sukant dėti po vieną kiaušinį. Morkas smulkiai sutarkuoti, sultis nuspausti.
Viešnia iš Afganistano
Sunku patikėti, kad kadaise morkine vadinta visai ne oranžinė, o violetinė spalva, mat iš pradžių morka buvo blyškiai violetinė. Būtent tokias daržoves ėmė auginti senovės Afganistano gyventojai. Kita vertus, ko čia stebėtis: mūsiškės laukinės morkos irgi ne oranžinės, o balsvos. Užtat kvepia daug skaniau nei tos, kurias esame įpratę valgyti. Violetinė spalva išties ilgą laiką europiečiams nežadino apetito, todėl ilgai morkomis šerti arkliai, o damos jų lapais puošė šukuosenas.
Morkų pyragas
Niekada nesiryžau kepti morkų pyrago, tačiau pabandžiau... Likau labai nustebinta - skonis nuostabus. Jums reikės: 150 gr. cukraus 200 gr. miltų 300 gr. smulkiai tarkuotos morkos 1 arb. š. kepimo margarino/sviesto 1 arb. š. sodos 1 kiaušinio
Paruošimas:
Jei kas nesiryžote kepti tokio pyrago - galiu pasakyti labai skanus ir siūlyčiau pamėginti.
Nuostabusis morkų pyragas
Tiems, kurie nesiryžta kepti morkų pyrago. Skonis nuostabus. Jums reikės: 150 gr cukraus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto margarino/sviesto, 200 gr miltų, 300 gr smulkiai tarkuotų morkų, 1 šaukštelis sodos.
Paruošimas Kiaušinį išsukite su cukrumi ir sudėkite tarkuotas morkas (geriausiai tarkuoti bulvių tarkute). Masę išmaišykit ir dėkite margariną - dar kartą viską išmaišykite. Paskui į masę pilkite miltus ir truputėliu acto gesintą sodą.