migdolai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „migdolai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „migdolai“.

Prieš naktį ragina suvalgyti 1 produktą: užmigsite žaibiškai

Daugelis žmonių ieško būdų, kaip greičiau užmigti ir mėgautis kokybišku miegu. Natūralios priemonės vis dažniau atsiduria dėmesio centre, o viena jų – migdolai. Šis paprastas užkandis ne tik padeda atsipalaiduoti ir geriau išsimiegoti, bet ir padidina organizmui naudingų maistinių medžiagų įsisavinimą. Migdolų nauda organizmui Ne paslaptis, kad migdolai jau šimtmečius vertinami dėl smegenis, plaukus ir odą stiprinančių savybių.
2024-11-19

Kardiologė ragina dažniau valgyti 1 produktą: širdis padėkos

Kardiologė ragina į savo racioną įtraukti šį užkandį ir valgyti jį kuo dažniau – jos teigimu, tai padeda net 30 proc. sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų, kurios per metus nusineša milijonus gyvybių, riziką. Širdies sveikata vis dar rūpinamasi nepakankamai – tai pasaulinio masto problema, kasmet pražudanti daugiau nei 20 mln. žmonių. Itin svarbu mityba Širdies ir kraujagyslių ligomis vadinamos bet kokios būklės, turinčios įtakos širdžiai arba kraujotakos sistemai.
2024-01-17

Šie produktai arterijas valo kaip šluota: sveikata padėkos

Širdies ir arterijų sveikata yra didžiulė problema visame pasaulyje. Manoma, kad maždaug ketvirtadalį visų mirčių lemia širdies ir kraujagyslių ligos. Tai apima visas širdies ir kraujotakos sistemos ligas, tokias kaip širdies nepakankamumas, insultas ir koronarinė širdies liga.  Daktaras Ericas Bergas dalijasi devyniais maisto produktais, kuriuos reikia valgyti, kad išvalytumėte arterijas.
2024-01-13

Išbandykite ypatingą receptą: šis pyragas patiks net didžiausiems gurmanams

Ruduo – puikus sezonas kepiniams. Jeigu norite išbandyti ką nors naujo, dalijamės itin gardaus medaus pyrago su migdolais ir kalendromis receptu. Gaminimo instrukcija Jums reikės: Sviestas, 200 gr. Cukrus, 200 gr. Kiaušiniai, 4 vnt. Citrina, 2 vnt. Miltai, 150 gr. Skystas medus, 6 v.š. Kalendros sėklos, 1 v.š. Malti migdolai, 150 gr. Kepimo milteliai, 1 a.š. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Patepkite specialią kepimo skardą pyragui su šiek tiek sviesto.
2023-10-30

Prieš naktį suvalgykite šį produktą: vienas, du ir jau miegosite

Geram miegui įtakos gali turėti tai, ką valgote likus kelioms valandoms iki miego. Tam tikri produktai ramina smegenis ir padeda užmigti, todėl specialistai ragina valgyti šiuos produktus prieš miegą – išsimiegosite puikiai. Nerekomenduojama prieš pat miegą daug ir sočiai prisivalgyti, nes tai gali sukelti diskomfortą ir virškinimo sutrikimus, tačiau kai kurie užkandžiai išties padeda užmigti, tad nereikėtų bijoti jų suvalgyti prieš miegą.
2023-10-02

Receptas. Pievagrybių sriuba su migdolų riešutais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek migdolų šiek tiek petražolių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 250 gramų pievagrybių 1.5 litro vandens 120 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas sultinio (daržovių, sausas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus.
2022-03-03

Receptas. Greitai paruošiami purūs keksiukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 6 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek migdolų (drožlės) 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų kefyro 60 gramų sviesto 1 sauja razinų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius sumaišyti su kefyru ir cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Ištirpintą ir atvėsintą sviestą supilti į kiaušinių masę. Miltus berti į skystą masę, sumaišyti.
2022-03-03

Receptas. Varškės rutuliukai su staigmena viduje

INGREDIENTAI: 50 gramų aguonų 100 gramų alyvuogių (įdarytos citrinomis arba paprastos) 50 gramų migdolų 50 gramų saulėgrąžų 50 gramų spanguolių (džiovintos) 100 gramų varškės šiek tiek druskos 50 gramų sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus.
2022-03-02

Receptas. Bandelės su razinomis ir riešutais

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 50 gramų migdolų (kapoti arba lazdyno riešutai) 2 vienetai kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 130 gramų pieno (šiltas) šiek tiek druskos 130 gramų sviesto (tirpintas) 100 gramų razinų 1 vienetas mielių (sausos, pakeliuose) 2 vienetai vanilinio cukraus (pakeliuose) PARUOŠIMO BŪDAS: Moliniame dubenyje sumaišyti miltus su mielėmis.
2022-03-02

Receptas. Migdoliniai keksiukai su baltuoju šokoladu

INGREDIENTAI: 80 gramų migdolų (plokštelės) šiek tiek vanilės (esencija) 2 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų pieno 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus 120 gramų baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, vanilės esenciją, cukrų ir pieną išplakti. Įmaišyti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vanilinį cukrų, migdolų plokšteles.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Baltos duonos suflė su migdolais

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų šiek tiek cinamono 50 gramų cukraus 100 gramų migdolų šiek tiek vanilės 4 vienetai kiaušinių 200 gramų batono 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: 200 gramų baltos duonos (4 riekeles) išmirkyti piene, pertrinti. Supilti ištirpintą svietą, nuvalytus ir sugrūstus migdolus, cukrų, 4 kiaušinių trynius, vieno apelsino ar citrinos nutarkuotą žievelę, razinas, cinamoną ir vanilę.
2022-03-02

Receptas. Kalakutienos maltiniai su migdolais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 80 gramų migdolų šiek tiek muskato šiek tiek petražolių šiek tiek taukų (riebalų) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 100 gramų batono šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės 40 gramų razinų 800 gramų kalakutienos krūtinėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa sumalama kartu su batonu, apšlakstytu grietine. Sudedami kiaušinių tryniai, razinos, sukapotos petražolės, pagardinama prieskoniais.
2022-03-02

Receptas. Velykė

INGREDIENTAI: 20 gramų abrikosų (džiovinti) 300 gramų cukraus 40 gramų figų 50 gramų migdolų 8 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 kilogramas varškės 150 gramų sviesto 30 gramų razinų 50 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilino 2 valgomieji šaukštai cukatų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-02

Receptas. Granola su uogomis bei jogurtu

INGREDIENTAI: 100 gramų avižinių dribsnių 50 gramų razinų 40 gramų kokosų (drožlės) 40 gramų migdolų 40 gramų anakardžio riešutų 40 gramų graikinių riešutų 1 valgomasis šaukštas cinamono 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas medaus 2 stiklinės jogurto (graikiškas) šiek tiek uogų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-03-02

Receptas. Kava su amaretu

INGREDIENTAI: 100 mililitrų kavos (karšta) 0.5 arbatinio šaukštelio migdolų (trupinti, kepinti) 1 valgomasis šaukštas grietinėlės (plakta) 70 mililitrų likerio (amareto) PARUOŠIMO BŪDAS: Karštą kavą supilti į taures. Tada supilti likerį ir išmaišyti. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti migdolais.
2022-03-01

Receptas. Angliškas šokoladinis pudingas

INGREDIENTAI: 60 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 2 valgomieji šaukštai migdolų (smulkinti) 2 vienetai kiaušinių 60 gramų kvietinių miltų 125 gramai džiūvesėlių 125 gramai pieno 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 50 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Kakava sumaišoma su tarkuotais džiūvėsėliais, į juos įpilama pieno arba grietinėlės, ir viskas 10 min.
2022-03-01

Receptas. Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais

INGREDIENTAI: 75 gramai abrikosų (džiovinti, įdarui) 60 gramų cukraus pudros (tešlai) 75 gramai migdolų 60 gramų migdolų (malti, tešlai) 1 vienetas kiaušinių (baltymai, įdarui) 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai) 150 gramų kvietinių miltų (tešlai) 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (įdarui) 120 gramų sviesto (tešlai) 7 gramai vanilinio cukraus (tešlai) 200 gramų baltojo šokolado (marcipanų masė, įdarui) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-01

Receptas. Mieliniai maltų migdolų blynai su juodųjų serbentų uogiene

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cinamono 5 valgomieji šaukštai cukraus 2 stiklinės migdolų (malti) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 400 mililitrų pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 50 gramų sviesto 20 gramų mielių šiek tiek uogienės (pagardinimui) PARUOŠIMO BŪDAS: Mieles ištrinu su cukrumi, kad pasidarytų skysta tyrelė.
2022-03-01

Receptas. Pyragas su vynuogėmis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 150 gramų cukraus 100 gramų migdolų (malti) 500 gramų vyniuogių 3 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 250 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2022-03-01

Receptas. Kavos pyragas

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 1 vienetas cinamono (lazdelė) 240 gramų cukraus (rudasis) 300 mililitrų kavos 50 gramų migdolų (smulkinti) 4 vienetai kiaušinių 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 50 gramų kvietinių miltų 200 gramų juodojo šokolado 120 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo 300 ml jau paruoštos kavos nuimame vieną šaukštą ir dedame į kitą indą.
2022-03-01

Receptas. Vaisių salotos su medumi ir laimo sultimis

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai aguonų šiek tiek arbūzų 1/4 stiklinės medaus 1/4 stiklinės migdolų (kapoti, kepinti) 3 ir 1/4 stiklinės vaisių (smulkinti (mango, obuoliai, kivi ir pan.)) 3/4 stiklinės uogų ((vynuogės, mėlynės, serbentai, avietės, žemuogės, braškės ir pan.)) 1/5 stiklinės sulčių (laimo) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite medų, laimo sultis ir aguonų sėklas viename dubenėlyje.
2022-03-01

Receptas. Avienos pilavas

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai migdolų 1.5 stiklinės ryžių 3 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo šiek tiek vandens šiek tiek druskos 0.5 stiklinės aliejaus 3 valgomieji šaukštai razinų 500 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kubeliais ir apkepinama.
2022-03-01

Receptas. Sausainiai su muskato riešutu

INGREDIENTAI: 8 gramai cinamono 1 arbatinis šaukštelis citrinų (žievelė, smulkinta) 250 gramų cukraus 4 vienetai gvazdikėlių 250 gramų migdolų 8 gramai muskato 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų PARUOŠIMO BŪDAS: Cukrus ir kiaušiniai 15 min. paplakami. Migdolai smulkiai sukapojami, sumaišomi su kitais prieskoniais bei miltais. Užminkoma kieta tešla. Ji iškočiojama, iš gauto lakšto išpjaustomos figūrėlės.
2022-03-01

Receptas. Blyneliai su braškėmis ir migdolų miltais

INGREDIENTAI: 100 mililitrų grietinėlės 50 mililitrų pieno 200 gramų miltai 1 vienetas kiaušinių 10 gramų kepimo miltelių 1 sauja migdolų ((miltai)) šiek tiek braškių šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Braškes susipjaustyti. Grietinėlėje ir piene išplakti kiaušinį. Tada suberti migdolų miltus, kepimo miltelius ir miltus, išmaišyti Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Į ją pilti šaukštą tešlos.
2022-03-01

Receptas. Velykinė pynė

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 100 gramų cukraus pudros 50 gramų migdolų (smulkinti) 2 vienetai kiaušinių 4 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų kvietinių miltų 250 mililitrų pieno šiek tiek druskos 100 gramų sviesto 100 gramų razinų 45 gramai mielių 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus ir užpilkite šilto pieno.
2022-02-28

Receptas. Vištiena su vynuogėmis ir migdolais

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 50 gramų migdolų 0.5 vieneto vyniuogių (žaliosios, kekėmis) 500 gramų vištos filė 200 mililitrų grietinėlės (35 pro.
2022-02-28

Receptas. Tinginys su migdolais

INGREDIENTAI: šiek tiek kakavos šiek tiek migdolų 3.5 vieneto sausainių (pakelis) 100 gramų sviesto 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sulaužyti sausainius. Tada išlydyti sviestą ir sumaišyti su kondensuotu pienu bei kakava. Supjaustyti migdolus, viską sumaišyti, sudėti į maišelį ar maisto plėvelę ir suslėgus kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus.
2022-02-28

Receptas. Juoduogių putėsiai

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų juodųjų serbentų šiek tiek migdolų 2 stiklinės pieno 5 valgomieji šaukštai manų kruopų šiek tiek kokosų (drožlės) PARUOŠIMO BŪDAS: Manų kruopos ant silpnos ugnies išverdamos su 3 šaukštais cukraus. Blenderio pagalba sutrinami juodieji serbentai su trimis šaukštais cukraus. Juodieji serbentai sumaišomi su atvėsinta manų mase ir plakama, kol virsta putomis, papuošiama ir atšaldoma.
2022-02-28

Receptas. Aivaro keptas ledų tortas

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus pudros 90 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas krakmolo šiek tiek migdolų (drožlės) 250 gramų slyvų (džiovintos) 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 100 mililitrų obuolių sulčių 1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio) 50 gramų riešutų (grūsti) 100 mililitrų romo (tamsusis) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Papločiui 4 kiaušinių tryniu...
2022-02-28

Receptas. „Konkorėžiai“

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1.5 stiklinės migdolų 1 vienetas rozmarino (šakelė) 1 vienetas svogūnų 200 gramų vištiena (karšto rūkymo) šiek tiek majonezo 1 vienetas konservuotų kukurūzų (skardinėse) 200 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nulupti ir kartu su vištiena supjaustyti kubeliais, svogūną susmulkinti, sūrį sutarkuokite ir viską sumaišyti su kukurūzais, majonezu, druska ...
2022-02-27

Receptas. Morkų pyragas su sūrio kremu

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 200 gramų cukraus (rudas) 2/5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas) 2/5 arbatinio šaukštelio kardamono (maltas) 150 gramų migdolų 150 gramų migdolų (malti) 500 gramų morkų šiek tiek vanilės 4 vienetai kiaušinių (baltymai) 100 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 300 gramų sūris (varškės, kreminis) PA...
2022-02-27

Receptas. Saldus sūrio patiekalas

INGREDIENTAI: 1 sauja migdolų 2 vienetai obuolių 2 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Sūris ir nulupti obuoliai (išėmus sėklalizdžius) supjaustomi plonais griežinėliais, įberiama migdolų, įdedama majonezo, įpilama citrinos sulčių. Viskas sumaišoma. Galima pagal skonį įberti druskos. Prie šio patiekalo paduodama pakepintų duonos riekelių.
2022-02-27

Receptas. Salotos su mandarinais ir riešutais

INGREDIENTAI: 6 vienetai mandarinų (dideli) 300 gramų migdolų 300 gramų obuolių 6 valgomieji šaukštai jogurto (vaisinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Mandarinus nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis. Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Riešutus susmulkinkite. Sumaišykite su paruoštais vaisiais ir sudėkite į salotinę. Apliekite jogurtu. Tiekdami puoškite mėtų lapeliais.
2022-02-27

Receptas. Migdoliniai kankorėžiukai

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus pudros 4 valgomieji šaukštai kakavos 2 valgomieji šaukštai medaus 2 saujos migdolų (plokštelės) 70 gramų žemės riešutų (malti) 200 gramų sausainių (minkšti, apvalūs) 120 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai romo 80 gramų baltojo šokolado (trupintas arba tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Šiam receptui naudojame apvalius ir minkštus sausainius, kad gerai įsmigtų migdolų plokštelės.
2022-02-27

Receptas. Empanada su avietėmis, ožkos pieno sūriu ir migdolais

INGREDIENTAI: 370 gramų aviečių 0.5 stiklinės cukraus 1 stiklinė migdolų (plokštelės) 2 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 340 gramų sūris (ožkos pieno) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite miltus ir 0,5 šaukštelio druskos, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
2022-02-27

Receptas. Greitas obuolių pyragas be tešlos

INGREDIENTAI: 10 gramų cinamono (maltas) 150 gramų cukraus 210 gramų margarino 50 gramų migdolų (plokštelės) 1 kilogramas obuolių 200 gramų kvietinių miltų 10 gramų džiūvesėlių (malti) 200 gramų manų kruopų PARUOŠIMO BŪDAS: Maltus cinamonas išmaišyti su 50 g cukraus. Obuolius nuskusti, išmesti sėkladėžes, supjaustyti skiltelėmis, juos išmaišyti su cinamono ir cukraus mišiniu.
2022-02-27

Receptas. Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"

INGREDIENTAI: 6 vienetai pipirai ( čiliančios) 6 vienetai pipirai (pasilija) 6 vienetai pipirai (mutalos) 1 kilogramas pomidorų pastos 400 gramų svogūnų 4 skiltelės česnakų šiek tiek raudonėlių 5 gramai pipirai (juodieji) 50 gramų žemės riešutų 3 gramai cinamono 20 gramų razinų 50 gramų migdolų 2 litrai sultinio ((vištienos)) 100 gramų cukraus 0.5 litro alyvuogių aliejaus 2 kilogramai kalakutienos (krūtinėlė (be kaul...
2022-02-26

Receptas. Manų kruopų pyragas

INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 220 mililitrų pieno 120 gramų sviesto 180 gramų kvietinių miltų 120 gramų manų kruopų 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 50 gramų migdolų (drožlės) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-26

Receptas. Glaistytas citrininis pyragas Kalėdoms

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aguonų 3 vienetai citrinų (žievelė ir sultys) 230 gramų cukraus pudros 220 gramų cukraus 180 gramų migdolų (malti) 4 vienetai kiaušinių 130 gramų kvietinių miltų 120 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukti sviestą su 120 g cukrumi, įmušti kiaušinius, dėti miltus, aguonas, 2 citrinų žieveles, sultis bei maltus migdolus. Tešlą gerai išmaišyti ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
2022-02-26

Receptas. Gurmaniški Romos kepsneliai

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 8 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai) 4 vienetai laurų lapų (keli lapeliai) 1 valgomasis šaukštas migdolų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (grūdeliai) 2 kilogramai jautienos (kumpis) 250 gramų acto (raudonojo vyno) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas) 50 gramų sviesto (lydytas) 250 gramų sultinio (mėsai) šiek tiek razinų 6 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Jaut...
2022-02-26

Receptas. Švediškas mėlynių pyragas

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros 4 valgomieji šaukštai cukraus 500 gramų mėlinių šiek tiek migdolų 250 gramų džiūvesėlių 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Džiūvėsėlius sumaišyti su puse cukraus ir nuolat maišant pakepinti svieste. Likusį cukrų sumaišyti su nuvalytomis mėlynėmis, įpilti truputėlį vandens ir pakaitinti.
2022-02-26

Receptas. Naminis morkų pyragas

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (ir kardamonas) 1 stiklinė cukraus 0.5 stiklinės migdolų (smulkinti) 2 stiklinės morkų (sulčiaspaude sutarkuoti morkas) 3 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos ((gesinti puse šaukštelio acto)) 7 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Išmaišyti sviestą (geriausia sviestą prieš tai išlydyti ir atvėsinti) su cukrumi.
2022-02-26

Receptas. Šokoladinis pyragas su migdolais

INGREDIENTAI: 200 gramų šokoladas (juodas, 70% kakavos) 150 gramų cukraus 200 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis krakmolo ((kukurūzų)) 6 vienetai kiaušinių 100 gramų migdolų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 9 PARUOŠIMO BŪDAS: Kaitinimo inde, įstatytame į vandens vonelę, išlydyti sulaužytą juodą šokoladą. Vėliau sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, maišyti iki sviestas pilnai ištirps.
2022-02-26

Receptas. Bulgariškas šašlykas

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 10 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 20 vienetų migdolų 200 gramų svogūnų 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 4 valgomieji šaukštai juodos duonos (trupiniai) šiek tiek druskos 200 mililitrų aliejaus 1 kilogramas avienos (ar kitokia mėsa) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti mėsą 20-25 g gabalais, suverti ant iešmų kartu su svogūnų žiedais (galima suverti ir kitokių daržovių, grybų), gerai pasūdyti, apibarstyti pipirais ir...
2022-02-26

Receptas. Skanusis avienos šašlykas su migdolais

INGREDIENTAI: 2 kilogramai avienos 1 kilogramas svogūnų 2 vienetai citrinų 100 gramų migdolų (malti) 300 mililitrų rūgpienio šiek tiek pipirai (juodieji) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais, svogūnus supjaustyti žiedais, citriną - griežinėliais ir viską išmaišyti bei sudėti likusius komponentus. Marinuoti 1 - 2 dienas. Kepti ant karštų žarijų.
2022-02-26

Receptas. Pakastos avietės

INGREDIENTAI: 900 gramų aviečių 125 gramai cukraus pudros 125 gramai cukraus 40 gramų krakmolo 30 gramų migdolų (drožlės) 5 vienetai kiaušinių (baltymai) 5 vienetai kiaušinių (tryniai) 300 gramų kvietinių miltų 1 gramas citrinos rūgšties 10 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 40 gramų pudingo (avietinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus...
2022-02-26

Receptas. Pikantiška duona

INGREDIENTAI: 100 gramų migdolų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos) 100 gramų rugių (raugas) 1 kilogramas ruginių miltų 500 mililitrų vandens 200 gramų pieno (kietas) 200 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) 1 arbatinis šaukštelis druskos 20 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Į persijotus miltus įpilkite sumaišytą su vandeniu raugą, sutrupinkite mieles, išmaišykite ir palikite, kad pakiltų mielės.
2022-02-26

Receptas. Morengas su braškėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 200 gramų cukraus šiek tiek migdolų (smulkinti) 100 gramų kiaušinių (baltymai) šiek tiek grietinėlės (plakta) šiek tiek braškių (ar kitos uogos) PARUOŠIMO BŪDAS: Plakite kiaušinių baltymus kol pabaltuos, tęsiant plakimą berkite po truputį puse reikalingo cukraus. Kai baltymai pasidarys blizgantys ir tvirti, nustokite plakti ir įmaišykite likusį cukrų bei migdolus.
2022-02-26

Receptas. Pietų Afrikos patiekalas iš jautienos faršo

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai peletrūno 2 vienetai laurų lapų (užpilui) 50 mililitrų migdolų (pasmulkinti) 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 400 gramų jautienos faršo 2 vienetai kiaušinių (užpilui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 50 mililitrų džiūvesėlių 100 mililitrų pieno 300 mililitrų pieno (užpilui) 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 valgomieji šaukštai kario PARUOŠ...
2022-02-25

Receptas. Duona su razinomis, riešutais ir vaisiais „Pan Dulce“

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto apelsinų (žievelė, tarkuota) 0.5 stiklinės apelsinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi) 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota) 0.5 stiklinės citrinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi) šiek tiek cukraus pudros 3/5 stiklinės cukraus šiek tiek migdolų (skaldyti) 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys) 3.5 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (šiltas) 2 valgomieji šaukštai vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos ...
2022-02-25
Į viršų