mėta
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mėta“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mėta“.
            
 Įspėja dėl sodininkų pamėgto augalo: jo geriau nesodinti
                                Mėtos yra populiarus augalas, turintis daugybę skirtingų rūšių. Šis augalas turi neįtikėtinai malonų kvapą, tačiau gali sukelti problemų soduose, todėl ekspertė ragina nesodinti šio augalo sode. 
Augalų ekspertė Emily Kuzmiw, turinti savo „YouTube“ kanalą „The Suburban Garden Guide“, vaizdo įraše perspėjo sodininkus, kodėl mėtos gali kelti grėsmę.
                            
 Įspėja dėl sodininkų pamėgto augalo: jo geriau nesodinti
                                Mėtos yra populiarus augalas, turintis daugybę skirtingų rūšių. Šis augalas turi neįtikėtinai malonų kvapą, tačiau gali sukelti problemų soduose, todėl ekspertė ragina nesodinti šio augalo sode. 
Augalų ekspertė Emily Kuzmiw, turinti savo „YouTube“ kanalą „The Suburban Garden Guide“, vaizdo įraše perspėjo sodininkus, kodėl mėtos gali kelti grėsmę.
                            
 Žiurkių sode neliks nė kvapo: štai, ką reikia daryti
                                Žiurkių niekas nenori matyti savo soduose ir, laimei, yra daug saugių bei veiksmingų būdų, kaip neleisti joms ten patekti. 
Žiurkės ne tik kelia išgąstį ar pasibjaurėjimą, jos taip pat gali tapti dideliu sodininkų rūpesčiu.  
Šie graužikai ne tik ėda pasėlius, bet ir garsėja tuo, kad kaupia maistą po žeme ir suka lizdus, o tai reiškia, kad, jei jūsų sodas tapo žiurkių namais, jos gali iškasti ir augalus, ir sunaikinti jų šaknų sistemą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Į vandenį įberkite šių miltelių: riebalai degs savaime
                                Norite numesti svorio, tačiau nežinote, ko imtis? Ne bėda, kadangi riebalus puikiai gali padėti tirpdyti ir kai kurie gėrimai, kuriuos lengvai galite pasigaminti savo namuose. Be to, tirps ne tik riebalai, tačiau ir pasirūpinsite pakankamu išgeriamu kiekiu skysčių per dieną. 
Dauguma žino, kad geriausias riebalų tirpiklis – vanduo. Tačiau pasirodo, yra tam tikrų maisto produktų, kurie, vartojami kartu su vandeniu taip pat duoda puikių rezultatų.
                            
 Musių neliks nė kvapo: rado efektyvų būdą
                                Įkyrios musės vasarą vis taikosi įsibrauti į namus, tačiau viena moteris rado natūralų būdą, kad jų neliktų nė kvapo – gera žinia ta, kad tai kainuoja labai mažai ir skleidžia malonų aromatą.  
Pagaliau tikra vasara ir vis daugiau laiko praleidžiame mėgaudamiesi ja lauke – sode, kieme, terasoje ar tiesiog prie atviro lango.   
Deja, mes ne vieninteliai, kuriems patinka vasariška šiluma.
                            
 Pasodinkite šiuos augalus kieme: uodų neliks nė kvapo
                                Uodai nedaro didelės žalos, tačiau šiltuoju periodu jie apkartina malonų pasibuvimą lauke. Repelentas nuo uodų yra paprasčiausias būdas jų išvengti, tačiau tai ne vienintelis kelias – uodus puikiai atbaido ir augalai, kuriuos galite užsiauginti sode. 
Pasak keleto sodininkystės ekspertų, yra daugybė natūralių būdų atbaidyti šiuos vabzdžius jiems nepakenkiant, o vienas jų – auginti aromatingus augalus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Skruzdėlių atsikratykite visam laikui: štai, kas padės
                                Skruzdėlės yra dažna problema daugelio namuose, ypač vasaros mėnesiais, kai oras sušyla. Tačiau viena moteris pasidalijo paprasta gudrybe, kaip atbaidyti skruzdėles panaudojant vos vieną augalą. 
Vienos „Facebook“ grupės narė skundėsi, kad turi „didelę bėda“ su skruzdėlėmis, kurios veržiasi į jos namus.  
Skruzdėles atbaido mėta
Moteris rašė: „Pastarąsias kelias savaites į mūsų namus pradėjo plūsti skruzdėlės. Pastatėme kelis masalus ten, kur jas matėme, rašo express.co.uk.
                            
 Sutriko „Facebook“ ir „Messenger“ veikla
                                Trečiadienio vakarą sutriko „Facebook“ ir „Messenger“ veikla. Sutrikimai fiksuojami įvairiose pasaulio šalyse. 
Kaip rodo „Downdetector“ duomenys, visame pasaulyje sutriko „Facebook“ ir „Messenger“ veikla. 
Kaip pastebėjo tv3.lt, vartotojams esant šiose svetainėse buvo metami pranešimai, kad nutrūko interneto ryšys, taip pat galėjo sutrikti susirašinėjimo funkcijos. 
„Downdetector“ rodo, kad Jungtinėje Karalystėje nuo maždaug 17 val.
                            
 Zelenskis: dėl kompromisų su Rusija žmonės spręs referendume
                                Dėl kompromisų Ukrainos ir Rusijos derybose referendume spręs visos Ukrainos žmonės, sako Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai apima saugumo garantijas, Donbaso ir Krymo teritorijas, rašo „Suspilny“. 
„Atsakymas labai paprastas. Mes jau viską suprantame. Jie mūsų į NATO nesiima, nes bijo Rusijos. Tai viskas. Būkite saugumo garantais, kurie, deja, negali mums užtikrinti 100 proc.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Žiniasklaida: Lenkijoje įstrigo kelios dešimtys ukrainiečių našlaičių
                                Apie 50 ukrainiečių našlaičių įstrigo Lenkijoje, nes laiku nebuvo pateikti reikalingi dokumentai, rašo The Guardian. Visi jie ruošėsi skristi į Londoną, o iš ten turėjo keliauti į Škotiją. 
The Guardian rašo, kad apie 50 ukrainiečių našlaičių, kurių amžius svyruoja nuo dvejų iki 19 metų, pirmadienį turėjo skristi iš Varšuvos į Londoną. Vėliau šią savaitę jie turėjo keliauti į Škotiją.
                            
 Zelenskis: „Ukraina negali įvykdyti Rusijos Federacijos ultimatumų“
                                Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusijos Federacijos keliami ultimatumai Ukrainai yra nepriimtini. Jis pažymėjo, kad Rusijos ultimatumai galės būti įgyvendinti tik tuo atveju, jei Ukraina bus visiškai sunaikinta. 
Tai šalies vadovas sakė interviu Europos visuomeniniams transliuotojams, kurių fragmentą skelbia „Suspilne“, rašo naujienų agentūra „Unian“. 
Anot V. Zelenskio, Rusijos ultimatumai gali būti priimti tik tuo atveju, jei Ukraina bus visiškai sunaikinta.
                            
 Receptas. Kepti avienos šonkauliai
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (šviežiai malti)    1 sauja   rozmarino (smulkintas)    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos (košerinė)    1.5 kilogramo   avienos (šonkauliai)    1 sauja   mėtų (kapota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lietiniai su „Dulce de Leche“ karamele
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    6 stiklinės   pieno    šiek tiek   grietinėlės (plakta)    4/5 valgomojo šaukšto   sodos    šiek tiek   braškių    šiek tiek   sviesto ((kepimui))    šiek tiek   mėtų (lapeliai)    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia pasiruošti karamelę.
                            
 Receptas. Spanguoliniai koldūnai
                                INGREDIENTAI:    40 gramų   cukraus    10 gramų   krakmolo    450 gramų   spanguolių (arba kitokios Jūsų mėgstamos uogos)    2 vienetai   kiaušinių    3 stiklinės   kvietinių miltų    100 mililitrų   vandens (arba pienas)    3 gramai   druskos    šiek tiek   mėtų    10 gramų   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į platų dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę.
                            
 Receptas. Virti nektarinai su medaus sirupu
                                INGREDIENTAI:    600 mililitrų   vandens    112 gramų   cukraus    112 gramų   medaus    10 lapų   mėtų    6   nektarinų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vandenį, cukrų ir medų užvirinkite puode ant vidutinės ugnies. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos, sudėkite mėtų lapelius ir perpus perpjautus nektarinus bei kauliukų. Pavirkite, kol nektarinai sumikštės - apie 8 minutes. Tada juos išimkite, tačiau sirupui leiskite pavirti dar apie 10 minučių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kebabas ant iešmo
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   kalendrų    šiek tiek   petražolių    2 vienetai   svogūnų    400 gramų   veršienos    šiek tiek   druskos    šiek tiek   avienos    šiek tiek   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Avieną ir veršieną sumalkite du kartus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite mėsą su svogūnu, prieskoniais, druska, pagal skonį žalumynais.
                            
 Receptas. Cepelinai su varške
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   bulvių (virtos)    1 kilogramas   bulvių (žalios)    1 vienetas   kiaušinių    300 gramų   varškės    šiek tiek   druskos    20 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   grietinės    0.5 arbatinio šaukštelio   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
                            
 Receptas. Salotos su mėta ir citrina
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (grūsti)    2 saujos   špinatų    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    1 sauja   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Citriną nulupti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Citrinos gabaliukus sumaišyti su špinatais ir mėtomis. Pasūdyti, įberti pipirų, užpilti aliejumi ir išmaišyti. Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Saldusis PAVLOVA
                                Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems  
 INGREDIENTAI:    Tešlai:     3 vienetai   kiaušinių baltymų    110 gramų   cukraus pudros    Kremui:     200 gramų   graikiško jogurto    1 valgomasis šaukštas   cukraus (arba saldiklis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės esencijos    Papuošimui:     4 vienetai   kivių    100 gramų   besėklių vynuogių    1 vienetas   mangų    1 žiupsnelis   mėtų    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Arbata "Sušilk"
                                Labai kvapni žolelių arbata, tiks vėstantį rudenį,o ir žiemai reikia prisirinkti lapelių.  
 INGREDIENTAI:    1 litras   vandens    2 saujos   ginkmedžio lapų    1 saujelė   mėtų    1 saujelė   melisų    2 arbatiniai šaukšteliai   medaus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visas žoleles užplikau verdančiu vandeniu, uždengiu ir palieku 20 minučių. Skaninu medumi.
                            
 Receptas. Jogurto sriuba su lęšiais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   lešių    1 valgomasis šaukštas   ryžių    1 vienetas   kiaušinių (trynys)    2 stiklinės   jogurto    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   sviesto    3 valgomieji šaukštai   grietinės    0.5 litro   sultinio (mėsos)    1 valgomasis šaukštas   mėtų (smulkinti lapeliai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lęšiai ir ryžiai atskirai išverdami sultinyje, po to sumaišomi, įberiama druskos ir pipirų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pyragas "Pirmoji šalna"
                                INGREDIENTAI:    170 gramų   miltai    3 valgomieji šaukštai   kakavos    1 vienetas   kiaušinių    160 gramų   cukraus    70 gramų   sviesto    1 stiklinė   vandens    1 arbatinis šaukštelis   sodos    šiek tiek   cukraus pudros    šiek tiek   mėtų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus sumaišyti su kakava, soda ir cukrumi. Pilti verdantį vandenį ir maišyti. Tuomet įmušti kiaušinį ir supilti tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
                            
 Receptas. Dieviški sparneliai
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   vištiena (sparneliai)    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    3 skiltelės   česnakų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   kmynų    šiek tiek   ciberžolės    1 pundelis   raudonėlių    7 lapai   mėtų    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sparnelius apvolioti aliejumi.   Apibarstyti prieskoniais ir gerai įtrinti sparnelius.   Kepant galima į žarijas įmesti mėtos, raudonėlio.
                            
 Receptas. Mėtų degtinė
                                INGREDIENTAI:    0.5 litro   degtinės    2 saujos   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėtas smulkiai supjaustyti, sudėti į platų butelį ir užpilti degtine. Laikyti 2—3 dienas. Po to perkošti, supilti į butelį ir užkimšti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Braškių uogienė su citrinomis ir mėtomis
                                Tobulas citrusinių vaisių, mėtų gaivos bei braškių saldumo derinys.  
 INGREDIENTAI:    500 gramų   braškių    250 gramų   dansukker uogienių cukraus    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   mėtų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.   Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius.
                            
 Receptas. Tropinė šalta arbata
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   apelsinų sulčių    4.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   mėtų    4 stiklinės   arbatos (juodoji, šalta)    1 stiklinė   ananasų sulčių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite vandenį, šaltą arbatą ir sultis dideliame ąsotyje. Patiekite su ledukais, papuošus mėtos lapeliais. Skanaus.
                            
 Receptas. Mėtinė bulvių košė
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   bulvių    0.5 saujos   krapų    1 stiklinė   pieno    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    1 sauja   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuskusti bulves, supjaustyti į keturias dalis, sudėti į puodą su pasūdytu vandeniu ir virti, kol bulvės taps minkštos. Susmulkinti mėtas bei krapus. Bulvėms išvirus sutrinti jas, sudėti sviestą, pakaitintą pieną, smulkintą mėtą bei krapus ir viską gerai išmaišyti. Išties labai skani ir neįprasta bulvių košė.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kriaušės tešloje
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kriaušių    300 gramų   cukraus    1 pakelis   tešlos (sluoksniuota)    šiek tiek   mėtų ( papuošimui )    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpiname cukrų verdančiame vandenyje ir jame išverdame kriaušės. Išvirusias kriaušes paliekam nuvarvėti 10-15 min. Supjaustome sluoksniuotą tešlą ilgom juostelėm ir jomis apvyniojame išvirtą kriaušę ir kepame apie 15-20 min. orkaitėje. Papuošiame mėtų lapeliais.
                            
 Receptas. Pikantiška melionų sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    1 vienetas   citrinų    0.5 saujos   kalendrų    1 vienetas   melionų    250 mililitrų   pieno (kokosų)    300 mililitrų   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    2 vienetai   čili pipirų    0.5 saujos   mėtų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Melioną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Meliono gabaliukus sumaišome su kokosų pienu bei jogurtu. Mėtą, kalendrą ir čili pipirus smulkiai sukapojame.
                            
 Receptas. Trešnių musas
                                INGREDIENTAI:    25 vienetai   trešnių ( ( tamsios –10 vnt. ir šviesios –15 vnt))    šiek tiek   mėtų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš trešnių išimti kauliukus ir jas sutrinti smulkintuvu. Papuošti mėtos šakele. Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sluoksniuotas grietininis desertas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   kakavos    šiek tiek   vyšnių    1 kilogramas   grietinės    20 gramų   želatinos    šiek tiek   mėtų    šiek tiek   žaliųjų citrinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Želtiną užpilti 0,5 stiklinės šilto vandens. Į grietinę suberti 6 šaukštus cukraus ir išplakti. Vandenį su želatina pakaitinti, kol želatina ištirps. Neužvirti. Želatiną sumaišyti su grietine. Gauta masę padalinti į 3 dalis. Pirmą dalį sumaišyti su kakava.
                            
 Receptas. Keptos kukurūzų burbuolės
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   bazilikų    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   krapų (džiovinti)    2 vienetai   kukurūzų    šiek tiek   druskos    50 gramų   sviesto    6 vienetai   mėtų (lapeliai)    1 arbatinis šaukštelis   raudonėlių (džiovinti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkiname bazilikus, metas ir česnakus.  Minkštą sviestą (kambario temperatūros) išsukame su bazilikais, mėtomis, krapais, raudonėliais, pipirais, česnaku ir druska.
                            
 Receptas. Aviena jogurto marinate
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų (sultys)    7   česnakų (smulkinti)    2 valgomieji šaukštai   imbierų (smulkintas)    1 valgomasis šaukštas   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   kalendrų    200 gramų   jogurto (natūralus)    1 vienetas   čili pipirų (pipiras, susmulkintas)    400 gramų   avienos    4 saujos   mėtų (lapeliai, smulkinti)    1 valgomasis šaukštas   kumino     PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Su riešutais kepti viščiuko sparneliai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   imbierų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   kmynų    100 gramų   medaus    šiek tiek   vištienos sparnelių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (skardai patepti)    100 gramų   sviesto    100 gramų   riešutų (Jūsų mėgstami, kapoti arba malti)    šiek tiek   mėtų (lapeliai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sparnelius įtrinkite sviesto, riešutų, medaus, imbiero, kmynų, mėtų, pipirų ir druskos mišiniu.
                            
 Receptas. Farširuoti artišokai
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   artišokų    2 vienetai   citrinų    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    0.5 stiklinės   kedro riešutų    0.5 arbatinio šaukštelio   paprikų (malta)    1 stiklinė   batono (trupiniai)    2 stiklinės   baltojo vyno    šiek tiek   druskos    3 vienetai   ančiuvių    2 valgomieji šaukštai   mėtų    1 stiklinė   sūris (parmezano)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išspausti citrinos sultis į indą su vandeniu.
                            
 Receptas. Sumuštinis „KARVUTĖ“
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   alyvuogių (žaliosios)    1 vienetas   juodos duonos (riekės)    30 gramų   pieno    1 vienetas   mėtų (lapeliai)    1 vienetas   ridikėlių    2 vienetai   kumpio (Biovela, riekės)    3 vienetai   svogūnų laiškų    2 vienetai   duonos (sumuštinių, riekės)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tiesiog reikia pasitelkti fantaziją ir peilio pagalba, išpjausčius išvardintus produktus, suformuoti įdomų sumuštinį. Šį kartą pagaminau KARVUTĘ.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Gaivus agurkinis tortas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   krapų (smulkinti)    1 vienetas   kiaušinių    45 mililitrai   grietinėlės    1 valgomasis šaukštas   pieno (tarkuotas, padui)    200 gramų   varškės    šiek tiek   druskos    40 gramų   sviesto (padui)    1.5 valgomojo šaukšto   želatinos    1 vienetas   aguročių    6 vienetai   mėtų (šakelės)    1 vienetas   citrinos žievelės    1 stiklinė   krekerių (sūdyti, padui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pagrindui.
                            
 Receptas. Varškės desertas su braškėmis ir sausainiais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   graikinių riešutų (kapoti (papuošimui))    80 gramų   sausainių (trapūs)    200 gramų   varškės    3/4 stiklinės   braškių (šaldytos/šviežios)    šiek tiek   mėtų ((papuošimui))    200 gramų   sūris (grietinėlė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Gaunasi 2 sočios porcijos. Sausainius sutrupinkite ir supilkite į stiklinės apačią. Grietinėlės sūrį bei varškę išsukite su cukraus pudra.
                            
 Receptas. Folijoje kepta žuvis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 vienetai   svogūnų    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    1 kilogramas   žuvies    2 arbatiniai šaukšteliai   mėtų (džiovinta)    100 gramų   grybų (džiovinti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvalyta žuvis, išėmus kaulus, apšlakstoma citrinos sultimis, pabarstoma druska, pipirais, mėtomis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Prancūziškos žaliosios salotos
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (grūsti)    3 saujos   salotų (įvairios)    2 valgomieji šaukštai   garstyčių (dižono)    1 vienetas   svogūnų (raudonasis)    6 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    50 gramų   acto (vyno)    0.5 saujos   mėtų    1/4 arbatinio šaukštelio   provanso žolelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūną supjaustyti žiedais ir pamarinuoti acte. Įvairias salotas sumaišyti su svogūnais. Česnakus smulkiai sukapoti.
                            
 Receptas. Trinta melionų sriuba
                                INGREDIENTAI:    8 valgomieji šaukštai   cukraus    1 stiklinė   graikinių riešutų    1 arbatinis šaukštelis   imbierų (maltas)    2 valgomieji šaukštai   medaus    1 vienetas   melionų    1 stiklinė   vandens    2 vienetai   mėtų (lapeliai)    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės    1 stiklinė   sulčių (obuolių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Riešutus paskrudinti keptuvėje be jokių riebalų. Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus. Į gautą sirupą sudėti imbierą, citrinos žievelę.
                            
 Receptas. Rabarbarų „Mojito“
                                INGREDIENTAI:    1/5 stiklinės   sirupo (rabarbarų)    šiek tiek   ledukų    1/5 arbatinio šaukštelio   sodos    1/4 stiklinės   romo    4 vienetai   mėtų (lapeliai)    1/4 stiklinės   sulčių (laimo)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudedame į stiklinę mėtos lapelius ir patriname, kad išsiskirtų sultys. Sudedame pagrūstus ledukus. Supilame laimo sultis, romą bei rabarbarų sirupą. Galiausiai įmaišome sodą, kad suputotų. Patiekiame šaltą, papuoštą mėtos šakele.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Gaivūs uogų ledai
                                INGREDIENTAI:    50 mililitrų   grietinėlės ( (30-35% riebumo))    250 gramų   uogų (šaldytos (aviečių, mėlynių, gervuogių))    2 vienetai   mėtų (šakelės)    šiek tiek   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Smulkintuvu ar virtuviniu kombainu sutrinti šaldytas uogas, grietinėlę, cukraus pudrą iki vientisos masės.   Ledus patiekti rutuliukais iš karto. Papuošti šviežios mėtos lapeliais.
                            
 Receptas. Mėtų sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    400 gramų   žirnių (žali arba šaldyti)    šiek tiek   druskos    1 sauja   mėtų (šviežia)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įpilti vandens į puodą ir užvirinti. Atskirti mėtų lapelius nuo stiebelių ir nuplauti. Pasūdyti vandenį, suberti mėtos lapelius ir pavirti 3 min. Suberti žirnelius ir pavirti dar 5 min. Nuovirą supilti į atskirą indą, o mėtas ir žirnelius suplakti su mikseriu.
                            
 Receptas. Žėlė
                                INGREDIENTAI:    3 pakeliai   želės (skirtingu spalvų)    1 skardinė   persikų (konservuoti)    šiek tiek   mėtų (lapeliai)    šiek tiek   spanguolių    3 arbatiniai šaukšteliai   želatinos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 9   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žėlė pagaminam kaip nurodyta ant pakelio įdėdami dar į kiekvieną žėlė spalvą po a.š. želatinos. Paliekame atvėsti.   Persikų puseles įpjauname ne iki galo ir sudedam į forma, įberiame uogų, įdedam mėtų lapelių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Gaivus šventinis gėrimas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    500 mililitrų   limonado (Sprite)    2 saujos   mėtų    15 vienetų   ledukų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Citriną supjaustome griežinėliais, pasiruošiame mėtų lapelius.  Į stiklinę dedam ledo, tada citrinos ir mėtų - ir taip sluoksniuojame. Galiausiai užpilame "Sprite" gėrimu.  Tai puikus gaivinantis gėrimas visai šeimynai. Na, o suaugusieji gali dar jį pasigardinti - įsipilti šlakelį romo ar vermuto.
                            
 Receptas. Vaisinis desertas su ledais
                                INGREDIENTAI:    8 vienetai   ananasų (konservuoti, žiedai)    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    1 stiklinė   cukraus    8 vienetai   vyšnių (konservuotos)    4 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų    300 mililitrų   grietinėlės (plakta)    500 gramų   ledų (braškiniai)    šiek tiek   mėtų (lapeliai (papuošimui))    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilinio cukraus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Mėlynųjų pelėsių sūrio pyragaičiai
                                Tai gan neįprasto skonio "desertas" (o gal užkandis), kuris turėtų patikti mėlynojo pelėsinio sūrio ir sūraus maisto mėgėjams. Siūlyčiau arba iš vis nedėti druskos, arba labai nedaug, nes pelėsinis sūris pats savaime labai sūrus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištiena gruziniškai
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   svogūnų    1 ir 1/5 kilogramo   vištiena    1 litras   pieno    0.5 arbatinio šaukštelio   šafrano (maltas)    2 valgomieji šaukštai   mėtų (smulkinta)    0.5 kilogramo   mocarelos sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustytą gabalais vištą patroškinti troškintuvėje kartu su supjaustytais svogūnais ir šiek tiek aliejaus arba sviesto. Po to supilti pieną, suberti šafraną ir mėtą, užvirinti ir pavirti 10 min.
                            
 Receptas. Kokosinis sūrio pyragas su žaliąja arbata
                                Nekeptas pyragas. Visiškai nesaldus, lengvo gaivaus skonio, riebus. Kadangi labai mėgstu Matcha arbatos miltelius ir žalią spalvą, man labai patiko šitas pyragas. Kadangi pats įdaras net pastovėjęs šaldytuve daugiau nei dieną vistiek liko gana skystokas, siūlyčiau sausainių pagrindą daryti kiek storesnį, kad suteiktų stabilumo įdarui.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 