mėsos patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mėsos patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mėsos patiekalai“.
Šis perlinių kruopų ir mėsos troškinys nepaliks abejingų: rašykitės receptą
„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val:
1,5 st perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
500 g kiaulienos kumpio;
300–500 ml sultinio / vandens;
30 g sviesto;
1 a. š. džiovintų žolelių;
Druskos pagal skonį;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Šlakelis aliejaus.
Odetos maltos mėsos zrazus girs visa šeima: receptą verta turėti
„Šiuos zrazus pamenu iš vaikystės, kai ko gero nė viena šventė ar gedulingi pietūs neapseidavo be jų. Močiutė netgi kviesdavo šeimininkes, kad didesniam giminių susibėgimui paruoštu maistą ir visada būdavo šis patiekalas. Būtina į juos įdėti kmynų, nes jie priduoda puikų skonį. Nors tikrieji zrazai yra gaminami iš jautienos kaip suktinukai, bet šie buvo greitesnis jų variantas, toks ale tinginių“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Minkštutėliai maltinukai pagal Odetą: visi klaus recepto
„Kai pabosta tie patys skoniai ir vaizdai, gaminkite kitaip. Vietoj paprasto mums nuo vaikystės žinomo balto padažo, gaminkim su kokosų pienu ir matysite koks dieviškas skonis atsivers prieš akis. Tik nebijokite bandyti. Aš nepabūgau ir žinot ką? Aš atradau savo favoritą. Dabar tik taip gaminsiu maltinukus“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Šie Ingridos kotletai nepaliks abejingų: naudoja 1 slaptą ingredientą
„Kotletai. Tikrai taip ir aš juos kartais ruošiu šeimai pietums. Kartais šauna man kokių vis nors naujų idėjų, kad tie patys maltinukai suskambėtų vis kitaip. Šiandien ruošiau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka kalakutiena nebuvo visiškai sausa, o kotletukai sultingi ir minkštučiai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Taip kepti kepsnelius išmokė mama: išbandykite receptą
„Apskritai labai mėgstu kiaulienos kepsnius, tad man šis patiekalas super skanu. Amerikoje tokiu būdu kiaulieną nelabai kas ruošia, bet Lietuvoje, bent jau mano mama kiaulienos kepsnelius taip dažnai gamina ir daržoves renkasi pagal tai, ką turi šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
Reikės: 500 g kiaulienos nugarinės; 250 g sūrio („Gouda“, „Edamo“ ar pan.); 100 g pievagrybių; 2 nedidelių pomidorų; 3 valg. š. majonezo; 1 valg.
Rita atrado skaniausių kotletų receptą: „Nerealaus skonio“
„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Šis naminis vyniotinis papuoš Velykų stalą: „Išėjo super“
„Tai ar jau žinote ką gaminsite šventėms? Jei dar vis mąstote, skubu pas jus su idėja gardaus mėsos vyniotinio su kiaušiniu receptu. Išėjo super vyniotinis, labai gardus ir labai tinkantis Velykoms“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 250 gr maltos kiaulienos, 250 gr maltos vištienos, 1 kiaušinio, 4 kietai virtų kiaušinių, svogūno, 1 v.š. majonezo, maltos mėsos prieskonių, persilado, pipirų ir druskos, barbekiu padažo, aliejaus, papildomai reikės folijos.
Gardūs mėsos kukuliai padaže pagal Ingridą: šeima prašys pakartoti
„Tokie pietūs mane nukelia tiesiai į vaikystę pas mamą. Tai jaukus, šiltas, naminis maistas. Aš kartais tokių patiekalų užsinoriu, mielai juos valgo visa šeima“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Mėsos kukuliams reikės: 700 g smulkintos kiaulienos; 3 v. š. virtų ryžių; 1 kiaušinis; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 1 a. š. persilado prieskonių; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 1 v. š. miltų; aliejaus kepimui.
Nostalgiški kotletai pagal Mamos receptą: verti 10 balų
„Šiandien gaminau kotletus pagal savo Mamos receptą. Kotletus Mama visada troškina, gal todėl jie tokie gardūs. Kotletams naudojau kiaulienos faršą, kurį gardinau prieskoniais. Džiaugiuosi, kad kotletus pagaminti man pavyko taip, kaip Mamai, buvo labai labai gardūs“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Taip gaminti kotletus išmokė draugė: išeina superinio skonio
„Vakar nuo pietų turėjau užsilikusios bulvių košės ir mąsčiau, ką gi čia su ja pagaminti. Atsiminiau šiuos Audronės kotletus, kuriuos jau buvau gaminusi prieš keletą metų. Tad man labai patiko sunaudoti maisto likučius. Ir pabodę kotletai atrodo daug skaniau“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
REKLAMA
REKLAMA
Turbo greiti vištienos blyneliai: „Patiks visiems, net ir vaikams“
„Dar vienas patiekalas į greitų vakarienių temą. Patiks visiems, net ir vaikams“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
4 asmenims, apie 30 min: 400 g vištienos mėsos be kaulų; 100 g mozarelos sūrio; 1 kiaušinis; 1 šaukštas krakmolo; 2 skiltelės česnako; 1-2 šaukštai majonezo; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų baltųjų pipirų; žiupsnelis prieskonių vištienai.
Vištienos blynelių receptas
Vištieną supjaustome mažais gabaliukais, sūrį sutarkuojame.
Taip gaminti kotletai sužavės šeimą: Odeta ragina išbandyti
„Mano kotletai šį kartą su įdaru, kuris man labai patiko. Paprastai žmonės į kotletų vidų deda džiovintas slyvas, o aš ne taip kaip visi, pas mane turi būti atvirkščiai. Aš dėjau džiovintus abrikosus. Skanu, tikrai, tikrai“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Taip gaminto plovo recepto klausė net anyta: užsirašykite iš karto
„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
Ingrida atskleidė superinės mišrainės receptą: puikiai tiks Velykoms
„Skanios, sočios, su tokia gaivia rūgštele. Su duonos riekėle puikus – pietų dėžutės ar vakarienės variantas. O galbūt pasinaudosite idėja šventiniam stalui“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Šį netikrą „zuikį“ Edita kepė Velykoms: rekomenduoja kitiems
„Kepiau šį zuikį Velykoms – skanus, sultingas ir labai gražiai atrodo. Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusius margučius, kad nereikėtų išmesti“, – prieš kelerius metus savo tinklaraštyje „Oditėlės blogas“ rašė Edita.
Ši kumpio mišrainė taps Velykų stalo pažiba: recepto klaus visi
„Soti mišrainė, kuri tai pat tinka užpildyti vieno kąsnio šaukštelius“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė.
Mišrainei reikės: 400 g virto kumpio; 300 g fermenentinio sūrio; 1/2 didelio svogūno; 20 didelių alyvuogių; stiklinė smulkintų marinuotų pievagrybių ar kelmučių; majonezo; druskos; pipirų pagal skonį; šlakelis citrinos sulčių.
Sūris, kumpis ir svogūnas susmulkinama kubeliais. Alyvuogės pasmulkinamos sumaišoma su smulkintais grybais ir majonezu. Pagadinama prieskoniais.
Superinis šašlykų marinatas pagal Ingridą: verta išbandyti
„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą. Kaip šašlykus ruošiate jūs?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Ši Jurgitos mišrainė taps Velykų stalo pažiba: svečiai norės pakartoti
„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų stalo pažiba: užsirašykite iš anksto
„Paprastas, bet skanus užkandis. Ir nuobodūs kiaušiniai gali atrodyti įdomiau. Įdaras gaivus, bet tuo pačiu ir sotus. Man mėgstančiai kiaušinius, tai skaniausias užkandis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 10 min: 4 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 50 g šalto rūkymo kumpio; Pundelis svogūnų laiškų; Pundelis krapų; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį.
Įdarytų kiaušinių receptas
Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę.
Receptas. Šventinis vyniotinis su špinatais
INGREDIENTAI: 750 gramų mesos (malta) 300 gramų špinatų (šaldyti ir atšildyti) 220 gramų pievagrybių 120 gramų alyvuogių šiek tiek čili pipirų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas salierų (stiebas) 1 vienetas kiaušinių 2 vienetai batono (riekės, išmirkytos piene) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Kotletai grilyje
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (malta) 6 riekės batono 100 mililitrų pieno 1 galva česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek petražolių šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną išmirkyti piene ir išmaišyti iki vientisos masės. Į faršą suberiam išvardintus prieskonius, išspaudžiame česnaką, įdedam batono masę ir viską gerai išminkome. Suformuojame kotletukus ir kepame ant grilio.
Receptas. Mėsinis riestainis su kiaušiniu
INGREDIENTAI: 100 gramų kiaulienos (malta) 100 jautienos (malta) 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos 3 vienetai kiaušinių šiek tiek krapų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną ir jautieną sumaišome su druska, pipirais ir kubeliais supjaustytu svogūnų. Iš gautos masės padarome 3 riestainius. Kepiname keptuvėje iš abiejų pusiu.
Receptas. Kukuliai su padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų mesos (malta (kiauliena - jautiena)) 150 gramų ryžių (virti) 4 valgomieji šaukštai pomidorų tyrė 2 valgomieji šaukštai grietinės 2 valgomieji šaukštai miltai 1 valgomasis šaukštas bazilikų (kapotas) 200 mililitrų vandens (karštas) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą sumaišyti su ryžiais, druska bei pipirais. Suformuoti kukulius.
Receptas. Mėsos vyniotinis su grybais tešlos apvalkale
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos (malta) 500 gramų kiaulienos (malta) 300 gramų pievagrybių 2 vienetai svogūnų 3 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai krakmolo 2 valgomieji šaukštai kmynų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 50 gramų sviesto (arba margarinas) 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys 250 gramų miltai šiek tiek pieno Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Mėsa grilyje (universalus receptas)
INGREDIENTAI: 1 kilogramas mesos (kokią mėgstate) 1 litras kefyro (arba jogurtas) 1 arbatinis šaukštelis cukraus ((rudas)) 1 valgomasis šaukštas ciberžolės 2 skiltelės česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio muskato Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti, įdėti išvardintus prieskonius, supilti kefyrą. Viską išmaišyti. Marinuoti per nakt (jeigu pasirinkote jautieną, marinuokite kelias val., o kiaulieną - ilgiau.
Receptas. Sotusis šeimos kepsnus
INGREDIENTAI: 300 gramų mesos (malta) 3 vienetai bulvių 1 vienetas kiaušinių 100 gramų sūris (fermentinis) 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek prieskonių ( bulvėms ir maltai mėsai) 2 vienetai svogūnų ( vidutiniai) 2 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą galima paruošti iš anksto, kad truputį pastovėtų.
Receptas. Kepsniai su ananasais
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 skiltelė česnakų šiek tiek druskos 500 gramų kiaulienos (filė) 1 skardinė ananasų (žiedai, konservuoti) šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Filė gabaliukus išmušti ir pabarstyti druska. Česnakus smulkiai supjaustyti , įpilti aliejaus ir viską gerai išmaišyti. Mišiniu užpilti mėsą ir padėti į šaldytuvą kelioms minutėms.
Receptas. Šeštadieninis orkaitėje keptas kumpis
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos ( kumpis arba šoninė ) 1 saujelė prieskonių ( (itališkos žoleleles: raudonėliai, bazilikai, mairūnai, rozmarinai, dašiai, čiobreliai, šalavijai)) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek krapų 1 litras sulčių ((obuolių)) 2 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą įtrinti druska ir pipirais. Kai turi riebaliukų, keliose vietose padaryti įpjovas.
Džiovintomis slyvomis ir sūriu įdaryti maltiniai
Ingredientai: 500 g maltos mėsos 1 kiaušinis 2 riekutės batono Druskos, pipirų – pagal skonį 2–3 šaukštai džiūvėsėlių 2–3 šaukštai aliejaus kepimui Įdarui: 150 g džiovintų juodųjų slyvų 100 g fermentinio sūrio Gaminimas: Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, sudedame piene išmirkytą ir išminkytą batoną, druską, pipirų ir viską gerai išminkome. Slyvas nuplauname, sūrį supjaustome į tiek gabaliukų, kiek maždaug bus maltinių.
Avienos troškinys
Sudėtinės dalys: Aviena, 500 gramų Kvietiniai miltai, 1 šaukštas Raudonas vynas, 250 mililitrų Pomidorų padažas, 1 šaukštelis Aliejus, 1 šaukštas Morkos, 1 vienetas Salierai, griežinėlis, 1 vienetas Česnakai, skiltelė, 1 vienetas Lauras, lapelis, 1 vienetas Rozmarinas, lapeliai, 3 vienetai Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Mėsa supjaustoma dideliais kubeliais, pasūdoma, apibarstoma pipirais ir kartu su daržovėmis, lauro lapeliu b...
Moliūgų suktinukai
Sudėtinės dalys: Kiaulienos faršas, 400 gramų Prieskoniai, druska, pipirai Kiaušiniai, 1 vienetas Kvietiniai miltai, 100 gramų Aliejus Moliūgai, 400 gramų
Gaminimas:
Faršą išminkyti su prieskoniais (druska, pipirais), kiaušiniu ir įmaišyti miltus. Pusę moliūgo reikiamo kiekio sumalti,o likusį nuskusti su skustuku plonais griežinėliais. Išminkius mėsą, imti po nedidelį gabalėlį ir apsukti su moliūgo juostelėmis ir dėti į įkaitintą keptuvę.
Rūgpienyje virta kiauliena
Kiauliena – dažnas produktas lietuviškoje virtuvėje. Nors receptų, kaip ją paruošti, yra begalė, dažnai pritrūksta fantazijos. Siūlome jums kažką naujo: paragauti rūgpienyje virtos kiaulienos!
Ingridientai:
600 g neriebios mėsos be kaulo 30 g sviesto 3-4 skiltelės česnako 2 pomidorai (arba 0,5 pomidorų tyrės) 1 stiklinės miltų 1 stiklinė rūgusio pieno 2 svogūnai 1 morka 1 salieras 1 poras petražolių pipirų lauro lapelių (Lauro lapas) druskos
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti, sudė...