mėsainiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mėsainiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mėsainiai“.

Kuo greičiau išmeskite šiuos produktus: jie – širdies nuodas

Mėsainiai, keptos bulvytės, picos ir kiti patiekalai nors ir yra laikomi vienais nesveikiausių, tačiau gana dažnai nugula ant mūsų stalo. Visgi, kokią realią įtaką organizmui daro dažnas tokio maisto vartojimas? Apie tai papasakojo dietologas Mantas Liekis, kuris atskleidė, kokias ligas galima išsivystyti dėl reguliaraus nesveiko maisto vartojimo, bei paaiškino, kaip pasigaminti sveikesnes tokio maisto alternatyvas. Mėsainiai Pirmasis patiekalas sąraše – mėsainiai.
2024-09-13

Vilniuje už mėsainį festivalyje paklojo 19 eurų – bulvytės į kainą neįskaičiuotos

Vilniuje minios žmonių plūdo į brangių mėsainių festivalį. O skonių kupina įvairiausių – nuo tradicinių iki egzotiškų burgerių, ar net iki desertinių su ledais. Organizatoriai sako, kad dabar „burgeris“ tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių mėgstamų šaltibarščių, tad nenuostabu, kad festivalyje gali už jį nulupti ir didesnes kainas.
2024-08-10

McDonald’s dalins nemokamus mėsainius: skelbia, kur ir kada

Kiekvieną liepos trečiadienį greitojo maisto restoranų tinklas McDonald’s lankytojus vaišins nemokamais mėsainiais. Tiesa, galioja tam tikros sąlygos. Tam, kad gauti nemokamą mėsainį, lankytojai turi savo užsakymą pateikti McDrive langelyje. Minimali užsakymo kaina – 1 euras. Vienam automobiliui priklauso tik vienas nemokamas mėsainis. McDonald’s dalins nemokamus mėsainius Liepos 10 d. bus nemokamai dalinami Big Macai.
54 2024-07-11

Tik šiandien: „McDonald’s“ dalina nemokamus mėsainius, yra viena sąlyga

Kiekvieną liepos trečiadienį greitojo maisto restoranų tinklas McDonald’s lankytojus vaišins nemokamais mėsainiais. Tiesa, galioja tam tikros sąlygos. Tam, kad gauti nemokamą mėsainį, lankytojai turi savo užsakymą pateikti McDrive langelyje. Minimali užsakymo kaina – 1 euras. Vienam automobiliui priklauso tik vienas nemokamas mėsainis. Liepos 10 d. bus nemokamai dalinami Big Macai. Po savaitės (liepos 17 d.) lankytojai galės gauti nemokamus mėsainius su sūriu, dar po savaitįs McChicken.
2024-07-10

Gurmaniški Gian Lucos mėsainiai nepaliks abejingų: naudoja 1 slaptą ingredientą

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams Gian Luca Demarco ne tik atskleis, koks yra tikros žemaitiškos jautienos skonis, bet ir kiekvieną suvilios itin gurmaniško skonio mėsainiais. Atsispirti bus beveik neįmanoma, o ir savaitgalio meniu taps aiškus…   Laidos vedėjas pakvies susipažinti su nedidele šeima, gyvenančia netoli Telšių. Čia jie ne tik patys augina jaučius, bet vėliau ir siūlo savo pagamintą produkciją.
2024-02-23

Gerai žinomas restoranas nustebino maisto apžvalgininkus: patys nesitikėjo ištarti tiek komplimentų

Naujausioje tinklalaidės „Kas ant stalo?“ laidoje, lankėsi jau antrasis svečias – Andrius Užkalnis. Daug metų gerai žinomas maisto apžvalgininkas, kritikas ir gurmanas ragavo mėsainius bei vertino juos kartu su kitais laidos dalyviais.
2023-08-30

Mėsainis – lyg tradicinis lietuviškas patiekalas: kai kurie kainuoja po 19 eurų

Nuo aštriausio mėsainio Europoje iki mėsainio vien tik iš lietuviškų daržovių, kuriame nėra nė kvapo mėsos. Vilniuje dešimtą kartą iš eilės vyksta burgerių valgymo festivalis, kur šiemet pristatyta virš 70 skirtingų mėsainių. Burgerių kėpėjai pasakoja – nors mėsainis buvo sukurtas Jungtinėse Valstijose, jis tampa kone tradiciniu lietuvišku patiekalu šalia tautiečių taip mėgiamų šaltibarščių. Daugiau apie tai – TV3 žinių reportaže.
2023-08-12

Supyko ant maitinimo verslo strategijos: jie slepia savo tikrąjį vardą

Dar ne taip ir seniai naujienų portalo tv3.lt išleistas straipsnis apie „šešėlinės virtuvės“ konceptą Lietuvoje sukėlė intensyvias diskusijas. Tai neaplenkė ir „Kas ant stalo?“ tinklalaidės naujausio epizodo metu.  „Šešėlinė virtuvė“ – tai, kai iš tos pačios virtuvės maistas pristatomas kitų kavinių vardu.
2023-06-07

Kai norisi paprastai ir skaniai: sultingi vištienos ir šoninės mėsainiai

TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ varžėsi televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė–Jakovleva ir net 30 metų grilinimo patirtį sukaupęs Nerijus Karbauskas. Kiekvienas jų pristatė savo receptus ant grilio, o pergalę N. Karbauskui lėmė sultingų vištienos ir šoninės mėsainių receptas. Grilio entuziastas Nerijus pasakojo, kad visada mėgo daug ir skaniai pavalgyti.
2023-04-23

Pasigaminkite naminius mėsainius: skonis vertas 10 balų

Savaitgalį siūlome išbandyti net du gardžius patiekalus – mėsainius su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis bei marmurinį keksą su pasiflorais ir šokolado glazūra.
2023-02-17
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Vasariški mėsainiai

Mėsainyje galima aptikti šviežių daržovių, gardžios mėsytės ir įmantraus padažo. Žinoma, viską apjungia sūris, o įrėmina - bandelės. INGREDIENTAI: 4 vienetai mėsainių bandelių 400 gramų maltos mėsos 100 gramų sūris 1 pundelis salotų 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 žiupsnelis prieskonių šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-26

Receptas. Kotletai grilyje

INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos (malta) 6 riekės batono 100 mililitrų pieno 1 galva česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek petražolių šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Batoną išmirkyti piene ir išmaišyti iki vientisos masės. Į faršą suberiam išvardintus prieskonius, išspaudžiame česnaką, įdedam batono masę ir viską gerai išminkome. Suformuojame kotletukus ir kepame ant grilio.
2022-02-23

Receptas. Mėsainiai

INGREDIENTAI: 600 gramų jautienos 4 vienetai mėsainių bandelių 4 riekės sūris 4 lapai salotų 1/4 vieneto svogūnų 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 0.5 arbatinio šaukštelio provanso žolelių 3 arbatiniai šaukšteliai pomidorų padažo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną sumalti. Maltą jautieną sumaišyti su kapotų svogūnu, sojos padažu, provanso žolelėmis. Formuoti paplotėlius ir palikti pusvalandžiui šaltai.
2022-02-22

Receptas. Mėsainis

Vasara - puikus metas pasigaminti tobulo skonio mėsainį. Ant laužo kepta mėsytė tiesiog tirpsta burnoje, o dūmų aromatas skonį padaro dar gardesnį. INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 4 vienetai bandelių 2 vienetai agurkų 1 galva svogūnų 1 pundelis salotų 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą išmaišome su Jums tinkamu kiekiu pipirų ir druskos.
2022-02-16

Paragauti išskirtinių mėsainių plūsta tūkstančiai: tokia galimybė – tik kartą metuose

Ant laužo kepamos mėsos kvapas net lietui lyjant į mėsainių festivalį sostinėje pritraukė minias vilniečių. Nors mėsainių pardavėjai siūlo netikėčiausius derinius – su vaisių pagardaIs, išskirtiniais sūriais ir padažais, tarkim, majonezo ir viskio, vilniečiai sako, kad svarbiausia mėsainyje – mėsa. O už mėsainį žmonės negaili ir 10 eurų. Perspėjame, kad alkaniems geriau nežiūrėti.
Aktualijos 2021-08-04

„Hesburger“ mėsainyje rado vabalus: darbuotojai paaiškino, kad čia toks padažas

Užsukęs papietauti į „Hesburger“ kaunietis mėsainyje aptiko ropojančius vabalus. Vyro apetitas buvo sugadintas, tačiau labiausiai nustebino darbuotojų reakcija. Jie tikino, kad viskas normalu, juk čia toks padažas. Socialiniame tinkle „Facebook“ kaunietis Arminas pasidalijo nemalonia patirtimi.
2021-05-25

Mėsainių gerbėjams – originali idėja: receptas be bandelės pranoks visus lūkesčius

Nors dabar restoranuose galima rasti pačių įvairiausių mėsainių, tikriausiai būtų sunku pranokti tuos, kurie yra ruošiami namuose. Gaminant šį vakarėliams idealiai tinkantį patiekalą, galima į valias improvizuoti, išbandyti vis kitokius ingredientus ir papildomus pagardus.
2021-05-14

ES ūkininkai siekia uždrausti vadinti produktus be mėsos „mėsainiais“ ar „dešrelėmis“

Europos ūkininkai siekia prastumti draudimą vadinti bemėsius produktus „mėsainiais“ ar „dešrelėmis“, nes tokie pavadinimai esą klaidina vartotojus ir verčia manyti, kad juose yra mėsos. Ūkininkų reikalavimas atsispindi pirmadienį Europos Parlamentui pateiktame teisės akto pasiūlyme, dėl kurio parlamentarai turėtų balsuoti vėliau šią savaitę Briuselyje. Toks reikalavimas pasigirdo pastaruoju metu prekyboje populiarėjant vegetariškiems „mėsainiams“, savo skoniu labai primenantiems mėsą.
2020-10-19

Greito maisto restorano darbuotojas paviešino įrašus, kaip gaminamas maistas

Greito maisto restorano darbuotojas savo socialiniame tinkle viešina įrašus iš darbo ir pasakoja, kaip yra gaminamas maistas.  „TikTok“ socialiniame tinkle vienas iš darbuotojų paviešino darbus iš greito maisto restorano virtuvės. Įrašuose matyti, kaip gaminami jų garsieji kiaušiniai, taip pat – kaip paruošiami svogūnai. Netrukus visi įrašai paplito ir sulaukė milijonų peržiūrų. Žinoma, daugelio jau nenustebino, kaip gaminamas greitas maistas. Įrašai iš virtuvės – video siužete.
2020-10-01

Perversmas gaminant maistą – pasaulį užkariauja netikra mėsa

Jeigu gegužės pradžioje būtumėte nepagailėję 200 eurų, tai dabar turėtumėte beveik 2000 eurų vertės akcijų bendrovės, dėl kurios produkcijos amerikiečiai vis labiau eina iš proto. Nors įmonės „Beyond Meat“ pavadinime ir yra žodis „mėsa“, itin populiarius mėsiškus gaminius ji gamina visai ne iš mėsos.
2019-08-17

Socialinių tinklų žvaigždė Gražina spindi: renginyje pasirodė su vyru

Vasaros sezonas neatsiejamas nuo grilio patiekalų. Vieni grilio patiekalais mėgaujasi lauke, o kiti – namuose. Šiandien garsūs Lietuvos žmonės jais mėgavosi išskirtiniame vasaros grilio vakarėlyje, kuris vyko sostinėje. Šio renginio nepraleido garsūs Lietuvos žmonės, kurie mėgavosi įprastais bei vegetariškais burgeriais, juos ruošė Lietuvos Barbekiu asociacijos profesionalai – šefė, kulinarinių TV laidų vedėja Ilona Juciūtė ir kiti grilio meistrai.
2019-06-12

Garsiuosius vegetariškus mėsainius „Burger King“ pardavinės ir Europoje

Amerikiečių greitojo maitinimo restoranų tinklas „Burger King“ Švedijoje ketina pasiūlyti „Impossible Whopper“ – vegetariškų mėsainių, sulaukusių daug dėmesio Jungtinėse Valstijose dėl jų skonio, kur kas labiau primenančio mėsą nei kiti vegetariški mėsainiai, – versiją. Restoranų tinklas antradienį pranešė, kad Švedija bus pirmoji Europos šalis, kurioje jis pasiūlys šiuos mėsainius, o prekybos pradžia numatyta trečiadienį.
2019-05-21

Mėsainio skonis privertė aiktelėti: toks skanus, kad nereikėjo net bulvyčių

Pats metas pagalvoti, kuo palepinti užsukusius draugus arba šeimos narius. Pagaminkite gardžių mėsainių, kurių kvapas sukvies visus prie stalo. Jums reikės: 2 mėsainių duonelių, 200 gramų vištienos krūtinėlės, 4 saujų kukurūzų dribsnių, 1 didelio pomidoro, 4 didelių salotų lapų, dviejų riekių sūrio, 1 kiaušinio, džiūvėsėlių arba miltų, aliejaus kepti, raudonėlio, mėgstamų prieskonių.
2019-01-25

Neprireiks net kepsninės: naminiai mėsainiai, kuriems nepajėgsite atsispirti

Mėsainius galima gaminti aštresnius, švelnesnius ir produktus galite rinktis jums labiausiai patinkančius. Kadangi mano ir mano vyro skoniai skiriasi, mėsainius pagaminau skirtingus, t.y. skirtingais padažais. Pagaminus kilo mintis, jog vienas tinka moteriškam skoniui, o kitas labiau vyriškesnis, sodresnis ir gerokai aštresnis.  Reikės: 2 × 150 gr.
2018-06-13

Žaibiškai greiti mėsainiai: dangiškas skonis vos už kelis eurus

Trokštate pasigaminti grilio patiekalų, tačiau tam nenorite išleisti daug pinigų? Išbandykite šį greitų mėsainių receptą, kuriuos pagaminti užtruksite vos kelioliką minučių.  Reikės: 1 kg. maltos jautienos, druskos, pipirų, žolelių sviesto. Gaminimas: Greitai kuo mažiau liesdami, iš maltos mėsos suvyniokite kamuoliuką, šiek tiek suplokite ir per vidurį įspauskite duobutę.
2018-05-13

100 kartų skaniau nei restorane: naminiai mėsainiai nepaliks abejingų

Penktadienis yra puiki proga skaniai pavalgyti. Na, ir kodėl neleisti sau pasilepinti naminiais mėsainiais, kurie pranoks net pačius brangiausius, perkamus specializuotuose restoranuose.  2 mėsainiams reikės: mėsainių duonelės, vištų krūtinėlės (tinka kiaulienos, jautienos gabalėliai), kiaušinio, pomidoro, salotų lapų, pasirinkto sūrio, prieskonių (raudonėlio, saldžiosios paprikos miltelių.  Padažui: 200 gramų pomidorų padažo, smulkintų česnakų skiltelių, aitriųjų paprikų.
2018-01-26

Jums tai didelė porcija? Žmonės netiki, kiek gali suvalgyti ši smulkutė moteris

Pasaulio mėsainių valgymo čempionė šio titulo taip niekam ir neatidavė, o tuo pat metu nustatė naują pasaulio rekordą. Smulkutė ir vos 45 kg sverianti bei 1,70 m ūgio keturių vaikų mama Molly Schuyler, kasmetiniame „Hwy 55“ mėsainių valgymo konkurse, sudorojo 7 mėsainius, lėkštę gruzdintų bulvyčių ir beveik 600 ml gėrimo.
2017-05-31

Patiekalas už 10 eurų: gardūs naminiai mėsainiai su vištiena

Aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulienė TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“ pasidalino gardžių naminių mėsainių vištiena receptu. Reikės: Šaldytų prancūziškų bandelių Nukaulintos vištienos (nes ji sultingesnė nei file) Druska, pipirai Pomidorai, Rauginti agurkai, Salotų lapai, Svogūnai, Rikotos sūris, Fermentinis sūris, Garstyčios. Gaminimo procesas: Šaldytas prancūziškas bandeles dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 6 – 7 minutes.
2016-11-29

Naujausios nėščios Kelly Clarkson nuotraukos papiktino gerbėjus

„American idol“ žvaigždė, JAV pop roko dainininkė, dainų autorė ir aktorė Kelly Clarkson (33) šiuo metu skaičiuoja paskutines savo nėštumo dienas. Tiesa, naujausios jos nuotraukos papiktino gerbėjus. Scenos žvaigždė, pramogaudama Disneilende su pusantrų metų dukrele River Rose, išalko ir pietums pasirinko greito maisto produktą – mėsainį su sūriu, o visa tai užgėrė kolos gėrimu.
2016-02-27

Tiksinti bomba Lietuvos mokyklų kiemuose – kebabai ir mėsainiai

Ne retai šiuolaikiniai tėveliai žino, kad vaikų mityba vienas esminių aspektų garantuojančių jų vaikų geresnius mokymosi rezultatus, sveikatą bei turi įtakos emocinei ir psichologinei būsenai. Išleisdami savo vaikus į mokyklą, jie tikisi, kad vaikų mityba bus pasirūpinta. Žinoma, valstybės sveikatos politika ypatingą dėmesį skiria vaikų mitybai ugdymo įstaigose ir nuolat tobulina teisės aktus, atsižvelgdami į naujausius mokslinius tyrimus ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomendacijas.

Šeštadienį vilniečiai mėgavosi nemokamais mėsainiais!

Šeštadienį Vilniuje vos kelioms valandoms pievoje prie Baltojo tilto išdygo didžiausias atviras restoranas, kuriame vilniečiai buvo nemokamai vaišinami šviežiai pagamintais mėsainiais. Jame mėsainius kirto apie 2000 smalsuolių, kurių eilė driekėsi ne vieną dešimtį metrų.
2015-05-17

Greitas maistas mažina norą mylėtis

Nepasitenkinimą seksualiniu gyvenimu daugelis britų jaučia dėl netinkamos mitybos ir streso, parodė neseniai atlikta apklausa. Beveik trečdalis dalyvavusiųjų pasakė, jog nustojo užsiiminėti seksu dėl didelio nuovargio ar skausmo pilve, kurį sukelia nepilnavertė mityba netinkamu metu. Dar ketvirtadalis prisipažino, kad tai, jog jie neužsiima seksu lemia problemos santykiuose.
2015-05-03

Gundančių formų modelis ragina kirsti mėsainius!

Kaip manote, ar dieta dera greta gardaus kaloringo mėsainio? Tikrai taip, kai šį užkandį reklamuoja pavydėtinų formų modelis (youtube.com). „Guess“ veidas Charlotte McKinney sutiko filmuotis amerikietiško restorano „Carl’s Jr.“ reklamoje. 22-ejų gražuolė jau lyginama su podiumo princese Kate Upton, kuri, kaip ir Heidi Klum, taip pat reklamavo šio restorano maistą. Niekuo neprisidengusi mergina žingsniuoja gatve, o jos iškilios formos atkreipia visų vyrukų dėmesį.
2015-01-23

Kova dėl maisto

Kalbant apie maistą, pavyzdžiui, aš nemėgstu spanguolių ir nekenčiu silkės, apskritai, man patinka tik kelios rūšys žuvies, todėl Kūčios tikrai nėra mano mėgstamiausių švenčių sąraše. O patiekalą „Silkė pataluose“ apskritai reikėtų uždrausti, bet tai nei mano mamai, nei močiutei nelabai rūpi, todėl per kiekvienas Kūčias silkės bent vienas patiekalas vis tiek būna. Aišku, anokia čia problema. „Nenori – tai nevalgyk ir nedaryk problemos“, – protins gudragalviai komentatoriai.

A. Jagelavičiūtė turguje surengė mėsainių valgymo varžybas

Jau šį šeštadienį 9 val. ryto LNK „Receptų užkalbėtoja“ Agnė Jagelavičiūtė mokys gaminti mėsainius. Tiesa, dažniausiai degalinėje ar greito maisto restoranuose pagaminti mėsainiai būna kenksmingi ir labai kaloringi. O A. Jagelavičiūtė parodys kaip pasigaminti mėsainį, kuris bus ir sveikas, ir skanus. „Pažadu, šiame naminiame mėsainyje jusite sodrius ir ryškius marinuotos mėsos, šviežių daržovių ir pikantiškų padažų skonius“, – tikino Agnė.
2014-02-14

„Drama burger“ – verslas be dramos

Karolis Birgilas Kiekvieną kartais užklumpa pasirinkimo našta ir spėlionės dėl sprendimo perspektyvų. Naujo restorano sostinėje šeimininkai šiuo klausimu pažada tikrą dramą. Beveik prieš dvidešimt metų į Lietuvą įžengęs greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald‘s“ atnešė ir žodį „mėsainis“. Ilgainiui jis tapo greitojo maisto sinonimu ir tik visai neseniai buvo reabilituotas kaip brangesnių restoranų meniu vertas patiekalas.
2013-12-17

Dėl mėsainių pamišęs vyras net savo motociklą pavertė didžiuliu suvožtiniu

57 metų Harry Sperlas iš Floridos mano, kad mėsainiai – ne tik skanus maistas. Jo įsitikinimu, šis užkandis yra Amerikos kultūros dalis, todėl jie verti pagarbos, rašoma tinklalapyje odditycentral.com. „Jie skanūs, puikiai atrodo ir yra JAV simbolis“, – aiškina vyras. Tai paaiškina, kodėl H. Sperlas jau 23 metus pildo įvairiais daiktais muziejų „Burgerbilia“, pirmąjį ir vienintelis mėsos suvožtinių muziejų visame pasaulyje.
2013-11-12

Vyras per 30 metų suvalgė apie 12 tūkst. „Big Mac“ mėsainių

Jis neatrodo kaip greitojo maisto mėgėjas, tačiau 64 metų Dennisas Rosinlofas teigia, kad jis jau tris dešimtmečius yra priklausomas nuo ‚ „McDonald’s“ restorane gaminamų „Big Mac“ mėsainių. Per tą laiką vyras iš Jutos teigia suvartojęs apie 12 tūkst. mėsainių, rašo odditycentral.com. D. Rosinlofas pradėjo valgyti „Big Mac“ mėsainius, kai jis dar dirbo pardavėju prieš 30 metų. Nuo to laiko jis neatsisakė šio įpročio.
2013-09-17

„Utenos mėsa“ į mėsainių gamybą investavo 5 mln. litų

Vienos didžiausių šalies maisto pramonės įmonės „Biovela“ antrinė bendrovė „Utenos mėsa“ ketina tiekti kotletus „Hesburger“ tinklui - su juo jau pasiekė pirminius susitarimus. Taip pat bendrovė derasi ir su greitojo maisto restoranų tinklu „McDonalds“. Į įrangą, skirtą mėsainių kotletų gamybai bendrovė investavo 5 mln.
2013-07-03

Britanijoje ir toliau bus leidžiama prekiauti faršu, kuriame mažiau nei 50 proc. mėsos

 Didžiosios Britanijos vyriausybė ketina leisti prekybos centrams ir toliau prekiauti mėsos maršu, kurio sudėtyje yra mažiau nei 50 proc. grynos mėsos, nepaisant naujų Europos Sąjungos taisyklių, kuriomis siekiama užkirsti kelią netinkam maisto ženklinimui, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“. Pareigūnai sako, kad draudimas mažmenininkams į mėsos maršą dėti riebalų ir jungiamojo audinio mėsos pramonei kasmet kainuos šimtus tūkstančių svarų sterlingų.
2013-02-05

Airijos gamykla „Silvercrest Foods“ mėsainius gardino arkliena

Airijos Monahano grafystėje veikianti gamykla "Silvercrest Foods" pristabdė darbą, kol bus nustatytos aplinkybės, kaip į mėsainius su jautiena pateko arklienos, informuoja "Sky News". Sausio 16 d. Airijos maisto saugos tarnyba (FSAI) pranešė, kad iš 27 tarnybos patikrintų mėsainių dešimtyje buvo rasta "arklių DNR". Ši produkcija buvo parduodama Didžiosios Britanijos ir Airijos "Tesco" ir "Iceland", taip pat Airijos "Lidl", "Aldi" ir "Dunnes" prekybos tinklų parduotuvėse.
2013-01-18

Britų prekybos centruose jautienos mėsainiuose aptikta arklienos

Mėsainiuose su jautiena, parduodamuose pagrindiniuose Didžiosios Britanijos ir Airijos prekybos centrų tinkluose, rasta arklienos. Apie tai informuojama oficialiame Airijos maisto saugos tarnybos (FSAI), tikrinančios maisto produktų kokybę, pranešime spaudai.
2013-01-16

Brazilai valgo ne tik mėsainius, bet ir jų įpakavimus

Ar jūs kada nors buvote toks alkanas, jog net nepastebėjęs pradėjote valgyti mėsainį su visu popieriumi, kuriuo jis buvo įpakuotas? Kai kuriems žmonėms taip nutinka nuolat. Atrodytų, jog tai nieko baisaus, tačiau kai kuriems žmonėms įpakavimo popieriaus atsikandimas su maistu yra pats šlykščiausias dalykas. Tačiau vienas iš Brazilijoje esančių greitojo maisto restoranų „Bob‘s“ pasirūpino, jog jų išbadėjusiems klientams daugiau nekiltų jokių rūpesčių ar nemalonumų dėl maisto įpakavimų.
2012-12-28

Rusai raginami nebevalgyti „McDonald's“ mėsainių

Iki pat šios savaitės rusai maloniai mėgavosi hamburgeriais, tačiau pirmadienį vyriausiasis gydytojas-sanitaras ir „Rospotrebnadzoro“ vadovas Genadijus Onišenko išreiškė griežtą įspėjimą ir paragino rusus niekada nebevalgyti mėsainių. „Šis maistas – ne mūsų“, – pareiškė jis, rašoma „Inopressa“. Panašu, kad Rusijos pareigūnai „McDonald's“ pietų nelaiko „laimingais“ (angl. „Happy meal“ ir mano, kad Vakarai ruošia kažką negero.
2012-07-25

Mėsainių valgymo varžybas JAV laimėjo anksčiau anoreksija sirgęs kanadietis

Anksčiau anoreksija sirgęs kanadietis laimėjo Vašingtone surengtas tradicines mėsainių valgymo varžybas, praneša agentūra AFP. 24 metų Piteris Červinskis (Peter Czerwinski) per 10 minučių prarijo 15 mėsainių. Jis pergalę šventė ketvirtus metus iš eilės. Šias varžybas trečiadienį minimos JAV Nepriklausomybės dienos proga surengė vietos mėsainių tinklas. Trečiadienį Niujorke vyks ir tradicinės dešrainių valgymo varžybos.
2012-07-04

„McDonald's“ atidarys ekologišką restoraną

2012 metų Londono Olimpinės žaidynės didelį dėmesį skiria ekologijai, todėl „McDonald's“ nutarė neatsilikti ir įrengti keturis ekologiškus restoranus. Vienas jų veiks Olimpiniame parke ir vienu metu galės aptranauti 1500 klientų, rašo „Restaurant News“ „McDonald's“ naujuose restuoranuose pabanydys įdiegti tvarias technologijas, kurios taupo elektrą, vandenį ir leidžia klientams atsiskaityti už pirkinius mobiliaisiais telefonais.
2012-06-28

„McDonald's“: lietuvių perkamoji galia auga

Nuo metų pradžios pardavimai devyniuose Lietuvoje veikiančiuose „McDonald's“ restoranuose augo 9 proc., palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2011 m. Šį augimą labiausiai lėmė tai, jog lankytojai vis dažniau renkasi aukštesnės kokybės ir kainos patiekalus, tokius kaip „Roadhouse Classic“ ar „Big Tasty“ mėsainiai, taip pat dažniau mėgaujasi saldumynais.
2012-06-05

Kiek mėsainių iki traukinio?

Varšuvos centrinėje geležinkelio stotyje įrengti traukinių eismo tvarkaraščiai informuoja, kiek ir kokių „McDonald's“ produktų galima suvalgyti per laiką, likusį iki traukinio išvykimo.
2012-04-06

„McDonald's“ gamins sveikesnius mėsainius

„McDonald's“ nutarė maisto gamyboje atsisakyti amoniako hidroksido naudojimo. Pastaroji medžiaga buvo skirta bakterijų naikinimui, praneša CNBC. JAV žemės ūkio departamentas yra patvirtinęs šio prieštaringai vertinamo preparato naudojimą, tačiau „McDonald's“ teigia visada siekianti aukščiausių kokybės standartų, todėl  nusprendė atsisakyti amoniako hidroksido ir vietoje jo vartoti naujesnes maisto apdorojimo priemones.
2012-02-01

Tolimoji Pensilvanija – ten, kur kvepia magnolijomis

Daugeliui išgirdus žodžius – Jungtinės Amerikos Valstijos prieš akis iškyla viršsvorį turinčių žmonių, mėsainių ir skirtingų rasių bei kultūrų šalies vaizdas. Penkis kartus šiame įvairiaspalviame tautų katile viešėjusi tauragiškė Elena Mačiulienė jau priprato prie ilgo ir varginančio skrydžio lėktuvu, neįprastos kalbos, aštuonių valandų laiko skirtumo bei plačių, nuoširdžių šypsenų – išskirtinio amerikiečių bruožo.
2011-07-14
Į viršų