marinavimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „marinavimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „marinavimas“.

Atrado superinę agurkų mišrainę žiemai: turėkite receptą šių metų derliui

„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto;  100 g saulėgrąžų aliejaus.
2024-07-04

Neskubėkite išmesti pavytusių daržovių: patarė, kur jas panaudoti

Pavasarį morkos ir kitos rūsiuose sandėliuojamos daržovės nebe tokios sultingos kaip rudenį, tad neverta laukti, kol visai suvys. Išeitis – užmarinuoti ir iš naujo mėgautis jų traškumu.  Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad žalios ar termiškai apdorotos daržovės turėtų būti kasdienio mūsų raciono dalis, o raugintos ar marinuotos suteiks maistui daugiau skonių įvairovės.
2024-02-26

Atrado superinę daržovių mišrainę žiemai: gaminsite kasmet

„Man ši mišrainė tobula su silkute. Vien tik dėl silkės ją ir gaminu. Neesu labai didelė mėgėja konservuotų mišrainių žiemai (išskyrus burokėlių mišraines), bet ši tikrai gardi ir verta dėmesio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos išeina 5 – 0.5 l ir 1 – 0.7 l stiklainiai. Reikės: 2,5 kg cukinijų; 0,5 kg paprikos; 200 ml aliejaus; 200 ml acto; 1 v. š. druskos; 200 g cukraus; 0,5 l aštraus pomidorų padažo; 4-6 skiltelės česnako; čili jei norisi.
2023-08-30

Neišpilkite agurkų marinato: pasakė, kodėl jį verta gerti

Marinuoti agurkai – populiarus garnyras, tačiau suvalgę agurkus neskubėkite išpilti jų marinato. Specialistai paaiškino, kodėl naudinga jas gerti.  100 gramų agurkų marinato yra mažai kalorijų, angliavandenių ir nemažai natrio. Jame yra daug maistinių medžiagų, naudingų sveikatai, o naudų yra daugybė – nuo mėšlungio simptomų lengvinimo iki pagalbos kovojant su pagiriomis.  Marinate esančių vitaminų ir mineralų kiekis priklauso nuo naudojamų ingredientų proporcijų.
2023-08-20

Dalios agurkų marinatas nepalieka abejingų: „Tikrai patys skaniausi“

„Tai tikriausiai patys skaniausi marinuoti agurkai tinkantys kaip garnyras prie daugelio patiekalų. Būna ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo”, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 2 kg agurkų, 1 ½ l vandens, 2 stikl. (200 ml) cukraus, 3 v.š. druskos, 9 skiltelių česnako, 18 kvepiančiųjų pipirų, 2 a.š. ciberžolės. 3 v.š. medaus, 1 ½ stikl. 9% acto.
2023-08-18

Dietologė atsakė, kas geriau – rauginti ar marinuoti agurkai?

Agurkai tituluojami viena gaiviausių vasaros daržovių, tinkančia užkandžiams, skirtingoms salotoms, padažams ar sriuboms gardinti. Tačiau jų sezono įkarštyje norisi valgyti ne tik šviežių, bet ir pasirauginti ar pasimarinuoti žiemai. Nors abu šie būdai populiarūs, sveikatai palankios mitybos specialistė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pirmenybę teikia rauginimui.
2023-07-27

Raugti agurkai bus traškūs kaip niekada: štai, ką reikia daryti

Vasara – laikas, kai ant kasdienio stalo atsiduria šviežios, pačios įvairiausios sodo, daržo ir šiltnamio gėrybės. Tačiau artėjant rudeniui, jau nuo vasaros vidurio skubama pasiruošti užaugintas daržoves žiemai. Tam puikiai gali pasitarnauti rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, bet ir pigus būdas mėgautis užaugintomis daržovėmis visus metus, rašoma prekybos tinklo „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
2023-07-21

Išdavė, kaip marinuoti svogūnus: užsirašykite ir išbandykite

Grilio iškylos neatsiejamos nuo raugintų arba marinuotų mėsos priedų, vienas populiariausių – marinuoti svogūnai. Nuo aštrumo iki saldumo – skirtingai marinuoti svogūnai atskleidžia įvairias skonių gamas ir patiekalams suteikia papildomą akcentą. Ekspertai kviečia išbandyti negirdėtus svogūnų marinavimo receptus, kurių dėka grilio patiekalai sužibės naujomis spalvomis.
2023-06-15

Atskleidė tobulų marinuotų svogūnų receptą – naudosite visur

Ieškantiems gero, prie visko tinkančio garnyro nusišypsojo laimė. Kulinarinės laidos „Kotrynos burtai“ šeimininkė Kotryna Starkienė atskleidė skonio receptorius iš džiaugsmo šokti verčiančių marinuotų svogūnų receptą. Tobulam garnyrui reikia visai nedaug – vos kelių visiems prieinamų produktų. Tiesa, K. Starkienė ragina nepamiršti ir gražaus stiklainio, nes kuo jis gražesnis, tuo maloniau jį dėti ant stalo.
2023-03-11

Auksiniai specialistų patarimai, kaip kaupti uogas ir daržoves žiemai – išsaugosite vertingų medžiagų

Prasidedant produktų konservavimo sezonui, kai kurie tautiečiai prisipažįsta – mada rauginti ar marinuoti uogas, daržoves, ar vaisius kiek blėsta. Vis populiariau darosi atsargas kaupti šaldiklyje, ar tiesiog džiovinti. Specialistai žeria patarimų, kad ir kokį būdą kaupti atsargas žiemai pasirinktume, svarbu žinoti, kaip tinkamai tai daryti.  Vilnietė Onutė turguje prekiauja serbentais. Parduoda ne viską – dalį moteris konservuoja žiemai – verda serbentų uogienę, tiksliau – serbentų želė.
Aktualijos 2022-08-07
REKLAMA
REKLAMA

Šis agurkų marinatas taps šių metų hitu: užsirašykite ir išbandykite

„Mėgstu konservuoti. Man patinka pats procesas. Stebėti, kaip stiklainiai su vasaros gėrybėmis rikiuojasi rūsyje, pilnėja lentynos“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos marinato užpyliau 6 l agurkų. Agurkų pagal poreikį. Marinatas: 3 l vandens; 5 v. š. druskos; 1 st cukraus; 0,5 l acto; Kelios skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Saujelė juodųjų pipirų grūdeliais; 4 – 6 lauro lapai.
2022-06-21

Receptas. Burokėlių salotos žiemai

INGREDIENTAI: 4 kilogramai burokėlių 0.5 kilogramo svogūnų 0.5 kilogramo pomidorų pastos 0.5 kilogramo obuolių 0.5 kilogramo morkų 1 vienetas česnakų 4 valgomieji šaukštai druskos 2 valgomieji šaukštai cukraus 4 valgomieji šaukštai aliejaus 5 valgomieji šaukštai acto Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-26

Atskleidė, kas sveikiau: marinuotos ar raugintos daržovės

Apie marinuotas ir raugintas daržoves žino visi, tikriausiai nerasi nė vieno lietuvio, kuris nėra pastarųjų ragavęs. Tačiau tikrai ne visi žino, kad marinuotos bei raugintos daržovės ir vaisiai gali būti naudingi sveikatai. Apie jų naudą tv3.lt naujienų portalui papasakojo gydytoja dietologė Žana Antonova.
2021-08-28

Konservuoti pomidorai pagal Iriną: atskleidė puikų receptą

„Jau ir mūsuose šis korėjietiško stiliaus, pikantiško skonio, su rytietišku aromatu užkandis, tampa labai populiarus. Jį galite gaminti tiek greitam valgymui, tiek konservuoti žiemai“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina. Korėjietiški marinuoti pomidorai Reikės: 1,5 kg pomidorų; 3 paprikos; 1 aštrus pipiras (pagal savo skonį dėkite); 1 didelė morka (šį kartą nedėjau); 1 didelė česnako galvutė; krapų, petražolių, bazilikų – pagal skonį.
2021-08-08

Irina atskleidė marinuotų česnakų receptą: taps žiemos favoritais

„Daugelis klausia, kam marinuoti česnakus, jei jie iki pat pavasario ir taip puikiai išsilaiko. Ogi todėl, kad tai yra originalus, traškus, neturintis to česnakinio aštrumo ir ryškaus kvapo, labai skanus užkandis! O ir pats marinavimo būdas nesudėtingas“, – rašo tinklaraščio „Vakavimas.lt“ autorė Irina. Česnakus galite marinuoti galvutėmis. Jas reikia nulupti, paliekant tik vieną sluoksnį. Taip pat galite marinuoti nuluptomis ar neluptomis skiltelėmis.
2021-08-04

Marinuotos daržovės pagal Iriną – skonis sužavės visus namiškius

Jeigu šiemet negalite skųstis daržovių, užaugusių darže, kiekiu, Irina dalijasi daržovių asorti receptu, kurį paruošę žiemai nesigailėsite. Gaminant asorti, nereikės tikslaus daržovių kiekio. Tereikia pasiruošti norimą kiekį stiklainių, pasirinktas daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sluoksniais sudėti į stiklainius ir užpilti marinatu.
2020-08-04

TOP5 agurkų marinavimo būdai pagal Iriną: skubėkite išbandyti

Prasidėjus agurkų marinavimo sezonui, Irina siūlo išbandyti 5 naujus receptus, kurie greit taps jūsų šeimos mylimiausiais. Agurkai su paprika ir svogūnais Jums reikės: 2 kg agurkų; 600 g. svogūnų; 600 g. paprikos; 300 g. morkų; 1 čili pipiras; 1 galvutė česnakų; krapai ir petražolės pagal skonį; 100 ml acto 9%; 2 v. š. su nedideliu kaupu druskos; 3 v. š. su nedideliu kaupu cukraus; 50 ml aliejaus. Agurkus supjaustykite griežinėliais, paprikas ir svogūnus juostelėmis.
2020-07-31

Greiti agurkų marinavimo būdai: užtruksite vos keletą minučių

TV3 laida „Ūkio šefas“ lankėsi Kėdainių krašte, kuris nuo seno garsėja savo agurkų auginimo tradicijomis ir papročiais. Kasmet čia, dažniausiai liepos mėnesį, minima ir vietinių itin mėgiama Agurkų diena. Agurkų augintojų vardą Kėdainiai puoselėja jau kelis šimtmečius, o apie tai, kad mieste auginami agurkai, minima jau XVII amžiuje Karaliaus Jono Sobieskio laikais. Laidos „Ūkio šefas“ vedėjas Vylius Blauzdavičius aplankė Kėdainių pašonėje įsikūrusį vieną moderniausių šalyje agurkų ūkių.
2020-07-27

Marinuoti svogūnėliai pagal Iriną: receptą tikrai verta užsirašyti

Jeigu mėgstate marinuotus svogūnus, jų užsimarinuoti galite ir patys. Irina pasidalijo receptu, kuris leis pasigaminti skanius ir prie visko tinkančius svogūnėlius. „Daugelis esame įpratę sodinti svogūnus pakankamai dideliais tarpais vienas nuo kito. Aš sodinu labai tankiai, o tarp eilių palieku apie 40 cm. Vėliau, paaugus svogūnų laiškams jų neskinu, bet retinu, išraudama su visa galvute. Jų pakanka ir sočiai prisivalgyti, ir dar atsargas žiemai pasiruošti.
2020-07-14

Saldžiai rūgštūs agurkėliai: tiks prie visko

Jeigu gaminate mėsainius, turėtumėte žinoti, kad juos pagaminsite lengvai ir greitai. Tereikia žinoti šį receptą.  Jums reikės:  litro vandens, 200 ml 9 proc. acto arba obuolių acto, 150 gramų cukraus, 25 gramų druskos, 5 lauro lapelių, 5 pipirų. Į 1 litro stiklainius po: 1 a.š. sausų garštyčių, kelių krapų žiedynų, 2 skiltelių česnako, pasmulkintų griežinėliais pjaustytų agurkų Agurkus nuplauti ir įmesti į puodą su užvirusius vandeniu.
2019-08-14

Šis marinatas taps tikru favoritu: tiks visoms daržovėms

Šią vasara džiaugiatės didžiuliu pomidorų derliumi, tačiau nežinote, ką iš jų pagaminti? Tuomet jums tikrai pravers šis pomidorų marinatas, kuriam gardaus skonio suteiks želatina.  Pomidorus galima maišyti su agurkais ir svogūnais. Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v.š. cukraus; 1 v.š. druskos; 1 v.š. acto (9%); 3 v.š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui), 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.
2018-08-01

Paragavę negalėsite patikėti: dar tikrai neatrasta – džiovinti agurkų traškučiai

Gausus agurkų derlius keliauja į stiklainius, kibirėlius ir statinaites. Patyrusios šeimininkės žino gausybę receptų, kaip paruošti daržovių atsargas žiemai. Vienos labiau mėgsta marinuoti, kitos – rauginti, o trečios žiemą savo šeimą nudžiugina agurkų mišrainėmis ar ieško naujų, netradicinių agurkų konservavimo žiemai būdų, rašoma pranešime spaudai. „Birželį, kai „prasideda“ šviežios uogos, žmonės ima pirkti maišelius ir indus, skirtus produktų šaldymui.
2017-09-02

Kodėl Rusija neskuba tirti, kur iš šalies dingo 22 mlrd. dolerių?

Tyrimas dėl net Rusijai įspūdingo 22 mlrd. dolerių „dingimo“, pasinaudojus korupcija apipinta teisėsauga Moldovoje, yra stabdomas dėl Fedaralinio Saugumo Tarnybos (FST) pareigūnų veiklos, skelbia „Reuters“ ir žurnalistinį tyrimą 2014-aisiais inicijavęs leidinys „Novaja Gazeta“. Rusijos BBC padalinys pabandė išsiaiškinti, kodėl pačioje Rusijoje nepavyksta šio skambaus korupcinio skandalo paversti teismo byla.
2017-03-22
REKLAMA
Algis Kairys (nuotr. Organizatorių) Algis Kairys (nuotr. Organizatorių)

Kaip marinuoti šašlyką, kad Joninės būtų egzotiškos?

Jaukus šiltas vakaras, būrys artimųjų, dainos, šokiai, laužo šviesa ir kvapnus dūmas virš temstančių pievų. Tokios yra Joninės. Kad ši vasaros šventė tinkamiausia švęsti su giminėmis, įsitikinęs kas ketvirtas (23,7 proc.) Lietuvos gyventojas, parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa. Tačiau ką pagaminti Joninių stalui, kad giminės paparčio žiedo ieškotų sotūs ir laimingi? Atsakymas paprastas – šašlykų.

Kokių grybų dabar rasite miške ir ką su jais daryti?

Ar ne per anksti apie grybus? Visiškai ne! Pirmieji grybai jau pasirodė ir dingo dar balandžio mėnesį, todėl skubame jus informuoti, kas jūsų laukia šiuo metu miškuose ir kaip tuos grybus paruošti. Apie grybus Rasti suakmenėję baravykai rodo, kad jie gausiai augo jau prieš 150 milijonų metų. Šiandien grybų priskaičiuojama apie 100 000 rūšių, Lietuvoje apie 1000 rūšių.

Mėsos marinavimo gidas

Tas pats mėsos kepsnys kasdien? Net ir didžiausiam monotonijos gerbėjui to būtų per daug! Vienas iš būdų patiekti mėsą naujai – vis kitoks jos marinavimo būdas. Marinatas minkština, švelnina mėsą, suteikia jai savito skonio. Beje, sėkmingai užmarinuotą mėsą galima su visu marinatu užšaldyti, tad prireikus greitai apsisukti virtuvėje gardus patiekalas bus jau pusiau paruoštas.
2010-12-02
Į viršų