maišyti

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „maišyti“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „maišyti“.

Sausas šašlykų marinatas pagal Audronę: mėsa išeina minkštutėlė

„Savaitgalį mes kepėme šašlykus. Šašlykams naudojau kiaulienos sprandinę ir vištienos šlaunelių mėsą. Kiaulienos sprandinę marinavau sausuoju būdu, o vištieną – su jogurtu ir gardinau prieskoniais. Taigi, šašlykai išties gavosi gardūs, tad receptu noriu pasidalinti ir su jumis“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.   Reikės: 1,2 kg. kiaulienos sprandinės, 0,7 kg vištienos šlaunelių mėsos, 1 kg svogūnų.
2022-06-30

Audronė atrado itin gaivią mišrainę: tiks viena ir su duonos riekele

„Šios salotos puikiai tiks su skrebučiu arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės. Salotos pagaminamos labai greitai, vos iš kelių ingredientų, todėl dažnai jos keliauja ant mano pusryčių stalo. Manau, kad daugelis žinote avokado ir kiaušinių salotų receptą, anokia čia ir naujiena, bet aš dar parekomenduočiau įdėti šviežio agurko ar ridikėlių, kurios salotoms sukia gaivumo. Gaunasi super salotos“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2022-06-27

Atrado super greitą mišrainę: tokia skani, kad norisi gaminti dar ir dar

„Daržovių salotas su kiaušiniu rekomenduoju pasigaminti tiems, kurie ieško alternatyvos visoms naminėms salotoms su bulvėmis, ryžiais ir majonezu. Šios salotos, kur kas legvesnės, gaivesnės, sveikesnės ir daug greičiau pagaminamos“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: kiaušinių (kietai virtų), ridikėlių, šviežių agurkų, konservuotų žirnelių, svogūno laiškų, krapų ir petražolių, grietinės (gali būti natūralus jogurtas), pipirų ir druskos.
2022-06-08

Šis Liucijos pyragas sužavės visą šeimyną: išbandyti tikrai verta

„Iš pirmo žvilgsnio šis pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris. Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian the USA“ autorė Liucija. Tešlai reikės: 290 g miltų; 175 g cukraus; 150 g margarino; 180 ml pieno; 2 kiaušinių; 2 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių; 2 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1,5 arb.
2022-06-05

Super greiti kotletukai pagal Ingridą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Pasakysite kokia čia naujiena šie kotletukai? Na, taip ir pati juos kepu daug metų. Tik šįkart vietoj dažniausiai naudojamo majonezo pasirinkau sveikesnį variantą – natūralų jogurtą. O kai pasiilgusi šeima mano ruošto naminio maisto, tai tik surūko šie kepsniukai. Net merginos mano prašė pakartoti kelis kartus“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2022-06-02

Taip gaminti kopūstų mišrainę išmokė draugė: tiks prie visų patiekalų

„Šias salotas gaminau jau ne kartą ir ne du, o daugybę kartų, kai jų receptą papasakojo gera draugė L. prie kavos puodelio. Produktai šioms salotoms tikrai randami kiekvienos šeimininkės namuose, tad be vargo galima jas pasigaminti“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2022-06-01

Superinis bulvių kugelis pagal Audronę: skonis vertas 10 balų

„Labai džiaugiuosi, kad kugelis gavosi labai gardus. O žinote, kaip gera girdėti, kai vaikai vos paragavę kugelio sako: „Ar dar bus galima pakartoti?“. Taigi, dalinuosi gardaus kugelio receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė. Reikės: 4–5 kg bulvių, 3 kiaušinių, 2–3 svogūnų, 0,5 l pieno, bulvių prieskonių, džiovintų petražolių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus. Bulvių kugelio receptas Bulves nuskutau, o vyras jas sutarkavo, kartu sutarkavo ir svogūnus.
2022-05-31

Ši mišrainė puikiai pravers, kai norisi užkąsti: organizmas jums padėkos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės užkandis. Kai norisi greitai, bet sočiai užkąsti, šis pupelių užkandis tikras išsigelbėjimas.
2022-05-24

Ši Audronės mišrainė taps pavasario hitu: „Taukšt ir pagaminta“

„Taukšt ir salotos pagamintos. Šįsyk kalba eina apie silkių salotas. Šių salotų receptą seniai užmačiau internete ir mane labai sudomino jų receptas. Pagaminau, o dabar galiu pasakyti, kad salotos išties gardžios, greitai ir lengvai pagaminamos. Ar silkių salotos gali būti negardžios?“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 200 gr silkės filė, skardinės raudonų pupelių, 1 raudono svogūno, 1–2 obuolių.
2022-05-23

Audronė atrado superinę mišrainę: skonis vertas 10 balų

„Avokadai pastaruoju metu mano virtuvėje karaliauja dažnai ir dažniausiai jį naudoju mišrainėms. Šįsyk pagaminau avokado mišrainę su tunu“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: avokado, tuno (savo sultyse), šviežio agurko, raudono svogūno, prieskoninių žolelių, citrinos sulčių, pipirų ir druskos, alyvuogių aliejaus. Avokado ir tuno mišrainė  Avokadą ir agurkus supjausčiau nedideliais gabaliukais. Svogūną susmulkinau.
2022-05-17
REKLAMA
REKLAMA

Nostalgiški kotletai pagal Mamos receptą: verti 10 balų

„Šiandien gaminau kotletus pagal savo Mamos receptą. Kotletus Mama visada troškina, gal todėl jie tokie gardūs. Kotletams naudojau kiaulienos faršą, kurį gardinau prieskoniais. Džiaugiuosi, kad kotletus pagaminti man pavyko taip, kaip Mamai, buvo labai labai gardūs“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2022-05-10

Dalia atrado superines salotas: tiks prie visų patiekalų

„Šios kopūstų salotos tiks prie keptos antienos ar kiaulienos“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 1 kininio bastučio, ½ raudonojo kopūsto, saujos kepintų žemės riešutų arba 1v.š. riešutų sviesto, ½ puodelio kokosų pieno, 2–3 v.š. sojos padažo, 2–3 v.š. džiovintų svogūnų drožlių. Salotų receptas Blenderiu sutrinkite žemės riešutus, supilkite kokosų pieną ir sojos padažą. Viską gerai išmaišykite, kad masė būtų tirštoka.
2022-05-03

Taip gaminti kotletus išmokė draugė: išeina superinio skonio

„Vakar nuo pietų turėjau užsilikusios bulvių košės ir mąsčiau, ką gi čia su ja pagaminti.  Atsiminiau šiuos Audronės kotletus, kuriuos jau buvau gaminusi prieš keletą metų. Tad man labai patiko sunaudoti maisto likučius. Ir pabodę kotletai atrodo daug skaniau“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2022-05-02

Superinis šašlykų marinatas pagal Odetą: skonis tikrai nenuvils

„Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.   6 asmenims: 1,5 kg kiaulienos sprandinės; 2 svogūnai; 100 g juodos arbatos; 2 šaukšteliai džiovintų bazilikų; 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelis druskos; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų. Šašlykų marinato receptas Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti.
2022-04-29

Turbo greiti vištienos blyneliai: „Patiks visiems, net ir vaikams“

„Dar vienas patiekalas į greitų vakarienių temą. Patiks visiems, net ir vaikams“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.   4 asmenims, apie 30 min: 400 g vištienos mėsos be kaulų; 100 g mozarelos sūrio; 1 kiaušinis; 1 šaukštas krakmolo; 2 skiltelės česnako; 1-2 šaukštai majonezo; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų baltųjų pipirų; žiupsnelis prieskonių vištienai. Vištienos blynelių receptas Vištieną supjaustome mažais gabaliukais, sūrį sutarkuojame.
2022-04-28

Šios kopūstų salotos sužavės visą šeimą: tiks ir prie mėsos, ir su duonos riekele

„Lengvos, greitos salotos. Kai už lango šviečia saulutė, oras idealus ir tikrai nesinori tūnoti virtuvėje, salotos visuomet yra tobulas variantas ne tik užkąsti, bet gali būti ir greitas garnyras prie grilio ar kitų patiekalų. Šios kopūsto salotos labai dera su įvairiais mėsos ir žuvies patiekalais“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 200 g kininio kopūsto; 1 didelės morkos; 1 vidutinio dydžio obuolio (saldesnio); 1 saliero stiebo; 1 nedidelio gabalėlio poro.
2022-04-27

Taip gaminti kotletai sužavės šeimą: Odeta ragina išbandyti

„Mano kotletai šį kartą su įdaru, kuris man labai patiko. Paprastai žmonės į kotletų vidų deda džiovintas slyvas, o aš ne taip kaip visi, pas mane turi būti atvirkščiai. Aš dėjau džiovintus abrikosus. Skanu, tikrai, tikrai“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2022-04-26

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Ingredientai: 2 kg kiaulienos sprandinės; 3 skiltelės česnako; 2 svogūnai; druskos, pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 l kefyro.
2022-04-23

Turbo greitas Odetos šašlykų marinatas: užtruksite vos 30 minučių

„Galiu paneigti mitus, kad geriems šašlykams reikia mėsą marinuoti parą. Ne, mums užteko 30 minučių ir šašlykai buvo minkšti, sultingi, kvapnūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 1 kg kiaulienos nugarinės, 2 šaukštai dž. bazilikų, 2 šaukštai dž. raudonėlių, 1 šaukštelis maltų baltųjų pipirų, 1 šaukštelis druskos, 1 šaukštas dž. petražolių, 1 šaukštas maltos paprikos, 1 šaukštelis česnakinės druskos, 1 šaukštelis smulkintų dž. pomidorų.
2022-04-22

Pasidalijo gardžių šaltibarščių receptu: puikiai tiks su bulvėmis

„Mėgstu šaltibarščius tirštus, kad visko būtų daug, o ne skiestus ir praskiestus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3: 1 l kefyro; 2 v. š. grietinės; Pundelis krapų; Pundelis svogūno laiškų; 2 agurkai; 200 ml marinuotų burokėlių; Žiupsnis druskos; 3 kiaušiniai. Šaltibarščių receptas Kiaušinius išverdame. Agurkus sutarkuojame. Krapus ir svogūnų laiškus pasmulkiname. Daržoves sumaišome. Pagardiname druska, įmaišome grietinę ir supilame kefyrą. Sriubą išmaišome.
2022-04-21

Taip gaminto plovo recepto klausė net anyta: užsirašykite iš karto

„Visai nepasikuklinsiu ir parašysiu, plovą aš ruošiu puikiai. Prieš kelias savaites anyta ir klausė kaip ruošiu, tai dar vienas didelis įvertinimas, tiesa? Taigi, jei ieškote biraus, traškiais ryžiais su salstėlėjusiomis česnako skiltelėmis plovo, siūlau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.
2022-04-20

Turbo greiti įdaryti kiaušiniai pagal Editą: sunaudosite likusius kiaušinius

„Įdaryti kiaušiniai visada papuoš jūsų užkandžių stalą bet kokia proga. Ir bus idėja panaudoti margučių likučius“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Įdarytiems kiaušiniams reikės: 7 kietai virtų kiaušinių; 20 g dižono garstyčių; 60 g kreminio sūrio; 60 g mėgstamo pašteto; druskos; maltų juodųjų pipirų; papuošimui: alyvuogių griežinėlių, maltos raudonosios paprikos, pjaustytų šviežių krapų. Nulupkite kiaušinius, perpjaukite išilgai, atsargiai išimkite trynius.
2022-04-18

Šią Dalios mišrainę pagaminsite žaibo greičiu: patiks visai giminei

„Nepaprastai gaivios salotos, kurių galima suvalgyti neribotą kiekį“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė. Sudėtinės dalys: smulkiai šiaudeliais pjaustyti švieži kopūstai sumaišomi su šiaudeliais pjaustytais šviežiais agurkais ir konservuotais kukurūzais. Įberiama smulkintų petražolių. Užpilas ruošiamas iš citrinos sulčių, druskos ir saulėgrąžų aliejaus. Paragavus užpilą jis turėtų būti vos rūgštokas.  Šios salotos puikiai tinka prie vištienos kepsnių, kiaulienos, jautienos.
2022-04-17

Prisiminė be reikalo pamirštą mišrainę: paprasta, greita ir skanu

„Soti mišrainė su silke“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Mišrainei reikės: 2 juostelės silpnai sūdytos silkės file; 2 vidutiniai virti/kepti burokėliai; skradinė (400g) pupelių arba 200g virtų pupelių; 1/2 svogūno; 3v.š. alyvuogių aliejaus; citrinos sulčių pagal skonį; druskos pagal skonį. Burokėlius nulupti ir supjaustyti kvadratėliais. Svogūną smulkiai supjaustyti. Suberti pupas.
2022-04-16

Ingrida atskleidė superinės mišrainės receptą: puikiai tiks Velykoms

„Skanios, sočios, su tokia gaivia rūgštele. Su duonos riekėle puikus – pietų dėžutės ar vakarienės variantas. O galbūt pasinaudosite idėja šventiniam stalui“, –  sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2022-04-15

Ši mišrainė taps Velykų stalo karaliene: pagyrų nespėsite skaičiuoti

„Krabų lazdelių ir ryžių mišrainė man visuomet asocijuojasi su pavasariu. Nežinau ar aš viena tokia, bet taip jau yra. Ir manau ne tik todėl, kad mišrainėje susimaišo geltona, žalia, balta ir rausva spalvos. Mišrainė taip pat yra lengva, gaivi, neapsunkinanti ir, žinoma, super paprastai paruošiama. O tas gaivus susmulkintų šviežių krapų ir svogūnų laiškų kvapas! Mišrainės receptas visiškai paprastas ir labai tradicinis.
2022-04-14

Taip gaminta velykinė silkė patiks visiems: išbandykite šiemet

„Taukšt ir salotos. Taip galima būtų pasakyti apie šias silkių salotas. Pagaminamos jos žaibišku greičiu, rezultatas puikus ir nuo stalo dingsta akimirksniu. Manau, kad silkių mėgėjams šios salotos turėtų patikti“, – rašo „Gamink su Audrone“ tinklaraščio autorė. Reikės: 200 gr silkių filė, 0.5  paprikos (raudonos), 6–8 pomidoriukų, raudono svogūno, prieskoninių žolelių (naudojau petražoles), maltų juodų pipirų.
2022-04-13

Atskleidė skaniausios baltos mišrainės receptus: išbandę nenusivilsite

Baltoji mišrainė – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas lietuvių šventinis stalas. Ne išimtis ir artėjančios Velykos. Visgi, nors dažniausiai gaminame pagal klasikinį baltosios mišrainės receptą, net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima laisvai eksperimentuoti: papildyti įmantresniais ingredientais, tradicinį majonezą keisti kitais padažais ar ruošti sveikesnes šio patiekalo versijas.
2022-04-13

Tokių šaltibarščių dar nebūsite ragavę: atskleidė superinį receptą

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios patiekalas.
2022-04-11

Taip gaminti šaltibarščius išmokė mama: naudoja 1 papildomą ingredientą

„Šaltibarščius gaminti išmokau iš mamos, jos receptu ir pasidalinsiu. Jis nuo tradicinio šaltibarščių recepto skiriasi tuo, jog į dubenį šalia svogūnų laiškų keliauja ir paprastas itin smulkiai supjaustytas svogūnas. Be jo man šaltibarščiams kažko trūksta“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.
2022-04-09

Ši kumpio mišrainė taps Velykų stalo pažiba: recepto klaus visi

„Soti mišrainė, kuri tai pat tinka užpildyti vieno kąsnio šaukštelius“, – sako tinklaraščio „Skanūs kąsneliai“ autorė. Mišrainei reikės: 400 g virto kumpio; 300 g fermenentinio sūrio; 1/2 didelio svogūno; 20 didelių alyvuogių; stiklinė smulkintų marinuotų pievagrybių ar kelmučių; majonezo; druskos; pipirų pagal skonį; šlakelis citrinos sulčių. Sūris, kumpis ir svogūnas susmulkinama kubeliais. Alyvuogės pasmulkinamos sumaišoma su smulkintais grybais ir majonezu. Pagadinama prieskoniais.
2022-04-06

Taip gaminti silkę šventėms išmokė mama: išbandykite per Velykas

„Mano mama šventėms visada ruošia silkę morkų pataluose, kuri kaskart sulaukia komplimentų dėl burnoje tirpstančių morkų. Yra vienas svarbus momentas/paslaptis – norint, jog morkų patalas būtų it šilkinis, negalima pagailėti aliejaus, o, prieš valgant, ant viršaus užbėrus skrudintų saulėgrąžų, šis tradicinis silkės valgis sužiba naujai“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.
2022-04-05

Ši sluoksniuota mišrainė taps Velykų karaliene: pigu, greita ir labai skanu

„Nežinau ar iš prigimties, ar tiesiog išmokau, bet esu kaupikė. Man patinka savo atsargų spintelėje turėti visko daug. Ir to, ir to. Yra tokių produktų, kurie niekada nesibaigia, tik vieni keičia kitus. Atsargų spintelėje visada rasiu miltų, kruopų, druskos, cukraus, konservuotų daržovių bei tuno. Todėl šiandien dar paruošiau puikias, sočias ir skanias sluoksniuotas salotas su tunu. Jos gali išgelbėti, kai užsuka netikėti svečiai ar reikia ką nors greito apsiruošti užkąsti.
2022-04-04

Superinis šašlykų marinatas pagal Ingridą: verta išbandyti

„Nežinau ar atsiras toks žmogus, kuris nemėgtų šašlykų? Juk tik užtenka pajusti kaimynus kepant juos ir jau nejučia pats pradedi svajoti, kaip čirškini mėsytę. Šašlykus marinuoju ir su mineraliniu, ir su obuolių sultimis, ir su majonezu bei garstyčiomis. Šiandien šašlykus raugiau su kefyru. Renkuosi vis kitą variantą ir bandau atrasti geriausią marinatą. Kaip šašlykus ruošiate jūs?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
2022-04-02

Taip gaminta silkė pagal Odetą sužavės visus: tiks ir pasninkui, ir Velykoms

„Silkės receptų niekada nebus per daug, ypač prieš šventes“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.   Ingredientai silkės mišrainei: 3 vnt. silkės filė; 100 g konservuotų žirnelių; 3 virti kiaušiniai; 1 poro baltoji dalis; 1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai; 2 šaukštai majonezo; 1 šaukštelis dižono garstyčių. Silkės mišrainės receptas Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais. Žirnelius nuvarvinkite ir sudėkite į dubenėlį su silke.
2022-03-31

Ši Ingridos mišrainė su silke taps Velykų hitu: užsirašykite receptą

„Traukiam kruopas iš spintelių ir pakviečiam jas ant  stalo. Soti ir maistinga mišrainė su burokėliais, lęšiais ir silke. Kartosiu ir ruošiu dar ne kartą. Man tai tobulai subalansuoti skoniai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min: 1 burokėlis; 1 morka; 1 svogūnas; 0,5 stiklinė žalių lęšių; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 100 g pievagrybių; 3 silkės filė.
2022-03-30

Super skani silkė pagal Dalią: per Velykas visi klaus recepto

„Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis“, – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 1 silkės, 1 vidutinio svogūno, saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų, 3–4 kvepiančių pipirų grūdelių. Receptas Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos.
2022-03-29

Išdavė skanesnę pusryčių košę: užtruksite vos 5 minutes

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas. Japoninė sora (valgomoji rietmenė) yra geriau nei tradicinė sora dėl naudingų jos savybių.
2022-03-29

Taip gaminti šaltibarščius išmokė kolegė: išdavė slaptą ingredientą

„Jau darbe galvojau, kaip parbėgusi namo gaminsiu šaltibarščius pagal kolegės receptą. Kolegė pasakojo, kad į šaltibarščius įdeda jogurto ir, kad su jogurtu ruošiami šaltibarščiai patys skaniausi. Pasigaminau. Dabar ir aš galiu teigti, kad šaltibarščiai su jogurtu išties patys skaniausi ir receptas pasiteisinęs 100%“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2022-03-27

Išdavė tobulą marinuotų svogūnų receptą: idealiai tiks prie šašlykų

„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; keli lauro lapeliai; keli juodieji pipirai. Pagal norus: krapai, čili pipirai, garštyčių sėklos. Verdantį vandenį užpilti ant druskos ir cukraus ir išmaišyti. Svogūnus supjaustyti žiedais ar pusžiedžiais. Sudėti į stiklainį ir padaužti kočėlo galu, kol išsikirs kiek skysčio. Užpilti vandenį, actą ir suberti prieskonius.
2022-03-26

Atrado superinę silkės mišrainę: „Taukšt ir pagaminta“

„Taukšt ir salotos. O joms pagaminti nesugaišite nei daug laiko, nei didesnių pastangų. Tiems, kas mėgsta silkę, tikiuosi šios salotos patiks.  Nesu silkių mėgėja, bet šios salotos man tikras atradimas. Galiu pridurti tiek, kad avokadas ir pomidorai – puikus derinys. Tiesa, dėjau konservuotų kukurūzų, nes juos labai mėgstu, bet jei jų nemėgstate, tai nedėkite, visvien bus labai gardu“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
2022-03-25

Karališkas bulvių kugelis pagal Audronę: skonis nenuvils

„Šiandien pas mus garuoja kugelis ir ne bet koks, o paturbintas su virtomis-rūkytomis kiaulės ausytėmis. Kiaulės ausytės labai tinka kugeliui, nes suteikia ypatingą skonį“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės (Dviem porcijoms): 6 bulvių, 1 kiaušinio, 100 ml virinto pieno, 1 svogūno, virtų-rūkytų, pjaustytų kiaulės ausyčių ( ~ 100 gr. ), bulvių prieskonių, druskos. Receptas Bulves ir svogūną nulupau, sutarkavau.
2022-03-24

Ši Jurgitos mišrainė taps Velykų stalo pažiba: svečiai norės pakartoti

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai: 200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2022-03-23

Taip gaminta balta mišrainė taps Velykų hitu: visos tetos klaus recepto

„Ruošiu baltą mišrainę šeimai, o sau šiek tiek gaivesnę jos interpretaciją. Sakysit kokia gi čia naujiena? Na taip, gal ir ne naujiena jums, bet taip baltą mišrainę aš ruošiu pirmą kartą. Ji tikrai daug gaivesnė ir lengvesnė, negu mums įprasta balta mišrainė“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2022-03-22

Šie įdaryti kiaušiniai taps Velykų stalo pažiba: užsirašykite iš anksto

„Paprastas, bet skanus užkandis. Ir nuobodūs kiaušiniai gali atrodyti įdomiau. Įdaras gaivus, bet tuo pačiu ir sotus. Man mėgstančiai kiaušinius, tai skaniausias užkandis“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2. Užtruksite apie 10 min: 4 virti kiaušiniai; 1 agurkas; 50 g šalto rūkymo kumpio; Pundelis svogūnų laiškų; Pundelis krapų; Žiupsnis pipirų; Majonezo pagal poreikį. Įdarytų kiaušinių receptas Kiaušinius nulupame, perpjauname per pusę.
2022-03-21
Į viršų