lavašas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lavašas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lavašas“.
            
 Lietuvis nusipirko kebabą: pamačius, kas slepiasi lavašo viduje, daugeliui ilgam dings apetitas
                                Aš esu piktas, dėl to rašydamas šią apžvalgą įspėju, kad joje bus išsireiškimų netinkamų vaikams skaityti. 
Bet tam, kad perteikčiau tai, ką patyrėme su Katiniene, vien parašyti skanu ar neskanu neužteks. Noriu, kad viską kartu su mumis išgyventų ir skaitytojas, kuris skaitys šį tekstą.
                            
 Receptas. Lavašo suktinukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   lavašo    šiek tiek   lydyto sūrio    šiek tiek   sūris (olandiškas )    šiek tiek   salotų    šiek tiek   citrinų    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   lašišų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Grybų suktinis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1.5 valgomojo šaukšto   muskato    400 gramų   špinatų    150 gramų   feta sūrio    šiek tiek   druskos    35 gramai   sviesto (lydytas)    150 gramų   grybų    1 vienetas   lavašo (lakštas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.  Špinatus nulieti verdančiu vandeniu, palaikyti 3 minutes, ištraukti iš vandens ir nusausinti popieriniu rankšluostėliu. Špinatus sukapoti.  Nedideliame kiekyje aliejaus kepti grybus, kol suminkštės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Pitos užkandėlė
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   majonezo    150 gramų   pieno    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 vienetas   lavašo (arba pita, lakštas)    150 gramų   kumpio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašą supjaustome kvadratais.  Vieną pusę aptepame majonezu, dedame tarkuoto sūrio, į vidurį dedam kumpio griežinėlį, užlenkiame kvadrato kraštus ir apkepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol taps gražios aukso spalvos.
                            
 Receptas. Suktinukai su atlantine lašiša
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   lašišų (ZIGMO atlantinė)    1 pakelis   lavašo    200 gramų   jogurto (natūralus (galima naudoti Filadelfijos sūrelis))    1 vienetas   pekino kopūstų    10 gramų   prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 24   PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašą ištepkite tepamu sūreliu, ant viršaus išklokite salotų lapus bei lašišos gabalėlius, pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Kruopščiai susukite lavašą ir apvyniokite maistine plėvele.
                            
 Receptas. Lavašo suktinukai su lašiša
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   lavašo    200 gramų   sūrelio (lydytas (tepamas))    100 gramų   lašišų (karštai rūkyta)    1 saujelė   krapų    0.5 vieneto   citrinų    50 gramų   salotų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašą sutepti lydytu sūreliu, apibarstyti smulkintais krapais, visą plotą padengti salotų lapais, ant viršaus suberti smulkintą lašišą ir citriną.   Suvynioti ir palikti 30 min šaldytuve, tuomet supjaustyti porcijomis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Naminis lavašas
                                INGREDIENTAI:    5 gramai   mielių    400 mililitrų   vandens    šiek tiek   miltai    50 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    200 gramų   vytintos dešros    1 vienetas   porų    400 gramų   lydyto sūrio    1 vienetas   kiaušinių    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš mielių, cukraus, vandens, sviesto, kiaušinio ir miltų (tiek, kad būtų tešla minkoma) maišau tešlą.  Palieku 1 valandai, kad pakiltų ir kočioju lavašo blynukus.
                            
 Receptas. Lavašo užkandėlė
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   lavašo    200 gramų   lydyto sūrio    50 gramų   dibrtinių ikrų    50 gramų   sūris    50 gramų   šaltai rūkytos lašišos    1 žiupsnelis   džiovintų krapų    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant lavašo (pirktas) tepu sūrelį, barstau netikrus ikrus, sudedu smulkiai pjaustytą lašišą, gardinu krapais.   Susuku ir paslėgiu 1-2 valandoms. Pjaustau ir gabalėlius apveliu smulkiai tarkuotu sūriu.
                            
 Receptas. Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   svogūnų (nedideli)    2 vienetai   kiaušinių (kietai virti)    šiek tiek   majonezo (be konservantų)    400 gramų   pievagrybių    šiek tiek   druskos    1 vienetas   lavašo    100 gramų   fermentinio sūrio    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 sauja   kaparėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Naminiai kebabai
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   agurkų    0.5 vieneto   paprikų    2 vienetai   pomidorų pastos    1 vienetas   salotų    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    1 vienetas   vištos filė (krūtinėlė)    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   pomidorų padažo    2 vienetai   lavašo (Armėniškas, pakuotė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite visas daržoves, salotų nepjaustykite. Lavašą perkirpkite (lavašo nepjaukite, nes sutrūkinės) į dvi dalis. Iškepkite vištienos krūtinėlę. Supjaustykite vištienos krūtinėlę.
                            
 Receptas. Lavašas su krabų įdaru
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   paprikų    šiek tiek   pomidorų pastos    šiek tiek   vištos filė (virta)    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   krabų lazdelių    šiek tiek   lavašo    šiek tiek   sūris     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašą sutepti majonezu, ant viršaus sudėti supjaustytus pomidorus, krabų lazdeles, paprikas ir sutarkuotą agurką. Tada sudėti vištienos filė gabaliukus ir sūrį. Kepti į orkaitėje 10 min.
                            
 Receptas. Durum kebab - turkiškas kebabas
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   agurkų    5   česnakų    300 gramų   kopūstų    3 vienetai   pomidorų pastos    200 gramų   majonezo    200 gramų   majonezo (su krapais)    450 gramų   marinuotų agurkų (kornišonai)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   grietinės    šiek tiek   prieskonių (salotoms)    šiek tiek   prieskonių (turkiški, mėsai)    800 gramų   avienos (ar veršiena gabaliukais)    1 valgomasis šaukštas   garstyčių padažo    6 vienetai   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsytę ...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Mini lavašo picos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   dešrelių (rūkytos)    šiek tiek   pomidorų padažo    šiek tiek   sūris    šiek tiek   prieskonių (picos)    šiek tiek   lavašo    Paruošimo laikas: Apie 20 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Turkiško lavašo lakšte išpjauti apskritimus, uždėjus norimo dydžio stiklinę ar lėkštutę.
                            
 Receptas. Vištienos pyragas lavaše
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 sauja   petražolių    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   kiaušinių (įdarui)    3 vienetai   kiaušinių (užpilui)    šiek tiek   druskos    300 gramų   grietinės (užpilui)    1 kilogramas   vištos faršo    2 vienetai   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos faršą sumaišome su smulkintu svogūnu (aš svogūną sutarkuoju į faršą smulkia tarka). Po to suberiame prieskonius, smulkintas šviežias petražoles ir įmušame kiaušinį. Išminkome.
                            
 Receptas. Lavašo suktinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   morkų    1 vienetas   svogūnų    150 gramų   vištos filė (krūtinėlė, lengvai parūkyta)    5 vienetai   pievagrybių    1 vienetas   lydyto sūrio (tepamas, indelis)    1 vienetas   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Morką pavirkite tiek, kad suminkštėtų ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Vištienos krūtinėlę taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis. Pievagrybius, supjaustę griežinėliais, apkepinkite su susmulkintu svogūnu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Omletas lavaše
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   salotų (lapai, keli)    2 vienetai   kiaušinių    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    175 mililitrai   pieno    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių    200 gramų   mesos (virta)    2 vienetai   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą pakepinam. Įpilam plaktus su pienu ir miltais kiaušinius, padruskinam ir kepam. Iškeptą omletą susmulkinam, dedam į lavašą, susukam ir dedam į vaflinę minutei, tiekiam su salotom.
                            
 Receptas. Lavašo suktinukai su kumpiu ir sūriu
                                Suktinukų gaminimas neužtruks, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe. Įdarą suktinukams taipogi galite labai lengvai pakoreguoti pagal save – rinkitės savo mėgstamą kumpį, sūrį, kreminį sūrį ir majonezą.
                            
 Receptas. Lavašas su varške, totoriška lašiša bei daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   lavašo (didelis)    100 gramų   lašišų (ZIGMO totoriška)    200 gramų   varškės (riebi)    30 gramų   kopūstų (jūros, džiovinti)    2 vienetai   agurkų (švieži, ilgavaisiai)    1 arbatinis šaukštelis   bazilikų (smulkinti)    1 žiupsnelis   druskos    šiek tiek   levandų (smulkintos)    šiek tiek   gelsvių (smulkintos)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lavašai su pikantiškos varškės įdaru
                                INGREDIENTAI:    0.5 stiklinės   alyvuogių    3   česnakų    1 sauja   krapų    200 gramų   majonezo    400 gramų   varškės    šiek tiek   druskos    3 vienetai   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę sutriname su susmulkintu česnaku, alyvuogėmis, smulkintais krapais bei druska. Aptepame lavašus majonezu, paskleidžiama varškės masę ir viską suvyniojame. Suvyniojus, padedame 2 val. į šaldytuvą. Patiekiame supjaustę ritinėliais. Skanaus.
                            
 Receptas. Lavašų apkepas su špinatais
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    2 saujos   špinatų    4 vienetai   kiaušinių    200 gramų   dešros (Biovela)    500 gramų   feta sūrio    šiek tiek   druskos    4 vienetai   lavašo    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kepimo inde įtieskite lavašo lapą. Susmulkinkite špinatus, sūrį, dešrą. Viską sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Įmaišykite prieskonius ir sutrintą česnaką. Ant lavašo pilkite įdaro. Ant įdaro dėkite vėl lavašo lapą. Paskutinis sluoksnis turi būti įdaro.
                            
 Receptas. Užkandėlė su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   agurkų (marinuoti)    šiek tiek   krapų    4 valgomieji šaukštai   majonezo    150 gramų   sūris    1 vienetas   lavašo    300 gramų   kumpio (karšto rūkymo)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Smulkiai supjaustykite kumpį. Kubeliais supjaustykite agurkus. Sutarkuokite sūrį. Visus susmulkintus ingredientus sumaišykite su majonezu ir susmulkintais krapais. Gautu mišiniu aptepkite lavašą, suvyniokite į ritinį ir supjaustykite riekelėmis. Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Gurmanų suktinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   avokadų    4   pomidorų pastos (maži, švieži)    4 vienetai   salotų (lapai)    300 gramų   vištos filė    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    šiek tiek   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištieną supjaustyti į gabalus. Sumaišyti su druska, pipirais ir aptepti sojų padažu, apkepti grilyje.  Pomidorai supjaustyti griežinėliais. Avokadą supjaustyti kubeliais.   Lavašą aptepti majonezu. Išdėstyti salotas, vištieną, avokadą, pomidorus. Susukti.
                            
 Receptas. Greita pica
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   lavašo    300 gramų   dešros    2 vienetai   marinuotų agurkų    150 gramų   marinuotų pievagrybių    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    3 žiupsneliai   prieskonių picai    200 gramų   sūris    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašo lakštą dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.  Aptepame lavašą pomidorų padažu, pabarstome picos prieskonių.
                            
 Receptas. Suktinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų (įdarui)    1 vienetas   agurkų (įdarui2, marinuoti)    100 gramų   krabų lazdelių (įdarui)    50 gramų   ikrų (įdarui, raudoni)    180 gramų   lydyto sūrio    2 vienetai   lavašo    100 gramų   kumpio (įdarui2)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašo lapus aptepti natūraliu tepamu sūreliu (Pvz. „Panemunės“). Smulkiai supjaustyti krabų lazdeles, šviežią agurką, marinuotą agurką, kumpį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lašišos suktinukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    3 vienetai   paprikų (3 spalvų)    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    500 gramų   lašišų (rūkyta)    šiek tiek   druskos    500 gramų   varškės sūrio (riebus)    šiek tiek   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Visas daržoves susmulkinti. Sūrį sumalti, sudėti daržoves pasūdyti ir papipirinti, viską išmaišyti. Žuvį supjaustyti plonais griežinėliais ir sudėti ant lavašo taip, kad šalia esantis žuvies gabalėlis uždengtu kito gabalėlio kraštą.
                            
 Receptas. Zelandiškasis kebabas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   bananų    1 vienetas   obuolių    šiek tiek   kiaulienos (tarkuota, kepta)    šiek tiek   pieno    šiek tiek   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolį ir bananą supjaustyti smulkiais gabalėliais. Sudėti į lavašą tarkuotą kiaulieną, užtarkuotu sūrio ir į vidų prikimšti obuolio bei banano gabalėlų. Kepti apie 5 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Perspėju - čia egzotiškas patiekalas. Skanaus.
                            
 Receptas. „Antep Kebabı“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   paprikų    šiek tiek   petražolių    2 vienetai   pomidorų pastos    2 vienetai   svogūnų    500 gramų   jautienos faršo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   čili pipirų    šiek tiek   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Malta jautiena, druska ir pipirai gerai sumaišomi. Šlapiomis rankomis suformuojami graikinio riešuto dydžio gabaliukai, suveriami ant medinių smeigtukų arba iešmų ir vartant kepami grilyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lietuviški "Kebabai"
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    1 vienetas   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    4 valgomieji šaukštai   majonezo    4 valgomieji šaukštai   pomidorų padažo    60 gramų   dešros (rūkyta ar kumpis)    60 gramų   pieno    8 valgomieji šaukštai   pekino kopūstų (smulkintas)    2 vienetai   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Labai paprasta ir skanu.  Nusipirkau lavašą parduotuvėje.
                            
 Receptas. Lašišos vėrinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   lavašo    150 gramų   varškės (Užtežėlė (mėgstama))    šiek tiek   lašišų (ZIGMO)    1 saujelė   svogūnų laiškų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištiesti ant stalo lavašą, aptepti jį varškės kremu, tada gražiai paskleisti lašišos gabaliukus ir sluoksnį nepjaustytų svogūno laiškų. Susukti vyniotinį ir apvynioti jį maistine plėvele.
                            
 Receptas. Lavašas su įdaru
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    4 vienetai   morkų (virtos)    3 vienetai   svogūnų    100 gramų   lašišų    šiek tiek   majonezo    30 gramų   aliejaus    šiek tiek   prieskonių (įvairūs)    200 gramų   grybų (virti)    1 vienetas   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Atskirai viską (išskyrus lavašą) susmulkinus apkepam aliejuje, sumaišome, įdedame maltų pipirų, prieskonių, sumaišome su majonezu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Suktinukai su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   alyvuogių    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   svogūnų    šiek tiek   kiaulienos kumpio (arba rūkyta dešra)    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   raugintų agurkų    šiek tiek   pieno    1 vienetas   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia reikia majonezą sumaišyti su sutrintu česnaku, kad gautųsi česnakinis padažas ir juo ištepti ištiestą lavašą (galima vietoj šio padažo ištepti lydytu sūriu). Tada maždaug vienodai suberti labai smulkiai supjaustytus raugintus agu...
                            
 Receptas. Įdarytas lavašas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   pomidorų pastos    4 vienetai   salotų (lapai)    2 vienetai   svogūnų    300 gramų   mesos    1 vienetas   lavašo    šiek tiek   sūris    10 valgomųjų šaukštų   padažo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašą išskleisti, padalinti į dvi dalis - išeis dvi porcijos.
                            
 Receptas. Lavašo suktinukai su malta mėsa
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   morkų    1 vienetas   paprikų    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   kiaulės faršo    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   pomidorų padažo    100 gramų   dešros (vytinta ar rūkyta Biovela)    šiek tiek   druskos    150 gramų   grietinės    500 mililitrų   sultinio    2 vienetai   lavašo    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sūrūs lavašo traškučiai
                                INGREDIENTAI:    3 valgomieji šaukštai   majonezo    šiek tiek   prieskonių    1 vienetas   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištepkite lavašo blyną majonezu ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais (tai gali būti maltos paprikos, picos, bulvių ar kitokie prieskoniai). Galima barstyti ir sezamo ar kitokiomis mėgstamomis sėklomis. Paruoštą lavašą sukarpykite su žirklėmis kvadratų, rombų ar kitokios formos lapeliais ir dėkite juos į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą.
                            
 Receptas. Mildos lavašas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   paprikų (žalia ar geltona)    1 vienetas   lašišų (gabalėlis)    šiek tiek   lydyto sūrio (Milda)    1 vienetas   lavašo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Visą lavašą ištepame lydytu sūreliu, beriame ant jo smulkiai supjaustytus lašišą, papriką ir agurą. Lavašą susukame.
                            
 Receptas. Lavašas su lašiša
                                INGREDIENTAI:    1 lapas   lavašo    200 gramų   sūdytos lašišos    2 lapai   iceberg salota    100 gramų   agurkų    3 valgomieji šaukštai   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Lavašo lakštą aptepame majonezu.  Suplėšome salotų lapus, išdėliojame tolygiai ant lavašo.  Pjaustome riekelėmis agurką, gabaliukais sūdytą lašišą, dedame ant lavašo.   Lavašą susukame ir paliekame pastovėti apie valandą.  Pjaustome kelių centimetrų storio riekelėmis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Super greiti ir skanūs lavašo suktinukai: puikiai tiks Naujųjų metų stalui
                                „Šių suktinukų pagaminimas neatims daug laiko, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe“, – sako tinklaraštininkė Liucija. 
Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio; 5 valg.
                            
 Greiti lavašo suktinukai pagal Liuciją: tiks ir pietums, ir svečiams pavaišinti
                                „Šių suktinukų pagaminimas neatims daug laiko, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe“, – sako tinklaraštininkė Liucija. 
Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio; 5 valg.
                            
 Super gardūs lavašo suktinukai: tiks ir pietums, ir vakarienei
                                „Šių suktinukų pagaminimas neatims daug laiko, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe. Įdarą suktinukams taipogi galite labai lengvai pakoreguoti pagal save – rinkitės savo mėgstamą kumpį, sūrį, kreminį sūrį ir majonezą. Taip galite sukurti savo unikalų lavašo suktinuką!“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Turbo greiti lavašo suktinukai su kumpiu: Liucija rekomenduoja išbandyti
                                „Šių suktinukų pagaminimas neatims daug laiko, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe“, – sako tinklaraštininkė Liucija. 
Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio; 5 valg.
                            
 Kai laiko virtuvėje nėra: greiti lavašo suktinukai sužavės visus svečius
                                Joninių dieną laukiate atvykstant draugų ar artimųjų, o juos pavaišinti norisi greitai pagaminamais užkandžiais? Tuomet jums tikrai pravers šis lavašo suktinukų receptas, kuris sužavės visus ragautojus. 
Lavašo suktinukams reikės: lavašo, mėgstamo tepamo sūrelio, krabų lazdelių, agurko, paprikos, svogūno laiškų, krapų. 
Išsivyniojame lavašą. Užtepame tepamo sūrio.
                            
 Lavašo suktinukai su kumpiu ir sūriu: patiks visai šeimai ir draugams
                                „Šių suktinukų pagaminimas neatims daug laiko, o ant stalo galėsite patiekti jau iškart nemažą kiekį užkandžių. Lavašo suktinukai gali būti puikus užkandis gamtoje, priešpiečiams, lengviems pietums mokykloje ar darbe“, – sako tinklaraštininkė Liucija. 
Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio; 5 valg.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šie kumpio suktinukai sužavės visus svečius: taps tikru naujųjų metų hitu
                                „Dauguma Jūsų žinomų užkandžių pabodę ir norisi ko nors naujo? Išbandykite lavašo suktinukus su kumpiu ir sūriu. Patiks tikrai visiems“, – sako recepto autorė Liucija. 
Reikės: 2 didelių lavašo lakštų; 250 g kumpio; 1 agurko; 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio (pvz.: „Philadelphia“); 5 valg. š. majonezo; 150 g fermentinio sūrio; 1 nedidelės saujos susmulkintos petražolės (nebūtina). 
Gaminimas: 
Viename dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį ir majonezą iki vientisos masės.
                            
 Skaniau už šašlykus: kebabai ant laužo ištirps burnoje
                                Laisvą dieną trokštate aplinkinius palepinti gardžiais griliaus kepiniais? Tuomet išbandykite šį kebabų receptą, kuris tikrai sužavės visą giminę.  Kebabų paruošimo eiga  Vištienos marinavimui: 1 vidutinio dydžio svogūno; 3-4 česnako skiltelių; 150 g. graikiško jogurto; 1 v.š. kečupo; 2 v.š. citrinos sulčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių (arba salžiosios raudonosios paprikos); žiupsnelio cinamono (nebūtina); saujos šviežių smulkintų petražolių, kalendros...
                            
 Blyneliai iš lavašo pagal Rimuką: tįsta seilė vien žiūrint
                                Penktadienio popietė yra puiki proga nudžiuginti šeimą ir draugus greitai paruošiamais užkandžiais. Tinklaraštininkas Rimas Narkus sako, kad lavašiniai blyneliai yra labai skanūs bei greitai paruošiami.  Jums reikės: šviežio faršo, paprikos, tarkuoto sūrio, prieskonių, druskos, čili pipirų, česnako, svogūno, kiaušinio.   Sumaišykite pakepintą faršą kartu su tarkuotomis daržovėmis, prieskoniais ir sūriu. Dėkite masę ant lavašo, po 3-4 šaukštus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Legendiniai lavašo suktinukai: pirmieji dings nuo stalo!
                                Lavašo suktinukai yra greitai pagaminamas užkandis, kurio įdaras gali būti labai įvairus: nuo pikantiško iki saldaus. Dažniausiai suktinukus gaminame pikantiškus. Jie puikiai atrodo patiekti ant stalo, juos patogu pasiimti į gamtą, iškylas ar kelionę. Aš lavašo suktinukų pridariau vykstant į sodybą, nes nuvažiavus visuomet norisi kažko užkąsti. Taigi, suktinukai - puikus pasirinkimas. Reikės: 1 lavašo, 200 gr.
                            
 Įdarytos lavašo lazdelės
                                Labai tinka iškyloms (laikyti šaltkrepšyje), užkandžiams prie TV ar pusryčiams. Visais atvejais - net pietums. Ypač tinka karštą vasaros dieną, nes jis gaivus.
  Reikės:  2 lavašų (geriau kuo brangesnis)    1 pakuotės krabų lazdelių,    5-6 virtų kiaušinių    raudona, žalia ir raudona paprikos    stiklainiukas alyvuogių be kauliukų,    žalumunų (krapų, petražolių ir svogūnų laiškų miksas)  
  Paruošimas:  Krabai smulkiai supjaustomi ir padalinami į dvi dalis – į du indus.
                            
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 