Kvapieji pipirai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kvapieji pipirai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kvapieji pipirai“.
Receptas. Grybų sriuba su vištienos sparneliais
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 1 vienetas laurų lapų (lapas) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas porų 2 vienetai vištienos sparnelių 1 vienetas sultinio (kubelis) 1 vienetas kvapiųjų pipirų 1 kilogramas grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus nuplauname, nuviriname ir vėl gerai nuplauname. Kai vanduo puode užverda, sudedame sparnelius (juos taip pat prieš tai galima nuvirti) ir vedame 30 minučių.
Receptas. Koservuoti figūriniai aguročiai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek laurų lapų 150 gramų acto 100 gramų druskos 150 gramų aliejaus šiek tiek kvapiųjų pipirų 3 kilogramai aguročių PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatas: Užvirinti 2 l vandens, supilti aliejų, actą, druską, lauro lapus, krapus ir virti 10 min. Gaminimas: Aguročius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti (galima žiedais arba kaip jums patinka) sudėti į stiklainius, užpilti marinatą ir 20 min.
Receptas. Vytintos dešros
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (skiltelė, smulkinta) 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 1/3 arbatinio šaukštelio kalendrų (smulkinta) šiek tiek kardamono (maltas) šiek tiek muskato (maltas) 3 kilogramai kiaulienos 1 valgomasis šaukštas degtinės 100 gramų druskos 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkit...
Receptas. Kreminė grybų sriuba su skrebučiais
INGREDIENTAI: 1 vienetas bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų šiek tiek grietinėlės šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1.5 litro sultinio (vištienos) šiek tiek kvapiųjų pipirų šiek tiek žalumynų šiek tiek grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyt ir kepint įkaitintam aliejuje. Salierą sutarkuojame burokine tarka ir tame pačiame aliejuje pakepiname 7 min.
Receptas. Marinuoti pomidorai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek laurų lapų 1 kilogramas pomidorų pastos šiek tiek garstyčių (grūdeliai) 150 mililitrų acto 1 litras vandens 1 valgomasis šaukštas druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku.
Receptas. Prancūziškas jautienos troškinys
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 2 vienetai morkų 0.5 vieneto pastarnokų 1 vienetas porų 1 vienetas salierų (šaknis) 1 vienetas svogūnų 80 gramų kiaulienos kumpio 500 gramų jautienos šiek tiek kvietinių miltų 200 gramų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svo...
Receptas. Pikantiškas spanguolių padažas prie mėsos
INGREDIENTAI: 1 vienetas cinamono (lazdelė) 150 gramų cukraus (rudasis) šiek tiek imbierų 350 gramų spanguolių 150 mililitrų vandens 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti) 150 mililitrų obuolių acto PARUOŠIMO BŪDAS: Sudėkite visus ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Išimkite cinamono lazdelę ir imbierą. Supilti gautą padažą į dubenėlį. Vietoje vandens šiame padaže galima naudoti ir sultis.
Receptas. Kėdainių tarkuotų bulvių sklindžiai su maltos mėsos įdaru
INGREDIENTAI: 320 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų (smulkinti) šiek tiek mairūnų (džiovintas) šiek tiek petražolių (smulkintos) 74 gramai svogūnų 60 gramų kiaulienos 50 gramų kiaulės lašinių 0.5 vieneto kiaušinių 10 gramų kvietinių miltų 10 gramų saulėgrąžų aliejaus 100 gramų pieno šiek tiek druskos 100 gramų grietinės šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų ki...
Receptas. Kiaulienos „zrazai“ su keptomis bulvėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1 kilogramas bulvių šiek tiek česnakų 2 valgomieji šaukštai krakmolo 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės faršo 2 vienetai kiaušinių 3 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek acto (balzamiko) šiek tiek sojos padažo šiek tiek druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų 1 vienetas lydyto sūrio (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Su mėgiamais prieskoniais, kiaušinių (ne virtų), 2 šaukštais krakmolo paruošiu ...
Receptas. Švelnaus skonio marinuoti agurkai
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (arba paprika) 12 valgomųjų šaukštų cukraus šiek tiek česnakų šiek tiek krapų 1 stiklinė acto 3 litrai vandens 3 valgomieji šaukštai druskos šiek tiek prieskonių (agurkų marinavimui) šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus sudėti su žolelėm į stiklainius. Užkaisti puodą su vandeniu. Į jau karštoką vandenį sudedame druską, cukrų ir actą.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kreminė vištienos ir bulvių sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 4 česnakų šiek tiek kmynų 1 vienetas svogūnų 300 mililitrų grietinėlės (ne mažiau kaip 20% riebumo) šiek tiek druskos 1 litras sultinio (vištienos) 1/4 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų 1/4 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį sultinį sudedame kubeliais supjaustytas bulves. Smulkintus svogūnus ir česnakus pakepiname keptuvėje 2-3 minutes ir sudedame į sriubą.
Receptas. Robertos marinuoti patisonai
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 2 česnakų 4 vienetai gvazdikėlių 1 vienetas peletrūno (šakelė) 1 vienetas petražolių (šakelė) 1.5 stiklinės acto 3 litrai vandens 3 valgomieji šaukštai druskos 11 vienetų kvapiųjų pipirų šiek tiek patisonų PARUOŠIMO BŪDAS: Marinuoti labiausiai tinka jauni 4–7 cm skersmens patisonai. Patisonus nuplaukite ir plikykite verdančiame vandenyje 1–2 min.
Receptas. Konservuotos pupelės pomidorų padaže
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 5 vienetai laurų lapų 1 kilogramas pomidorų pastos 1 ir 1/5 kilogramo pupelių (šviežios, ne džiovintos) 3 vienetai svogūnų 1 arbatinis šaukštelis acto (70%) 3 arbatiniai šaukšteliai druskos 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir išvirti. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje, kol suminkštės.
Receptas. Marinate virti kopūstai
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 1 vienetas kopūstų 4 vienetai laurų lapų (lapai) 3 vienetai morkų 100 gramų acto 1 litras vandens 2 valgomieji šaukštai druskos 100 gramų aliejaus (augalinis) 8 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Užviriname vandenį, sudedame druską, cukrų, actą, aliejų, lauro lapus, pipirus. Sudedame susmulkintą kopūstą, sutarkuotas morkas ir verdame, kol nelieka marinato.
Receptas. Grybienė su sorų kruopomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 150 gramų sorų kruopų 1 vienetas svogūnų šiek tiek kiaulės šoninės (rūkyta, gabaliukais) šiek tiek druskos 50 gramų sviesto šiek tiek grietinės 1 vienetas sultinio (kubelis) šiek tiek kvapiųjų pipirų 50 gramų žalumynų 300 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus kruopščiai nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Sorų kruopas perlieti vandeniu.
Receptas. Marinuoti česnakai
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 20 gramų cukraus šiek tiek česnakų 5 vienetai gvazdikėlių 5 vienetai juodųjų pipirų 3/4 stiklinės acto 1/4 stiklinės vandens 30 gramų druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame, nuplauname ir užpilame marinatu česnakus. Marinatui paruošti reikės: 0,25 stiklinės vandens, 20 g. Cukraus, 30 g. druskos, 0,75 stiklinės acto.
Receptas. Veršienos sriuba su pievagrybiais
INGREDIENTAI: šiek tiek bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų šiek tiek morkų šiek tiek petražolių (šaknis) šiek tiek svogūnų šiek tiek veršienos (kaulas) šiek tiek kvietinių miltų šiek tiek pievagrybių šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Čia radau anglišką veršienos sriubą ir persidariau į lietuvišką virtuvę.
Receptas. Vištienos ir morkų kąsniukai
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas krakmolo (bylvių) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 0.5 stiklinės džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti) 2 saujos žalumynų 350 gramų vištos faršo PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną, česnaką bei žalumynus gerai susmulkinti ir sudėti vištienos faršą.
Receptas. Virti karosai
INGREDIENTAI: 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek mairūnų 1 vienetas petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas karosų šiek tiek druskos 4 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papildomai reikės: šaukštelis sviesto, šaukštas grietinės, 5 maži marinuoti agurkėliai, šaukštelis miltų.
Receptas. Rauginti pomidorai su garstyčiomis
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 7 vienetai laurų lapų 5 kilogramai pomidorų pastos 50 gramų garstyčių 5 litrai vandens 0.5 stiklinės druskos 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Naudosime ne visai prinokusius, kietus pomidorus. Juos gerai nuplauname ir sudedame į puodą, perdedant juodųjų serbentų lapais. Dugną taip pat išklojame juodųjų serbentų lapais.
Receptas. Sultinys su pievagrybiais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 50 gramų krienų 1 vienetas laurų lapų (lapai) 100 gramų morkų 1 vienetas petražolių (šakelės) 100 gramų petražolių (šaknys) 100 gramų salierų 80 gramų svogūnų 500 gramų vištiena 250 gramų pievagrybių 2.5 litro vandens 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ daržovių sultinys) 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ jautienos sultinys) šiek tiek prieskonių (universalūs) šiek tiek kvapiųjų p...
Receptas. Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų ((marinatui)) 1 česnakų (laiškiniai, žali, pundelis (marinatui)) šiek tiek juodųjų pipirų ((marinatui)) 1 arbatinis šaukštelis laurų lapų (malti (marinatui)) 1 vienetas rozmarino (žali, šakelė (marinatui)) 2 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai (marinatui)) 2.5 kilogramo kiaulės prandinės 70 gramų baltojo vyno (sausas (marinatui)) 200 gramų majonezo ((marinatui)) 2 valgomieji šaukštai druskos ((marinatui)) š...
Receptas. Koldūnai su žuvimi
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 160 gramų svogūnų 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės vandens šiek tiek druskos 100 gramų sviesto 600 gramų žuvies (filė) šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinio, vandens, miltų ir šiek tiek druskos užminkome tešlą. Žuvies filė sumalame. Svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname su sviestu.
Receptas. Karpis, šutintas aluje
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota) 3 vienetai gvazdikėlių 6 vienetai juodųjų pipirų 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 1 stiklinė džiūvesėlių 1 stiklinė acto (atskiestas, 3%) 1.5 stiklinės alaus šiek tiek druskos 6 vienetai kvapiųjų pipirų 1 sauja razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palai...
Receptas. Aluje marinuoti kepsniai
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 500 mililitrų alaus (tamsus) 1 kilogramas kiaulės nugarinės 1 arbatinis šaukštelis druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos nugarinę supjausčiau ~2 cm storio kepsneliais. Mėsą apibarsčiau prieskoniais. Žiedais supjausčiau svogūną ir sudėjau ant mėsos. Viską užpyliau alumi. Alus mėsą turi apsemti. Laikiau šaldytuve 2 valandas.
Receptas. Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų 3 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas peletrūno (šakelė) 1 vienetas krapų (šakelė) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 120 mililitrų acto 1 litras vandens 1 valgomasis šaukštas druskos 10 vienetų kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Marinato litrui reiks tiek komponentų, kiek nurodyta. Jei konservuosite didesniuose stiklainiuose, atitinkamai reiks ir daugiau skysčio bei prieskonių.
Receptas. Parmentje trinta bulvienė
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 100 gramų bulvių 20 gramų svogūnų 0.5 vieneto kiaušinių (trynys) 40 gramų grietinėlės 2 gramai druskos 24 gramai sviesto (naminis) 150 gramų sultinio (vištienos) 2 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Viena porcija.
Receptas. Vištiena su garstyčiomis
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištienos kulšelių 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 žiupsneliai kvapiųjų pipirų 1 lapas agurklių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną ištrinu garsyčiomis iš stiklainio ir palaikau šaltai apie 12 valandų. Vėliau skaninu pipirais ir druska. Kepu ant laužo. Puošiu agurklės šakele.
Receptas. Moliūgų cukatai
INGREDIENTAI: 2 vienetai cinamono (lazdelės) 1 vienetas citrinų (žalia, išspaudžiama ir žievelė) 400 gramų cukraus šiek tiek imbierų šiek tiek kardamono 1 vienetas moliūgų šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite nuluptą ir išvalytą moliūgą kubeliais, ne itin mažais, nes procese jie trauksis. Užpilkite 400 gr. cukraus ir palikite nakčiai.
Receptas. Bubužynė
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 300 gramų kopūstų šiek tiek krapų (smulkinti) 2 vienetai morkų (nemažos) 0.5 vieneto makaronų (pusė pakelio) šiek tiek prieskonių šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname morkas suberiam į puodą su verdančiu vandeniu ir verdam apie 15- 20 min. Po to susmulkiname likusias daržoves ir pilame į puodą. Verdame apie 15- 20 min. Po to dedame makaronus, apkeptą mėsą, prieskonius ir verdame dar 15- 20 min.
Receptas. Grybai su saldžiarūgščiu marinatu
INGREDIENTAI: 3.5 valgomojo šaukšto cukraus 5 vienetai gvazdikėlių 5 vienetai juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapai) 15 mililitrų acto 2.5 valgomojo šaukšto druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų šiek tiek grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Grybai verdami 15-20 minučių pasūdytame vandenyje (0,5 šaukšto druskos litrui vandens). Po to išgriebiami ant rėčio, kad nuvarvėtų.
Receptas. Troškinta laukinė antis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų šiek tiek mairūnų 2 vienetai svogūnų 1 vienetas antienos (laukinė) 5 vienetai baravykų (džiovinti) 1 valgomasis šaukštas sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 stiklinė grietinės šiek tiek sultinio šiek tiek kvapiųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Aromatingi meduoliniai sausainiai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cinamono (maltas) 3/5 stiklinės cukraus 1 stiklinė cukraus (rudasis) 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių (malti) 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas) 1.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas) 1 vienetas kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų (aukščiausios rūšies) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (košerinė) 1 stiklinė sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų (malti) 2 ir 1/4 arbatinio šaukšte...
Receptas. Kaimiškas bulvinis blynas su bruknių uogiene
INGREDIENTAI: 320 gramų bulvių 20 gramų cukraus 0.5 gramo juodųjų pipirų 50 gramų svogūnų 0.5 vieneto kiaušinių 50 gramų kvietinių miltų 100 gramų pieno 120 gramų vandens (šiltas) 3 gramai druskos 20 gramų sviesto 0.5 gramo kvapiųjų pipirų 10 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Blynai kepami visos keptuvės dydžio.
Receptas. Marinuoti burokėliai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 5 vienetai juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 stiklinė acto 1.5 litro vandens 1 valgomasis šaukštas druskos 2 kilogramai burokėlių 5 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius (išskyrus actą), pavirkite kelias minutes. Supilkite actą. Marinatas paruoštas. Išvirkite burokėlius vandenyje, nulupkite nuo jų odeles.
Receptas. Pikantiškos slyvos
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 5 vienetai gvazdikėlių 50 gramų imbierų (supjaustytas griežinėliais) šiek tiek slyvų 0.5 stiklinės acto 1 litras vandens 1 arbatinis šaukštelis druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas nuplauti ir sudėti į marinavimui paruoštus bei iškaitintus stiklainius. Marinatą iš vandens, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, imbiero, druskos bei cukraus virti 3 min.
Receptas. Elniena su žaliu padažu
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas obuolių (saldžiarūgštis vidutinio dydžio nuluptas) 1 vienetas paprikų (žalioji, smulkiai supjaustyta) šiek tiek petražolių 0.5 vieneto svogūnų 0.5 stiklinės žirnių šiek tiek acto 4 valgomieji šaukštai vandens šiek tiek druskos 6 vienetai kvapiųjų pipirų 9 vienetai kadagio uogų 50 gramų sparaginių pupelių šiek tiek pasukų (raugintos) 5 vienetai ...
Receptas. Kaimiškas kugelis su spirgų ir svogūnų padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių 0.5 gramo juodųjų pipirų 0.5 gramo laurų lapų 50 gramų svogūnų 20 gramų kiaulės lašinių 1 vienetas kiaušinių 100 gramų pieno 5 gramai druskos 10 gramų sviesto (naminis) 0.5 gramo kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų gaunasi viena didelė porcija.
Receptas. Kalėdinis kalakutas
INGREDIENTAI: 12 vienetų gvazdikėlių 20 gramų juodųjų pipirų (trinti) 100 gramų kedro riešutų 5 vienetai laurų lapų 250 gramų medaus 1 vienetas svogūnų 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės) 300 gramų jautienos faršo 4 kilogramai kalakutienos 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių 5 valgomieji šaukštai sojos padažo 5 litrai vandens 250 gramų druskos 7 valgomieji šaukštai sviesto 12 vienetų kvapiųjų pipirų (t...
Receptas. Silkė su slyvomis, razinomis ir pomidorų padažu
INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų (marinuoti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja slyvų 4 vienetai svogūnų 50 gramų silkių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek kvapiųjų pipirų (malti) 1 sauja razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės filė supjaustyti juostelėmis. Svogūnus nulupti, susmulkinti ir pakepinti keptuvėje su aliejumi.
Receptas. Konservuoti baravykai su pomidorais
INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų pastos 100 gramų aliejaus 5 vienetai kvapiųjų pipirų 1 kilogramas grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2—3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1—5 galveles. Druskos beriama pagal skonį. Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą.
Receptas. Marinuoti svogūnėliai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek gvazdikėlių šiek tiek laurų lapų 1 kilogramas svogūnų (maži) 250 mililitrų acto (10 proc.) 0.5 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus nulupame, paviriname 3-4 min., ataušiname, perliejant šaltu vandeniu, nuvarviname per sietelį.
Receptas. Višta su perlinių kruopų, granatų bei jautienos įdaru
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek granatų (sėklos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (sėklos) šiek tiek kalendrų (šviežia) 2 valgomieji šaukštai kalendrų (šviežia, smulkinta) 1 vienetas svogūnų 500 gramų vištiena 350 gramų jautienos faršo 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai perlinių kruopų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis) 3 valgomieji šaukštai ...
Receptas. Šviežia kopūstų sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai) 1 vienetas kopūstų 1 vienetas laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 0.5 vieneto porų 1 vienetas svogūnų 5 valgomieji šaukštai aliejaus 2 vienetai sultinio (paukštienos, kubelis) 5 vienetai kvapiųjų pipirų (žirneliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Pusę kopūsto supjaustome rupiau, bulves - kubeliais, susmulkiname smulkiai svogūną, sutarkuojame morką.
Receptas. Gardūs vištienos ir faršo suktinukai
INGREDIENTAI: šiek tiek ananasų (konservuoti) 4 vienetai bulvių šiek tiek cinamono šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 200 gramų vištiena (odelės) 2 vienetai kiaušinių 50 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Štai šįkart siunčiu receptėlį, kurį išmokau iš savo mamos. Tai gardūs mėsiški suktinukai.
Receptas. Lynas, šutintas su grybais
INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų 2 stiklinės obuolių sulčių 2 stiklinės baravykų (apvirti) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto šiek tiek kvapiųjų pipirų 1 kilogramas lynų PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papildomai reikės: pusė šaukšto miltų, šaukštas sviesto, kiaušinio trynys, citrinos žievelė. Išvalytas lynas supjaustomas, pabarstomas druska, pipirais ir sudedamas viena eile į puodą kartu su svieste pakepintais grybais bei svogūnais.
Receptas. Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
Manau, tai tobula dovana mamai ar močiutei, gaminti kartu su vaikais smagu bus.
INGREDIENTAI: 500 gramų vaisių 2 vienetai bananų 2 vienetai čili pipirų 1 saujelė kvapiųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius ir uogas nuplauti, sudėti į krepšelį. Bananus nupjauti įstrižai, sparnelius išpjauti iš likusios banano dalies, išpjaustyti plunksneles ir smeigtuko pagalba ar įpjovus odelę įstatyti sparnelius.
Receptas. Senoviški kalėdiniai meduoliai
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 0.5 kilogramo cukraus šiek tiek gvazdikėlių šiek tiek imbierų (baltasis) 0.5 kilogramo medaus 4 vienetai kiaušinių 1.5 kilogramo kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai sodos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Medų ištirpinti ir šiek tiek pavirti su kitais prieskoniais (kvapieji pipirai, gvazdikėliai, baltasis imbieras, cinamonas). Kitame inde mediniu šaukštu cukrų su kiaušiniais išsukti iki purios masės...
Receptas. Vištienos krūtinėlė su ryžiais
INGREDIENTAI: 100 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas vištos filė (krūtinėlės) 2 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: 1kg vištienos krūtinėlės ir vieną svogūną supjaustome mažais gabaliukais. Viską dedame į keptuvę ir įpilame šlakelį aliejaus.
Receptas. Įdaryta lydeka
INGREDIENTAI: 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas lydekų 1.5 litro vandens 3 vienetai kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomi ingridientai įdarui: žuvies filė, šaukštas manų kruopų, riekelė batono, 1,5 šaukšto sviesto, svogūnas, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputį druskos, pipirų, citrinos griežinėlių. Žuvis nuskutama ir nuplaunama.