konservai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „konservai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „konservai“.

Įspėja perkančius mėsos konservus: nekartokite šių klaidų

Mėsos, ypač žvėrienos konservų gamyba – gana sparčiai populiarėjanti veikla. Šie produktai nereikalauja ypatingų laikymo ir transportavimo sąlygų, yra saugiai ir patogiai supakuoti, dėl ypatingo terminio apdorojimo saugūs vartoti visoms vartotojų grupėms, ilgos tinkamumo  vartoti trukmės. VMVT specialistai įspėja – netinkamai ruošiant konservus, juose gali susidaryti  kenksmingų  mikroorganizmų sporų, sukeliančių botulizmą.
2023-11-13

Sužinoję pirksite mėsos konservus daug atsargiau: štai į ką vertėtų atkreipti dėmesį

VMVT parengė mėsos konservų gaires, padėsiančias lengviau suprasti gamybai keliamus reikalavimus ir išvengti bakterijų, gaminančių mirtinus toksinus žmogaus organizmui, rašoma pranešime žiniasklaidai.  Mėsos, ypač žvėrienos konservų gamyba – gana sparčiai populiarėjanti veikla. Šie produktai nereikalauja ypatingų laikymo ir transportavimo sąlygų, yra saugiai ir patogiai supakuoti, dėl ypatingo terminio apdorojimo saugūs vartoti visoms vartotojų grupėms, ilgos tinkamumo vartoti trukmės.

Šaldytuve liko užšaldytų vasaros gėrybių? Pasakė, kiek galima laikyti

Kuomet rudenį užkaista daugelio namų virtuvės – jose pakvimpa konservuojamas vasaros derlius. Tačiau, ar tikrai viską žinote apie šį gaminimo būdą? Per kiek laiko jie turėtų būti suvartoti? Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistai primena, ko reikėtų nepamiršti namų sąlygomis gaminant konservus. Konservavimo ir uogienių virimo procesas turi būti pradedamas nuo stiklainių paruošimo. Stiklainiai turi būti nesuskilę, gerai išvalyti.
2023-03-13

Trys vyrai konservuose slėpė kokainą: nuteisė kalėti dešimt metų

Du kauniečiai ir Klaipėdos rajono gyventojas pripažinti disponavusiais labai dideliu kiekiu narkotikų su tikslu juos platinti teismui išnagrinėjus konservų dėžutėse slėpto kokaino bylą, jiems penktadienį skirtos daugiau kaip dešimties metų laisvės atėmimo bausmės. Kaip pranešė Šiaulių apygardos teismas, Klaipėdos rajono gyventojas Virgilijus Valius bei kaunietis Nerijus Mikelionis nuteisti kalėti 11 metų ir šešis mėnesius, kaunietis Gintautas Bieliauskas – dešimt su puse metų.
Kriminalai 2023-02-03

Pasakė, kiek galima konservus laikyti namuose: nerizikuokite savo sveikata

Nuolatinis spintelių tvarkymas ir gaminimas iš to, ką turi – vienas iš paprasčiausių būdų ne tik suplanuoti ką pagaminti namiškiams, bet ir sutaupyti. Daržovių konservai, kruopos, prieskoniai – randami bene kiekvienuose namuose, tačiau net ir šie, ilgo galiojimo produktai turi savo galiojimo laiką, todėl svarbu žinoti, kaip juos tinkamai laikyti, kad šie išliktų kuo kokybiškesni.
2023-01-26

Konservavimas žiemai: pasakė, kokie požymiai išduoda, kad konservo valgyti nebegalima

Dabar – pats derliaus nuėmimo metas. Per vasarą užderėjusios daržovės, vaisiai bei kitos gėrybės tampa gardžiais konservais žiemos laikotarpiu, kai šviežių produktų jau nebus arba jie bus atvežtiniai, o juk dažnas nori mėgautis savo paties užaugintu derliumi, nes žino, ką ir kaip augino, kokias trąšas ar augalų apsaugos priemones naudojo. Visgi kelių mėnesių darbas gali nueiti perniek, jei gamindami konservus namų sąlygomis nesilaikysime tam tikrų taisyklių.

Įspėja dėl ruošiamų atsargų žiemai: šiukštu nekartokite kelių klaidų

Prasidėjus rudeniui, rūsiai ir toliau pildosi įvairiausiomis gėrybėmis žiemai – konservuotais produktais. Neretai tokie produktai užsistovi ne vienerius metus, tačiau specialistė primena, kad visi produktai turi galiojimo datą, o vartojant ilgai užsistovėjusius produktus, gali laukti nemalonios pasekmės.
2022-09-12

Pasibaigus galiojimui neišmeskite šių produktų: dar galite juos vartoti

Nėra nieko labiau erzinančio, nei situacijos, kai norite išgerti kavos su pienu, tačiau iš šaldytuvo išėmus pieną paaiškėja, kad baigėsi jo galiojimo laikas. Tačiau kaip atidžiai turėtumėte laikytis ant pakuočių nurodyto galiojimo laiko? Daugelis žmonių visada atsižvelgia į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Tačiau neretai nurodytos datos yra tik gairės, kurios ne visai tiksliai nurodo, iki kada reikėtų suvartoti maistą.
2022-06-12

Nusipirkote konservų? Ekspertė pasakė, ką reikia žinoti

Kilus karui Ukrainoje, nemaža dalis lietuvių nusprendė pasirūpinti maisto atsargomis ir savo namuose. Šaldytuvuose ir spintelėse atsirado eilės ilgo galiojimo konservų. Kaip tinkamai juos laikyti ir į ką reikia atkreipti dėmesį, naujienų portalui tv3.lt nurodė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė Vilma Pušinaitė.
2022-03-18

Pasakė, kokių konservų geriau nepirkti: sau tik pakenksite

Konservuoti produktai – visais laikais reikalingi ir praverčiantys įvairiose gyvenimo situacijose. Juos įsigyjant svarbu atidžiai panagrinėti sudėtį ir išsirinkti sveikatai palankesnius, mažiau priedų turinčius gaminius. Prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2022-03-15
REKLAMA
REKLAMA

Naminių konservų receptas pagal Ritą: daug skanesni už pirktinius

„Nepamainomas dalykas poilsiaujant ilgesnį laiką sodyboje ar prie ežero. Nereikia stovėt prie puodo, viskas paruošta, belieka tik išverst į keptuvę ar puodą ir gaminti. Galimas variantas ir katiliuke ant laužo. Gaunasi fantastiškas troškinukas. Tinka ir sriubai, ir troškiniui, ir viskam, ką tik sugalvosite. Išbandžiau šį gėrį prieš metus ir labai patiko. Jeigu poilsiaujate su mažu vaiku, tai be sriubytės niekaip. O čia mėsa paruošta, tik daržoves nulupti ir į puodą. Be to ir labai skanu.
2022-03-03

Teismas 13-ai metų į kalėjimą pasiuntė vyrą: amfetaminą į Norvergiją bandė vežti konservų dežutėse

Panevėžio gyventoją teismas pripažino kaltu pasikėsinus kontrabanda į Norvegiją nugabenti pusę kilogramo amfetamino. Kvaišalai buvo paslėpti konservų dėžutėse. Subendrinus su bausmėmis už kitus nusikaltimus, vyras iš viso kalės 13 metų, trečiadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra. Į kriminalistų rankas A. Z. pakliuvo 2019 metų spalio mėnesį. Pareigūnams patikrinus automobilį, kuriuo šis vyras važiavo į Norvegiją, tarp jo daiktų buvo rastos 8 metalinės konservų dėžutės.
Kriminalai 2021-08-25

Įvardijo paprastus būdus, kaip daržo gėrybes pasiruošti žiemai: neliksite nusivylę

Prasidėjus paskutiniam vasaros mėnesiui galime mėgautis gausiu sodo ir daržo gėrybių derliumi. Todėl šiuo metu daržoves žmonės pradeda ruošti ir žiemai. Į stiklainius galima dėti ne tik agurkus ar pomidorus – konservuoti tinka bene kiekviena daržo gėrybė, todėl nebijokite eksperimentuoti. Vaida Budrienė sako, kad pastaruoju metu pirkėjai konservuoti renkasi ne tik tradicines, bet ir įdomesnes daržoves, o jų krepšeliuose vis dažniau atsiduria ir aguročiai ar patisonai.
2021-08-02

Mėgstate konservuotas gėrybes? Štai, ką turite žinoti

Dažnai žmonės perka konservuotas daržoves, nes tai labai lengva – prieš jas patiekiant nereikia jų ruošti papildomai, o tai sutaupo laiko. Tačiau yra keletas dalykų, kuriuos turite žinoti prieš kitą kartą rinkdamiesi tarp šviežių ir konservuotų gėrybių. Daugelis žmonių mano, kad konservuotos daržovės yra tokios pat sveikos, kaip ir šviežios. Žinoma, kai kurios maistinės medžiagos bus prarastos, nes daržovės nebebus šviežios, tačiau jos vis tiek yra tik daržovės, tiesa? Ne visai.
2020-11-23

Baravykų paruošimo būdai – kuo įvairiausi: populiarėja įmantrus patiekalas

Kad nuo baravykų derliaus neapsisuktų galva, siūlome jums ne tik lengvai paruošiamo baravykų užkandžio receptą iš prabangaus sostinės restorano, bet ir specialistų patarimus, ką daryti su krepšiais į namus tempiamų baravykų. Pirmiausia – nepersivalgyti. O ką geriausia daryti – šaldyti, džiovinti, marinuoti ar rauginti? Kol šalies miškuose iš samanų kepures keliančių baravykų gausa vis dar atima grybautojams žadą.

Lietuvių mėgstamos raugintos daržovės: įvardijo, kuo jos sveikos

Šąlant orams, sveikai gyvenantys Lietuviai šviežias daržoves iškeičia į raugintas. Turgaviečių prekybininkai giriasi gerais pardavimais. Esą žiemą ragintų agurkų, kopūstų, pomidorų ar kitų daržovių Lietuvos gyventojai nuperka daugiausiai. Ar tai sveika organizmui? Kuo skiriasi šviežios ir raugintos daržovės? Vilniuje Ukmergės gatvėje įsikūrusiame „Benedikto turguje“ daržovių skyriaus lentynose visada rasime daržo gėrybių. Tačiau žiemą čia vaizdas pasikeičia.

Skurstantieji piktinasi: maisto kokybė siaubinga

 Teismas paskelbė verdiktą – maisto tiekėjo „Pontem“ vištienos konservai nėra tinkami tiekti skurstantiems. Taip atmestas ir verslininkų skundas dėl maisto ir veterinarijos tarnybos tyrimo, kad produktas neatitinka reikalavimų. Iš viso tokių konservų iš bendrovės buvo ruošiamasi pirkti per milijoną, visgi dabar daugiau nei pusė skardinių renka voratinklius sandėliuose. Vietoj vištienos gabaliukų – masė, labiau primenanti košę.

Apgailėtinai atrodantys žuvų konservai išjudino tarnybas Lietuvoje

Dėl Apgailėtinai atrodančių žuvų konservų, dalinamų vargstantiems tautiečiams, sukruto ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, atsakinga už paramą nepasiturintiems, bet ir kitos tarnybos. Aiškinamasi, kas kaltas, kad beveik keturis šimtus tūkstančių eurų kainavusių žuvies konservų dėžutėse, skirtų vargšams, plaukioja ne visa žuvis, o tik jos likučiai. Sumaištis kilo ir tarp valdžios atstovų.
Aktualijos 2017-06-20

Kėdainiuose liepsnoja konservų fabrikas

Trečiadienį Kėdainių rajone, Šingalių kaime, esančiame Kėdainių konservų fabrike užsidegė stogas. Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie įvykį gautas 13.34 val. Į įvykio vietą išvyko ugniagesiai ir greitoji medicinos pagalba. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė BNS sakė, kad užsidegė teritorijoje buvęs konteineris, o nuo jo ugnis persimetė į pastatą. Gesinti gaisro išvyko šešios autocisternos. 14.04 val.
Kriminalai 2017-05-17

Konservavimo gudrybės: specialistė pataria, kuris būdas geriausias

Gėrybių marinavimas, rauginimas, šaldymas – puikus būdas užtikrinti gerą savijautą bei atsparų imunitetą nuo puolančių ligų. Tiesa, medikai pataria žinoti kelis svarbius dalykus apie konservus. Yra trys pagrindiniai konservavimo būdai: fizinis, biocheminis ir cheminis. Anot medikės Donatos Šukytės, geriausias konservavimo būdas yra šaldymas. Jeigu esate įpratę skardinėse užkonservuotų produktų nesuvalgyti, medikai pataria griebtis papildomų veiksmų.
2017-04-30

Tobula idėja: surinkti konservai – ir menui, ir labdarai

Už Atlanto labdarai itin originaliu būdu renkami konservai. Jų dėžutės prieš tai panaudojamos įspūdingų skulptūrų statybai. Konservai bus paaukoti nepasiturintiems niujorkiečiams, kurių net už Atlanto išties nemažai. „Tai darome jau 23-ejus metus. Architektai ir inžinieriai stato įspūdingas skulptūras iš konservų. Pirmiausia darbai eksponuojami, o tada viskas išardoma ir siunčiama į 500 maisto sandėlių penkiuose rajonuose“, - pasakoja akcijos atstovė Jennifer Greene.
2015-11-06

Iš rinkos surenkami latviški konservai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Latvijos apie rūkytų šprotų aliejuje konservus, kuriuose nustatytas padidintas policiklinių aromatinių angliavandenilių kiekis.
2014-05-02

Keisčiausi ekonomikos indeksai: nuo siaurų kaklaraiščių iki uodo įkandimų

Dėl nesugebėjimo pasiekti politinį sutarimą sustojus JAV valdžios veiklai, kuriam laikui galime likti be įprastų ekonominių rodiklių, mat sustabdyta ir Jungtinių Valstijų statistikos biuro veikla, rašo businessinsider.com. Todėl siekdamas užpildyti atsiradusią tuštumą, JAV verslo naujienų portalas nusprendė pateikti pripažintų ekonominių indikatorių sąrašą, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kiek keistoki.
2013-10-12

Vagys rengiasi žiemai: pagrobti 48 stiklainiai konservų

Kauno gyventojai neteko marinuotų daržovių ir uogų atsargų. Du Kalantos gatvės gyventojai pranešė, kad išlaužtos sandėliukų durys. Iš ten pagrobtos žiemai ruoštos atsargos. Pirminiais duomenimis, pagrobti 48 stiklainiai su marinuotomis daržovėmis ir uogomis, dviračio padanga. Padaryta maždaug penkių šimtų litų žala. Tyrimą atlieka Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai.
Kriminalai 2013-09-18

„Marijampolės pieno konservai“ prisijungs Lukšių pieninę

Viena didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių „Marijampolės pieno konservai“ kreipėsi į Konkurencijos tarybą prašydami leisti įsigyti Lukšių pieninę, kuri anksčiau priklausė Marijampolės bendrovei. Po susijungimo planuojama aktyvi plėtra į užsienio rinkas, trečiadienį rašo „Verslo žinios“. „Lukšių pieninė - perspektyvi įmonė, gaminanti puikius produktus. Tačiau jiems neužtenka Lietuvos rinkos, o eksportuoti savarankiškai tokia įmonė per maža.
2013-06-19

„Marijampolės pieno konservai“ investuoja 50 mln. eurų

Pieno perdirbimo bendrovė „Marijampolės pieno konservai“ planuoja į fermų statybą bei ūkininkų ūkių plėtrą investuoti iki 50 mln. eurų, rašo „Verslo žinios“. Pirminės pieno gamybos atšakos bendrovei reikia norint stabiliai apsirūpinti žaliava. Įgyvendinus planus bendrovė tikisi per dieną surinkti tūkstantį tonų pieno. Tai daugiau nei „Marijampolės pieno konservų“ šiuo metu perdirbamas kiekis. „Rengiame projektą žaliavos gamybai padidinti.
2013-05-29

Specialistai perspėja: turgavietėse nelegaliai platinami neaiškios kilmės ir menkių kepenėlių konservai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba perspėja vartotojus nesusigundyti turgavietėse nelegaliai prekeivių siūlomais pigiais menkių kepenėlių konservais. Šiuo metu inspektoriai aiškinasi galimus nelegaliai platinamų, neaiškios kilmės ir dėl to galimai nesaugių menkių kepenėlių konservų pateikimo į rinką atvejus rašoma pranešime spaudai. Tyrimą paskatino Kauno ir Vilniaus miestų turgavietėse nustatyti nelegalios prekybos kaip įtariama suklastotais menkių kepenėlių konservais atvejai.
Lietuva 2013-03-29

Katė maišė: ko iš tiesų pridėta į mūsų perkamus konservus?

Pirkdami konservus iš esmės perkame katę maiše. Konservų indelyje gali būti bet kas: tiek kokybiški ir sveiki produktai, tiek sugedę ir netinkami vartojimui. Ar visuomet konservai yra gaminami tik iš kokybiškų ir gerų produktų? Ar yra konservų „be konservantų“? Ir kodėl juos galima saugoti metų metais. Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus pateiks laidos „Gyvenamoji aplinka kūrėjai jau vasario 24 dieną, sekmadienį 12.30 Pirmojo Baltijos kanalo eteryje.
2013-03-20

Arklienos vietoj jautienos galėjo būti ir Lietuvoje

Arkliena vietoj jautienos galėjo būti prekiaujama ir Lietuvoje, skelbia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Ketvirtadienį gauta papildoma informacija, kad latviškuose jautienos konservų „Sūdyta jautiena savo sultyse“ (gamintojas SIA „Kursu zeme“) sudėtyje Vokietijos atsakingos institucijos nustatė 69 proc. ženklinime nenurodytos arklienos. Konservai buvo išplatinti Belgijoje, Vokietijoje, Olandijoje ir Jungtinėje Karalystėje, šiuo metu visa konservų partija yra išimama iš rinkos.
2013-03-01

Kaip atpažinti gerus ir kokybiškus konservus?

Pirkdami konservus iš esmės perkame katę maiše. Konservų indelyje gali būti bet kas: tiek kokybiški ir sveiki produktai, tiek sugedę ir netinkami vartojimui. Ar visuomet konservai yra gaminami tik iš kokybiškų ir gerų produktų? Ar yra konservų „be konservantų“? Ir kodėl juos galima saugoti metų metais. Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus pateiks laidos „Gyvenamoji aplinka kūrėjai jau vasario 24 dieną, sekmadienį 12.30 Pirmojo Baltijos kanalo eteryje.
2013-02-21

Ant lietuvių švenčių stalo – konservuotas maistas

Konservuotus maisto produktus renkasi 62,5 proc. lietuvių. Dažniausiai žmonės perka žuvies (21 proc.), daržovių (20,7 proc.) bei mėsos (17,4 proc.) konservus. Konservuoti maisto produktai yra populiariausi per šventes, taip pat iškylų metu bei žiemą. Tokius rezultatus atskleidė žvėrienos perdirbimo įmonės „Viltlit“ užsakymu atlikta internetinė gyventojų apklausa. Paklausti, ar mėgsta konservuotus maisto produktus, dauguma respondentų (62,5 proc.) atsakė teigiamai.
2012-12-21

Konservuose prezervatyvą radusi brazilė gaus 5 tūkst. dolerių kompensaciją

Frikadelių su pomidorų padažu skardinėje prezervatyvą radusi brazilė gaus 5 tūkst. dolerių (3 tūkst. 500 eurų) kompensaciją, praneša agentūra AFP. Moteris visiškai neapetitišką objektą konservuose pastebėjo pietaudama su šeima. Ji nusprendė kreiptis į teismą. Teisėjas sutiko, kad ieškovė ir jos šeima dėl radinio pajuto pasišlykštėjimą ir taip jai buvo pakenkta. Konservus gaminanti bendrovė tikina, kad visas gamybos procesas pas juos vyksta automatiniu būdu.
2011-07-28

Kokių grybų dabar rasite miške ir ką su jais daryti?

Ar ne per anksti apie grybus? Visiškai ne! Pirmieji grybai jau pasirodė ir dingo dar balandžio mėnesį, todėl skubame jus informuoti, kas jūsų laukia šiuo metu miškuose ir kaip tuos grybus paruošti. Apie grybus Rasti suakmenėję baravykai rodo, kad jie gausiai augo jau prieš 150 milijonų metų. Šiandien grybų priskaičiuojama apie 100 000 rūšių, Lietuvoje apie 1000 rūšių.

Uždrausta teikti labdarai netinkamus vartoti konservus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko patikrinimus dėl neįgaliesiems labdarai teikiamų negaliojančių maisto produktų. Buvo nustatyta, kad VŠĮ „Menava“ iš Lietuvos–Kazachstano įmonės UAB „Kazameta“ gavo 4 pavadinimų žuvų konservus („Šprotus pomidorų padaže“, „Menkių ikrus su prieskoniais“, „Šprotus marinate“, „Skumbrija savo sultyse“ – viso 984 vnt), kurių dalis (396 vnt.
titulinis 2010-12-28

Iš paskutinių daržo gėrybių...

Namuose paruošti padažai ir pagardai daro stebuklus, paprastus, visiems žinomus patiekalus paverčia nepakartojamais. Aštrus bruknių padažas 3 kg bruknių, 0,5 stiklinės vandens, 3 česnakai, 1 aitrioji paprika, 100 g druskos. Bruknes virkite su vandeniu, kol uogos suvirs. Tada sudėkite sutrintus česnakus ir papriką, suberkite druską ir virkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir uždarykite.
2010-10-21

LNK laidų vedėjai atidarė skulptūrą iš konservų

Pasaulinę maisto dieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje iškilo valgomos skulptūros. Dienos centrus lankančių vaikų komandos čia įgyvendino skulptorių ir dizainerių suprojektuotus spalvingus statinius – „Pilį“, „Žuvį“, „Laivą“ ir kt. Vilniaus „Akropolyje“ valgomos skulptūros atidengimo iškilmėse dalyvavo ir būrys LNK televizijos žvaigždžių.
2010-10-18
Į viršų