Kiaulienos nugarinė
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaulienos nugarinė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaulienos nugarinė“.
            
 Šiuos kepsnelius vadina karališkais: paragavę įvertins visa šeima
                                „Karališki ir labai skanūs pietūs. Būna akimirkų, kad pavydžiu pati sau“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. 
Reikės: 4 kiaulienos nugarinės pjausniai; druskos pagal skonį; žiupsnis pipirų; 1 a. š. persilado prieskonių; 1 skiltelė česnako; 1 kiaušinis; 2 v. š. miltų; 4 v. š. džiūvėsėlių; aliejaus, kepimui.
                            
 Atrado superinį kiaulienos nugarinės receptą: taps stalo pažiba
                                Kelioms dienoms sugrįžusi saulė ir šiluma reiškia viena – daugelis vakarienę ruoš kepsninėje. Vis daugiau žmonių, rūpindamiesi subalansuota mityba, ant grilio kepa vištieną, žuvį, jūros gėrybes, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. 
Tačiau kiaulienos niekas nenurungia, o ir kiauliena kiaulienai nelygi. Pavyzdžiui, nugarinė turi mažai riebalų, ją galima greitai paruošti net ir ant grilio, tik svarbu atsiminti kelias taisykles.
                            
 Šis turbo greitas troškinys taps rudens atradimu: kartosite ne kartą
                                Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi bei gardūs patiekalai? Tam, kad įsisukus į rudeninių darbų sūkurį idėjų šeimos pietums ar vakarienei nepritrūktų, kulinarijos meistrai dalijasi net trimis receptais, kurių žvaigždė – kiaulienos nugarinė.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šį kiaulienos troškinį pamils visa šeima: norėsis pakartoti
                                Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. Neretai vasaros dienomis šios veiklos taupant laiką vilioja praleisti pietų ar vakarienės metą, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę, kad subalansuotos mitybos nereikėtų pamiršti ir šiltuoju metų sezonu.
                            
 Receptas. Tėčio fantazija
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   paprikų    1 skardinė   pupelių (konservuotos)    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    1 skardinė   pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse su porais)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustyti kubeliais.  Papriką nuplauti, išskobti sėklas, supjaustyti kubeliais. Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti.
                            
 Receptas. Kiauliena su citrinų padažu (Χοιρινό λεμονάτο)
                                Tai gan paprastas graikiškas patiekalas, kuris populiarus Graikijoje. Vietoje kiaulienos galima naudoti ir kitą mėsą, kuri jums patinka labiau.  
 INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės nugarinės (be kaulo)    500 mililitrų   daržovių sultinio    1 stiklinė   ryžių    100 mililitrų   baltojo sauso vyno    1 vienetas   citrinų sultys    1 skiltelė   česnakų    1 žiupsnelis   pipirai    šiek tiek   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Kepta šoninė
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   medaus    1 valgomasis šaukštas   garstyčių    250 mililitrų   acto (balzaminis)    200 gramų   sojos padažo    2 kilogramai   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Marinato gaminimas:   išmaišome actą su medumi, sojos padažu ir garstyčiomis.   Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo dydžio ir storio (apie 2,5 cm) gabalais ir įtriname marinatu.   Marinuojame mėsą apie 4 valandas.  Prieš kepant įtriname druska.  Kepkite grilyje.
                            
 Receptas. Marinuoti vėrinukai su jogurtu
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    5 vienetai   svogūnų    šiek tiek   jogurto (nesaldintas)    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   sulčių (vienos citrinos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome kiaulienos, apliejame nesaldintu jogurtu, dedame pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, pilame citrinos sultis (išspaustas iš vienos cityrinos), barstome druska ir pipirais.  Marinuojame bent 4 valandas.
                            
 Receptas. Kiaulienos nugarinė su alyvuogėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   alyvuogių    šiek tiek   česnakų    1 vienetas   pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse)    šiek tiek   svogūnų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   raudonojo vyno (sausas)    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   sultinio (kubeliais, jautienos)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Alyvuogių aliejuje pakepti supjaustytą gabaliukais kiaulieną su svogūnais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Troškinti kiaulienos pjausniai
                                INGREDIENTAI:    750 gramų   bulvių    0.5 arbatinio šaukštelio   česnakų (granulės)    1/4 arbatinio šaukštelio   čiobrelių (džiovinti, smulkinti)    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (milteliai)    1 stiklinė   žirnių (šaldyti)    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   baltojo vyno (sausas)    3/4 stiklinės   pievagrybių (smulkinti)    1.5 stiklinės   grietinėlės    6 vienetai   kiaulės nugarinės (pjausniai)    šiek tiek   aliejaus    0.5 arbatinio šaukštelio   vorče...
                            
 Receptas. Grilyje kepta nugarinė
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    600 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    4 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su druska ir pipirais. Šiuo prieskonių mišiniu įtrinkite nugarinės kepsnius.  Apšlakstykite mėsą citrinos sultimis ir aliejumi. Marinuokite apie 2-4 valandas.
                            
 Receptas. Kiaulienos kepsnys (keptas griliuje)
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    6 arbatiniai šaukšteliai   garstyčių (Dijon)    500 gramų   kiaulės nugarinės    1 arbatinis šaukštelis   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis. Apipilkite aliejumi ir uždengę sandariai palaikykite šaldytuve apie 1 parą.  Kepkite griliuje.  Labai skanu su šviežiomis daržovėmis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaulienos kepsnys su slyvomis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   petražolių (šaknis)    šiek tiek   garstyčių    100 gramų   slyvų (džiovintas)    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 kilogramas   kiaulės nugarinės (be kaulo)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą, padarius išklotinę, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti. Mėsą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 val. 160-170 laipsnių temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu.
                            
 Receptas. Minkštučiai kiaulienos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    3 vienetai   svogūnų    3 kilogramai   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių (kiaulienai)    0.5 litro   mineralinio vandens (gazuotas)    770 gramų   pomidorų pastos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną susipjaustyti gabaliukais.  Pomidorų pastą sumaišyti su vandeniu, įspausti citrinos sulčių. Taip pat sumesti citriną, padalintą į 8 dalis.
                            
 Receptas. Justės kiaulienos suktinukai
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaulės nugarinės (be kaulo)    200 gramų   sūris    3 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2   česnakų    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną išmuškite, įtrinkite spaustu česnaku, pabarstykite druska, pipirais.  Įdarui sutarkuokite fermentinį sūrį. Išvirkite kiaušinius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiauliena su keptais pomidorais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   čiobrelių (Santa Maria)    šiek tiek   juodųjų pipirų (Santa Maria, grūsti)    15 vienetų   pomidorų pastos (slyviniai, perpjauti per pusę)    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    120 gramų   juodųjų alyvuogių    500 gramų   kiaulės nugarinės    2 valgomieji šaukštai   prieskonių (mėsos, Santa Maria su čiobreliais)    120 gramų   sūris (fetos)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kepsnys "Medvėgalis"
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų    4 vienetai   svogūnų    2 vienetai   kiaušinių    700 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    1.5 valgomojo šaukšto   sviesto    šiek tiek   prieskonių (kiaulienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įdarui pagaminti reikalingi 2 kiaušiniai, 4 svogūnai, šaukštelis riebalų, truputis pipirų.
                            
 Receptas. Nugarinės bangelės
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   kiaulės nugarinės    2 valgomieji šaukštai   obuolių sulčių    2 arbatiniai šaukšteliai   prieskonių    1 vienetas   anyžių    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nugarinę supjaustau storokais gabalais, pašlakstau sultimis, barstau prieskoniais, palieku 1 valandai.   Lankstau į kelias dalis, maunu ant iešmo ir kepu ant laužiuko.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepsnys „Matambre a la Pizza“
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   pomidorų pastos    1 stiklinė   pieno    1.5 kilogramo   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   raudonėlių (džiovinti, malti)    130 gramų   mocarelos sūrio    2 vienetai   raudonųjų pipirų    1 stiklinė   padažo (picai, Jūsų mėgstamas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įpjauti kiaulienos nugarinę ir išskleisti, kad gautųsi didelis kepsnys. Kepsnį dėti į didelį indą, užpilti pienu ir padėti 12 val.
                            
 Receptas. Lengvai paruošiama kiauliena
                                INGREDIENTAI:    10 vienetų   bulvių    0.5 kilogramo   kiaulės nugarinės    400 gramų   daržovių (šaldytos, įvairios)    200 gramų   pomidorų padažo    150 gramų   majonezo    šiek tiek   prieskonių (įvairūs, Jūsų mėgstami)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustome gabaliukais, nuskustas bulves smulkiai supjaustome ir sumaišome viską su majonezu bei prieskoniais.   Pašauname į 180 C laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 35-40 min.
                            
 Receptas. Salotos su morkomis, agurkais ir vytinta dešra
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   agurkų (rauginti, vidutinio dydžio)    4 vienetai   morkų (virtos, vidutinio dydžio)    šiek tiek   majonezo    150 gramų   dešros (vytinta Biovela)    400 gramų   kiaulės nugarinės (virta ar kepta)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą ir dešrą supjaustome kubeliais. Griežinėliais supjaustome agurkus, morkas. Viską sumaišome su majonezu. Kam trūksta - įmaišykite prieskonių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaulienos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    1 vienetas   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   raudonųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę supjaustome 2,5 cm storio kepsniais.  Mėsą talpiname į indą, padruskiname, papipiriname, sumaišome su susmulkintu svogūnu ir česnaku, užpilame citrinos sultimis. Šaldytuve laikome nuo 6 iki 8 valandų.
                            
 Receptas. Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus (rudas)    3   česnakų (smulkiai kapoti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    0.5 vieneto   kalendrų (ryšulėlis (garnyrui))    2 vienetai   pomidorų pastos (be sėklų, (garnyrui))    2 vienetai   svogūnų (pjaustyti)    2 valgomieji šaukštai   rapsų aliejaus    330 mililitrų   alaus (arba porteris)    400 gramų   konservuotų pupelių (raudonos, nusunktos, (garnyrui))    1 kilogramas   kiaulės nugarinės (supjaustyta gabaliukais)    šiek tiek   druskos    ...
                            
 Receptas. Šatrijos raganų kepsnys
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   gvazdikėlių    2 vienetai   svogūnų    800 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    300 mililitrų   burokėlių (marinuotų burokėlių sultys)    šiek tiek   prieskonių (kiaulienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustome, sudedame į molinį puodą, apibarstome prieskoniais, užpilame burokėlių rūgštymu, paslegiame ir marinuojame apie 1 val. Išimame, susmaigstome ant plonų alksnio šakelių ir kepame ant žarijų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aluje marinuoti kepsniai
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    500 mililitrų   alaus (tamsus)    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    1 arbatinis šaukštelis   druskos    šiek tiek   kvapiųjų pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę supjausčiau ~2 cm storio kepsneliais. Mėsą apibarsčiau prieskoniais. Žiedais supjausčiau svogūną ir sudėjau ant mėsos. Viską užpyliau alumi. Alus mėsą turi apsemti.  Laikiau šaldytuve 2 valandas.
                            
 Receptas. Mėsos dūdelės
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   morkų    1 vienetas   paprikų    šiek tiek   slyvų (džiovintos, kelios)    2 vienetai   svogūnų    500 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustome ir pamušame, subarstome prieskoniais ir keletą valandų leidžiame pasimarinuoti. Morkas, svogūną ir papriką supjaustome šiaudeliais, slyvas nuplikiname verdančiu vandeniu. Ant muštinio dedame po gabaliuką morkos, svogūno, paprikos ir po slyvą.
                            
 Receptas. Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
                                INGREDIENTAI:    6 gramai   česnakų    šiek tiek   kalendrų (lapai, (patiekiant))    šiek tiek   kopūstų (raudonieji, (patiekiant))    40 gramų   svogūnų (pjaustyti griežinėliais)    20 gramų   pomidorų padažo ((padažui))    500 gramų   vandens    300 gramų   kiaulės nugarinės (supjaustyta 5x5 cm gabaliukai)    15 mililitrų   aliejaus    15 mililitrų   aliejaus ((padažui))    šiek tiek   ridikėlių ((patiekiant))    1/4 valgomojo šaukšto   cinamono (maltas, (padažui))    20 gramų   maltos aitrios...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaulienos kepsniai su daržovėmis
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bulvių    1/4 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų (malti)    3 vienetai   morkų    šiek tiek   petražolių (smulkintos)    4 vienetai   svogūnų    750 gramų   kiaulės nugarinės (su kaulu)    3/4 arbatinio šaukštelio   druskos    šiek tiek   aliejaus    1/4 stiklinės   sultinio (jautienos arba vištienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę supjausčiau mažesniais gabaliukais ir įtryniau druska bei pipirais.
                            
 Receptas. Muštinukai su bruknėmis
                                INGREDIENTAI:    8 valgomieji šaukštai   bruknių    šiek tiek   imbierų (maltas)    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   kvietinių miltų    1/4 stiklinės   raudonojo vyno    šiek tiek   apelsinų sulčių    0.5 stiklinės   grietinėlės (plakta)    6 vienetai   kiaulės nugarinės (gabaliukai)    šiek tiek   druskos    6 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   baltųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono.
                            
 Receptas. Kepta kiaulienos nugarinė
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   medaus    2 valgomieji šaukštai   garstyčių    400 mililitrų   baltojo vyno (sausas)    2 kilogramai   kiaulės nugarinės    100 mililitrų   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą marinuojame marinate apie pusę dienos.   Marinato gaminimas: į vyną supilame aliejų, citrinos sultis, sudedame garstyčias ir medų. Išmaišome ir supilame ant mėsos.   Kai mėsa išsimarinuoja, kepame orkaitėje (180-200 laipsnių pagal Celsijų, apie 45 minutes) arba grilyje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karbonadas su svogūnais ir sūriu
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   svogūnų (marinuoti)    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   džiūvesėlių    400 gramų   sūris    700 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    5 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 stiklinė   kečupo (aštrus)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Mėsos suktinukai su persikais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    200 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (kepsniams)    4 vienetai   persikų (konservuoti)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Nugarinę supjaustyti plonomis riekelėmis. Išmušti su mėsos plaktuku. Įtrinti prieskoniais.   Imti persikų skilteles ir apsukti jas išmušta mėsyte, perdurti pagaliuku.  Kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus. Patiekti su bulvytėmis ir šviežiomis daržovėmis.
                            
 Receptas. Mėsos troškinys laivelyje
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės nugarinės    2 skardinės   konservuotų pupelių    1 skardinė   pomidorų pastos (savo sultyse)    50 gramų   sūris (Džiūgas, tarkuotas)    šiek tiek   druskos    2 vienetai   čili pipirų (džiovinti )    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustyti nedideliai gabaliukais. Apkepinti ant dideles ugnies. Gardinti druska, pipirais.   Sumažinti ugnį ir pridėti vieną skardinę pupelių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Nuostabaus skonio nugarinės kepsniukas
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų (malti)    0.5 valgomojo šaukšto   medaus    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1/4 stiklinės   acto (raudonojo vyno)    500 gramų   kiaulės nugarinės (gabaliukas)    1/4 stiklinės   vorčesterio padažo    2 valgomieji šaukštai   raudonėlių (švieži, kapoti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir jame apvoliokite stambiai supjaustytus nugarinės gabalus. Sandariai uždarykite indą, jog geriau išsimarinuotų.
                            
 Receptas. Kiaulienos ir obuolių ragu su čiobreliais
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų (smulkiai susmulkintas)    0.5 arbatinio šaukštelio   čiobrelių (džiovinti)    1/4 arbatinio šaukštelio   juodųjų pipirų    3 vienetai   morkų (pjaustytos nedideliais gabalėliais)    2 vienetai   obuolių (vidutinio dydžio)    0.5 arbatinio šaukštelio   rozmarino    2 vienetai   svogūnų (smulkiaia pjaustyti)    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 stiklinė   obuolių sulčių    500 gramų   kiaulės nugarinės (supjaustyta nedideliais gabaliukais)    šiek tiek   dr...
                            
 Receptas. Skanieji šašlykai
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų (marinatui)    100 mililitrų   alyvuogių aliejaus (marinatui)    50 mililitrų   raudonojo vyno (sausas, marinatui)    0.5 kilogramo   kiaulės nugarinės (ar sprandinė)    1 arbatinis šaukštelis   raudonėlių (marinatui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir apie tris valandas marinuokite mėsą. Kepkite ant grotelių nuolat pašlakstydami marinatu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jurgos šašlykų receptas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų (didelės)    150 mililitrų   alyvuogių aliejaus    400 gramų   majonezo    2 kilogramai   kiaulės nugarinės (arba sprandinė)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną susmulkinau kubeliais.  Į majonezą įmaišau šviežiai spaustas citrinos sultis ir aliejų.  Į majonezo masę sudėjau mėsos kubelius ir išmaišiau.  Marinavau apie 14 valandų.  Prieš kepant į mėsą įbėriau druskos ir išmaišiau. Mėsos kubelius suvėriau ir kepiau ant kaitrios ugnies.
                            
 Receptas. Kiaulienos suktinukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 vienetas   svogūnų    2 vienetai   raugintų agurkų    500 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   grietinės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsą supjaustykite į 5 dalis, išmuškite, pabarstykite druska bei pipirais. Susmulkintą svogūną pakepkite su aliejumi, tada sudėkite sutarkuotus arba smulkiai supjaustytus raugintus agurkus ir dar pakepkite.
                            
 Receptas. Itališkas kiaulienos karbonadas
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   bazilikų (smulkintas)    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   petražolių (smulkintos)    0.5 stiklinės   kvietinių miltų (mišinys kepiniams)    2/5 stiklinės   džiūvesėlių (malti)    4 vienetai   kiaulės nugarinės (pjausniai)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    1/3 stiklinės   padažo (itališkas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Itališkas padažas gaminamas iš 1 stiklinės aliejaus, 0,3 stiklinės raudon...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kepsniai kitaip
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų (džiovinti, lapai)    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 valgomieji šaukštai   garstyčių ("Dižono")    500 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Pagardinti druska bei pipirais.   Gerai įtrinti "Dižono" garstyčiomis. Leisti pastovėti apie pora valandų.  Prieš kepant ant kiekvieno kepsnio dėti džiovinto baziliko ir lengvai prispausti.
                            
 Receptas. Mėsos apkepas su kiaušiniais
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   petražolių    1 vienetas   svogūnų    1 kilogramas   kiaulės faršo    5 vienetai   kiaušinių    šiek tiek   batono    100 gramų   kiaulės nugarinės (rūkyta)    šiek tiek   prieskonių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustyti nugarinę kubeliais ir pakepti 5 min. Sudėti kubeliais supjaustytus svogūnus ir kepti, kol suminkštės. Tada suberti petražoles ir, nuėmus nuo ugnies, atvėsinti. Išvirti 4 kiaušinius.
                            
 Receptas. Sūriu, pomidorų padažu ir jautienos kumpiu užkepti kepsniai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 valgomieji šaukštai   petražolių (džiovintos, smulkintos)    12 vienetų   jaučio kumpio (šalto rūkymo, plonos riekelės)    2 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   džiūvesėlių (malti)    1 stiklinė   pomidorų padažo    600 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus ((kepimui))    2 stiklinės   mocarelos sūrio (pjaustytas griežinėliais)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę padalinti į keturis didelius kepsn...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaulės nugarinė
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos (jūros)    šiek tiek   prieskonių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nugarinėje padaryt įpjovas, jas ištrinti druskos ir žolių mišiniu (tinka čiobrelis, rozmarinas, o tokios švelnios žolės, kaip petražolės ar krapai, netinka).  Kiaulieną reikėtų kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kad kepsnio viduje būtų 65 laipsnių temperatūra.
                            
 Receptas. Skrudinta kiaulienos nugarinė su kava
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus (rudasis)    6   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   česnakų (milteliai)    2 arbatiniai šaukšteliai   juodųjų pipirų (šviežiai malti)    2 valgomieji šaukštai   kavos (šviežiai malta)    8 vienetai   morkų    1 vienetas   svogūnų (raudonieji)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    1 kilogramas   kiaulės nugarinės (be kaulų)    3 arbatiniai šaukšteliai   druskos (košerinė)    2 valgomieji šaukštai   padažo (pomidorų ir paprikų (aštrus)) ...
                            
 Receptas. Nugarinės kepsnys
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   krapų    1 valgomasis šaukštas   petražolių    1 vienetas   rozmarino (šakelės)    3 vienetai   svogūnų    250 mililitrų   majonezo    1.5 kilogramo   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo dydžio ir storio kepsniais.  Į majonezą įmaišome smulkintus svogūnus, petražoles, krapus, rozmariną ir šiame majonezo marinate apvoliojame kepsnius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaulienos karbonadas su obuoliais
                                INGREDIENTAI:    10 gramų   medaus    1 vienetas   obuolių    20 gramų   pieno    150 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (kiaulienos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1 porcijai  Kiaulieną plonai išmušę, pabarstome prieskoniais ir druska. Ant išmuštos mėsos gabaliuko dedame nuluptas obuolio skilteles, apvoliotas meduje, apdengiame kitu mėsos gabalėliu, užspaudžiame kraštus ir dedame į orkaitę.
                            
 Receptas. Kiaulienos kepsniukai
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   rozmarino    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    5 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę supjaustykite 1-2 cm storio gabaliukais.  Rozmariną sumaišykite su čiobreliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą.
                            
 Receptas. Strėvos suktinis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   petražolių    100 gramų   taukų (riebalų)    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   džiūvesėlių    800 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    80 gramų   sviesto (tirpintas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įdarui papildomai reikės: 40 g džiovintų grybų, 2 svogūnai, 100 g sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių, druskos. Įdarui išmirkyti grybai išverdami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami su susmulkintais svogūnais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Zitos šašlykai
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    3 vienetai   svogūnų    250 mililitrų   pomidorų sulčių    50 mililitrų   sojos padažo    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    3 arbatiniai šaukšteliai   druskos    50 mililitrų   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nedideliais gabaliukais supjaustykite kiaulieną.  Svogūnus supjaustykite griežinėliais.  Pomidorų sultis sumaišykite su sojos padažu ir aliejumi.  Mėsą išmaišykite su druska ir pipirais. Po to užpilkite marinatu.
                            
 Receptas. Kiaulienos kepsneliai su ananasu ir sūrio plutele
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   ananasų (konservuoti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    200 gramų   sūris    500 gramų   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulienos nugarinę supjaustykite vidutinio storio riekelėmis, pabarstykite druska bei pipirais ir išmuškite iš abiejų pusių. Mėsos gabaliukus sudėkite į kepimo formą, ant kiekvienos riekelės uždėkite po ananaso griežinėlį ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 