kebabas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kebabas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kebabas“.
Paprastas vasaros patiekalas: labai gardus kebabas su jautiena
Laidoje „Lidl grilio talentai“ jėgas surėmė „Power Hit Radio“ vedėja Elena Karalienė ir grilio profesionalai Marius ir Audrius Krutuliai. Grilio profesionalai parodė, kaip greitai ir paprastai pasigaminti jautienos kebabą su graikiško jogurto padažu.
Kebabams reikės:
500 g maltos jautienos
1 saujos kalendrų
1 saujos petražolių
krapų
1 vnt. citrinos
2–3 skiltelių česnako
druskos
pipirų
1 vnt. raudonojo svogūno
1 vnt. agurko
1 vnt.
Lietuvis nusipirko kebabą: pamačius, kas slepiasi lavašo viduje, daugeliui ilgam dings apetitas
Aš esu piktas, dėl to rašydamas šią apžvalgą įspėju, kad joje bus išsireiškimų netinkamų vaikams skaityti.
Bet tam, kad perteikčiau tai, ką patyrėme su Katiniene, vien parašyti skanu ar neskanu neužteks. Noriu, kad viską kartu su mumis išgyventų ir skaitytojas, kuris skaitys šį tekstą.
Renata Šakalytė-Jakovleva atskleidė tobulų kebabų receptą: skonis nepalieka abejingų
Nors gamta dar nesužaliavo, pirmoji šio sezono TV3 laida „Lidl grilio talentai“ padvelks tikru pavasariu. Užkūrus grilius istorinėje Lietuvos vietoje – netoli Verkių rūmų – laidos vedėjas Vytaras Radzevičius ir du pergalės link pasiruošę eiti dalyviai sužavės tautiečius savo puikiais patiekalais ir dar neragautais skoniais. Šio penktadienio užduotis – paruošti pačius gardžiausius vištienos patiekalus.
Kebabo kainą išgirdęs kaunietis negalėjo patikėti savo ausimis
Ketvirtadienio vakarą pajutęs alkį ir nusprendęs jį numalšinti kebabu, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas gavo smarkiai nustebti. Pasak kauniečio, darbuotoja iš jo paprašė beveik dešimties eurų, nes žmogus esą buvo skolingas už ankstesnį užsakymą.
„Lapkričio 10 d., apie 21.15 val., važiuodamas sugalvojau užsisakyti kebabą. Paskambinau ir užsisakiau mažą kebabą. Atvažiavęs nuėjau susimokėti ir likau nustebintas, kai pasakė 9,9 Eur.
Šie kebabai nuo stalo dings pirmi: užsirašykite receptą
Kol dar orai lepina, pats laikas pasidžiaugti gardžiais kebabais, kurie savo skonių įvairove užburs nuo pirmojo kąsnio.
Išsisaugokite receptą ir skubėkite pagal jį gaminti: recepto autorė Ilona sako, kad bus labai skanu.
Kebabams reikės:
500 gramų faršo, užbekiškų universalių prieskonių, malto kumino, šviežios kalendros, smulkinto svogūno, 50 gramų tarkuoto sviesto.
Išdaužykite mėsą į stalą ir suformuokite ant iešmelių.
Pastebėjo, kaip užkandinė kainas perrašė tiesiog ranka: kainos kyla, o kebabinės užsidarinės?
Greitojo maisto užkandinėse kainos kyla ir greičiausiai kils toliau dėl kelis kartus pabrangusios elektros, nuomos ir maisto produktų. Gyventojai kainų pokyčius pastebi: kai kur kebabai, fri bulvytės ir kiti patiekalai pabrango euru ir net daugiau. Užkandinių atstovai sako, kad, nesulaukus pagalbos iš valstybės, kainos augs dar labiau, kitaip teks užsidaryti.
Skonių gausa ant iešmelio: abejingų nepaliekantis liulia kebabas
Kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis tęsia kelionę po Rytų virtuvės pasaulį. Šį kartą šefas pademonstravo, kaip patiems pasigaminti liulia kebabą tiesiog namuose.
Patiekalui pagaminti reikės:
1. 500 g maltos avienos;
2. 1 vnt.
Turkijoje entuziastas sugalvojo išsiųsti pirmąjį kebabą į kosmosą: kelionė truko tris valandas
Turkijoje vienas entuziastas sugalvojo išsiųsti tradicinį turkų kebabą į kosmosą. Taip vyriškis sugalvojo paminėti 61-ąsias pirmojo žmogaus skrydžio į kosmosą metines.
Jau yra pirmasis kebabas, kuris tuoj bus išsiųstas į kosmosą. Turkijoje kebabų entuziastai taip nusprendė paminėti 61-ąsias pirmojo žmogaus skrydžio į kosmosą metines ten išskraidindami tradicinį turkų patiekalą.
„Mes pritaisėme „GoPro“ kamerą. Esame pasiruošę jį paleisti.
Receptas. Egzotiškos Tortilijos
Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną.
INGREDIENTAI: Pagrindui: 8 vienetai tortilijos Įdarui: 1 kilogramas kiaulės faršo 1 skardinė konservuotų pupelių 1 skardinė konservuotų kukurūzų 250 gramų kietojo sūrio (tarkuoto) 3 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai marinuotų agurkų 1 vienetas agurkų 1 galva svogūnų 1 galva iceberg salota 1 galva aitriųjų paprikų 1 sauje...
Užsisakęs kebabą vilnietis įspėja kitus: radinys kaip reikiant pribloškė
Kirminai, plaukai ar nagai – keletas dalykų, kuriuos radę maiste iškart prarandame apetitą. Tačiau ne ką labiau apetitą sugadinti gali ir maiste rastos geležinės sąsagėlės. Štai tokį radinį kebabe, praėjusios savaitės sekmadienio vakarą, rado vilnietis Aleksas.
Vaikinas pasakoja, kad smagus pasibuvimas su draugais apkarto užtikus netikėtą radinį maiste, kuris buvo užsakytas išsinešti iš „Jammi“ kebabinės, esančios Pilaitės mikrorajone, Vydūno gatvėje.
REKLAMA
REKLAMA
Šeima negali sulaikyti ašarų: paauglys suvalgė kebabą ir numirė
Nuo alerginės reakcijos į greitą maistą mirusio šešiolikmečio tėtis dabar reikalauja atsakymų. Jo sūnus Nickas Kelly sunkiai susirgo ir mirė suvalgęs kebabą iš greito maisto užkandinės, esančios Preskote, Didžiojoje Britanijoje.
Paauglys patyrė du stiprius infarktus – pirmasis jį ištiko namuose, kur jo mama Kim ir vyresnis brolis Josephas desperatiškai bandė jį išgelbėti.
Jelenos kebabai taps topu: jei gaminti, tai tik taip
Pats metas pagalvoti apie gardžius pietus arba skanią vakarienę. Orai šyla, todėl skubėkite pirkti produktus ir mėgaukitės gardžiais kepiniais. Jums reikės: 2 didesnių tortilijų, salotų, 1-2 pomidorų, 1-2 agurkų, mėlynųjų svogūnų, pašlakstyto citrinos sultimis, trupučiu cukraus, druskos, 200 gramų vištienos arba triušienos juostelių, česnako, druskos, pipirų, džiovinto čiobrelio, baziliko, raudonojo kario.
Katleris patvirtino – jo restoranas užsidaro: „Katė išlindo iš maišo“
Šiandien pasirodė pirmosios žinios apie tai, kad vos 2018-ųjų vasarą duris atvėręs komiko Manto Katlerio restoranas išgyvena ne pačius geriausius laikus. Visai neseniai apie tai prabilo ir pats humoristas. Visą tiesą jis atskleidė socialinio tinklo „Instagram“ asmeninėje paskyroje. „Šiandien atsikeliu su ta mintim, kad manęs laukia kol kas didžiausias pasirodymas gyvenime – Kaunas su 7 tūkstančiais žmonių.
Edita atrado superinį kebabų receptą: nuo šiol gamins tik taip
„Atradau superinį būdą, kaip pašildyti naminį kebabą – į puikiąją orkaitę. Anksčiau kišdavau į mikrobangę, tačiau nepatogu, nes ilgo neįdėsi, taigi nuo šiol minėtas būdas bus visuomet taikomas mano virtuvėje“, – sako recepto autorė. Kebabams Edita siūlo naudoti: didelį lavašą; 400 g vištienos file; pusę žaliosios paprikos; pusę agurko; pusę nedidelio pekino kopūsto; 1 pomidorą; mėgstamų prieskonių vištienai.
„Aštrus padažas“ vyro užsisakytame kebabe buvo aštrus tiesiogine prasme
Vienas vyras užsisakė maisto „Yandex.Jeda“ Sankt Peterburge, tačiau vietoje pamėgto patiekalo gavo kramtyti peiliu įdarytą kebabą. „Šaverma Time“ greitojo maitinimo restorane internetu maisto užsisakęs vyras liko apstulbęs dėl tokio radinio ir juo pasidalijo internete. Pasak kebabą užsisakiusio Mikaelio, jam atvežė supakuotą patiekalą ir jis spėjo net atsikasti porą kartų, prieš pajusdamas burnoje ašmenis. „Šokiruotas, tačiau sužeidimų nėra.
Firminiai šakietės kebabai pranoks lūkesčius: savaitgalio topas!
Šakietė Odeta dalijasi kebabų, keptų ant laužo, receptu. Recepto ingredientai ir vaizdas išduoda, kad jų skonis bus puikus, o vos pagaminę suprasite, kad jie taps jūsų mėgstamiausiais. Jums reikės: tortilijos arba lavašo, smulkinto kopūsto, pomidorų, agurkų, ant griliaus keptos vištienos. Česnakiniui padažui reikės grietinės, majonezo, česnako ir prieskonių. Paruoštus kebabus kepkite ant laužo, kol jie gražiai apskrus.
Mantas Katleris atidaro kebabų restoraną: padavėjams – specialūs reikalavimai
„Make kebab great again (angl. Padarykime kebabą vėl didų)“, – tokiu šūkiu savo pirmąjį kebabų restoraną Vilniaus centre pasitinka vienas žinomiausių Lietuvos komikų ir renginių vedėjų Mantas Katleris. Pirmuosius išalkusius VIP svečius jis pasitiks jau šiandienos vakarą. „Beliko paskutiniai patepimai. Kabiname mano portretus ant sienų. Nenoriu susireikšminti, bet Katlerio kebabų restorane jie tikrai turi būti“, – atidarymo išvakarėse duodamas išskirtinį interviu kalbėjo Mantas.
Lengva paruošti, patogu valgyti: šis užkandis – šios vasaros topas!
Geriausias užkandis vakarėliui, gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs. Lengva paruošti, patogu valgyti ir jį labai mėgsta svečiai. Šis patiekalas neturi konkretaus recepto - kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą. Mano variantas su vištiena. Bet puikiai tiktų ir jautiena, kalakutiena. Šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis. Labai puošnus tortilijų žiedas. Būtinai išbandykite ir nustebinsite savo šeimą ar draugus. 8-10 porcijų.
Žaibiškai plinta nauja kebabo versija: apsilaižysite pirštelius!
Penktadienio vakaras yra puikus laikas sukviesti draugus ir kartu skaniai valgant praleisti kelias valandas. Siūlome jums išbandyti, tikėtina, dar neragautą, tačiau labai gardų patiekalą - tortilijose užkeptas daržoves su vištiena. Meksikiečių virtuvėje tai vadinama meksikietiška fajita.
Blogos žinios kebabų mėgėjams – paviešino, kodėl nori uždrausti visoje ES
Europos Parlamento ekologijos komitetas rengiasi uždrausti fosfatų naudojimą mėsos pusfabrikačiuose, kurie savo ruožtu yra naudojami „doner kebab“ (turkiški kebabai) gamyboje, praneša vokiečių „Bild“. Jeigu parlamentarai palaikys komiteto idėją, tai mėgstamam visoje Europoje greitojo maisto patiekalui gali ateiti greitas galas, tikina leidinys. „Viso to problema – spraga Europos įstatymuose. Iki šiol fosfatas buvo naudojamas giliam mėsos įšaldymui, nors aiškių normatyvų šiuo klausimu ir nebuvo.
Nuodėmingam pirmadieniui - naminis kebabas: nuo šiol valgysite tik tokius!
Kebabai priskiriami greitojo maisto kategorijai, tačiau, sutikite, dauguma iš mūsų juos mėgsta. Jei nenorite pirkti kebabinėse ar pakelės užeigose, suskubkite naminį, šviežutėlį ir gardžiai kvepiantį kebabą pagaminti namuose. Užtruksite neilgai, tačiau rezultatas pranoks lūkesčius.
Savaitgalio nuodėmė: jei valgyti kebabus, tai tik tokius!
Tinklaraščio ,,Viktorijos virtuvė“ autorė įsitikinusi, kad jeigu gaminti kebabus, tai tik tokius! Pasak jos, naminis kebabas tikrai nėra prastesnis už tuos, kurie gaminami greitojo maisto užeigose. Reikės: Tortilijų, vištienos krūtinėlės, pekino kopūsto, pomidorų, agurko, svogūno, česnakinio padažo, vištienos prieskonių, druskos, pipirų.
Vištieną supjaustome kubeliais, sudedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname su vištienos prieskoniais.
Per aštrų kebabą suvalgęs vyrukas ant kojų sukėlė policiją
Konfliktiškai nusiteikęs kebabinės lankytojas ant kojų sukėlė uostamiesčio pareigūnus. Vyras liko nepatenkintas per aštriu kebabo padažu, pasidarė agresyvus, pradėjo grasinti kebabinės darbuotojai. Išsigandusi moteris iškvietė policiją. Su uniformuotais pareigūnais susidūręs vaikinas jų nė kiek neišsigando ir toliau grasino sumenkinti kebabinės reputaciją. „Aš galiu „Vakarų eksprese“ parašyti. Mane žiauriai nepatenkino“, - prie darbuotojų kabinėjosi vyras.
Mėgstate kebabus? Pašiurpsite sužinoję, kaip juos gamina
Jeigu ketinate šiandien arba rytoj skanauti kebabu, turėtumėte žinoti arba kokiu nors būdu patikrinti, kaip jie gaminami. Štai „The Independent“ rašoma apie vieną kebabų parduotuvių tiekėją, kuris įkalintas už tai, kad vištieną maišė cemento maišytuve.Higienos inspektoriai konfiskavo šešias tonas šaldytų naminių paukščių, kurių vartojimo terminas buvo pasibaigęs. Vyras ne tik buvo įkalintas, tačiau jam taip pat reikės sumokėti 50 tūkst. svarų sterlingų.
Vyras savo mylimajai pasipiršo su kebabu
Šis savaitgalis pietų Melburne gyvenančiai porai tapo ypatinga diena – įsimylėjėliai susižadėjo vietinėje užeigoje, o apie tai pranešė tuzinas žiniasklaidos šaltinių. Spaudos dėmesį pora patraukė dėl neįprastų piršlybų. Pranešama, kad „Mavi Fish, Chips and Kebabs“ kavinė sekmadienį sulaukė ypatingo kliento užsakymo – kebabo lėkštėje tarp skrudintų bulvyčių, mėsos, padažo turėjo puikuotis ir sužadėtuvių žiedo dėžutė. Pasirodo, kad toks kebabas yra mėgstamiausias būsimosios nuotakos valgis.
Didžiausią kebabą Lietuvoje paragauti panoro Gediminas Juodeika
Lietuvoje pasiektas naujas rekordas – pagamintas didžiausias kebabas. Jo ilgis – 4,08 metro.
Gaminiui paruošti reikėjo vienuolikos metro skersmens rankų darbo lavašų, 14 kilogramų vištienos ir kiaulienos, 7 kilogramų Pekino salotų ir kopūstų, po 4 kilogramus falafelių, paprikos, pomidorų. Taip pat po du kilogramus agurkų, svogūnų ir padažo.
Nuo užpuoliko nukentėjusi gražuolė: geriau nei kebabas
Amerikietiško realybės šou „Ex On The Beach“ žvaigždė Holly Rickwood visuomet stengiasi atrodyti dailiai. Be makiažo ir šukuosenos gražuolė nė nekelia kojos iš namų. Tad situacija, su kuria susidūrė išsipuošusi vakarėliui bare, ją išmušė iš vėžių. Išsipusčiusi televizijos žvaigždė savaitgalį su bičiuliais šėlo bare. Vakarėlio pabaigoje išsikvietusi taksi, kaip įprasta žvaigždėms, sulaukė paparacų dėmesio. Moteris noriai šiems pozavo ir leidosi šnekinama.
Fotošopo meistrai išsityčiojo iš Manto Katlerio nuotraukų
„Humoro klubo“ šmaikštuolis Mantas Katleris pastaruoju metu, rodos, užsibrėžė tikslą – apkeliauti visą pasaulį. Populiari jo „Facebook“ paskyra tiesiog mirga nuo nuotraukų bei vaizdo įrašų iš egzotiškiausių pasaulio kampelių. Pavyzdžiui, šiuo metu humoristas vieši Kambodžoje. Nors pasaulio matė nemažai ir, atrodo, fantazija nesiskundžia, pozuodamas Mantas Katleris kartais pritrūksta idėjų.
Tyrimas: moksleiviai pietums labiausiai nori nesveiko maisto
Didžioji dalis moksleivių pietauja arba mokyklos valgykloje (41 proc.) arba namuose (42 proc.), tačiau likusioji mokinių dalis pietų nevalgo išvis arba renkasi nesveiko maisto užkandines, tiekiančias picas, kebabus, čeburekus, kurios įsikūrusios visai šalia mokyklų. Tai atskleidė mokykloms maitinimą tiekiančios įmonės „Pontem“ atlikta mokinių apklausa. Apklausus per 1000 moksleivių paaiškėjo, kad kasdien mokyklos valgykloje lankosi 40 proc. jų, o 21 proc.
Patikrino kebabines: greičiausiai nebenorėsite ten valgyti
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai patikrino šalies kebabines. Rezultatai nedžiuginantys. Iš viešojo maitinimo įmonių bene prasčiausiomis sąlygomis, ne visuomet iš kokybiškų bei šviežių produktų, patiekalai gaminami būtent kebabinėse.
Įsiutęs „Borussia“ saugas K. Grosskreutzas į faną metė kebabą
Dortmundo "Borussia" saugas Kevinas Grosskreutzas įsivėlė į nemalonų incidentą. Sekmadienio naktį išėjęs pasivaikščioti 25 metų futbolininkas metė kebabą į jo pavardę garsiai rėkusį vyrą. Pastarasis netrukus kreipėsi į policiją, tikindamas, kad karštas patiekalas apdegino jam veidą.
Už kebabą sumokėjo padirbta kupiūra
Kebabus Kaune pirkęs vyriškis atsiskaitė galbūt padirbta 200 litų kupiūra. Apie įvykį pareigūnams pranešė kebabinės, esančios Kaune, Draugystės gatvėje, darbuotojas. Vyriškiui įtarimų sukėlė kupiūra, ant kurios, atidžiai įsižiūrėjus, nesimatė atitinkamų ženklų. Policija paėmė kupiūrą ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pareigūnų teigimu, pastaraisiais metais netikrų pinigų gaminimo ir klastojimo atvejų gerokai sumažėjo, nes dauguma prekybos įstaigų įsigijo kupiūrų tikrinimo įrenginius.
Kebabinės – padidintos rizikos maisto tvarkymo įmonių grupė
Kebabinės išlieka padidintos rizikos maisto tvarkymo įmonių grupe. Tokios išvados padarytos, apibendrinus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atliktų tikslinių patikrinimų kebabinėse rezultatus. Patikrinimų metu buvo įvertinta beveik 80 proc. šalyje veikiančių kebabinių veikla. Patikrinus 415 iš 540 registruotų kebabinių, pusėje jų (iš viso 206 įmonėse) buvo nustatyta įvairaus pobūdžio pažeidimų.
Kur Vilniuje kokybiškiausi „kebai“?
Maždaug prieš septynerius metus Lietuvoje ėmė plisti iš Turkijos atkeliavusi kebabų kultūra. Vienas po kito pradėjo steigtis kioskai, vagonėliai ant ratų ir medinės nedidelės patalpos, kurias vadinti užkandinėmis būtų neteisinga, juk dažniausiai čia net nebūna tiekiamas vanduo! Sunku įsivaizduoti, kaip tokiomis sąlygomis galima užtikrinti gaminamų produktų kokybę ir palaikyti deramą švarą.
Toną sveriantis kebabas pasiekė Gineso rekordą
Šis krano laikomas mėsos gabalas ką tik pasiekė Gineso rekordą. Šiam kebabui, sveriančiam stulbinamus 1 198 kilogramus, pagaminti prireikė septynių karvių, o jį ruošė net 10 žmonių. Gineso rekordų knygos atstovai oficialiai išmatavo 2,5 metro aukščio mėsgalį Turkijos sostinėje Ankaroje. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas Dubajuje, tačiau tuomet mėsa svėrė vos 468 kilogramus.
Anglijoje pagamintas brangiausias pasaulyje kebabas
Britų šefas Endis Beitsas (Andy Bates) nusprendė patiekti kebabą iš geriausių sudedamųjų dalių, rašo britų dienraštis „The Daily Express“.
Virėjo teigimu, jis nupirko gatvėje paprasčiausią kebabą, išanalizavo jo sudėtį ir nusprendė, kad šį paprastą gatvės užkandį galima paversti tikru kulinarijos šedevru. „Pagal mano receptą, visi šio patiekalo produktai yra itin aukštos kokybės, tačiau tai nereiškia, kad aš orientavausi tik į kainą“, – tvirtina virėjas.
Įdaryti turkiški baklažanai „Imam Bayildi“
Turkijoje įdarytos daržovės labai mėgstamos, įdaromi baklažanai, cukinijos, paprikos, pomidorai. Šis patiekalas – vienas garsiausių įdarytų daržovių receptų, tačiau negalintieji gyventi be mėsos, įdarui gali panaudoti ir šiek tiek maltos jautienos ar ėrienos.
Pasiruošk (dviem porcijoms):
1. 1 svogūnas ir 2 česnako skiltelės;
2. 8 valg.
Čiop Čiop: turkiški kotletai „Kofte“
Šie turkiški kotletai ruošiami su Bulgur kruopomis arba skaldytais kviečiais, turkiškais prieskoniais ir aitriąja paprika. Garnyrui patiekiama žiemiškų daržovių. Kotletams sulipdyti nenaudojamas kiaušinis, tačiau jie nesubyrės ir tikrai nustebins svečius.
Šią savaitę Balsas.lt – Turkijos virtuvė
Nuo šiol Balsas.lt kiekvieną savaitę rasite naujos šalies virtuvės aprašymą ir po du tos šalies patiekalus. Šiame straipsnyje susipažinsite su Turkijos virtuve. Turkija – viena iš penkių valstybių, kurios priklauso ir Europos, ir Azijos žemynams. Joje gyvena 77 milijonai gyventojų, tai septinta šalis pasaulyje pagal turistų skaičių. Turistus į Turkiją labiausiai vilioja pajūrio kurortai ir Stambulas, buvusi Bizantijos ir Otomanų imperijos sostinė.
Turkiškas kebabas namų sąlygomis
Ingredientai:
6 dideli lavašai 800 g avienos arba veršienos gabaliukų 300 g kopūstų 3 pomidorai 3 agurkai 250 g marinuotų agurkų, karnišonų 200 g majonezo 200 g majonezo su krapais 1 šaukštas garstyčių padažo 2 šaukštai grietinės 5 skiltelės česnako prieskoniai salotoms turkiški prieskoniai mėsai druska
Gaminimas:
Mėsytę pamarinuojam su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min., įjungiant grilį pabaigai.
Vokiečių skrandžius užkariavo doneris
Pamirškite apie bratwurst, kario dešrelę, ar kito tipo dešreles – vokiečių skrandžius jau seniai užkariavo doneris (kebabas).
Dar 1970 m. į Berlyną atkeliavusį šį, į pitos duonelę įsuptą kepintos mėsos užkandį, šiuo metu jo galima įsigyti nuo Baltijos jūros iki Bavarijos Alpių.
Jį mėgsta studentai ir naktiniai šėliotojai, statybininkai, vaikai ir pinigus taupantys keliautojai.
Doneriui sėkmę neša jo kiekis ir kaina. Normalus doneris kainuoja nuo 2,5 iki 5 eurų (8,6 - 17,25 lt.