kalėdos šventinis stalas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kalėdos šventinis stalas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kalėdos šventinis stalas“.

Priaugtų kilogramų neliks nė kvapo: Vaida Kurpienė išdavė, kas padės

Jei per Kalėdas valgėte pametę saiką, kaip vėl pradėti maitintis tinkamai? O juk dar ir Naujųjų naktis laukia. Dietistė Vaida Kurpienė pataria, kaip grįžti prie įprastos mitybos ir norintiems siūlo vienos iškrovos dienos meniu. „Saikas yra geriausias draugas – ir per šventes, ir visus metus. Šventės yra apie bendravimą, susibūrimą, artumą, o ne maistą“, – neabejoja dietistė Vaida Kurpienė.
2024-12-27

Ekspertė ragina atkreipti dėmesį į šventinį stalą: dėl šių produktų įspėja visus

Kalėdų laikotarpiu dažnai mėgaujamės sočiais maisto produktais, tačiau ekspertė įspėjo, kad kai kurie šventiniai patiekalai gali turėti įtakos mūsų miego kokybei, rašoma „Bristol Live“. Ekspertė Katherine Hall, miego psichologė, kalbėjo apie šventinius patiekalus, kurie gali sutrikdyti mūsų poilsį. Ji patarė Kalėdų laikotarpiu vengti maisto produktų ir gėrimų, ypač vakare, kurie yra rūgštūs, turi daug druskos ar prieskonių.
2024-12-24
REKLAMA
Gian Luca  Gian Luca

Gian Luca pataria, kaip planuoti šventinį stalą: padės sutaupyti pinigų ir nešvaistyti maisto

„Sočiai, bet nepadauginant“ – toks galėtų būti šių artėjančių švenčių šūkis, norintiems į kalėdinio stalo planavimą pažvelgti tvariau. Kodėl tai taip svarbu? Sumažinti išmetamo maisto kiekį per šventes tampa sudėtinga. Dažnai nugali noras susikurti kuo įspūdingesnę ir gausesnę šventę, tačiau vėliau apima nuostaba, kiek daug tai pareikalavo išlaidų ir iššvaistyto maisto.   Skaičiuojama, kad per šventes bendras atliekų kiekis vidutiniame namų ūkyje Europoje padidėja apie 30 proc.
2021-12-22

Kalėdų dovanomis vis dažniau tampa maisto produktai

Ką dovanoti Kalėdoms? Kur dovanų ieškoti? Pastaraisiais metais populiarėjanti Kalėdų dovana – maistas. Įmonės darbuotojams dovanoja kalakutus, o žmonės vieni kitiems – išskirtinius, gurmaniškus maisto produktus. Lazdijų rajone ūkininkaujantis Gintas Cimakauskas prieššventiniu laikotarpiu jaučia didelį pirkėjų sujudimą. „Jau galima sakyti, tapo tradicija, kad ant Kalėdų stalo turi būti keptas kalakutas. Lyg ir ne mūsiška tradicija, bet man ji patinka“, – sakė G. Cimakauskas.
2011-12-15
Į viršų