kakava

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kakava“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kakava“.

Liūdnos žinios šokolado mylėtojams: norint pasilepinti, teks plačiau praverti pinigines

Lietuvos šokolado gamintojai prognozuoja, kad artimiausiais mėnesiais šokoladiniai saldėsiai gali brangti 40–50 procentų. O ekonomistai aiškina, kad kakavos pupelių kainų šuolį lėmė stipriai pasaulyje išaugusi kakavos pupelių ir šokolado paklausa, kuriai išpildyti nepakanka esamų kakavmedžių augintojų ūkių. Daugiau apie tai – TV3 žiniose.  Šokoladiniai saldumynai – plytelės, saldainiai, batonėliai, pastaruoju metu brango, ir, panašu, brangs dar labiau.

Palepinkite šeimą citrininiu sausainių pyragu: nepaliks abejingų

Nusibodo klasikiniai kakavos, varškės ar obuolių pyragai? Pats laikas pradžiuginti šeimą nauju receptu. Šį kartą dalijamės citrininio sausainių pyrago receptu. Lengva, greita ir skanu Jums reikės: Sausainiai, 30 vnt. Citrina, 6 vnt. Nesaldus kondensuotas pienas, 400 gr. Saldus kondensuotas pienas, 370 gr. Į dubenį supilkite citrinų sultis, beveik visą sutirštintą nesaldų pieną ir sutirštintą saldų pieną. Plakite, kol sutirštės.
2023-10-30

Į kakavą įberkite šių prieskonių: rezultatas nustebins

Bene populiariausias saldumynas pasaulyje – šokoladas – pavergė žmonių širdis pirmiausiai kaip kakavos gėrimas. Prieš keturis tūkstantmečius gyvavusi Majų civilizacija „kartųjį vandenį“ brangino kaip dievų gėrimą, o europiečiams jį pasaldinus ir sušvelninus pienu, iki šių dienų kakavą geriame, kad sušiltumėm ir praskaidrintumėm nuotaiką niūriomis dienomis. Maisto gamybos ekspertė dalinasi patarimais, kaip iš kakavos gauti daugiausiai malonumo ir naudos sveikatai.
2022-11-29

Ragina rinktis šį gėrimą: padės ne tik širdžiai, bet ir figūrai

Kuo skiriasi žalia neskrudinta kakava nuo įprastos skrudintos kakavos? O nuo kakavos gaminių, paruoštų kakavos miltelių gėrimams? Neskrudinta kakava yra kaitinama ne aukštesnėje kaip 42–45° temperatūroje. Tokioje temperatūroje yra išsaugomos naudingos maistinės medžiagos. Kuo aukštesnėje temperatūroje kaitinama kakava – tuo daugiau naudingų medžiagų ji praranda. Skrudinimas keičia ne tik kakavos pupelių molekulinę struktūrą, bet ir sumažina fermentų kiekį ir bendrą maistinę vertę.
2022-05-11

Receptas. Meduoliai su ruginiais miltais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono 130 gramų cukraus pudros 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 1 arbatinis šaukštelis imbierų 1 valgomasis šaukštas kakavos 100 gramų margarino (arba sviestas, tirpintas) 100 gramų medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 2 vienetai kiaušinių 100 gramų ruginių miltų (rupūs) 300 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Medų, sviestą ir cukraus pudrą i...
2022-03-03

Receptas. Avietinis šokoladainis

INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių (šaldytis ir atšilusios) 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 stiklinė pieno 50 gramų sviesto (tirpintas) 3 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės cukraus (rudas) 2 valgomieji šaukštai kakavos ((milteliai)) 1 žiupsnelis druskos 120 gramų šokoladas (tamsus) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę ir į ją iki 200 temperatūros. Uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite 15 min.
2022-03-03

Receptas. Amerikietiškas šokoladinis tortas

Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
2022-03-03

Receptas. Grybukai

INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltai 200 gramų cukraus 200 gramų sviesto 150 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių baltymų 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 valgomasis šaukštas kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio sodos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą.
2022-03-03

Receptas. Bananinis-šokoladinis tortas su maskarpone

INGREDIENTAI: 4 vienetai bananų (pertepimui 1) 150 mililitrų cukraus (biskvitams) 50 mililitrų cukraus (pertepimui 1) 3 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitams) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (pertepimui 1) 4 vienetai kiaušinių (biskvitams) 150 mililitrų kvietinių miltų (biskvitams) 200 mililitrų grietinėlės (pertepimui 1) 30 mililitrų grietinėlės (pertepimui 2) 100 gramų juodojo šokolado (pertepimui 1) 50 gramų juodojo šokolado (pertepimu...
2022-03-03

Receptas. Šokoladiniai melasos sausainiukai

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 5 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai) 1/4 stiklinės margarino 1 arbatinis šaukštelis vanilės 1 vienetas kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai sodos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 0,25 stiklinės melasos. Sviestas bei margarinas gerai išsukami su cukrumi. Sudedama vanilė, kiaušinis ir išmaišoma.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Lengvai pagaminamas keksas

INGREDIENTAI: 2.5 stiklinės miltai 1 stiklinė kefyro 150 mililitrų aliejaus 2 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 1 arbatinis šaukštelis sodos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumi. Įpilti aliejaus, kefyro, įdėti sodos (nugesintos kefyru) bei sudėti miltus ir gerai viską išmaišyti. Tešlą perskirti į dvi dalis ir į vieną įdėti kakavos.
2022-03-02

Receptas. Naminis tinginys

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai kakavos 600 gramų sausainių ("Gaidelis") 200 gramų sviesto 3/4 vieneto kondensuoto pieno (saldinto sutirštinto pieno indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.) Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta.
2022-03-02

Receptas. Tiramisu pyragas

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek kakavos 300 gramų kavos (stipri, plikyta) 3 vienetai kiaušinių 400 gramų sausainių (biskvitiniai) 50 gramų romo (arba Amaretto) 500 gramų maskarponės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius gerai nuplauname karštu vandeniu. Baltymus išplakame atskirai.
2022-03-02

Receptas. Kavos ir šokolado keksiukai su maskarponės kremu

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus (keksiukams) 30 gramų kakavos (keksiukams) 1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi, keksiukams) 1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi, kremui) 2 vienetai kiaušinių (keksiukams) 170 gramų kvietinių miltų (keksiukams) 100 mililitrų pieno (keksiukams) 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas, kremui) 100 gramų juodojo šokolado (keksiukams) 50 mililitrų brendžio (keksiukams) 1 valgomasis šaukštas brendžio (kremui) 120 m...
2022-03-02

Receptas. Kakaviniai pyragaičiai su mėtiniu glajumi

Traškus, lyg sausainiai, pyragas su saldaus ir rūgštoko skonio mėtų likerio glajumi. Tikras skanėstas ne tik šventėms (puikiai derės prie žalios kalėdinės eglutės), bet ir kasdienai. Jeigu pyragas bus skanaujamas vaikų, likerį galima pakeisti mėtų sirupu. Taip pat, jeigu norisi ryškesnės žalios spalvos, teks pilti daugiau dažų. 30 lašų dažų glajų nudažo švelniai žalia spalva.
2022-03-02

Receptas. Velykinis keksas

INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 2 stiklinės miltai 1 stiklinė cukraus 150 gramų sviesto 8 valgomieji šaukštai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų pieniško šokolado 30 gramų kokosų drožlių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į ištirpintą sviestą suberiame kakavą ir maišydami šildome tol, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinius išplakame su cukrumi.
2022-03-01

Receptas. Angliškas šokoladinis pudingas

INGREDIENTAI: 60 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 2 valgomieji šaukštai migdolų (smulkinti) 2 vienetai kiaušinių 60 gramų kvietinių miltų 125 gramai džiūvesėlių 125 gramai pieno 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 50 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Kakava sumaišoma su tarkuotais džiūvėsėliais, į juos įpilama pieno arba grietinėlės, ir viskas 10 min.
2022-03-01

Receptas. Tobuli sausainiai

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 50 gramų kakavos 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 vienetas kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 50 mililitrų brendžio 100 gramų sviesto 20 gramų kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską ge...
2022-03-01

Receptas. Šokoladainis

INGREDIENTAI: 500 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos (tamsi, milteliai) 5 vienetai kiaušinių 180 gramų kvietinių miltų 300 gramų juodojo šokolado 100 gramų pieniško šokolado (su riešutais) šiek tiek druskos 250 gramų sviesto 2 saujos riešutų (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį). 2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min.
2022-03-01

Receptas. Pyragas su persikų danga

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus (+ 3 šaukšteliai) 1 arbatinis šaukštelis kakavos šiek tiek persikų šiek tiek vanilės 7 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 600 mililitrų pieno 3 stiklinės vandens (karštas) 1/3 stiklinės vandens (šiltas) 1/3 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 vienetai želės (pakeliai) 1 vienetas pudingo (pakeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių...
2022-03-01

Receptas. Tiramisu

Tiramisu -, ko gero, įžymiausias Italijos virtuvės šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist receptų knygoje I „Dolci Del Veneto“ 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d., kuomet jis aplankė Sienos miestą.
2022-03-01

Receptas. Naujametinis lengvai ir greitai paruošiamas pyragas

INGREDIENTAI: 1 citrinų 60 gramų cukraus šiek tiek kakavos 1/4 stiklinės pieno 540 gramų sausainių ("Gaidelis") 400 gramų varškės 120 gramų sviesto šiek tiek riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale. 2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.
2022-03-01

Receptas. Pyragas su raudonuoju vynu

INGREDIENTAI: 250 gramų cukraus 60 gramų kakavos 4 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 100 gramų raudonojo vyno 200 gramų sviesto 10 gramų kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Vyną supilti į puodelį. Įberti kakavą ir cukrų, nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Sviestą išplakti su kiaušiniais. Supilti jau pravėsusį vyno sirupą. Berti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti. Supilti tešlą į indą ir kepti orkaitėje 40 min.
2022-03-01

Receptas. Šokoladiniai sausainiai su sezamo sėklomis

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai likerio (kavos) šiek tiek druskos 60 gramų sviesto 1/4 stiklinės kukurūzų miltų 3 valgomieji šaukštai sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: 1 stiklinė apie 200 ml. Kvietinius miltus sumaišome su kukurūzų miltais, kakava ir sezamo sėklomis. Sviestą, kambario temperatūros, išsukame su cukrumi.
2022-03-01

Receptas. Šokoladinis slyvų džemas

INGREDIENTAI: 1 kilogramas slyvų 500 gramų cukraus 50 kakavos 100 šokoladas (juodas) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, sudėti į puodą ir užpilti cukrumi.Viską gerai sutrinti elektriniu trintuvu. Virti apie 15 min. Tada sudėti susmulkintą šokoladą,o jam ištirpus įsijoti kakavą ir pavirti dar apie 5 min. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti. Skanaus. Autorius: Jolanta.
2022-03-01

Receptas. Šokoladiniai keksiukai

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas kakavos 1 kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno 125 mililitrai jogurto (natūralus) 100 gramų pieniško šokolado 100 gramų sviesto šiek tiek razinų 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą mikseriu išplakame su cukrumi, beriame kakavą, mušame kiaušinį.
2022-03-01

Receptas. Tortas „Pinčeris“

INGREDIENTAI: 2 ir 1/3 stiklinės cukraus 4 valgomieji šaukštai kakavos 2 vienetai kiaušinių 2 ir 3/5 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai vandens 0.5 arbatinio šaukštelio sodos (nugesinta) šiek tiek citrinos rūgšties 100 gramų sviesto 900 gramų grietinės 4 saujos riešutų 80 gramų kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius ištrinti su 1 stikline cukraus.
2022-03-01

Receptas. Šokoladiniai sūrio sausainiai

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus pudros 1 valgomasis šaukštas kakavos 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų šiek tiek vanilės 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 30 gramų juodojo šokolado 150 gramų sviesto 1 ir 2/5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 200 gramų maskarponės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpinti su šokoladu. Atvėsinti. Suplakti 1 kiaušinį su cukraus pudra.
2022-03-01

Receptas. Zebra pyragas

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus ((250 ml)) 2 valgomieji šaukštai kakavos šiek tiek vanilės (arba esencija) 4 vienetai kiaušinių (dideli) 300 gramų kvietinių miltų 1 stiklinė pieno ((250 ml)) 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 stiklinė aliejaus ((250 ml)) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
2022-03-01

Receptas. Fantastika

INGREDIENTAI: 250 gramų margarino 170 gramų cukraus 4 vienetai kiaušinių 300 gramų miltai 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų riešutų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Beriame miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Į gautą tešlą suberiame kapotus riešutus.
2022-03-01

Receptas. Švarcvaldo tortas

INGREDIENTAI: 3.5 stiklinės cukraus pudros 1.5 stiklinės cukraus 2/3 stiklinės kakavos (natūrali) 1 arbatinis šaukštelis kavos (stipri, malta) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas, tepalui) 400 gramų vyšnių (konservuotos, saldžios) 2 vienetai kiaušinių 1 ir 2/3 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės grietinėlės (plakta, neriebi) 1.5 arbatinio šaukštelio sodos (kepimo) 28 gramai juodojo ...
2022-03-01

Receptas. Kaštas šokoladas namų sąlygomis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 valgomasis šaukštas kakavos 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą sudėkite grietinę, kakavą, cukrų bei vanilinį cukrų. Viską virkite ant mažos ugnies, kol bus tamsiai ruda arba juoda masė. Tinka su ledais arba pyragu. P.S. Sudėtinių dalių kiekis yra nurodytas vienam asmeniui, jeigu norite daugiau šokolado, tai dėkite visko daugiau. Skanaus.
2022-03-01

Receptas. Šaltas kavos gėrimas

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos (tirpi) 250 mililitrų pieno šiek tiek grietinėlės (purškiama) šiek tiek ledukų šiek tiek juodojo šokolado (tarkuotas) 0.5 vieneto tirpios kavos (pakeliais 3 in 1) PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklinę supilkite kakavą ir tirpią kavą.Užpilkite miltelius pienu ir gerai suplakite plaktuvu. Kai miltelių paviršiuje nebeliks įdėkite ledukus ir užpurkškite purškiamos grietinėlės.
2022-03-01

Receptas. Inesos šokoladas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 stiklinė kakavos 0.5 stiklinės vandens 1 stiklinė kondensuoto pieno (saldintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirinti pusę stiklinės vandens. Užvirintą vandenį sumaišyti su kakava, įdėti cukraus ir išpilti į indą. Viską gerai išmaišyti ir supilti kondensuotą pieną. Palaukti, kol atšals ir valgyti.
2022-03-01

Receptas. Tortas su grietinėle ir persikais

INGREDIENTAI: 75 gramai cukraus 150 gramų cukraus (biskvitui) 10 gramų kakavos (biskvitui) 100 gramų krakmolo (kukurūzų, biskvitui) 10 vienetų persikų (konservuoti, įdarui) 1 vienetas vanilės 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija) 4 vienetai kiaušinių (biskvitui) 75 gramai kvietinių miltų (biskvitui) 150 mililitrų sirupo (persikų (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)) 200 mililitrų vandens 40 mililitrų vandens (šaltas) ...
2022-03-01

Receptas. Tortas „Saldi nuodėmė“

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai kakavos 3 vienetai kiaušinių 7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 50 gramų sirupo (braškių-aviečių) 3 valgomieji šaukštai sirupo (Dansukker auksaspalvis) 520 gramų grietinėlės 50 gramų pieniško šokolado 200 gramų braškių (avietinės) 150 gramų sviesto 50 gramų kokosų (drožlės) 30 gramų romo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 500 gramų maskarponės sūrio 370 gramų želė cukraus „multi“ š...
2022-03-01

Receptas. Gaivus tortas „Serbentinis“

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 100 gramų margarino 2 vienetai kiaušinių 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai grietinės 700 gramų grietinės (jogurtinė) 4 valgomieji šaukštai želatinos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 300 gramų serbentų 200 gramų želė cukraus „multi“ 3 stiklinės sul...
2022-03-01

Receptas. Šokoladinis tortas

INGREDIENTAI: 100 gramų juodojo šokolado 120 gramų sviesto 4 vienetai kiaušinių 110 gramų rudojo cukraus 110 gramų rudojo cukraus 170 gramų miltai 30 gramų kakavos 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos 1 lašas vanilės esencijos 200 mililitrų kefyro 400 mililitrų grietinės 300 gramų juodojo šokolado Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-28

Receptas. Nostalgiški vafliai su trijų rūšių kremais: šokoladiniu, kokosiniu ir karameliniu

Šį kartą negalėjau išsirinkti, kokio vaflių pyrago noriu, tad nusprendžiau naudoti 3 skirtingus kremus. Negalėčiau pasakyti, kuris skanesnis, nes man patiko visi 3. Jei ir Jums sunku išsirinkti, tuomet siūlau išbandyti visus 3 kremus, kadangi visi 3 – super skanūs.
2022-02-28

Receptas. Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu

INGREDIENTAI: 100 gramų razinų 50 mililitrų brendžio 120 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos 100 mililitrų pieno 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 30 gramų kakavos 170 gramų kvietinių miltų 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 150 gramų kondensuoto pieno 1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos 1 valgomasis šaukštas vandens 1 valgomasis šaukštas brendžio Kremui: 200 gra...
2022-02-28

Receptas. Margaritos Kalėdinė eglutė

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai kakavos 640 gramų sausainių (Gaidelis, Seimo ar kt.) 200 gramų sviesto 400 gramų kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Papuošimui reiks: 1 plytelės pieninio šokolado (pvz.
2022-02-28

Receptas. Tinginys su migdolais

INGREDIENTAI: šiek tiek kakavos šiek tiek migdolų 3.5 vieneto sausainių (pakelis) 100 gramų sviesto 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sulaužyti sausainius. Tada išlydyti sviestą ir sumaišyti su kondensuotu pienu bei kakava. Supjaustyti migdolus, viską sumaišyti, sudėti į maišelį ar maisto plėvelę ir suslėgus kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus.
2022-02-28

Receptas. Karštas šokoladas itališkai

Turbūt sunku įsivaizduoti šaltą, lietingą rudens vakarą be puodelio karšto šokolado ir knygos? Tad šitas šokoladas skirtas visiems, kuriems patinka itin saldūs karšti gėrimai. Vienas vienintelis gurkšnis pasaldins gyvenimą ilgam, na o visas puodelis... Jeigu norisi įprastą karštą šokoladą paskaninti - galima naudoti mėgstamą sirupą. Na ir aišku minkštutis keksiukas ar pyrago gabalėlis.
2022-02-28

Receptas. Braziliškas bananų desertas

INGREDIENTAI: 200 gramų bananų 2 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio kakavos 50 mililitrų grietinėlės 25 gramai riešutų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukrų išmaišyti su kakava. Nulupti bananus, apvolioti cukruje, sudėti į desertinį dubenėlį. Ant viršaus sukrauti plaktos grietinėlės kauburėlį, apibarstyti maltais riešutais.
2022-02-28

Receptas. Imbierinis namelis

Kalėdos nebūtų Kalėdos be imbierinio namelio. Galima kuo ramiausiai jį pagaminti per vieną dieną (turėtų užtrukti apie pusiaudienį - jei turite balkoną, tai bus idealiausia šalta vieta, kur bus galima labai greitai išdžiovinti glajų). Galima namelį pradėti gaminti jau gruodžio pradžioje, nes šis namelis nėra greitai gendantis produktas.
2022-02-28

Receptas. Kalėdinė eglutė

INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus pudros 200 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai kakavos 1 ir 7/10 kilogramo kvietinių miltų 150 gramų vandens 1 arbatinis šaukštelis sodos 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties 100 gramų sviesto 200 gramų grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą (0.5 kg) išsukti su cukrumi (0,5 kg), sukant dėti po vieną kiaušinio trynį.
2022-02-28

Receptas. Jogurto - grietinėlės pyragas

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (kremui) 1 stiklinė cukraus (biskvitui) 3/4 stiklinės cukraus (kremui) 2 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitui) 3 vienetai kiaušinių (biskvitui) 1 stiklinė kvietinių miltų (biskvitui) 1 stiklinė jogurto (kremui) 1 stiklinė grietinėlės (kremui) 200 gramų varškės (kremui) 3 valgomieji šaukštai grietinės (biskvitui) 1.5 valgomojo šaukšto želatinos (kremui) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitu...
2022-02-28

Receptas. Šokoladinis sirupas ledams

INGREDIENTAI: 1 ir 1/4 stiklinės cukraus 1 stiklinė kakavos (milteliai) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės 1 stiklinė vandens 100 gramų juodojo šokolado 1/4 arbatinio šaukštelio druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nedideliame puode sumaišykite kakavos miltelius ir cukrų. Išmaišykite. Pilkite vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies. Virkite, kol užvirs, retkarčiais pamaišydami.
2022-02-28

Receptas. Kakavinis pyragas

Tamsus kakavinis biskvitas perteptas grietine. INGREDIENTAI: Tešlai: 600 gramų miltai 4 vienetai kiaušinių 200 gramų cukraus 100 mililitrų kefyro 3 valgomieji šaukštai kakavos 1 arbatinis šaukštelis sodos Kremui: 100 gramų cukraus 50 gramų vanilinio cukraus 3 valgomieji šaukštai grietinės Papuošimui: 100 gramų juodojo šokolado 4 valgomieji šaukštai pieno Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
2022-02-28

Receptas. Pyragas "Pirmoji šalna"

INGREDIENTAI: 170 gramų miltai 3 valgomieji šaukštai kakavos 1 vienetas kiaušinių 160 gramų cukraus 70 gramų sviesto 1 stiklinė vandens 1 arbatinis šaukštelis sodos šiek tiek cukraus pudros šiek tiek mėtų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su kakava, soda ir cukrumi. Pilti verdantį vandenį ir maišyti. Tuomet įmušti kiaušinį ir supilti tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
2022-02-28
Į viršų