Kadagio uogos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kadagio uogos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kadagio uogos“.

Receptas. Stirnienos troškinys

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek laurų lapų 80 gramų slyvų (džiovintos) 50 gramų kiaulės lašinių (rūkyti) 40 gramų taukų (riebalų) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 4/5 stiklinės acto (3%) šiek tiek druskos 4/5 stiklinės grietinės šiek tiek kadagio uogų 800 gramų stirnienos (be kaulo) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais.
2022-03-01

Receptas. Rūkytas kiaulės kumpis

INGREDIENTAI: 15 gramų cukraus šiek tiek gvazdikėlių 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (grūstų) 0.5 valgomojo šaukšto kalendrų (grūsta) 4 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 arbatinis šaukštelis mairūnų 0.5 vieneto muskato (trintas) 16 kilogramų kiaulienos kumpio (su kaulu) 1.5 kilogramo druskos šiek tiek kadagio uogų 5 gramai salietros PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpio kraštus ir raumenų paviršius dailiai aplyginkite, plonai išpjaukite sukruvin...
2022-02-28

Receptas. Gurmaniški Romos kepsneliai

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 8 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai) 4 vienetai laurų lapų (keli lapeliai) 1 valgomasis šaukštas migdolų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (grūdeliai) 2 kilogramai jautienos (kumpis) 250 gramų acto (raudonojo vyno) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas) 50 gramų sviesto (lydytas) 250 gramų sultinio (mėsai) šiek tiek razinų 6 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Jaut...
2022-02-26

Receptas. Kepta kurapka

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelė) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kmynų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas salierų (šakelė) 1 vienetas svogūnų 100 gramų kiaulės lašinių šiek tiek druskos 20 gramų sviesto šiek tiek kadagio uogų 2 vienetai kurapkų PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarinėtos, nuplautos ir nusausintos kurapkos įtrinamos prieskoniais su druska (kmynai sugrūdami). Įvyniojamos į plona...
2022-02-26

Receptas. Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų ((marinatui)) 1 česnakų (laiškiniai, žali, pundelis (marinatui)) šiek tiek juodųjų pipirų ((marinatui)) 1 arbatinis šaukštelis laurų lapų (malti (marinatui)) 1 vienetas rozmarino (žali, šakelė (marinatui)) 2 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai (marinatui)) 2.5 kilogramo kiaulės prandinės 70 gramų baltojo vyno (sausas (marinatui)) 200 gramų majonezo ((marinatui)) 2 valgomieji šaukštai druskos ((marinatui)) š...
2022-02-25

Receptas. Virta šerno galva

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) šiek tiek mairūnų 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai acto 2 stiklinės raudonojo vyno šiek tiek druskos 10 vienetų kadagio uogų 1 vienetas šernienos (galva) PARUOŠIMO BŪDAS: Galva rūpestingai nuvaloma ir, išėmus apatinį žandikaulį, pamerkiama nakčiai į vandenį.
2022-02-24

Receptas. Keptas tetervinas

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapeliai) šiek tiek mairūnų 100 gramų kiaulės lašinių (švieži) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 1 stiklinė grietinės šiek tiek kadagio uogų 1 vienetas vištiena PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite marinatą: 1 litras vandens, truputi pipirų ir lauro lapelių, 1 šaukštas acto. Išdarinėtą teterviną užpilkite šaltu marinatu.
2022-02-24

Receptas. Rūgštus kabesas

INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos šonkaulių 1 stiklinė baltojo vyno 750 gramų raugintų kopūstų 4 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Krienų padažui papildomai reikės: 1,5 šaukšto aliejaus, 2—3 nepilni šaukštai miltų, 0,5L vandens arba sultinio, 2—3 šaukštai tarkuotų krienų, 2—3 šaukštai grietinėlės, druskos. Mėsa užpilama trupučiu vandens ir verdama, kol pusiau suminkštėja.
2022-02-22

Receptas. Elniena su žaliu padažu

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas obuolių (saldžiarūgštis vidutinio dydžio nuluptas) 1 vienetas paprikų (žalioji, smulkiai supjaustyta) šiek tiek petražolių 0.5 vieneto svogūnų 0.5 stiklinės žirnių šiek tiek acto 4 valgomieji šaukštai vandens šiek tiek druskos 6 vienetai kvapiųjų pipirų 9 vienetai kadagio uogų 50 gramų sparaginių pupelių šiek tiek pasukų (raugintos) 5 vienetai ...
2022-02-22

Receptas. Šalta stirnienos užkandėlė su trintomis spanguolėmis

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek mairūnų 50 gramų spanguolių (džiovintos) šiek tiek kiaulės lašinių 0.5 kilogramo kiaulės faršo 1.5 vieneto sultinio (kubelis) šiek tiek prieskonių (žvėrienos) šiek tiek kadagio uogų 0.5 kilogramo stirnienos (nugarinė) šiek tiek raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: PATIEKIMUI: trintos spanguolės (ne uogienė!!! ) parduodamos pusės litro stiklainiuose (apie 8lt) kaip ir uogienės; Aš perku didesnėj...
2022-02-21
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Tikrų vyrų šašlykas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 1 valgomasis šaukštas druskos šiek tiek prieskonių 20 vienetų kadagio uogų (sutrintos) 1 kilogramas mesos PARUOŠIMO BŪDAS: Kai vyrai gamtoje daro taurelę, juos puikiai galima nudžiuginti ypatingais medžiotojų šašlykais. Mėsa gali būti ir kiauliena, ir jautiena, ir žvėriena. Mėsą, pjaustytą gabalais, sumaišykite su druska ir prieskoniais, trintomis kadagių uogomis, svogūnu.
2022-02-21

Receptas. Vienuoliškai po tešlos kepure troškinta stirniena

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai morkų 4 vienetai pastarnokų (ar petražolių šaknys) 4 vienetai svogūnų 200 gramų baravykų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 20 vienetų kadagio uogų 800 gramų stirnienos (ar veršiena) PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlos kepurei papildomai reiks: 2 stiklines miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušinių, 2 šaukštų sviesto, druskos.
2022-02-19

Receptas. Šaltai rūkyta sprandinė

INGREDIENTAI: 6 gramai cukraus 3 gramai juodųjų pipirų (grūsti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) šiek tiek muskato (riešutas) 3 kilogramai kiaulės prandinės 90 gramų druskos 2 gramai kvapiųjų pipirų (grūsti) šiek tiek kadagio uogų (trintas) 2 gramai salietros PARUOŠIMO BŪDAS: Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį.
2022-02-18

Receptas. Keptas kiškis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 2 vienetai morkų šiek tiek muskato 1 vienetas petražolių 2 vienetai svogūnų 100 gramų kiaulės lašinių 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) šiek tiek juodos duonos (džiūvesėliai) 3 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek kadagio uogų 800 gramų kiškienos (marinuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma laš...
2022-02-17

Receptas. Kuršiškai kurėne marinuota žuvis

INGREDIENTAI: 5 gramai čiobrelių (ar kraujažolės) 1 gramas juodųjų pipirų (malti) 1 kilogramas lydekų (ar starkis, sykas, salatis) 50 gramų acto (obuolių) 4 gramai druskos 2 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Ką tik pagautą gyvą žuvį nudobdavo, išdarydavo, išpjaudavo filė (gaudavosi apie 600g), filiukus supjaustydavo 5 cm ilgio ir 0,5 cm storio juostelėmis.
2022-02-12

Receptas. Pikantiškas jautienos kepsnys

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas svogūnų šiek tiek šalavijų (lapeliai) 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) 1 kilogramas jautienos 1 stiklinė acto 1 stiklinė raudonojo vyno šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 3 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma.
2022-02-11

Receptas. Kiaulės kojytės su raugintais kopūstais

INGREDIENTAI: 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 arbatinis šaukštelis mairūnų 1 vienetas svogūnų 375 gramai žirnių (švieži) 4 vienetai kiaulės kojų 1 kilogramas raugintų kopūstų šiek tiek druskos 3 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Žirniai išlukštenami, perrenkami, perplaunami šaltame vandenyje ir, įbėrus mairūno bei druskos, verdami, kol suminkštėja.
2022-02-10

Receptas. Šernienos kepsnys

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aviečių (sultys) 3 vienetai gvazdikėlių 2 vienetai juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų (sultys) 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 1 vienetas svogūnų 125 gramai kiaulės lašinių 1 vienetas juodos duonos (plutelė) 1 stiklinė raudonojo vyno šiek tiek druskos 250 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio 4 vienetai kadagio uogų 5 kilogramai šernienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpio...
2022-02-09

Receptas. Stirnienos vyniotiniai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 200 gramų kiaulės lašinių šiek tiek taukų (riebalų) 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 2 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek druskos 1 stiklinė grietinės šiek tiek kadagio uogų 800 gramų stirnienos (be kaulų) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma į 8 gabalus.
2022-02-09

Receptas. Virta marinuotos jautienos nugarinė

INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelė) 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas jautienos (nugarinė) 100 gramų acto 1 stiklinė obuolių sulčių 150 gramų vandens šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 3 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš vandens, acto, morkos, svogūno, pipirų, uogų, lauro lapelių išverdamas marinatas ir juo (atšaldytu) užpilama mėsa.
2022-02-08

Receptas. Šaltai rūkyta nugarinė

INGREDIENTAI: 6 gramai cukraus 3 gramai juodųjų pipirų (grusti) šiek tiek kalendrų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) šiek tiek mairūnų šiek tiek muskato (trinto) 3 kilogramai kiaulės nugarinės 90 gramų druskos 1.5 gramo kvapiųjų pipirų (grūsti) šiek tiek kadagio uogų 2 gramai salietros PARUOŠIMO BŪDAS: Atvėsintą nugarinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra.
2022-02-07

Receptas. Kiškio paštetas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 2 vienetai morkų šiek tiek muskato 2 vienetai petražolių 2 vienetai salierų 2 vienetai svogūnų 100 gramų kiaulės lašinių 1 vienetas kiaušinių 2 vienetai batono (riekės) 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas) 5 vienetai kadagio uogų 800 gramų kiškienos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa pusiau ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmi...
2022-02-07

Receptas. Kadagių gira

INGREDIENTAI: 30 gramų apynių 200 gramų medaus 10 litrų vandens (šaltinio) 100 gramų giros (raugas) 30 gramų kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Kadagių uogas ir apynius sudėti į vandenį. Virti 10 min., po to atvėsinti iki 30°C, medų, raugą, išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje parai, kol įrūgs. Girą supilstyti į butelius ir laikyti užkimštą vėsioje 6-8 °С vietoje.
2022-02-06

Receptas. Žemaitiški kepsneliai

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo kiaulienos 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: 100 g rūkytų lašinių, 3 svogūnai, 1/2 stiklinės juodos duonos trupinių, 40 g sviesto kepimui.
2022-02-06

Receptas. Kepta laukinė antis (ar žąsis)

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kmynų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas salierų (šakelė) 1 vienetas svogūnų 100 gramų kiaulės lašinių 1 vienetas antienos (arba žasis, laukinė) 1 stiklinė marinato (3% acto) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas) šiek tiek kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Pro kaklą išdarinėta antis ar žąsis nuplaunama ir kelias valandas laikoma marinate.
2022-02-06

Receptas. Šutinta šerniena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek laurų lapų šiek tiek druskos šiek tiek kadagio uogų 1 stiklinė krienų padažo 800 gramų šernienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui papildomai reikės: stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių. Iš kumpio išimami kaulai, mėsa išmušama kūjeliu, įtrinama druska su prieskoniais, susukama ir surišama arba suvyniojama į marlę.
2022-02-06

Receptas. Kiauliena su kadagio uogomis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų kiaulienos (arba žvėriena) šiek tiek druskos 1 sauja kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite gabaliukais, kuriuos galėtumėte vėliau iš karto kepti. Kadagio uogų prisirinkti galite begrybaudami miške. Tinka ir žalios, ir mėlynos (prinokusios) uogos. Jas galima padžiovinti ir po to malti, arba iš karto sutraiškyti ir įtrinti į mėsą. Mėsą taip pasūdykite bei pabarstykite pipirais pagal skonį.
2022-02-05

Receptas. Kalėdinis elnienos kepsnys

INGREDIENTAI: šiek tiek bruknių (papuošimui) šiek tiek citrinų (žievelė, papuošimui) 3 česnakų šiek tiek gvazdikėlių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų šiek tiek rozmarino 1 stiklinė raudonojo vyno (Kalėdinis) šiek tiek druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų (žirneliais) šiek tiek kadagio uogų šiek tiek raudonėlių 400 gramų elnienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį pilamas vyno gėrimas, dedami prieskoniai, smulkintas čes...
2022-02-05

Receptas. Rūkyti kumpio gabalai

INGREDIENTAI: 20 gramų cukraus 10 gramų juodųjų pipirų (grūsti) 4 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2.5 gramo muskato (trintas) 10 kilogramų kiaulienos kumpio 400 gramų druskos 5 gramai kvapiųjų pipirų (grūsti) šiek tiek kadagio uogų (grūstos) 4 gramai salietros PARUOŠIMO BŪDAS: Iš gerai atvėsinto kumpio išimami kaulai ir jis supjaustomas į kelis norimo dydžio gabalus, pjaunant išilgai raumenų. Gerai, kai prie jų lieka ir dalis lašinukų.
2022-02-02

Receptas. Medžiotojų gėrimas

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas česnakų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 litro degtinės šiek tiek druskos 5 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Visus komponentus sumaišykite ir parą leiskite pastovėti. Perkošti, išpilstyti į butelius. Gerti šaltą.
2022-01-31
Į viršų