juodieji serbentai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „juodieji serbentai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „juodieji serbentai“.

Šias uogas vadina aukso gysla organizmui: mažina net aukštą cholesterolį

Vienas tyrimas parodė, kad kasdien valgant vienos rūšies uogas, sumažėja cholesterolio kiekis. Daugybė žmonių gyvena su padidėjusiu cholesterolio kiekiu, o tai kelia grėsmę susidurti su rimtomis sveikatos problemomis. Dėl šios priežasties medikai ragina valgyti juoduosius serbentus. Jei cholesterolio kiekis yra per didelis, tai reiškia, kad jūsų kraujyje yra per daug riebiosios medžiagos, vadinamos cholesteroliu.
2023-06-26

Taip dažyti kiaušiniai nustebins ir visko mačiusius: visi klaus, kaip pavyko

Socialiniame tinkle „Tik Tok“ kiaušinių marginimo būdu pasidalinusi Eglė Bložienė nustebino ir visko mačiusius. Moteris dalinasi netradiciniais kiaušinių dažymo būdais, kuriems reikalingus ingredientus daugelis turi savo namuose. Sužinokite, kaip galite artimuosius nustebinti margučiais, kurie dažyti juodaisiais serbentais. Būdą, kaip dažyti kiaušinius juodaisiais serbentais, socialiniuose tinkluose aktyvi Eglė Bložienė sako atradusi visai netikėtai.
2023-04-05

Receptas. Juodujų serbentų uogienė

INGREDIENTAI: 3 kilogramai juodųjų serbentų 2 kilogramai cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas švariai nuplauti ir supilti į puodą.Užpilti cukrumi,išmaišyti.Virti apie 30 min nuo užvirimo.Išvirtą uogienę dar karštą išpilstyti į stiklainius ir uždaryti. Autorius: Jolanta.
2022-03-02

Receptas. Greitos bandelės

INGREDIENTAI: 100 gramų abrikosų (marmeladas) 100 gramų juodųjų serbentų (marmeladas) 400 gramų tešlos (sluoksniuota, bemielė) PARUOŠIMO BŪDAS: Sluoksniuotą tešlą supjaustome kvadračiukais. Kampukus užlenkiam, kad neišbėgtų įdaras. Dedame po šaukštą marmelado. Į vieną - serbentų marmelado, į kitą - abrikosų. Kepame 200 laipsniu orkiatėje 12 - 15 min.
2022-03-01

Receptas. Juodieji serbentai savo sultyse

INGREDIENTAI: 700 gramų cukraus 1 kilogramas juodųjų serbentų PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoštus serbentus suberkite į puodą, truputį sumaigykite, apibarstykite cukrumi ir palikite 6 val. Tada virkite ant labai mažos ugnies išlaikydami 80°C temperatūrą 7 min. Tuoj pat išpilstykite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Stiklainius apverskite, užklokite ir lėtai atvėsinkite.
2022-03-01

Receptas. Juodųjų serbentų likeris

INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukraus 1 kilogramas juodųjų serbentų 1 litras spirito PARUOŠIMO BŪDAS: Spiritą su cukrumi išmaišykite ir užpilkite serbentus, uždarykite inde ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje mėnesį. Po to perkoškite, supilstykite į butelius ir galite iš karto vartoti. Skaniau bus, jei palaikysite gėrimą dar mėnesį ir daugiau.
2022-03-01

Receptas. Gaivus tortas "Širdele mano"

INGREDIENTAI: 2.5 lapo tešlos (šaldyta, bemielė) 1 pakelis želės (aviečių skonio) 1 pakelis želės (braškių skonio) 10 valgomųjų šaukštų juodųjų serbentų (trinti su cukrumi) 5 valgomieji šaukštai braškių (trintos su cukrumi) 3 vienetai braškių (šaldytos) 5 valgomieji šaukštai aviečių (šaldytos) 10 valgomųjų šaukštų sirupo ((aviečių)) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-28

Receptas. Juoduogių putėsiai

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų juodųjų serbentų šiek tiek migdolų 2 stiklinės pieno 5 valgomieji šaukštai manų kruopų šiek tiek kokosų (drožlės) PARUOŠIMO BŪDAS: Manų kruopos ant silpnos ugnies išverdamos su 3 šaukštais cukraus. Blenderio pagalba sutrinami juodieji serbentai su trimis šaukštais cukraus. Juodieji serbentai sumaišomi su atvėsinta manų mase ir plakama, kol virsta putomis, papuošiama ir atšaldoma.
2022-02-28

Receptas. Burokėlių salotos su serbentais

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 2 saujos graikinių riešutų 2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų 1 sauja krapų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 vienetai burokėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Riešutus susmulkinti. Serbentus sutrinti su cukrumi. Sumaišyti burokėlius, riešutus, aliejų ir krapus. Tada užpilti serbentų padažu ir atsargiai išmaišyti.
2022-02-27

Receptas. Rauginti pomidorai

INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (galvos) 10 vienetų juodųjų serbentų (lapai) 10 vienetų krapų 10 vienetų krienų (lapai) 10 kilogramų pomidorų pastos 10 vienetų vyšnių (lapai) 10 litrų vandens 700 gramų druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Rauginimui tinka užaugę žali, rausvi, rožiniai arba raudoni, bet nepernokę pomidorai. Pomidorai rauginami stiklainiuose, kibiruose arba statinaitėse.
2022-02-26
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Kokosų pyragas

INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 100 gramų juodųjų serbentų (arba raudonieji/geltonieji) 200 gramų margarino 5 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 100 gramų kokosų (drožlės) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Kambario temperatūros margariną išsukti iki purumo.
2022-02-26

Receptas. Rauginti agurkai

INGREDIENTAI: 10 kilogramų agurkų 2 vienetai česnakų 20 vienetų juodųjų serbentų (lapai) 15 vienetų krapų (su stiebais) 15 vienetų krienų (lapai) 4 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai) 30 vienetų vyšnių (lapai) 10 litrų vandens 650 gramų druskos 10 vienetų ąžuolo (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Rauginimui parenkami rudeninių veislių žali, 9—12 cm ilgio, nelygaus paviršiaus ir neprinokę mažomis sėklomis agurkai.
2022-02-25

Receptas. Koldūnai su kepenėlėmis ir kopūstais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek juodųjų serbentų (lapeliai, džiovinti ir smulkinti) 250 gramų kopūstų 3 vienetai svogūnų 250 gramų jautienos kepenų 2 vienetai kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 1.5 stiklinės vandens šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (jautienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš 1 kiaušinio, vandens, šiek tiek druskos bei miltų užminkome tešlą koldūnams ir padedame į šalį.
2022-02-24

Receptas. Juodųjų serbentų kompotas žiemai

INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukraus šiek tiek juodųjų serbentų 3 litrai vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas nuplauname ir supilame į švarius stiklainius. Išverdame sirupą iš vandens ir cukraus ir verdančiu užpilame uogas. Stiklainius gerai užsukame metaliniais dangteliais.
2022-02-23

Gamtininkas Obelevičius išdavė 3 vaistažoles: jos – aukso gysla organizmui

Anykščių meras, gamtininkas Sigutis Obelevičius turi svajonę Anykščius paversti alternatyvios medicinos centru. Sako, pagrindą tam jau kloja daugybė sveikuolių ir žolininkų. Dirbti sode, rinkti vaistažoles, valgomus augalus, grybus, domėtis jų savybėmis ir jas aprašyti – senas biologo, gamtos mylėtojo pomėgis. Naujausi jo tyrinėjimai ir pastebėjimai sugulė į knygą „Imunitetą stiprinantys augalai“, rašoma pranešime spaudai.
2022-02-22

Receptas. Vyšnių ir juodųjų serbentų kompotas

INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus 100 gramų juodųjų serbentų 1 kilogramas vyšnių PARUOŠIMO BŪDAS: Vyšnias ir serbentus nuplaukite, apdžiovinkite ir sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užpilkite karštu sirupu ir sterilizuokite 20 min. Sirupas: 1 litrui vandens reikia 300 gramų cukraus.
2022-02-21

Receptas. Žiemos vitamininis gėrimas

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų serbentų (lapai,džiovinti) 1 stiklinė mėlinių (šaldytos) 2 vienetai slyvų (šaldytos) 1 stiklinė žemuogių (šaldytos) 5 litrai vandens šiek tiek likerio (Rigas Balzams) 1 vienetas žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Į šaltą vandenį sudedame supjaustytą laimos citriną, šaldytų mėlynių, žemuogių, slyvų, cukraus, džiovintų čiobrelių, džiovintų juodųjų serbentų lapų.
2022-02-18

Receptas. Juodųjų serbentų džemas

INGREDIENTAI: 1 ir 1/4 kilogramo cukraus 1 kilogramas juodųjų serbentų 3/4 stiklinės vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
2022-02-18

Receptas. Tortas su varške ir juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus (+ 2 šaukštai) 1.5 stiklinės juodųjų serbentų (šaldyti/švieži) 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai vandens 200 gramų grietinėlės (35 % riebumo) 400 gramų varškės 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1 ir 3/4 valgomojo šaukšto želatinos 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Biskvitui plakti kiaušinius su 2...
2022-02-17

Receptas. Agurkai „Nėščiosios svajonė“

INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens (šaltas) 2 kilogramai agurkų 3 valgomieji šaukštai druskos 2 vienetai laurų lapų (lapai) 5 vienetai pipirai (žirneliai) 3 skiltelės česnakų 1 vienetas krienų (lapai) 5 vienetai juodųjų serbentų (lapai) 2 vienetai krapų (viršūnėlės) 2 stiklinės vyšnių (lapai) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus žalumynus, česnaką, pipirus sudedam į švarų 3-jų litrų stiklainį.
2022-02-17

Receptas. Migdolinis juodųjų serbentų tortas

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 80 gramų cukraus 200 gramų cukraus (viršutiniam sluoksniui) 750 gramų juodųjų serbentų (viršutiniam sluoksniui) 80 gramų migdolų (malti) 4 vienetai kiaušinių 40 gramų džiūvesėlių 150 mililitrų grietinėlės (viršutiniam sluoksniui) 50 gramų juodojo šokolado (viršutiniam sluoksniui) 100 gramų varškės šiek tiek druskos 16 gramų želatinos (viršutiniam sluoksniui) 1 valgomasis šaukštas romo 1 vienetas ...
2022-02-17

Receptas. Aš Arminas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono šiek tiek cukraus pudros 1 stiklinė cukraus 3 stiklinės juodųjų serbentų 250 gramų margarino 1 vienetas kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 3/4 stiklinės vandens (parūgštintas) 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksnuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų atpjauname 5-7 mm storio juosteles ir supiname pynutes.
2022-02-16

Receptas. Inesos raugint agurkai

INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek bazilikų 1 česnakų šiek tiek juodųjų serbentų (lapai) šiek tiek krapų 1 vienetas krienų (šaknis) šiek tiek vyšnių (lapai) 5 litrai vandens 10 valgomųjų šaukštų druskos šiek tiek ąžuolo (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėti pagal skonį prieskonius: riekelės krienų šaknies, česnako skiltelė, krapų, po keletą vyšnių, ąžuolo, juodųjų serbentų lapų, baziliką.
2022-02-15

Receptas. Rauginti agurkai žiemai

INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo agurkų 2 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai česnakų (skiltelės) 3 vienetai juodųjų serbentų (lapai) 1 sauja krapų šiek tiek krienų (lapai) 3 vienetai vyšnių (lapai) 3 valgomieji šaukštai druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus.
2022-02-15

Receptas. Kakavinis juodųjų serbentų pyragas

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono (maltas) 80 gramų cukraus 1.5 stiklinės juodųjų serbentų (šaldyti/švieži) 1.5 valgomojo šaukšto kakavos 1 vienetas kiaušinių 130 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno 35 gramai aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Įmuškite į dubenį kiaušinį, supilkite pieną, aliejų ir sumaišykite su kakava, cinamonu bei cukrumi.
2022-02-14

Receptas. Džiovinti juodieji serbentai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų serbentų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Džiovinimui tinka sveikos, neaprūgusios, nesutrintos uogos. Jos nuraškomos nuo kotelių ir laikomos paskleistos plonu sluoksniu ant popieriaus pavėsyje 2—3 dienas. Per tą laiką jos ne tik suvysta, bet ir apdžiūva. Baigiamos džiovinti šiltoje orkaitėje. Išdžiovintos uogos laikomos medžiaginiuose maišeliuose. Naudojamos kompotams, arbatoms, antpilams.
2022-02-13

Receptas. Pyragas su juodųjų serbentų uogomis

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 stiklinė cukraus (1 stiklinė apie 220 ml) 3 saujos juodųjų serbentų (tinka mėlynės ar spanguolės) 3 vienetai kiaušinių (dideli) 1.5 stiklinės kvietinių miltų 125 gramai jogurto 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 1 valgomasis šaukštas brendžio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1.5 stiklinės kukurūzų miltų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Kiaušinius išplakia...
2022-02-13

Receptas. Varškės tortas su juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 45 gramai cukraus (biskvitui) 50 gramų cukraus (užpilui) 200 gramų juodųjų serbentų (šaldyti, užpilui) 1 vienetas kiaušinių (biskvitui) 35 gramai kvietinių miltų (biskvitui) 2 valgomieji šaukštai vandens (užpilui) 200 gramų grietinėlės (35 %, kremui) 15 gramų aliejaus (biskvitui) 15 gramų želatinos 10 gramų želatinos (užpilui) 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių (biskvitui) 1 arbatinis šaukštelis ...
2022-02-12

Receptas. Pieno kokteilis su juodais serbentais

INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 3 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų 300 mililitrų pieno šiek tiek kokosų (drožlės) šiek tiek baltojo šokolado PARUOŠIMO BŪDAS: Šaltą pieną, bananų gabaliukus, šokoladą, juoduosius serbentus suplakti su blenderiu. Kokteilinių taurių kraštus įmerkti į braškių sirupą, po to į kokoso drožles. Supilstyti kokteilį į taures, apibarstyti kokoso drožlėmis. Skanaus.
2022-02-12

Receptas. Kepti obuoliai su varškės ir medaus įdaru

INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo obuolių 250 gramų varškės 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 saujelė razinų 1 saujelė aguonų 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 6 arbatiniai šaukšteliai medaus 1 saujelė juodųjų serbentų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nuplauti, nupjauti viršų. Išskobti vidų.
2022-02-10

Receptas. Šernienos kepsnys

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aviečių (sultys) 3 vienetai gvazdikėlių 2 vienetai juodųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų (sultys) 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 1 vienetas svogūnų 125 gramai kiaulės lašinių 1 vienetas juodos duonos (plutelė) 1 stiklinė raudonojo vyno šiek tiek druskos 250 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio 4 vienetai kadagio uogų 5 kilogramai šernienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpio...
2022-02-09

Receptas. Rauginti grybai

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų serbentų (lapai) šiek tiek krapų šiek tiek petražolių šiek tiek druskos šiek tiek grybų (įvairūs, be kotų) PARUOŠIMO BŪDAS: Rauginti galima visų rūšių grybus, bet tik jaunus ir be kotų. Nuvalyti ir nuplauti grybai kepurėlių apačia į viršų sluoksniuojami eilutėmis, tarp kurių pridedama juodųjų serbentų lapų, krapų, česnako, petražolės ir pabarstoma druska.
2022-02-09

Receptas. Kakavinio vyniotinio tortas ,Kelmas'' su varške ir juodaisiais serbentais

Gaminau mamai, Motinos dienos proga. Skonis, o ir vaizdas patiko ne tik jai. Naudojau šaldytus serbentus, nes šviežių dar nėra. INGREDIENTAI: Tešlai: 6 vienetai kiaušinių 6 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina) 1 žiupsnelis druskos Pertepimui: 300 gramų juodųjų serbentų (šviežių arba šaldytų) 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 arbatinis ša...
2022-02-08

Receptas. Kakavinis pyragas su juodaisiais sertbentais

INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 100 gramų cukraus 200 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai kakavos 3 valgomieji šaukštai grietinės 800 gramų varškės 250 gramų cukraus 5 kiaušinių 2 valgomieji šaukštai krakmolo 300 gramų juodųjų serbentų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai sviestą sutarkuoti su cukrumi, berti miltis ir kakavą, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą.
2022-02-08

Receptas. Margas ir gaivus špinatinis tortas

Tai tikrai vienas geriausių mano gaminamų tortų, jau ne kartą gaminau, gaminsiu ir toliau, nes nekaloringas, gaivus, spalvingas ir... skanus! Papuošti galima ir kitaip, bet, jei gaminau rudenį... pasitaikė obuoliukas, tiesiog rudeniškas akcentas. Aš tortą gaminau 24 cm silikoninėje formoje stikliniu dugnu. Joje labai patogu ir kepti.
2022-02-06

Receptas. Tinginių kokteilis

INGREDIENTAI: 1 sauja aviečių 2 vienetai bananų 1 sauja juodųjų serbentų 0.5 litro pieno 1 vienetas ledų (vaniliniai, porcija) 1 sauja uogų (šilauogės) PARUOŠIMO BŪDAS: Bananus supjaustome, suberiame uogas , sudedame ledus ir supilame pieną. Viską suplakame.
2022-02-05

Receptas. Juodųjų serbentų pyragas su varške

Pyragą gyrė visi, kas paragavo. Labai labai skanu su bet kokiu pienu. Dėl pektino, esančio juoduosiuose serbentuose, uogų sluoksnis įgauna džemo/želė konsistenciją.
2022-02-02

Receptas. Pyragas ,,Vasaros uoga"

Biskvitinis pyragas su braškėmis bei juodaisiais serbentais. INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės miltai 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė juodųjų serbentų 8 vienetai braškių 2 saujelės cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai krakmolo 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-01

Receptas. Tortas „Vasara“

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 380 gramų juodųjų serbentų 100 gramų margarino 2 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 450 gramų grietinėlės 400 gramų varškės 250 gramų braškių 5 valgomieji šaukštai kokosų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų uogienės (braškių) 100 gramų uogienės (juodųjų serbentų) 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus 540 gramų želė cukraus „multi“ PA...
2022-02-01

Receptas. Gaivi silkė su juodaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 250 gramų silkių (ZIGMO file) 150 gramų grietinės 2 arbatiniai šaukšteliai medaus 1 galva svogūnų 1 pundelis krapų 100 gramų juodųjų serbentų (šaldyti) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustyti svogūnus, o silkę - nedideliais gabalėliais.
2022-02-01

Šias uogas vadina aukso gysla organizmui: gali padėti numesti svorio

Visceraliniai riebalai laikomi vienais nuodingiausių organizmui riebalų, nes jie į kraują išskiria kenksmingas chemines medžiagas. Kuo ilgiau tai paliekama savieigai, tuo didesnė širdies priepuolio rizika. Logiškiausias būdas atsikratyti riebalų yra mankšta, tačiau tam tikri maisto produktai taip pat gali palengvinti riebalų deginimą.
2022-01-24

Juodųjų serbentų kaina išaugo 50 proc.

Šalčiai, nuniokoję Lenkijos juodųjų serbentų uogynus, išėjo į naudą lietuvių augintojams. Šių uogų kaina šoktelėjo net 50 proc. Tuo metu obelys Lietuvoje nespėjo atsigauti po užpraėjusios žiemos šalčių. Sodininkai sako, kad šie metai geresni, tačiau derlius – vidutinis, praneša LTV „Šiandien“. Dar prieš keletą metų juodųjų serbentų augintojai išgyveno sunkius laikus. Buvo metų, kai už kilogramą šių uogų supirkėjai ūkininkams siūlydavo vos 30 centų.
2011-08-06
Į viršų