jautienos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „jautienos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „jautienos“.
Jautienos liežuvis: receptas, kuris puikiai tiks šventėms
Jei svečiuojamės pas senelius ar tėvus, prie stalo ragaujame patiekalų, be kurių didžiosios šventės neįsivaizduojamos: silkių su pagardais, baltos mišrainės bei virto ir su krienų padažu patiekto liežuvio. Mūsų protėviai įprastai valgė visas gyvulio dalis, o liežuvis, nors ir laikomas subproduktu, ilgainiui pelnė delikateso šlovę.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad kaip ir kitose jautienos dalyse, jame yra organizmui naudingų medžiagų.
Minkštutėlės jautienos troškinys pagal Ingridą: vertas 10 balų
„Patinka man troškiniai. Jie tokio lėto laiko pranašai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 700 g jautienos kumpio; Druskos pagal skonį; 0,5 a. š. maltų lauro lapų; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. džiov.
Mėsos technologas pasakė, kokią mėsą pirkti: išeis skaniausi kepsniai
Tobulam kepsniui išsikepti vien kokybiškos mėsos nepakanka. Kad mėsa nebūtų sausa ir tirptų burnoje, svarbu žinoti, kiek laiko ją kepti, kokią keptuvę rinktis, netgi kokios temperatūros mėsa turėtų būti kepama. Taigi, skubame į pagalbą ir atskleidžiame kelias pagrindines paslaptis, kurios padės paruošti mėsą taip, kad ji nuo stalo dings akimirksniu.
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad kasdienis pirkėjų krepšelis neįsivaizduojamas be įvairios mėsos.
Minkštutėlės jautienos troškinys: „Skonį dar ir dabar jaučiu burnoje“
„Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Troškinio ingredientai: 1,5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukšteliai druskos; 1/2 šaukšteliai maltų pipirų; 1/2 šaukšteliai dž. raudonėlio; 1 šaukštelis dž. čiobrelio; 1/2 šaukštelio dž.
Minkštos jautienos troškinys su perlinėmis kruopomis: didelių pastangų tikrai neprireiks
„Kaip esu kažkada minėjusi, pastaruoju metu esu apsėsta troškinių gaminimo manija. Drąsiai į troškinius dedu viską, ką randu šaldytuve ir stebiu kas iš to gausis. O gaunasi gerai ir net labai. O jei kažkas truputį ne taip, visada išgelbėja prieskoniai ar padažai“, – sako recepto autorė.