italų virtuvė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „italų virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „italų virtuvė“.
Receptas. Makaronai su vištiena kario padaže
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (krūtinėlė) 2 saujelės česnakų 300 gramų makaronų (vamzdeliai (Penne)) 0.5 pundelio petražolių 1 pakelis knorr fix mišinys spagečiams „carbonara“ 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 mililitrų grietinės 1 arbatinis šaukštelis kario 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištieną juostelėmis, o svogūnus ir česnakus – griežinėliais.
Receptas. Naminė panacota su braškėmis
INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės 250 gramų sūris (maskarponė) 50 gramų cukraus 2 pakeliai želatinos 150 gramų braškių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Želatinos lapelius užpilti vandeniu, kad apsemtų ir palikti išbrinkti. Grietinėlę supilti į prikaistuvą, suberti cukrų, įdėti vanilės ankštį ir pašildyti, kol cukrus ištirps. Atvėsinti.
Receptas. Graikiški spagečiai su malta mėsa
INGREDIENTAI: 400 gramų kiaulienos (malta) 120 gramų pomidorų pastos ((vyšniniai)) 1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams „bolognese“ 2 skiltelės česnakų 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti) 1 vienetas svogūnų 10 vienetų alyvuogių (juodos) 2 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite svogūną juostelėmis, česnaką – griežinėliais, o vyšninius pomidorus ir alyvuoges – pusiau.
Vakaras su švelniu itališku desertu – panakota
Visiškai paprastas, bet tuo pačiu be galo skanus itališkas desertas – panakota (it. panna cotta): Dviem panakotos porcijoms reikės: 1 stiklinės grietinėlės (30proc.)
50 g cukraus
1 šaukšto želatinos
Poros šaukštų vandens
Šaukštelio vanilinio cukraus
Trintų braškių
Kivių, bananų ar bet kokių kitų norimų vaisių papuošimui Gaminimas: Pirmiausia želatiną reikia užpilti šaltu vandeniu ir palikti valandai išbrinkti. Po to pašildyti vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps.
Itališkos duonos lazdelės
Sudėtinės dalys: Mielės Kvietiniai miltai Vanduo Kiaušiniai Cukrus Druska Alyvuogių aliejus Prieskoniai
Gaminimas:
Dar reiks sezamų, kmynų, sūrio ir kas tik šauna į galvą apvoliojimui pieno lazdelėms patepti.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje. Į indą supilti mieles, likusį vandenį, aliejų, sudėti kiaušinį, druską, cukrų, priekonius. Po truputį maišant sudėti miltus. Užminkyti elastingą tešlą. Aptepti aliejumi, uždengti ir palikti 40 minučių.