itališka virtuvė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „itališka virtuvė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „itališka virtuvė“.
Italijos skoniai jūsų virtuvėje: romantiška vakarienė – mažiau nei už 10 eurų
Vasara – tai metų laikas, neatsiejamas nuo karštos saulės, ilgų naktų ir, be abejo, atostogų. Dažnas renkasi atostogauti užsienio šalyse, tarp kurių – ir saulėtoji Italija. Vis dėlto, jeigu šią akimirką nukeliauti į gardžiausiomis picomis bei makaronais garsėjančią šalį neturite galimybės, prekybos tinklas „Lidl“ turi sprendimą ir kviečia itališkai vakarienei dviem už mažiau nei 10 eurų.
Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis
INGREDIENTAI: 1 pakelis krevečių (tigrinės, karališkos) 1 skardinė avinžirniai (konservuoti) 1 vienetas citrinų 2 skiltelės česnakų 1 vienetas paprikų (žalia) 1 vienetas paprikų (raudona) šiek tiek pipirai šiek tiek krapų šiek tiek alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos)) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Makaronai su vištiena kario padaže
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (krūtinėlė) 2 saujelės česnakų 300 gramų makaronų (vamzdeliai (Penne)) 0.5 pundelio petražolių 1 pakelis knorr fix mišinys spagečiams „carbonara“ 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 mililitrų grietinės 1 arbatinis šaukštelis kario 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištieną juostelėmis, o svogūnus ir česnakus – griežinėliais.
Receptas. Žali spagečiai su skrebučiais
INGREDIENTAI: 400 gramų spagečių 1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams su 4 sūrių ir brokolių padažu 1 skiltelė česnakų 5 riekės duonos (skrudinta) 2 vienetai petražolių (šakelės, supjaustytos) 2 valgomieji šaukštai krapų 2 valgomieji šaukštai česnakų ((laiškiniai)) 4 vienetai špinatų (lapai (arba 50 g šaldytų)) 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (supjaustyti) 100 mililitrų grietinės (riebi) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Naminiai makaronai "Strozzapreti" su šonine, grybais ir gorgonzolos srūriu
INGREDIENTAI: Padažui: 200 gramų sūris (Parmezano) 20 gramų sviesto 100 gramų kumpio 100 gramų sūris (Gorgonzola) 350 gramų grybų 1 skiltelė česnakų 250 mililitrų grietinėlės (šviežia) 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus Makaronams: 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 400 gramų vandens 1 kilogramas kvietinių miltų ((tipas 00)) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Itališki vamzdeliai su mėsa
INGREDIENTAI: 15 vienetų makaronų (vamzdeliniai (Canelloni)) 500 gramų mesos (malta) 1 pakelis knorr fix ruošinys arrabiata 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 150 gramų sūris (geltonas, tarkuotas) 2 skiltelės česnakų 1 vienetas svogūnų 1 žiupsnelis raudonėlių (džiovintas) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Amerikietiškas sūrio troškinys
INGREDIENTAI: 450 gramų sūris (čederio) 500 gramų makaronų (vamzdeliai (Penne)) 500 mililitrų grietinės 1 pakelis knorr fix mišinys spagečiams „carbonara“ 1 valgomasis šaukštas sviesto 0.5 pundelio petražolių 80 mililitrų alyvuogių aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite makaronus "al dente" (išsaugant kietumą). Ant paruoštų makaronų supilkite alyvuogių aliejų.
Receptas. Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų ((tipas '00‘)) 250 gramų manų kruopų 6 vienetai kiaušinių Padažui: 200 gramų kumpio 200 gramų špinatų 200 gramų cikorijos (raudonoji) 50 gramų sviesto 250 mililitrų grietinėlės 200 gramų grybų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Palaipsniui pilant miltus įdėti kiaušinius ir maišyti šakute iki vientisos masės.
Receptas. Makaronai su vištiena, brokoliais ir saulėje džiovintais pomidorais
INGREDIENTAI: 350 gramų vištiena (file) 300 gramų makaronų 200 mililitrų grietinėlės ((12% riebumo)) 150 gramų brokolių 150 gramų saulėje džiovintų pomidorų 1 pakelis ruošinio ( „MAGGI Idea... Vištienai keturių sūrių padaže“,) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 skiltelė česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Lazanija su Bolonijos padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos (malta) 1 pakelis lazanijos lakštų 500 mililitrų pieno 150 gramų fermentinio sūrio ( tarkuotas) 150 mililitrų vynas (raudonas) 2 vienetai svogūnų 1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams „bolognese“ 60 gramų sviesto 3 valgomieji šaukštai kvietinių dribsnių 2 skiltelės česnakų 1 arbatinis šaukštelis bazilikų 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių Paruošimo laikas: ...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Biramisu
INGREDIENTAI: 250 gramų sausainių (Savoiardi („damų pirštelių“)) 4 vienetai kiaušinių ((tryniai)) 150 gramų cukraus 500 gramų sūris (maskarponė) 6 arbatiniai šaukšteliai kakavos ((milteliai)) 200 mililitrų kavos (juoda) 200 mililitrų alaus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Iki baltos masės išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėti maskarponės sūrį ir dar kartą išplakti.
Receptas. Kaspinėliai su špinatais
INGREDIENTAI: 150 gramų makaronų 150 gramų vištiena ((viščiuko krūtinėlė)) 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 100 gramų sūris (geltonas, tarkuotas) 1 pakelis knorr fix ruošinys arrabiata 150 gramų špinatų ((švieži arba šaldyti)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite makaronus "al dente" (išsaugant kietumą). Supjaustykite viščiuko krūtinėlę plonomis juostelėmis.
Receptas. Spaghetti Carbonara su špinatais
INGREDIENTAI: 600 gramų spagečių (spaghetti) 100 gramų kumpio (rūkytas) 200 gramų špinatų (švieži) 250 gramų grietinėlės (12 %) 1 pakelis ruošinio (MAGGI IDEA Spaghetti Carbonara) 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite rūkytą kumpį. Tuomet sudėkite smulkintą česnaką.
Receptas. Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
INGREDIENTAI: 1 stiklinė grietinėlės 1 vienetas vanilės (ankštis) šiek tiek aguonų 2 valgomieji šaukštai želatinos 100 gramų sausainių (lietuviški (arba kūčiukai) 1 vienetas pipirai (čili) 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas čiobrelių (šakelė) 5 valgomieji šaukštai spanguolių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Drebučių gaminimas.
Receptas. Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų makaronų (kriauklės ) 150 gramų sūris (geltonas, tarkuotas) 1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams su 4 sūrių ir brokolių padažu 600 gramų grybų 100 gramų sūris (mėlynasis „Azure“) 2 skiltelės česnakų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 žiupsnelis paprikų (aitrioji) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai grietinės Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Risoto "Al Baloro"
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės ryžių ((Arborio)) 6 stiklinės sultinio ((vištienos) pageidautina naminis ) 1.5 stiklinės vynas (sausas, raudonas (geriausia "Baloro")) 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (pirmojo spaudimo (aukščiausia rūšis)) 1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas) 3 valgomieji šaukštai sviesto (nesūdytas, šaltas) 4 valgomieji šaukštai sūris (parmezano, tarkuotas) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Florencijos kiaušiniai
INGREDIENTAI: 30 vienetų kiaušinių 6 pundeliai špinatų (jauni) 2 kilogramai špinatų (sušaldyti) 160 gramų sviesto 30 riekių duonos (balta) šiek tiek druskos 2 litrai pieno 6 vienetai kiaušinių (tryniai) 160 gramų sūris ( Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas)) šiek tiek pipirai (susmulkino čili ir juodųjų) Padažui: 140 gramų kvietinių miltų Pabarstymui: šiek tiek druskos šiek tiek muskato (maltas) Paruošimo laikas: A...
Receptas. Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)
INGREDIENTAI: 400 gramų jautienos (nugarinė) 2 skiltelės česnakų šiek tiek kukurūzų dribsnių ((polenta)) 1 valgomasis šaukštas petražolių (šviežios, smulkintos) 1 valgomasis šaukštas rozmarino (šviežias, smulkintas) 200 mililitrų vynas ((Pinot Noir)) 200 gramų sviesto 1 žiupsnelis druskos 2 vienetai laurų lapų (lapai) šiek tiek pipirai (juodieji) šiek tiek aliejaus šiek tiek duonos ((čiabatos)) šiek tiek sūris (parmezano) Paruoš...
10 faktų apie tikrus itališkus makaronus
Itališki makaronų patiekalai arba, kaip dabar jau įprasta vadinti, pasta įsitvirtino mūsų valgiaraščiuose, tačiau ar viską žinome apie jų kilmę, paruošimą ir vartojimą? Štai, keletas mitų ir faktų, kuriais pasidalijo Viduržemio jūros regiono virtuvės restorano šefas Tomas Pipiras.
F. Di Marco: vyną galima priderinti net ir prie cepelinų
Italas Francesco Di Marco, prieš gerą dešimtmetį susižavėjęs lietuvių genijaus Eimunto Nekrošiaus kūryba, nė neįtarė, kad kada nors apsigyvens Lietuvoje, bet su teatru nebeturės nieko bendra. Buvęs teatro vadybininkas dabar darbuojasi restoranų versle, dėsto paskaitas apie maisto ir vyno derinimą, ir yra įsitikinęs, kad vyną galima priderinti net ir prie cepelinų.
Kulinarinės kelionės: Italija
Kiekviena tauta žemėje turi savo istoriją, papročius ir, žinoma, nacionalinę virtuvę. Pastaroji – ilgaamžių tradicijų tvirtovė, kurią brangina kiekvienas žmogus, nes tik joje išsaugomos visos maisto ruošos paslaptys ir subtilybės, be to, šias žinias žmonės perduoda iš kartos į kartą.
Įdaryti vamzdiniai makaronai
Itališkos virtuvės mėgėjams.
Jums reikės: 150 gr fermentinio sūrio 2 šaukštai grietinės Makaronai „Cannelloni 200 gr šaldytų ir smulkintų špinatų 1 šaukštas sviesto 300 gr vištienos faršo
Paruošimas:
Faršą pakepiname svieste, paskaniname pipirais, druska bei muskato riešutu. Atšildome špinatus, maišome kartu su vištiena, dar įdedame grietinės ir viską šiek tiek pakepinam. Į išvirtus makaronus dedame vištienos įdaro, ne per daug, kad nesuplištų makaronai.
Įvairūs salotų užpilai
Net ir prėską maistą gali išgelbėti gardus užpilas. Išsirinkite!
Itališkas salotų užpilas su džiovintais pomidorais
Virtuvė: itališka
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.
Produktai:
2 "Šarlotės" svogūnų galvutės 2 česnako skiltelės 6 džiovinti pomidorai 6 alyvos be kauliukų 2 valg. šaukštai balzaminio acto 1 valg.
Itališkas makaronų apkepas
Italija pasaulio paveldo organziacijai UNESCO pasiūlė įrašyti Viduržemio jūros virtuvę. Manoma, jog itališkos picos bei makaronai netrukus gali tapti kultūriniame paveldo sąraše. Tad gal vertėtų pasimokyti itališkos virtuvės paslapčių?
Ingridientai:
400 g makaronų Prieskoniai, petražolės 200 g Panevėžio file arba kitokio kumpelio 1 svogūnas 200 sūrio 8 pievagrybiai
Gaminimas:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje.
Itališka virtuvė – UNESCO paveldo sąraše
Italų šeimoje gimus kūdikiui laukiama ne tik jo pirmojo žodžio, šypsenos ar žingsnio. Vienas svarbesnių įvykių – pirmasis itališkųjų spagečių kąsnis. Tad neveltui šalies mitybos tradicijos, kulinarinė istorija netrukus gali tapti vienu iš UNESCO saugomu objektu, rašo bbc.co.uk.
2003 metais pasaulio paveldą puoselėjanti „Unesco“ paskelbė, jog turėtų būti rūpinamasi ne tik architektūriniais ar gamtos objektais, tačiau ir kultūrinėmis tradicijomis.