iškylos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „iškylos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „iškylos“.
Specialistai įspėja poilsiautojus: čeburekų valgymas pliaže gali sugadinti atostogas
Šiltomis dienomis ne vieną vilioja mintis praleisti laiką prie ežero ar jūros. Dažniausiai iškylos ir pasibuvimas gamtoje neįsivaizduojamas be skanaus maisto ir gėrimų, tačiau neretai jie tampa ir apsinuodijimų priežastimi. Kaip to išvengti, ko būtina nepamiršti ir kokius produktus geriau rinktis, naujienų portalui tv3.lt pasakoja Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistė, dietistė Virginija Kupčiūnaitė.
Receptai alkaniausiems: itin sočios pusryčių bandelės ir egzotiška kiauliena
Besibaigiant pavasariui ir šiltėjant orams vis dažniau ieškome ypatingų, bet paprastų receptų, kuriuos galėtume pasigaminti gamtoje bei taip nustebinti savo artimuosius ir draugus. Todėl šį šeštadienį laidoje „Skaniai ir paprastai“ laidos vedėjas Gediminas paruoš du patiekalus, kurie tiks tiek užkandžiauti namie, tiek išvykoms su artimaisiais gryname ore. Pirmoje laidos dalyje virtuvės šefas pasiūlys itin sočius vėlyvuosius pusryčius, kuriuos norėsis iškart ragauti, tai – iškylos bandelės.
Pavojaus varpai skamba: dietologai apstulbo pamatę, kokį maistą renkasi lietuviai
Lietuvių tradiciniu patiekalu tapę šašlykai vasarą čirškinami kone kiekvienoje sodyboje. Tačiau ar tautiečiai moka tinkamai paruošti mėsą ir ar žino, kokia kam geriausiai tinka? Vienas populiariausių pasirinkimų išlieka riebiame majoneze marinuota kiauliena. Dietologams plaukai šiaušiasi ir išgirdus, kad mėsa mirkoma ir marinuojama net saldžiuose gazuotuose gėrimuose. Lietuvis, gamta ir šašlykai – it šventoji trejybė.
Artėja iškylų metas: ką žinoti privalu
Iškylos į gamtą neįsivaizduojamos be kepsnių, dešrelių, daržovių ar kitų užkandžių ruošimo. Tačiau šiltuoju metų laiku padaugėja ir apsinuodijimų maistu, kitų per maistą plintančių susirgimų atvejų. Bakterijų yra visoje mus supančioje aplinkoje (dirvožemyje, ore, vandenyje, žmonių ir gyvūnų organizmuose). Būtent vasarą, kai karšta, šios bakterijos dauginasi greičiau. Tad norint ne tik smagiai paiškylauti, bet ir nesusirgti, reikia laikytis paprastų, bet svarių maisto saugos principų.
Įžūlūs poilsiautojai paiškylauti į rezervatus braunasi ir iš marių
Kuršių nerija šiemet ypač kenčia nuo įžūlių poilsiautojų – kopoms rezervatuose ir draustiniuose saugoti nacionalinio parko direkcija turėjo priimti daugiau žmonių. Išryškėjo ir nauja tendencija – į rezervatus paiškylauti poilsiautojai braunasi ne tik sausuma, bet ir iš marių atplaukdami laivais.
Kuršių nerija – tai jūros, vėjo ir žmogaus rankų sukurtas kraštovaizdis. Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje yra 5 draustiniai ir 2 rezervatai.
10 įdomių faktų apie piknikus
Įsitvirtinus šiltiems vasariškiems orams žmonės masiškai užplūsta žaliąsias miestų erdves. Pateikiame įdomiausių faktų dešimtuką apie Vakarų Europoje ir JAV populiarią laisvalaikio leidimo formą – iškylas gamtoje arba tiesiog piknikus. 1. Iš prancūzų kalbos kildinamas terminas „piknikas“ rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą buvo paminėtas 1692 m. Piknikais buvo ir yra vadinamas valgymas žaliuosiuose miesto arba užmiesčio erdvėse – jūros, ežerų ar upių pakrantėse, parkuose ar pievelėse.
Lietuvos jaunimas iškyloms laiko atranda kiekvieną savaitę
Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos gyventojai iškyloms ruošiasi skirtingai – jaunimas iškylų neįsivaizduoja be kepsninės, palapinės, sporto ir paruošto maisto, o vyresni gyventojai – be kepsninės, išlankstomų kėdžių ir namuose gaminamo maisto. Tokią tendenciją atskleidė mažmeninės prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ iniciatyva bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktas tyrimas.
Nors iškylas mėgsta didžioji dalis Lietuvos gyventojų (71 proc.
Kiek kainuoja vasarotojo krepšelis?
Reta išvyka į gamtą apsieina be palapinių, miegmaišių, maudynių ežere ir laisvalaikio žaidimų. Kad į gamtą vyktum ne plikas basas, būtina įsigyti tam tikrų reikmenų. „Balsas.lt Savaitė“ sudarė svarbiausių vasarotojo prekių krepšelį ir paprašė didžiųjų Lietuvos prekybos tinklų pateikti jų kainyną.
Atšilus orams įdėmiai rinkitės kepamus mėsos gaminius
Atšilus orams, norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Vienas iš laisvalaikio praleidimo gamtoje būdų – šašlykų, dešrelių, daržovių ir kitų produktų kepimas. Dažnai ir nesusimąstome, ar sveika valgyti tokius keptus patiekalus.