grilinta žuvis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grilinta žuvis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grilinta žuvis“.
Grilinimo įvairovė: ką kepti ant grotelių be mėsos?
Nors vasara jau eina į pabaigą, dar galima pasimėgauti paskutiniais jaukiais vakarais lauke ir užkurti grilių. Nors jis paprastai asocijuojasi su šašlykais, kepsniais ar dešrelėmis, grilio galimybės – kur kas platesnės. Ant grotelių puikiai iškepa daržovės, įvairūs sūriai, žuvis ir jūros gėrybės. Tokie patiekalai suteikia stalui daugiau spalvų, skonio įvairovės ir dažnai būna lengvesni bei sveikesni, todėl puikiai tinka vasaros vakarienėms ar savaitgalio susibūrimams.
Meksikietiški takai su žuvimi – pigus patiekalas, dėl kurio einama iš proto: kaip jį paruošti grilyje?
Tilapija ant lietuvių stalo jau kone tokia pat dažna, kaip ir lietuvių turistai jos gimtinėje – Egipte. Iš Nilo vandenų kilusi ir po įvairius žemynus išplitusi žuvis vertinama dėl švelnaus savo skonio, geros kainos bei lengvo paruošimo, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Be to, jį mėgstama ir tų, kurie sako nesantys dideli žuvies gerbėjai – tilapija beveik neturi intensyvaus žuviško kvapo, todėl patinka net vaikams.
Receptas. Sterkinė nototenija ant grotelių
Labai skanu šalta.
INGREDIENTAI: 1 vienetas sterkinės nototenijos 2 žiupsneliai ciberžolės 2 žiupsneliai kalendrų 2 žiupsneliai druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį barstau druska, prieskoniais ir marinuoju apie 5 valandas. Kepu ant laužo. Labai skanu pravėsusi.